Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Kurtulmuş: Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz (2)KURTULMUŞ OKUL AÇILIŞI YAPTIBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Altınordu İlçesi'nde Yalçın Çelebi Anaokulu ve Özel Altaş Koleji Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi açılış törenine katıldı.

18.11.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtulmuş: Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz (2)

KURTULMUŞ OKUL AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Altınordu İlçesi'nde Yalçın Çelebi Anaokulu ve Özel Altaş Koleji Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi açılış törenine katıldı.

Özel Altaş Koleji Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, spor kompleksine şehit Ömer Halis Demir adının verilmesinin son derece fevkalede güzel bir kadir şinaslık örneği olduğunu söyledi. Altaş Koleji yetkililerine teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "O akşam hep beraber yaşadığımız Türkiye tarihinin bu topraklarda görmüş olduğu, milletimizin Anadolu topraklarına geldiğinden bu yana karşılaşmış olduğu, tarihimiz boyunca karşılaşmış olduğumuz en ağır ihanetlerden birisinin en önemli kahramanlarından bir tanesi Ömer Halisdemir'dir. 15 Temmuz gecesi gerçekten Türkiye tarihinin görmüş olduğu, Anadolu topraklarının görmüş olduğu o en büyük ihanetin uygulandığı gece, bu hainlere karşı ölümü göze alarak onları durduran ve belki de darbe teşebbüsünün gidişatını değiştiren Ömer Halisdemir'e ve bütün 15 Temmuz akşamı şehit düşen bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize şifa diliyorum" dedi.

Bir memleketin en büyük gücünün sadece ekonomik varlıkları, yer altı ve yer üstü kaynakları ile ülkenin sadece ekonomik zenginlikleri olmadığını da söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş "Bir ülkenin en büyük gücü iyi yetişmiş genç nesilleridir. Bu çerçevede 80 milyona yaklaşan nüfusumuzla ve nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturan genç kitlemizle Türkiye aslında her şeye rağmen bütün hilelere, Türkiye'ye karşı kurulan tuzaklara rağmen geleceğe doğru ümitle yol alıyor, ümitle hareket ediyor. Bilgili olmak, büyük adam olmak, büyük insan olmak, güçlü olmak, iyi meslek sahibi olmak, iyi kariyer sahibi olmak çok güzel şey ama bu topraklarda bize en çok öğretilen şey, bu toprakların öğrettiği şey ise gerektiği zaman vatan için, din için, Allah için, müslümanlık için, bayrak için, bu millet için canını feda edebilmek ve şehit olabilmektir." diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Burada her gün Ömer Halisdemir size ders verecek. Belki onun fiziki görüntüsünü görmeyeceksiniz ama Ömer Halisdemir Spor Komleksi isminin altından geçerken, her gün şunu da düşünerek okulunuzdaki eğitiminizi alacaksınız. Ama bir gün gerektiği zaman, 'bana vazife düştüğü zaman gözümü kırpmadan, bir geri adım atmadan şehit olacağım, Allah'ın karşısına şehit olarak çıkacağım.' Ömer Halisdemir size her gün bu dersi verecek, mekanları cennet olsun."

Spor kompleksi açılışından sonra Yalçın Çelebi Anaokulu açılışını da gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, anaokulundaki öğrencilere çeşitli hediyeler verip hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Spor kompleksi ve okul açılışından görüntü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN/ORDU,

================================

Bakan Özlü: Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi oyalamak isteyenlere cevabı yeni yatırımlarla veriyoruz

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Bursa'da yaptığı konuşmada, "Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi oyalamak ve yavaşlatmak isteyenlere en iyi cevabı yeni yatırımlarla veriyoruz" dedi.

Bursa'daki incelemelerine Organize Sanayi Bölgesindeki Durmazlar firmasını ziyaret ederek başlayan Bakan Özlü, burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi için yapılan tramvaylar hakkında bilgi aldı. Bursa için yapılan İpekböceği tramvayını inceleyen Bakan Özlü, vatman koltuğuna geçerek tramvayı sürdü. Daha sonra Akçalar Sanayi Bölgesindeki ElringKlinger fabrikasının açılışına katılan Bakan Özlü, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet ettiklerini aktardı.

Türkiye'deki her yabancı yatırımın yerli kabul edildiğini aktaran Bakan Özlü, "Bu yatırımlar, Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü dinamiklere sahip olduğunu ispat ediyor. Yatımcıların Türkiye'ye olan inançları, ekonomimize duydukları güven devam ediyor. Ekonomiyle ilgili akıllarda şüphe uyandırmak isteyen çevrelere en iyi cevabı işte bu açılışlarla veriyoruz. Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi oyalamak ve yavaşlatmak isteyenlere en iyi cevabı yeni yatırımlarla veriyoruz. ElringKlinger, Türkiye'ye 2009 yılında, yani küresel krizin hemen sonrasında geldi. Bu dönem, küresel ekonomi için çok da parlak olmayan bir döneme denk geliyor. Peki, bu dönemde, ElringKilinger'in Türkiye'de ortaya koyduğu performans ne oldu? İlk fabrika 4 bin metrekareydi, bu yeni fabrika 10 bin metrekare. 2010 yılının cirosu 6,5 milyon liraydı, bu yılın cirosunun ise 65 milyon lira olması bekleniyor. 2010 yılında çalışan sayısı 40'tı, bugün ise çalışan sayısı 173'e ulaştı. Yani Türkiye'de yatırım yaptıktan sonra, hem ElringKlinger kazandı, hem de Türkiye kazandı" dedi.

"BİZİM İÇİN YERLİ VE YABANCI YATIRIMCI AYRIMI YOKTUR"

'Bizim için yerli ve yabancı yatırımcı ayrımı yoktur' diyen Bakan Özlü, Türkiye'de yatırımı olan her firmayı yerli kabul ettiklerinin altını çizdi. Yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Türkiye'ye davet eden Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yabancı yatırımcılara diyorum ki acele edin, geç kalmayın. Çünkü Türkiye'ye yatırım yaparsanız pişman olmazsınız. Türkiye'ye yatırım yaparsanız, bunun geri dönüşünü fazlasıyla alırsınız. Türkiye hem iç ve dış pazar koşullarıyla hem de yatırımcılara sağladığı teşviklerle, bugün dünyadaki en cazip yatırım ortamlarından birine sahiptir. Bu yatırım ortamını daha da cazip hale getirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Yatırımcıların karşılaştıkları engelleri, zorlukları, güçlükleri kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MEVZUATIMIZI SÜREKLİ SADELEŞTİRİYORUZ"

Yatırımı ilgilendiren mevzuatları sürekli sadeleştirdiklerini söyleyen Bakan Özlü, "Daha fazla yatırıma ev sahipliği yapmak için radikal bir teşvik sistemi uyguluyoruz ve bu sistemi de sürekli iyileştiriyoruz. Nitelikli ve yüksek katma değer oluşturacak yatırımlara daha cazip şartlarda destekler sağlıyoruz. Özellikle Bursa gibi illerimizde, orta-yüksek ve yüksek teknolojili alanlarda yatırımların artmasını istiyoruz. Türkiye'de daha fazla yatırım yapılması ve Türkiye'de daha kolay iş yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

"ÖZEL SEKTÖRÜ HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TUTACAĞIZ"

Yatırımcıların, girişimcilerin, sanayilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Bakan Özlü, Türkiye'nin, öze sektör eliyle büyüyeceğinin altını çizdi. Türkiye'nin, özel sektörün yaptığı yatırımla, üretimle, ihracatla büyüyeceğini belirten Bakan Özlü, "Özel sektör büyüdükçe, Türkiye de büyüyecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları işte bu açıdan büyük önem taşıyor. Bakanlığımız, özel sektörü büyütecek, özel sektörün, bilhassa da sanayimizin rekabet gücünü artıracak alanlara odaklanmış durumdadır" dedi.

Türkiye'nin rekabet gücünü artırması, teknoloji, tasarım ve markalaşmayla olacağını belirten Bakan Özlü, "Bütün bu alanlara yönelik değerli çalışmalar yürütüyoruz. Ar-Ge Reform Paketi ile Türkiye'yi bir Ar-Ge cenneti haline getirecek adımları hayata geçirdik. Tasarım faaliyetlerini de destek kapsamına aldık. İş ve yatırım ortamına büyük güç katacağına inandığımız Sınai Mülkiyet Kanun Tasarımızı, bütçe görüşmelerinden önce yasalaştırmayı planlıyoruz. Türkiye, şu anda dünyanın önemli üretim destinasyonlarından birisidir. Türkiye'yi Ar-Ge ve tasarım yapmak isteyenler için de önemli bir destinasyon haline getireceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcıların gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla, hedeflerimize daha fazla yaklaşacağız. Kamu ve özel sektör olarak el ele vereceğiz ve bu ülkeyi, milletimizin layık olduğu seviyelere taşıyacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bakanın konuşması

-Durmazlar fabrikasını gezmesi

-Tramvayı sürmesi

Haber: Edip TEKİN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

============================

Didim açıklarında mülteci teknesi battı, 6 ölü (2)

CESETLER MORGA KALDIRILDI

Aydın'ın Didim İlçesi açıklarında batan mülteci teknesinde yaşamını yitiren 2'si kadın 6 Suriyelinin cesedi, sahil güvenlik ekiplerinin botuyla karaya ulaştırıldı. Cenaze aracına alınan cesetler, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra cenazeler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Havanın kararmasıyla denizde yapılan arama kurtarma çalışmalarına da ara verildiği belirtildi.

2 LASTİK BOTTA 90 MÜLTECİ YAKALANDI

Öte yandan; Didim'in Tekağaç burnundan 2 ayrı lastik botla denize açılan 90 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Yakalanan 90 kişi, Didim Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Arama çalışmalarından görüntü

Balıkçılarla olaya ilişkin röp.

Cenazelerin taşınması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

============================

Soma davasında ek bilirkişi raporu tamamlanmadı

MANİSA Barosu Başkanı Ali Arslan, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma Davası'nın 21 Kasım'da yeniden başlayacağını belirterek, mahkeme tarafından istenen ek bilirkişi raporunun henüz hazırlanmadığını açıkladı. Arslan, raporun pazartesi gününe kadar çıkması halinde, mahkemenin karar aşamasına geleceğini söyledi.

Manisa'da Soma maden faciasının ceza davasının 12'nci duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 38 gün aradan sonra 21 Kasım Pazartesi günü yeniden başlayacak. 6'sı tutuklu toplam 46 sanıklı davanın son duruşmasında, bilirkişi raporunu hazırlayan heyetten ek bilirkişi raporu hazırlanması istenmişti. 21 Kasım Pazartesi günü yeniden başlayacak olan dava hakkında bilgi veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, istenen ek bilirkişi raporunun henüz hazırlanmadığını açıkladı.

Arslan, "Şimdilik raporun gelmediğini biliyoruz. Pazartesiye kadar rapor gelirse taraflara sunulacak. Değerlendirmede bulunulacak. Eğer rapora itiraz olursa mahkeme itirazlar konusunda karar verecek. İtirazları reddedip bilirkişi raporunu kabul ederse bir sonraki duruşmada mahkemenin karar aşamasına geleceğini düşünüyoruz. Rapor kısmı sona erdikten sonraki süreçte müdahil tarafın beyanlarını ve sanık vekillerin savunmasını aldıktan sonra mahkeme karar aşamasına gelecek" dedi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde yaşanan maden kazasını hatırlatan Arslan, Soma'daki faillerin ve sorumluluğu olanların en ağır cezalarla cezalandırılması halinde faciaların önlenebileceğini dile getirdi. Cezaların ocakları işleten, onları denetleyen kamu kurumlarını uyarıcı nitelikte olmasını talep ettiklerini söyleyen Ali Arslan, "Manisa İdare Mahkemesi'nde verilen kararda Enerji Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu faciada kusurlu bulunmuştu. Soma İş Mahkemesi'nde alınmış olan raporlarda Türkiye kömür işletmeleri de sorumlu bulunmuştu. Yani devletin kurumlarının facianın gerçekleşmesinde sorumluluğu var. Üzerlerine düşeni tam olarak yapmadıkları ortaya konulmuş durumda. Önümüzdeki süreçte hem özel şirketlerin hem devletin ilgili kurumların gerekli özeni göstererek faciaların ülkemizde gerçekleşmemesini arzuluyoruz" diye konuştu.

Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın bilirkişi heyetinin olayın yaşandığı yere inmeden bilirkişi raporlarının hazırladığı iddialarıyla ilgili konuşan Arslan, "2016 Şubat ayı içinde madende yerinde keşif yapıldı. Ben de bilirkişilerle birlikte ölümlerin meydana geldiği yerlere ulaştık. Ocakta keşif yapılmaması söz konusu değil. Bizzat yangının olduğu, patlamanın olduğu yerdeki deliller incelenerek raporlar düzenlenmiştir. Sanıklar itirazda bulunacaktır ama bu itirazlar yersizdir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan'ın konuşması.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==================================

İnegöl'de saniye saniye kaza 'Görüntülü haber)

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde iki minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır iki kişi yaralandı. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İnegöl'ün Mahmudiye Mahallesi Kasım Efendi Caddesi'nde, Mahmudiye Mezarlığı yönüne giden Mehmet Demir yönetimindeki 16 JN 448 plakalı minibüs, Kocamacır Sokak'tan çıkış yapmak isteyen Celal Uludil'in kullandığı 54 B 8311 plakalı minibüs ile çarpıştı. Çarpışmayla birlikte direksiyon hakimiyetini kaybeden Celal Uludil'in sürdüğü minibüs, park halindeki otomobillere hasar verdikten sonra apartmana çarparak durabildi .Kazada, sıkıştığı araçtan güçlükle çıkartılan minibüs sürücüsü Celal Uludil ağır, yanında bulunan yolculardan Celal Kaplan ise hafif şekilde yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülen kaza ile ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

-Görüntü bilgisi. Görüntüler inegöl klasöründe

-Görüntü drökümü

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Kaza yerinden görüntüler

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

======================================

CHP'liler önergeyi yırtarak tepki gösterdi

MANİSA'da Milletvekili Tur Yıldız Biçer öncülüğünde biraraya gelen CHP'li kadınlar, AK Partili milletvekilleri tarafından meclise sunulan ve cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifinin bulunduğu kağıtları yırtarak tepkilerini gösterdi.

Manisa'da CHP Manisa İl Teşkilatı, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, Demokrasi Meydanı'nda protesto etti. Meydana, önergenin yazılı olduğu pankartla gelen partililer, "Tecavüzcüleri aklatmayacağız" sloganları attı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, tecavüzün suç olduğunu ve hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacağını söyledi. Biçer, "Bir kız çocuğunun yetiştin bir erkeğe peşkeş çekilmesi, hiçbir değerde, kültürde, dinde savunulamaz. Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin ve geleceklerinin tek sahibidir. Tek bir kız çocuğunu sizin iktidarınıza kurban etmeyeceğiz. Koruduğunuz bu yasalarda, teşvik ettiğiniz bu tecavüzcülerle birlikte ülkenin tüm kadınlarına hesap vereceksiniz. Bu yasa geri çekilene kadar bu yasaya karşı çıkmaya davet ediyorum" dedi. Önergeyi tanımadıklarını ve hükümsüz olduğunu ifade eden CHP'li Biçer ve partililer hep birlikte önergenin yazılı olduğu kağıtları yırttı. Bir süre slogan atan partililer, ardından meydandan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Eylemden genel görüntü,

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşması,

-Önergenin yazılı olduğu kağıtların yırtılmasından görüntü,

-Slogan atılmasından görüntü.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA, DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement