Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

El Bab'da 1 Türk ve 3 ÖSO askeri yaralandıSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 1 Türk ve 3 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

17.02.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El Bab'da 1 Türk ve 3 ÖSO askeri yaralandı

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 1 Türk ve 3 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde 1 Türk ve 3 ÖSO askeri yaralandı. Ayrıntısı bilinmeyen olayda yaralanan askerler, araçlarla sınır hattına getirildi ve daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedaviye alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Ambulansların gelişi

Yaralıların indirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===========================================

Halk midibüsünün çarptığı çocuk öldü, kaza anı kamerada

GAZİANTEP'te, halk midibüsünün çarptığı Suriye uyruklu 10 yaşındaki Abdo Hasan, hastanede yaşamını yitirdi. Midibüsün çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, öğle saatlerinde Girne Mahallesi'nde meydana geldi. Kız kardeşi ile birlikte Toros sokaktaki evinin önünde oyun oynayan Abdo Hasan'a, İsrafil Y,. yönetimindeki 27 H 0157 plakalı halk midibüsü çarptı. Çarpmayla yola savrulup yaralanan çocuk, vatandaşların ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Hasan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili olay yerinde çalışma yapan polis, midibüs şoförü İsrafil Y.'yi gözaltına aldı.

KAZA ANI KAMERADA

Polis ekipleri kazanın yaşandığı sokakta olay yeri incelemesi yaptı. Abdo Hasan'ın ölümüne neden olan kaza anı ise, sokak içerisinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde; sokağa giren halk midibüsünün kaçmaya çalışan Abdo Hasan'a çarpıp sürüklediği görülüyor. Görüntülerde, kaza sonrası sürücü İsrafil Y.,'nin de sinir krizi geçirdiği görülüyor. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kazanın yaşandığı sokak

Polis ekiplerinin olay yeri çalışması

Güvenlik kamerası

Çoçuğa çarpma anı

Şoförün sinir krizi ve panik anı

Kazayı gören vatandaşların olay yerine koşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

========================================

Bakan Bozdağ: Cezaevlerinin dış güvenliğini jandarma sağlayacak (2)

BOZDAĞ: ZAYIF LİDERLERE EKMEK YOK

Kemer ilçesinde ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Kemer İlçe Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in katıldığı toplantıda konuşan Bekir Bozdağ, Kemer'in adliyeye ihtiyacı olduğunu söyledi. FETÖ'den devraldıkları bir okulu adliyeye çevirme kararı aldıklarını belirten Bozdağ, Kemer'in yakın zamanda modern bir adliyeye kavuşacağını aktardı. Ak Parti'nin kurulduğu günden bu yana refah artsın diye çalıştığını dile getiren Bozdağ, "Türkiye bölgesinde büyük bir güç ve dünyada sözü dinlenen bir ülke oldu. Türkiye yeni kurulan bir devlet mi ki bütün binaları biz yapıyoruz? Aslında biz kadim bir devletiz. Ama maalesef pek çok eksik var, birçok şeyi yapmak bize nasip oldu" dedi.

"VALLAHİ BU SİSTEM GÜZEL'

"Öyle bir sistem kuralım ki sandıktan daima istikrar çıksın" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sandıkta daima milletimiz, devletimiz kazansın. Bu sistem Türkiye'nin bütün seçimlerinde sandıktan istikrar doğuracaktır. Sistemin gereği bu. Vatandaş güçlü bir Özal, Menderes, Erdoğan bulacak ki ona iktidar versin. Cumhuriyetin başından bu yana Atatürk, Menderes, Özal ve Erdoğan gibi güçlü liderleri var. Biz hep büyük liderler beklersek siyasi iktidar için Türkiye olarak kaybederiz. O zaman öyle bir sistem kuralım ki sistemin doğası güçlü liderlerin ortaya çıkmasını sağlasın, hem de siyasi iktidarı zorunlu kılsın. Bu milletin bekası için, her türlü yangına rağmen, her türlü operasyona rağmen var olması ve güçlü olması için bu sistem değişikliği Türkiye'nin lehine. Bu sistemin diğer bir özeliği de güçlü liderler ortaya çıkarması. Zayıf liderlere ekmek yok. Vallahi bu sistem güzel, billahi bu sistem güzel."

'HAYIR DEDİ BAŞINA ŞU GELDİ'

Hiçbir Ak Partili'nin 'hayır' diyene terörist demediğini kaydeden Bakan Bozdağ, "Bunu kim söylüyorsa yalanın şahını söylüyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Hayır oyu verecekleri bu iftirayla evet kaymasını önlemeye çalışıyorlar. Ama millet doğruyu biliyor. Buna pabuç bırakmamak lazım. 'Hayır diyenlere tutuklamalar olacak' diyorlar. Referanduma kadar öyle iftiralar duyacaksınız ki 'hayır dedi başına şu geldi' diye. Ben şimdiden söylüyorum, bunların tamamı kurmaca olacaktır. Bu ülkede kim nereye oyunu verecekse özgürce ifade etme imkanı vardır. Türkiye bunun garantörüdür, hukuk da bunun teminatıdır."

HAYIR DİYENLER

PKK, FETÖ ile diğer terör örgütlerinin hayır dediğini, Avrupa ülkelerinin de bu sistemin geçmemesi için çalıştığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye bu sistemle bölünecek diyorlar, bir yandan da Türkiye'yi 40 yıldır bölmek isteyen terör örgütü buna hayır diyor. Madem bölünecek buna neden hayır diyorsun. Ama istediği oluyor, bütün ekipleriyle evet için neden uğraşmıyor? Ayağına gelmiş, kan dökerek yapamadığını oyla yapacak. Niye buna 'evet' demiyor, mesele o değil. Terör örgütleriyle isimlerinin birlikte anılmasından rahatsızlık duyuyorlar. CHP'ye oy veren vatandaşlar bu tutumdan rahatsızlık duyuyor. Oy verenler CHP'nin bu tutumunu eleştiriyor, CHP de topu taca atıyor."

BAKANIN KONVOYUNDA KAZA

Diğer yandan Bakan Bekir Bozdağ'ın Kemer ziyaretinde bir de trafik kazası meydana geldi. Huzur Camii'nde cuma namazını kılan Bekir Bozdağ ilçeden ayrılacağı sırada, konvoyda bulunan aracına binmek için hareketlenen Ak Parti İl Başkanlığı Basın Bürosu'nda çalışan 28 yaşındaki Pınar Tuğba Aslantaş'a, Kemal Karadon yönetimindeki otomobil çarptı. Yola savrulan Aslantaş, başını asfalt zemine çarparak yaralandı. Özel bir hastanede tedaviye alınan Aslantaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Partililerin bakan Bekir Bozdağ'ı karşılaması

-Partililerin görüntüsü

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==============================================

KESK üyesi 2 kişi eylemde gözaltına alındı

AYDIN'da, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen ve "İşimi geri istiyorum" sloganıyla eylem yapmak isteyen 2 KESK üyesi, gözaltına alındı.

OHAL tedbirleri kapsamında çıkarılan KHK'larla kamu görevinden ihraç edilen KESK üyesi 2 kişi, "İşimi geri istiyorum" sloganıyla eylem yapmak üzere Kent Meydanı'na geldi. KESK üyeleri, pankart asıp basın açıklaması yapmak üzere hazırlanırken, daha önce olay yerinde tedbir alan polis ekipleri, pankart asılmasının yasal olmadığını belirterek eyleme müdahale etti. Polis, eylemin Valilik tarafından yasaklandığını belirtti. KESK üyeleri ise eylemde ısrarcı oldu. Birkaç dakika süren tartışmanın ardından Savcının talimatıyla yapılan müdahalede, 2 kişi gözaltına alındı. Efeler Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen 2 eylemci, işlemlerinin ardından serbest kaldı. Öte yandan dünkü (perşembe) benzer eylemde de KESK üyesi 8 kişi gözaltına alınmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Gözaltına alınmalardan görüntü

Genel ve detay

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

==============================================

Minikleri korkutan yangın

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde zemininde kreş bulunan 3 katlı binanın son katında çıkan yangın, minikleri korkuttu. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, korkan bazı miniklerin ağladığı görüldü.

Cumhuriyet Mahallesi Barbaros Sokak 20 numarada bulunan zemininde 20 miniğin eğitim gördüğü 3 katlı binanın son katında, bugün saat 14.30'da, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dairedeki boya kutuların bilinmeyen bir nedenle yanmasıyla yangının başladığı öğrenildi. Daireden yükselen dumanları gören kreş yetkilileri, kurumdaki 22 öğrenciyi binadan dışarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, yangını söndürdü. Madde hasar yaratan yangın sırasında bazı minikler korkudan ağladı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İtfaiyenin çalışması

Öğrenciler çalışmaları izlerken

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

==============================================

Suriyeli kadın, evinde ölü bulundu (Görüntü dökümüyle yeniden)

ÜLKESİNDEKİ savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan ve Kayseri'de tek katlı gecekonduda yaşayan Suriyeli 25 yaşındaki Fatma el Muhammed, ölü bulundu. Vücudunda herhangi bir yara izi bulunmayan genç kadının ölüm nedeni otopsinin ardından belirlenecek.

Merkez Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Kayalı Sokak'taki tek katlı gecekonduda yaşayan Fatma el Muhammed'den haber alamayan yakınları, evin kapısını kırarak içeri girdi. Genç kadın yerde hareketsiz bulundu. Haber verilmesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekibi, kadının saatler önce öldüğünü, vücudunda herhangi bir darp ya da yara izi bulunmadığını tespit etti. Eve akın eden kadının akrabaları, Arapça ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü.

Eve gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Savcının incelemesinin ardından ise Suriyeli kadının cesedi, otopsi için Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Suriyeli kadının eşi Ahmet El Muhammed ise Melikgazi ilçesindeki çalıştığı işyerinden polis ekipleri tarafından alınarak emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Suriyeli kadının öldüğü evden görüntü

-Detay

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

==============================================

Yaralama suçundan aranan zanlı Antalya'da yakalandı

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde 'öldürmeye tam teşebbüs' suçundan aranan 22 yaşındaki Süleyman Aker, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yakalandı.

Kemer Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Arslanbucak Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir kişiye kimlik kontrolü yaptı. Sahte kimlik kullandığı tespit edilen kişinin, geçen yıl ekim ayında Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Dereli Köyü'nde Lütfi Ulus'u tabancayla vurarak ağır yaralamak suçunda aranan Süleyman Aker olduğunu belirlendi. Gözaltına alınan Süleyman Aker, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince 'öldürmeye tam teşebbüs suçundan' tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Adliyeden girişinden detay

Zanlının adliyeden çıkarılması

Araca bindirilerek götürülmesi

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

==============================================

Alanya'da kumar baskını

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polisin yaptığı baskında kumar oynadığı tespit edilen 39 kişi suçüstü yakalandı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kumar oynatıldığı ihbarı üzerine Sugözü Mahallesi Zamanoğlu Caddesi'ndeki 3 katlı binaya baskın yaptı. Baskında binanın çatı katında kumar oynadığı tespit edilen 39 kişi suçüstü yakalandı. Baskında ayrıca para karşılığı tombala oynattığı iddia edilen İbrahim O. G., Mehmet A. K. ve Erkan O. da gözaltına alındı. Yapılan incelemede tombala oynamada kullanılan üzerinde rakam yazan 90 pinpon topu, 140 eşitli renklerde tombala kartı ile pulları ele geçirildi. Kumar oynadığı belirlenen 39 kişi hakkında Kabahatler Kanununa muhalefetten toplam 8 bin 853 TL ceza kesildi. Gözaltına Mehmet A. K. ve Erkan O. emniyetteki sorgusunun ardın serbest bırakılırken, İbrahim O. G. adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kumarhane baskınından polis kemarası görüntüsü

-Malzemelerden görüntü

-Şüphelilerin adliyeye sevkinden görüntü

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

===========================================

Şarkıcı Cem Belevi, ilk kez podyuma çıkacak

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl düzenlenen 5'incisi düzenlenecek Ev ve Plaj Giyim Tasarım Yarışması'nın bu akşamki final defilesinde, ünlü mankenler ile birlikte şarkıcı Cem Belevi ilk kez podyuma çıkıp kıyafet tanıtacak. Final defilesinin tanıtım toplantısına katılan ünlü manken Şebnem Schaefer ise yeni saç tarzıyla dikkat çekti.

DENİB'in bu yıl Teck Anatolia temasıyla düzenlediği 5'inci Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nın bu akşam yapılacak olan Final defilesiyle ilgili basın toplantısı Colossae Otel'de yapıldı. Toplantıya, TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert başta olmak üzere ünlü mankenler Şebnem Schaefer, Irmak Atuk, Ebru Öztürk ile şarkıcı Cem Belevi ve moda tasarımcıları katıldı.

Markalaşma adına amatör ruhla başladıkları yarışmanın 5'incisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirten Kocasert, "Ülkemizin önü yüksek katma değerli imalatla açıktır. Bunun da yolu inovasyon, moda tasarım, AR-GE ve markalaşmaktan geçiyor. Dünya ticaretinden nerdeyse yüzde 4'e yakın pay alan ev tekstili, neden markalaşmasın diye yola çıkmıştık. Genç yeteneklerin dikkatini sadece hazır giyim, konfeksiyon ve dış giyimden aynı zamanda ev tekstiline çekmek için imalatçılara da markalaşmanın önemini hatırlatmak için amatör ruhla çıktığımız bu yolda 5'inci yılı geride bıraktık. Bu yarışmada dereceye giren moda tasarımcıları arkadaşlarımız, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle tam burslu olarak yurt dışında eğitim almaya hak kazanıyor. Bu yarışmayla genç arkadaşlarımızın fikirleri ve yaratıcılıkları ile profesyonel ruhun ve sektördeki birikimin buluşmasıyla tasarım dünyasına ve tekstil sektörüne farklı bir soluk getirdiğimize inanıyoruz" dedi.

Tasarım yarışmasının finalinde podyuma çıkacak olan şarkıcı Cem Belevi de oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Tekstil sektörünün önemli olduğunu ve bunun gibi organizasyonlarla tekstilin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Belevi, "Böyle bir yarışmada yer almaktan sevinç duyuyorum. Normalde şarkıcı olmaktan gurur duyuyorum ama başka bir deneyim daha kazanıp, modellik yapacağım. Provalarda deneyimli mankenler arasında denedim ama görüldüğü kadar kolay değil. Podyumda yürümek başka bir şey, düşmezsek ürünleri en güzel şekilde tanışacağız. Bundan sonrada devam edip edemeyeceğimi göreceğiz" dedi.

SAÇ RENGİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Mavi saç tarzıyla oldukça dikkat çeken ünlü manken Şebnem Schaefer ise, saç tarzını özellikle çocukların çok sevdiğini ve değiştirmeyi düşünmediğini ifade ederek, "Saçlarım Amarikadan gelen iki kuaför tarafından bir lansman için boyandı, önce pembe olacaktı ancak sonradan bu renge karar verildi. Benim aklımda yoktu. Çocuklar bu rengi çok sevdi, çocuklarla birlikte masal uydurma atölyesi yapıyorum, beni çeşitli karakterlere benzetiyorlar, genelde peri oluyorum. Bu saç rengi podyumda kıyafetlere çok iyi uyuyor. Yıllardır kullanıyormuş gibi hissediyorum, Yeni saç rengimi benimsedim. Bu saç rengiyle devam edeceğim" diye konuştu. Ünlü mankenler ve şarkıcı Cem Belevi, bu akşam Colossae Otel'de yapılacak olan yarışmanın finalinde podyuma çıkacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şebnem Schaefer'den görüntü

Toplantıdan görüntüler

Cem Belevi'deng örüntü

Mankenlerden görüntüler

Büleyman Kocasert'in açıklaması

Cem Belevi'nin konuşması

Şebnam Schaefer'in konuşması

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement