Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Kızıltepe'de bomba yüklü araç bulunduMARDİN'in Kızıltepe ilçe çıkışında bomba yüklü olduğu belirtilen bir araç bulundu.

08.12.2016 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe'de bomba yüklü araç bulundu

MARDİN'in Kızıltepe ilçe çıkışında bomba yüklü olduğu belirtilen bir araç bulundu. Polis, aracın bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri alarak kontrollü patlatma hazırlığı yapıyor.

Kızıltepe- Nusaybin karayolunun Kızıltepe çıkışında bulunan Galericiler sitesi yakınlarında akşam saatlerinde yapılan istihbari çalışma sonucu içerisinde bomba yüklü olduğu belirtilen bir otomobil tespit edildi. Güvenlik güçleri tarihi İpek yoluna 200 metre mesafede bulunan otomobilin çevresinde güvenlik önlemi alarak bölgeye itfaiye ve Ambulans çağırttı. Polis, bölgeye kimseyi yaklaştırmazken, bomba imha uzmanlarının kontrollü patlatma için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Bomba yüklü araç için çevrede güvenlik enlemi alan ekipler

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE,(Mardin), -

====================================================

Suriyeli işadamları 1 milyon dolar bozdurdu

GAZİANTEP'te, Suriyeli Girişimci İş Adamları Derneği (SİAD) banka hesaplarındaki toplam 1 milyon doları Türk Lirası'na çevirdi. Suriyeli heyeti, dövizin Türk Lirası'na dönüştürüldüğünü gösteren makbuzu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teslim etti.

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine banka hesaplarındaki 1 milyon doları Türk Lirası'na dönüştürdü. Suriyeli işadamları daha sonra ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, dövizin TL'ye dönüştürüldüğünü gösteren makbuzu teslim etti.

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bugün de kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye'nin yanında olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Türkiye'nin her yıl biraz daha büyüyerek bugünkü güçlü konumu geldiğini ifade ederek, "Bugün dünyada yoksulluğu en fazla azaltan ülke olurken, dünya'da en fazla yardım yapan 3'üncü ülke olduk. Suriye'deki durumu görünce bu kadar zor durumda olmalarına rağmen bizi destek olmaları çok mutlu etti. Bu destek aramızdaki kardeşlik bağının ne kadar sağlam olduğunu gösterdi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Fatma Şahin'in konuşması

Khaled Bablli konuşması

Belgenin takdimi

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

==========================================================

Deredeki otomobilin üzerinde 40 dakika kalp masajı yapılan sürücü öldü

Zonguldak'ta dereye uçan otomobilde yaralanan sürücü İbrahim Kiren, aracın üzerinde 40 dakika kalp masajı yapılarak kaldırıldığı hastanede öldü, arkadaşı yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Zonguldak- Ankara karayolunun 22'nci kilometresinde meydana geldi. İş çıkışı Devrek yönüne giden maden işçisi İbrahim Kiren, yönetimindeki 06 DG 2222 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Elektrik direğine çarpan otomobil, yaklaşık 20 metre yükseklikten dereye uçtu. Sürücü Kiren ile yanındaki arkadaşı Özcan Korkut yaralandı. Hafif yaralanan ve kendi imkanları ile araçtan çıkan Özcan Korkut, 112 Acil'e haber verdi.

Gelen AFAD, UMKE ve 112 Acil ekipleri halat yardımıyla dereye inip araçta sıkışan sürücüyü çıkardı. Kalbi duran sürücü İbrahim Kiren, tekerlekleri derede suya gömülen otomobilin üzerine yatırılarak ilk müdahalesi yapıldı. Aracın üzerinde Kiren'e uzun süre kalp masajı yapıldı. Bu sırada polis ve jandarma ekipleri yol kenarında toplanarak çalışmaları izleyen kalabalığı uzaklaşmaları için sık sık uyardı.

Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajından sonra Kiren, sedyede halatla yukarıya çekilerek dereden çıkarıldı. Kiren ve arkadaşı Korkut, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kiren, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Dereye düşen araç

-İbrahim Kiren'e kalp masajı yapılması

-Diğer yaralının izlemesi

-Sağlık ekibinin halatla dereye inmesi

-Kalp masajına devam edilmesi

-İbrahim Kiren'in sedyeye alınması

-Sedyenin halatla yukarı çekilmesi

-Ambulans önünde kalp masajına devam edilmesi

-Ambulansın gitmesi

-Kaza yapılan yol

Süre: (6.10) Boyut: (210 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,

================================================================

Aydın'da toprak altında kalan iki arkadaştan biri öldü

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, bahçelerine su götürmek için kazılan kanala boru döşemek isterken toprak altında kalan iki arkadaştan Adem Kurt (25) kepçe operatörü M.G. (Mesut Gülgül) tarafından yaralı olarak kurtarılırken, başı kepçenin bomu tarafından ezildiği ileri sürülen Adem Dürge (25) ise yaşamını yitirdi. Jandarma, olayın ardından kepçe operatörü M.G.'yi gözaltına aldı.

Derebaşı Mahallesi'nde yaşayan ve Yavansu Mevkii'ndeki tarlalarına su götürmek isteyen Adem Dürge ve Adem Kurt, bugün saat 16.00 sıralarında kepçe operatörü M.G.'nin yardımıyla çalışmaya başladı. Kepçe ile açılan kanala boru döşemek için inen iki arkadaş, bir anda kayan toprağın altıda kaldı. Kepçe operatörü M.G., iki arkadaşı kurtarmaya çalışırken bir yandan da sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekiplerinin yanı sıra Aydın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de sevk edildi. Kepçe operatörü M.G., iki arkadaştan Kurt'u kepçe yardımıyla toprak altından çıkarmayı başardı. M.G., ardından Dürge'yi de kurtarmak için çalışmalarını sürürdü. Ancak, M.G., toprağı kazmak isterken iddiaya göre kepçenin bomuna başı sıkışan beş aylık evli Dürge, ezilerek yaşamını yitirdi. Yaşananları haber alarak olay yerine gelen Dürge ve Kurt'un yakınları gözyaşlarına boğuldu. Toprak altında yaralı olarak kurtarılan Kurt, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alınırken, Dürge'nin cesedi AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Dürge'nin cesedi de kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere aynı hastanın morguna götürüldü. Taksirle ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle kepçe operatörü M.G.'yi gözaltına alırken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Ölen Adem Dürge'nin fotoğrafı

-Yaralanan Adem Kurt'un fotoğrafı

-Olay yerinden görüntü

-Kurtarma çalışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

================================================================

İntihar için elektrik direğine çıkan adamı polis ikna etti

İZMİT'te yaklaşık 1 yıl önce eşinden ayrılan 60 yaşındaki İ.Ö girdiği bunalım sonucu elektrik direğine çıkarak intihara teşebbüs etti. Polisin uzun çabaları sonucu ikna edilerek direkten indirildi.

Olay Yahya Kaptan Mahallesi İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali içinde meydana geldi. İ.Ö. isimli 60 yaşlarında emekli memur yaklaşık 1 yıl önce eşinden ayrılınca girdiği bunalım sonrası terminal içindeki elektrik direğine çıkarak intihara teşebbüste bulundu. Direkti yaşlı adamı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis, 112 Acil ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Atlama ihtimali üzerine itfaiye ekipleri elektrik direğinin altına şişme yatak açtı. Uzun süre ikna edilmeye çalışılan İ.Ö.'ü gören bazı vatandaşlar cep telefonları ile çekim yaptı. Eşi ile telefonda görüşen polis ekipleri şahsı ikna ederek inmesini sağlarken aşağı inan İ.Ö. baygınlık geçirdi. 112 Acil ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansa alınarak Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Elektrik direğinde teşebbüsde bulunan

-İtfaiyenin şişme yatak kurması

-Polisin ikna etmesi

-Bayılması ve hastaneye götürülmesi

HABER-KAMERA: FARUK KIYAK-İZMİT-DHA

================================================================

Kazada sıkışan sürücüyü kurtarmak için seferber oldular (2)

HAYATINI KAYBETTİ

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde önündeki TIR'a arkadan çarpan kamyonun ağır yaralanan sürücüsü 44 yaşındaki Metin Eryılmaz, tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Eryılmaz'ın cesedi, otopsi için hastane morguna konuldu.

EDİRNE,

================================================================

Avcıların vurduğu kızıl şahin tedavi edilip, doğaya salındı

UŞAK'ta avcılar tarafından vurulduğu belirlene kanadı kırık kızıl şahin 10 günlük tedavinin ardından doğaya salındı.

Uşak'ın Banaz ilçesinde Ankara-Uşak karayolu üzerinde bir hayvansever tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu tarafından tedavi edildi. 10 günlük bir tedavi süreci sonrası tekrar uçabilecek duruma gelen kızıl şahin, merkeze bağlı Ciğerdede köyü ormanlık alanında doğaya bırakıldı. Avcılar tarafından hedef olarak seçilen kızıl şahinin av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralı olarak kendisine getirildiğini belirten Avcu, "Kızıl şahin geldiğinde kanadı kötü durumdaydı. Kırılan kanadına tedavi uyguladım ve kuşun kanadı çok hızlı bir şekilde iyileşti. Her gün vitamin desteği, serum ve etle besleme yaparak kuşun kendine gelmesini sağladım. 10 günlük bir süreçte hızla iyileşen ve kafeste tutulmakta zorlanan kızıl şahini doğaya saldım" dedi.

Avcılara seslenen Avcu, "Doğanın güzel yaratıklarından olan kızıl şahin av olmamalıdır. Vurduğunuzda sizin elinize hiçbir şey geçmiyor ama onun hayatını alıyorsunuz. Lütfen av hayvanı haricinde hiçbir hayvana ateş etmeyin. Uşak avcılarına rica ediyorum. Lütfen sadece avlanabilecek cinsleri hedef alın" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kızıl şahinden görüntü

-Nebahat Avcu'nun konuşması

-Kızıl şahinin doğaya salınmasından görüntü

-Kızıl şahinin uçmasından görüntü

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement