Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Gelinini uyurken kızgın yağ ile yaktıTEKİRDAĞ'da Fatma Ç., tartıştığı gelini 31 yaşındaki Nursel Demir'i uyurken yüzü ve vücuduna kızgın yağ ile dökerek yaktı.

14.11.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelinini uyurken kızgın yağ ile yaktı

TEKİRDAĞ'da Fatma Ç., tartıştığı gelini 31 yaşındaki Nursel Demir'i uyurken yüzü ve vücuduna kızgın yağ ile dökerek yaktı. Hastaneye kaldırılan Demir, tedavi altına alınırken, kayınvalidesinden şikayetçi oldu.

Tekirdağ'da eşi memur olan ev hanımı Nursel Demir, bir süre önce eşinden ayrılan kayınvalidesi Fatma Ç.'yi 5.5 yaşındaki oğlunun bakımına yardımcı olması için evlerine davet etti. Ancak bir süre sonra gelin-kayınvalide arasında tartışmalar yaşanmaya başladı. Tartışma üzerine gelin Nursel Demir, kayınvalidesi Fatma Ç.,'den evlerinden ayrılmasını istedi. Bunun üzerine yaşanan tartışmada Ç., gelinine sık sık, "Benim oğlumu elimden aldın" diyerek tepki göstermeye başladı. Fatma Ç., dün sabah küs olduğu gelini Demir'i yatağında uyuduğu sırada odasına girerek, yüzü ve vücuduna kızgın yağ dökerek yaktı.

Acı içinde uyanan Nursel Demir, bağırarak yardım istemesi üzerine, eşi tarafından çağırılan ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Demir, Çorlu İlçesi'nde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Özel hastanede tedavisi süren Demir, "Eşim rahatsız olduğu için kayınvalidemi çocuğa bakmasını için çağırdık.10 gündür bizde kalıyordu. Dün de kendisi ile tartışmamız olmuştu evine gidecekti. Bana bu caniliği nasıl yaptı. Elindeki kaynar suyu yüzüme boşalttı. Büyük bir acı ile uyandım. Kaynar ve yağlı suydu. Gözümü açtığımda ambulans gelmişti. Devlet Hastanesi'ne gittik ve daha sonra buraya geldik. Eşim de davacı şikayetçi bende sonuna kadar davacı ve şikayetçiyim" dedi.

DURUMU İYİ

Özel Reyap Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahisi uzmanı Op.Dr.Sinan Öztürk, Nursel Demir de ikinci derece yanık olduğunu belirtti. Öztürk, "Hastamız hastanemizi geldiğinde üzerine kızgın yağ dökülmesi öyküsü mevcuttu. Şu anda tedavisi sürüyor. Fonksiyon ve estetik sonuçları daha düzgün olsun diye klinik takibimize devam ediyoruz. Şuan için net olarak söyleyemediğimiz bazı konular var. Bunlardan bir tanesi nihai kalacak iz, diğeri de fonksiyon kaybının olup olmayacağıdır. Bunu zaman gösterecektir. Bunu an azına indirmek için uğraşıyoruz. Hayati tehlikesi mevcut değildir" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Hastanede yatan Nursel Demir'den detaylar

-Demir ile röp.

-Doktor Öztürk ile röp.

-Hastadan detay

-Hastane tabelası

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

======================

Kaza, 2 aylık evli çifti ayırdı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 2 otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 23 yaşındaki Vesile Bozoğlu öldü, aralarında eşi Erhan Bozoğlu'nun da bulunduğu 3 kişi yaralandı. Bozoğlu çiftinin yaklaşık 2 ay önce evlendiği belirtildi.

Kaza, saat 23.30 sıralarında D-400 Karayolu'nda Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi Dalyan Gölü kıyısında meydana geldi. Demre'den Finike yönüne giden 43 yaşındaki Selda K. yönetimindeki 07 PV 313 plakalı otomobille karşı yönden gelen 28 yaşındaki Erhan Bozoğlu'nun kullandığı 07 VEB 86 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada Erhan Bozoğlu, aynı otomobildeki eşi Vesile Bozoğlu ile 22 yaşındaki Merve Sarımehmet, 30 yaşındaki Oğuzhan Sarımehmet yaralandı. Erhan Bozoğlu, Vesile Bozoğlu ve Merve Sarımehmet, Antalya'daki hastanelere sevk edilirken, Oğuzhan Sarımehmet ise, Finike Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralılardan Vesile Bozoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde müdahaleye rağmen sabaha karşı kurtarılamadı. Kazayı yara almadan atlatan Selda K.'nın ifadesine başvuruldu. Selda K. ilk ifadesinde karşıdan gelen otomobilden kaçamadığını söyledi. Erhan ve Vesile Bozoğlu çiftinin yaklaşık 2 ay önce evlendiği belirtildi.

KAZADA ÖLEN KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'nın Demre İlçesi'nde dün gece iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Vesile Bozoğlu'nun cenazesi otopsinin ardından memleketi Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ne getirildi. İkindi vakti Yaylakaya Camii'nde yaklaşık 1000 kişinin katıldığı namazın ardından Vesile Bozoğlu'nun cenazesi Beymelek Mahallesi Mezarlığı'nda, babası Turgut Karaduran'ın yanında toprağa verildi.

BABASI 20 YIL ÖNCE KAZADA ÖLDÜ

Yaklaşık 20 yıl önce babasını trafik kazasında kaybeden Vesile Bozoğlu'nun ablası ve anne Fatma Karaduran ile birlikte dedesi Osman Düzenci tarafından büyütüldüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Cenaze töreni

Çiftin fotoları

Haber- Kamera: Ahmet ACAR- Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=======================

Gebze'da araç tamir servisinde yangın çıktı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde araç tamir servisinin yedek parça deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, işyeri hasar gördü.

Saat 16.00 sıralarında, Gebze Beşevler mevkiinde bulunan bir araç bakım servisinin yedek parça deposunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Serviste çalışanların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın diğer kısımlara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Dumandan etkilenen bir işçiye olay yerinde bulunan 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. Yetkililer, yangının madeni yağların bulunduğu kısma sıçramadan söndürülmesi ile yangının büyümesinin engellendiğini söyledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yanan işyerinden görüntüler

-Polis, itfaiye ve 112 Acil ekiplerinden görüntü

-Röp.

Haber: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), -

=======================

Şanlıurfa'da Bedizzaman Said Nursi Müzesi açılacak

ŞANLIURFA'da Bediüzzaman Said Nursi için kent merkezinde bulunan tarihi taş bina müzeye çevrilecek.

23 Mart 1960 tarihinde Şanlıurfa'daki İpek Palas Oteli'ndeki 27 numaralı odasında hayatını kaybeden, 6 bin sayfadan oluşan Risale-i Nur Külliyatı yazarı olan Bediüzzaman Said Nursi adına Şanlıurfa'da müze yapılacak. 35 yılını hapishanelerde geçiren ve cenazesi bir askeri uçakla bilinmeyen bir yere götürülen Said Nursi adına bir müze yapılması için harekete geçen merkez Eyyübiye Belediyesi, gerçekleşen Meclis Toplantısında Bediüzzaman Müzesi kurulması kararını oy birliğiyle kabul etti. Şanlıurfa Valiliği'nin de desteklediği projede, Atatürk Bulvarı Köprübaşı Caddesi'ndeki 1 katlı yöresel taş bina, kent mimarisini uygun restore edilerek, müzeye dönüştürülecek. Belediye Meclis Toplantısında Said Nursi için müze yapılması kararını üzerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, taş binada incelemede bulanarak, yetkililerden bilgi aldı. Said Nursi'nin hayatını kaybettiği otelin yanı başında bulunan ve atıl durumdaki tarihi binada incelemelerde bulunan Ekinci "Bediüzzaman Said Nursi, Türkiye'ye mal olmuş ve İslam adına İslam coğrafyasında çok ciddi hizmetleri olmuş bir zattır. Vefat ettiği oteldeki odası aslına uygun olarak korunmuştur. Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinin sergilenebileceği bir alana ihtiyaç vardı. Eyyübiye Belediyesi olarak Şanlıurfa Valiliğimizle birlikte tarihi yapıyı kiraladık ve kısa bir süre içerisinde burayı restore edeceğiz. Burası Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin eserlerinin sergilendiği bir müzeye dönüştüreceğiz. Plan ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Burada konferans salonu ve sohbetlerin yapılacağı alanlar yapılacak. Burası önümüzdeki Ramazan ayında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. Bediüzzaman Said Nursi adına yapılacak olan Müze'de Nursi'nin kişisel eşyaları ve kitapları yer alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Said Nursi'nin hayatını kaybettiği otel

Said Nursi'nin hayatını kaybettiği oda

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci

Odanın gezilmesi

Otel görevlilerinden bilgi alması

Müze yapılacak olan tarihi taş binada

Başkan Ekinci ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

====================

6 aylık eğitimin sonunda 10 yaşındaki Zeynep'e hafızlık tacı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 6 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan 10 yaşındaki Zeynep Kara'ya, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından hafızlık tacı takıldı.

Cumhuriyet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra eğitimine 1 yıl ara vererek geçen Haziran ayında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Huriye Koyuncu Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan Zeynep Kara, hafız oldu. Kur'an-ı Kerim'i tümüyle ezbere okuyabilen Kara için Fethiye Müftülüğünde taç takma töreni yapıldı. Kara, törende okuduğu Kuran'ı, uğradığı bombalı terör saldırısından şehit olan Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ruhuna hediye etti. Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu hafızlık tacı taktığı Kara'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Zeynep Kara'nın 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamladığını anlatan Müftü Kadıoğlu, 2014 yılında açılan Huriye Koyuncu Yatılı Kuran Kursu'nun önemli bir hafızlık merkezi olacağını söyledi. Hayırseverlerin desteğiyle Karaçulha Mahallesi'nde hizmete giren Beş Kadı Kur'an Kursu'nda da önemli hafızlık çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Kadıoğlu, 2 sene geçmeden hafız öğrenciler yetiştirmekten büyük gurur duyduklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Zeynep Kara'nın kuran okumasından görüntü

Oğuzhan Kadıoğlu'nun küçük kıza taç takması

Oğuzhan Kadıoğlu'nun açıklamaları

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

========================

Buca'da dershane kapatılmasına tepki

DARBE girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname ile belediyelerin açtığı, ortaöğrenim ve üniversite sınavlarına hazırlık için ders desteği veren kursları (dershaneleri) kapatma kararına, İzmir'in Buca ilçesinden tepki geldi. Buca Belediyesi'nin kurslarının verildiği Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi önünde toplanan yüzlerce veli ve öğrenci, kursların devamını isterken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Hükümet'i bu karardan geri dönmeye çağırdı.

Geçen hafta çıkarılan KHK ile belediyelerin ortaöğretim ve üniversite sınavları için ders desteği verdiği kursların kapatılması kararına bir tepki de Buca'dan geldi. Buca Belediyesi'nin kurslarının yapıldığı Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi önünde toplanan yüzlerce veli ve öğrenci, "Eğitim Hakkımız engellenemez", "OHAL'de eğitime dokunma", "Bu da bizim KHK. Kararlılıkla Hakkımızı Koruyoruz", "Eğitim Hakkıma Dokunma" pankartları açtı.

CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, veli ve öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada eğitimin başka ellere bırakıldığında ne bedeller ödeneceğini çok iyi bildiklerini, yakın tarihte eğer eğitime sahip çıkılmazsa başkalarının sahip çıktığının görüldüğünü söyledi. Piriştina, "Çocukların elinden kitaplar alınıp, silahlar verildi. Çağrımız, bu ülkeyi seven, bu kenti seven, ülkenin aydınlık geleceğine inananlaradır. Bizler adına karar alanların bu karardan dönmelerini istiyoruz. Biz fırsat eşitliğini, eğitim eşitliğini savunduk. Dar gelirli ailelere çocuklarını bu ülkedeki üniversitelere hazırlamak için hep birlikte yola çıktık. İşte bu çıktığımız yolda bu mücadele bir engele takılıyor. Gelin bu karardan geri dönelim. Biz çocuklarımıza eğitim vermeye devam edelim. Sadece Buca'da bin 200 çocuğumuz, 47 öğretmenimiz ve veliler mağdur kalacak. Biz bunun kalitesini nasıl artırırız derken tamamen kalkıyor. Eğer bu hak engellenir ve elimizden alınmaya kalkarlarsa bu mücadelemiz yarım kalır, ülkenin mücadelesi yarım kalır. Gelin bu hatadan geri dönün. Çocuklara eğitimi, çağdaşlığı anlatmak için mücadele verirken bu kararı doğru bir karar olarak görmüyoruz. Bu ülkedeki eğitim mücadelesini son nefesimize kadar vereceğiz. Gelin eğitime kayıtsız şartsız destek olalım" dedi.

Görüntü dökümü:

Eyleme katılanlardan görüntü

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Yasin TINBEK/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement