DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 13

DHA YURT BÜLTENİ - 13

Adalet Bakanı Gül'den adalet vurgusuManisa'ya gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adliyede personelle yemekte yaptığı açıklamada, adalet vurgusu yaptı.

17.10.2019 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Gül'den adalet vurgusu

Manisa'ya gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adliyede personelle yemekte yaptığı açıklamada, adalet vurgusu yaptı. Bakan Gül, "Tüm personelimizin temel sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Milletimiz de adalete daha fazla güvenmek istiyor. Sizlerden bu konuda daha büyük bir destekle, inşallah her vatandaşımıza ne olursa olsun, eşit davranmanızı istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adliye binasının giriş kapısında protokol üyeleri tarafından karşılandı, binada kısa bir inceleme yaptıktan sonra personelle birlikte yemek için yemekhaneye geçti. Adliye çalışanlarıyla aynı masaya oturan Bakan Gül'e, Vali Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Murat Baybatur, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli,  ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. Yemekhanede yaptığı konuşmada adalet vurgusu yapan Bakan Gül, şunları söyledi:

"Zabıt katibinden, savcısına kadar hepimiz bütün vatandaşlarımız için adaleti dağıtmakla mükellef kişileriz. Hepimizin sizden beklediği adaletli bir davranış içinde olunması. Avukatı olsun, vatandaşı olsun, tanık- sanık kim olursa olsun, adliyenin kapısından giren herkese size nasıl davranılmasınız istiyorsanız, öyle davranılması lazım. Annenize, babanıza, kardeşinize, bir kamu kurumunda nasıl davranılmasını istiyorsanız o şekilde davranmak bizim beklentimizdir. Zaten böyle davranıldığına inanıyoruz. Bu konuda özveri ve fedakarlıkla çalışan siz personellerimize kalpten şükranlarımı sunuyorum."Yaptıkları çalışmalara değinen Bakan Gül, "İnfaz kurumundaki memurlarımıza biliyorsunuz ki yıpranma payıyla ilgili geçtiğimiz sene hükümetimizin desteği oldu. Yine emekli olduktan sonra silah ruhsatıyla ilgili talepleri vardı. Onunla ilgili de çalışıyoruz. İnşallah en yakın zamanda, infaz koruma memurlarıyla ilgili istedikleri bu müjdeyi vermiş olacağız. Mübaşirlerimizin sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Onları da çözmüş durumdayız. Tüm personelimizin temel sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz" dedi. Milletin adalete daha fazla güvenmek istediğin belirten Bakan Gül, "Sizlerden bu konuda daha büyük bir destekle inşallah her vatandaşımıza ne olursa olsun, eşit davranmanızı istiyoruz" dedi. Bakan Gül, daha sonra basına kapalı olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'yi makamında ziyaret ettikten sonra Manisa Valiliği'ne geçti.

Görüntü Dökümü----------Bakan Gül'ün karşılanmasından görüntü-Bakan Gül'ün konuşması-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cemil SEVAL/ MANİSA,

=====================

Pazarda silahlı kavga: 2 yaralı

Konya'da semt pazarında balık satan Melih Toroslu (18), tartıştığı kimliği belirlenemeyen kişinin tabancayla ateş açması sonucu karnından yaralandı. Bu sırada alışveriş için pazara gelen Ayşegül Ayyıldız da (26) bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.  Polis, kaçan şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.  Olay, saat 11.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi'ndeki semt pazarında meydana geldi. Pazarcılık yapan Melih Toroslu, kimliği belirlenemeyen bir kişi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Toroslu, tartıştığı kişinin tabancayla ateş açması sonunu karnından yaralandı. Bu sırada pazara alışveriş için gelen Ayşegül Ayyıldız'ın da bacağına kurşun isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralılardan Melih Toroslu, ihbar üzerine çağrılan ambulansla Meram Tıp Fakültesi'ne, Ayşegül Ayyıldız ise Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Toroslu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Olay sırasında yoldan geçen Zeynep S.'nin otomobilinin sağ ön kapısına da kurşun isabet etti. Polis, kaçan şüphelinin kimliğini belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü -------------Yaralının hastaneye getirilmesi Olay yerinden detayPolisin inceleme yapması Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=================

Traktör, önce duvara ardından da hafriyat kamyonuna çarptı: 1 ölü

Bursa'da önce fabrika duvarına ardından da park halindeki hafriyat kamyonuna çarpan traktörün sürücüsü İbrahim Çildem (85), hayatını kaybetti.Kaza, saat 11.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Mahallesi İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Gündoğdu Mahallesi'ndeki tarlasından eve dönmek için yola çıkan İbrahim Çildem, yönetimindeki 16 LC 286 plakalı traktör, yokuş aşağı inerken sürücüsünün kontrolünden çıktı. Traktör, önce çimento fabrikasının duvarına, ardından da fabrikaya ait park halindeki 34 TY 2943 plakalı hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada Çildem yaralandı.Çağırılan ambulansla Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Çildem, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Görüntü Dökümü-----------Olay yerinden görüntüler-Polis ekiplerinden görüntüler-Detaylar

Süre: 01.06 Boyut: 124 MB

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

==================

Hırsızlık için eve giren kadınları ev sahibi yakaladı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir eve hırsızlık amacıyla giren 3 kadın ev sahibi tarafından yakalandı. Kadınların hırsızlık yapmak için Kayseri'den geldiği tespit edildi.Olay dün Dilovası Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Kendisine ait binanın üçüncü katında oturan M.A., alt kattan sesler duyması üzerine aşağıya indi. Dairede hırsızlık yapan 3 kadının olduğunu gören ev sahibi, kadınları etkisiz hale getirerek polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık suçundan 18 sabıka kaydı olan M.Ş.(23), hırsızlık suçundan 12 sabıka kaydı olan Y.G.(24) ve hırsızlık suçundan 22 sabıka kaydı ile 4 dosyadan hakkında aranma kararı ve 6 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olan F.T.'yi(32) gözaltına aldı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen kadınların, burada yapılan sorgularında Kayseri'den İstanbul bölgesine hırsızlık yapmak için geldikleri belirlendi. 3 kadın, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -------------Zanlıların asayişten çıkışıDetay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),

=================

Çorlulu turşucu, gelirini Mehmetçiğe bağışlıyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde turşuculuk yapan Sami Küçüksolak(62), satıştan elde edeceği geliri Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışladı.Çorlu'nun Şeyhsinan Mahallesi Kantarcı Sokak üzerinde turşuculuk yapan Sami Küçüsolak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terör unsunlarına yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. Küçüksolak, harekatın sonuna kadar satacağı ürünlerinden elde edeceği karı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışlayacak. İşyerinin önüne, "Bu işyerinin karı Barış Pınarı Harekatı boyunca şanlı Mehmetçiğimize bağışlanacaktır. Ne mutlu Türküm diyene" yazısı astı. Yazıyı gören çok sayıda vatandaş bu örnek davranışı desteklemek amacıyla alış veriş yapmaya başladı.Çorlu'nun ilk ve terk turşuçusu olduğunu söyleyen Küçüksolak, "Barış Pınarı Harekatı devam ettiği müddetçe bütün karımı Genelkurmay'a  yollayacağım. İlgi alaka var. Ben milli hisleri kuvvetli bir insanım. Oradaki Mehmetçiğimizi gördüğüm zaman çok hislendim. Böyle bir teşebbüste bulundum"dedi.

Görüntü Dökümü-------------İşyerinden detaylarSami Küçüksolak ile röp.Alış veriş yapanlarMuhabir Mehmet Yirun anonsPankarttan detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===================

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden Mehmetçiğe destek

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi, Barış Pınarı Harekatı'na destek için Konak'ta bir araya geldi. Kadınlar, Mehmetçiğe asker selamı gönderdi, zaferle dönecekleri mesajı verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Fırat Nehri'nin doğusundaki alanların terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na İzmir'den bir destek de Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden (CKD) geldi. Konak ilçesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan 30 kadın, üzerinde 'Mehmetçiğimizin yanındayız' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Asker selamı verdikten sonra açıklama yapan CKD İzmir Şube Sekreteri Özlem Göktoğan, Barış Pınarı Harekatı ile yüz yılın destanının yeniden yazıldığını söyledi. Özlem Göktoğan, "ABD yıllardır vatanımıza ve komşularımıza yönelik emellerini gerçekleştirmek, kukla bir Kürdistan kurmak için bu bölgeye piyonlar aracılığı ile büyük acılar çektirdi. 'Kara gücüm' dediği PKK, YPG'yi besledi, büyüdü, eğitti ve silahlandırarak ülkemizin, komşularımızın güvenliği için büyük tehdit haline getirdi" dedi. 'SİLAHLA GİRDİĞİ TOPRAKLARDAN ZAFERLE ÇIKACAK'Açıklamasında ABD'nin kalemli piyonlarının kara propagandasının Mehmetçiğin üniformasını kirletmeye yetmeyeceğini söyleyen Göktoğan, Türk Milleti'nin arkasında koca bir tarihin olduğunu ve yedi düvele karşı verdiği ilk antiemperyalist Kurtuluş Savaşı deneyiminin bulunduğunu anımsattı. Göktoğan, şunları söyledi:  "Türk kadını geçmişte olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütüne karşı başkaldırarak bağımsızlığı ve geleceği için mücadele etmektedir. PKK-YPG ölümcül darbeyi yiyecek. Mehmetçiğin başarısı dosta güven, düşmana korku salacak. Silahları ile girdikleri topraklardan zaferle çıkacaklar." Kadınlar, Mehmetçiğe destek için imza kampanyası da başlattı. Açıklama, sloganlarla son buldu.

Görüntü Dökümü------------Kadınların toplanmasıKadınların taşıdığı döviz ve pankartlarCumhuriyet Kadınları İzmir Şube Sekreteri Özlem Göktoğan'ın açıklamasıGenel ve detay görüntü

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

==========================

Bin 380 öğrenciden, Mehmetçiğe asker selamı

Bursa'nın İnegöl ilçesi Kocatepe Ortaokulu öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe asker selamı ile destek verdi.İnegöl ilçesi Alanyurt Mahallesi'ndeki Kocatepe Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, okul bahçesinde asker selamı vererek, Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçiklere destek oldu. Okul Müdürü Mahsuni Canbey, "Şanlı Türk Ordusu, sınırlarımızın ötesinde, bayrağımızı dalgalandırmak için, mazlumlara yardım etmek için, oradaki terör unsurlarını yok etmek adına şu anda operasyon yürütmektedir. Bizler de oradaki Mehmetçiklerimize, Kocatepe Ortaokulu olarak bin 380 öğrencimiz ile beraber, asker selamı yapıp, selamımızı gönderdik. Onların yanındayız" dedi.

Görüntü Dökümü----------Öğrencilerden görüntüler-Selam vermelerinden görüntüler-Okuldan ve yetkililerden görüntüler-Drone görüntüleri-Açıklama

Süre: 3.01 dakika, Boyut: 333 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/BURSA,

==================

Türkiye Rafting Şampiyonası 2'inci ayak yarışmaları Bahçesaray'da başladı

Türkiye Rafting Şampiyonası 2'inci ayak yarışmaları bu yıl ilk kez Van'ın Bahçesaray ilçesinde başladı. Şampiyonaya katılan 370 sporcu, ilçe merkezinden geçen Müküs Çayı'ndaki 5,5 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için ter döktü. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, 20 yıl öncesine kadar kapalı bir havza olan Bahçesaray'ın yapılan güzel etkinliklerle bugün kendisini dünyaya duyurduğunu belirtirken, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2'inci Başkanı Fikret Yardımcı ise, sporla terörü yenme kapsamı adı altında Doğu ve Güneydoğu illerinde sıralı olarak Türkiye Şampiyonası yapıp gençleri spora kazandırdıklarını, bu bölgenin turizme açılsası için bu şampiyonanın çok önemli olduğunu söyledi.Türkiye'nin ve dünyanın en iyi rafting parkurları arasında yer alan Çatak ve Bahçesaray ilçeleri, bu yıl ilk kez Türkiye Raftingi Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Türkiye Rafting Federasyonu, Belediye ve  Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla, 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılan şampiyonanın ilk stardı bugün Bahçesaray ilçesinde verildi. Türkiye'nin 40 kentinden 60 takım ve 30 kulüpten 370 sporcunun katıldığı rafting şampiyonası, ilçenin içinden geçen 5,5 kilometrelik Müküs Çayı parkurunda gerçekleştirildi. Şampiyonaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2'inci Başkanı Fikret Yardımcı, Bahçesaray Kaymakamı Onur Muhammet Öztabak, Milli Takımlar Baş Antrerörü ve müsabaka Direktörü Savaş İzmirli, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen sporcular ve vatandaşlar katıldı.SPORLA, TERÖRÜ BİTİRECEĞİZTürkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı,  Bahçesaray ve Çatak'ın Türkiye'nin en iyi rafting parkuruna sahip olduğunu belirterek,"Gençlik Spor Bakanlığı olarak bir hedef koyduk kendimize. Dedik ki; sporla terörü yenme kapsamı adı altında Doğu ve Güneydoğu illerimizde sıralı Türkiye Şampiyonası yapıp hem orda şampiyona yaparak ordaki gençleri spora kazandırmak, hem de bu muhteşem doğayı da turizme açılsın diye bu bölgede böyle bir şampiyona düzenledik. Bugün Bahçesaray'dayız. Çok enteresan Beytüşşebap'tan bile buraya sporcu gelmiş.Şu anda Türkiye'nin 40 kentinden 30 kulüp ve 400'e yakın sporcu ve saha ekimizle 500 kişiyle buradayız.Bu çok önemli bizim için. Tabiki 40 il demek, burada sosyal medyada, basında buranın tanıtılması demek, Mükus çayının tanıtılması demek.Onun için biz federasyon olarak sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile bu işi yapmaktayız.Gençlik Spor Bakanlığımız bu konuda çok destekliyor."dedi.ÜLKEMİZDE KÜRT SORUNU DEĞİL, TERÖR SORUNU VARBahçesaray'dan dünyaya seslenen Yardımcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz kadeşiz. Asla böyle Kürt, Türk, Laz, Çerkez gibisinde olmadığını burdan dünyaya bir defa daha duyuracağız.Biliyorsunuz ülkemizde 'Barış Pınarı Harekatı' var.Ordaki Mehmetçiklerimize burdan selam vereceğiz. Kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla tertemiz olan  sahayı biz sporcularla hemen dolduruyoruz ve spor aktiviteleriyle kardeşlik, dostluğu yeniden pekiştirmek adına, yeniden hep beraber olma adına çalışmalarımızı bakanlığımızca devam edeceğiz.Önümüzdeki sene bu şampiyonayı Hakkari'de yapacağız. Bu çok önemli bizim için. O bölgede olacağız bütün kuvvetlerimizle.İnşallah biz bu çalışmalarımızla hani Avrupa'dan bize gelen sürekli oynanan bu Kürt kartı meselesini biz buradan bütün dünyaya Kürtlerle bir soru olmadığını duyuracağız. Ülkemizde Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır ve o da bitmiştir.Çünkü bitmeseydi bugün Bahçesaray'da olmazdık.40 ilden sporcu burada her tarafta samimi bir şekilde dolaşıyor,geziyor ve ailelere konuk oluyor. Çok enteresan bir şey.Burada otel olmadığı için bütün sporcularımız evlerde misafir ediliyor, evlede gece sohbetle yapılıyor.Bakın ne kadar güzel bir kaynaşmayı beraber sağlıyoruz.Bunun için gerçekten çok mutluyuz.Burada yönetim kurulu üyelerimiz ve buralı olan Gülşen hanımfendi de var. Kendisinin de çok desteklerini gördük.2 gün burada, 2 gün de Çatak ilçemizde bu yarışma olacak."20 YIL ÖNCE KAPALI BİR HAVZA OLAN BAHÇESARAY BUGÜN DÜNYA'YA AÇILIYORCumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise, Türkiye Rafting Şampiyonasının Bahçesaray'da yapılmasının umut verici olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Biliyorsunuz yıllar önce Bahçesaray kapalı havzaydı aslında. Yolu olmayan, okulu olmayan, hastanesi olmayan, ille bağlantısı olmayan, dünya ile bağlantısı olmayan küçük bir ilçeydi Bahçesaray. Ama bugün dünya'ya açıldı. Bahçesaray artık kendini aşan bir ilçe konumuna geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın birebir özel ilgisinden dolayı Bahçesaray bugün dünyaya açıldı. Okuyan gençler oldu, Türkiye'ye açıldı. 20 yıl öncesinde Türkiye'de belki bir elin parmakları kadar okuyan, üniversiteye giden gençlerimiz vardı. Bugün 600'ü aşan gencimiz üniversiye getiyor. Bunun 190'ı kız öğrencimiz. 7 lisesi var, her köyümüzde okul var. Van ile bağlantısı olan kesintisiz hizmet veren yolumuz var.  Türkiye Şampiyonasının yapıldığı bir Bahçesaray'dan bahsediyoruz. Bunlar bizim için hayal olan şeylerdi. Ama bugün gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gençle bugün Bahçesaray'da. Bunlar önemli şeyler Türkiye için. Bizler tüm bunları buranın halkıyla gerçekleştirdik. Büyük katkısı olan Gençlik Spor Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Bu kaynaşmayı sağlıyor.Türkiye'nin her  yerinden gençler burada. Doğu-batı, Kürt-Türk kültürü arasında büyük bir birleşmeye de vesile oluyorlar.Gençlerle bir araya geldik. Yüzde 80'i buraya ilk defa gelmiş. Buradaki vatandaşlarımız, gelen misafirleri evlerinde misafir etti. Bu şampiyona bir kardeşlik havasına vesile oluyor."STRAFORDAN BOT YAPIP RAFTİNG YAPTILARTürkiye Rafting Şampiyonasına evsahipliği yapan Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşayan 3 çocuk, kendi imkanlarıyla tahta, strafor ve pet şişelerden bot yapıp, Müküs çayında rafting gösterisi yaptı.Çocuların Türk bayrakları ile süsledikleri botla yaptıkları gösteri büyük bir ilgiyle izlendi.Zaman zaman zor anlar geçiren çocuklar, suya düşme tehlikesi geçirdi.derme çatma malzemelerle yaptıkları botla gösteri yapan Şahin Sabırlı, yarışmacıları özenerek böyle bir işe kalkıştıklarını  belirterek,"Çok heyecanlıydık. Başka startın verildiği yerde bize izin verilmedi. Biz de hemen aşağında yarışmacılardan sonra hayallerimizi suya bırakarak yaptığım botla yerine getirdik. Heyecanlı anlar da yaşadık.Bundan sonra inşallah gerçek botlarla kendi çayımızda gösteri yapmak istiyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü----------Dron'dan Bahçesaray'ı genel görüntüsü-Yarışmanın stardının verilmesi-Raftingiçilerden detaylar-DHA Muhabirinin anonsu-Detaylar-Bir sporcu ile röpotaj-Milli Sporcular Baş Antrenörü Savaş İzmirli ile röportaj-Türkiye Rafting  Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ile röportaj-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile röportaj-Raftin yarışmasından genel ve detaylar-İzleyenler****************-Çocukların strafordan yaptıkları bot-Türk bayrakları ile yaptıkları gösteri-Müküs Çayın'nda yaptıkları mücadele-Çevreden detaylar

-Çocuklarla röportaj

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN-Yaşar KAPLAN/VAN,-


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement