Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HOLLANDA AB ÜLKESİ GİBİ DEĞİL, MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR (1)CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçim nedeniyle ırkçılık yapılarak oy toplanılmaya çalışıldığını belirterek, "Hollanda AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti...

12.03.2017 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HOLLANDA AB ÜLKESİ GİBİ DEĞİL, MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR (1)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçim nedeniyle ırkçılık yapılarak oy toplanılmaya çalışıldığını belirterek, "Hollanda AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. Mızrak çuvala sığmaz, bu bir skandaldır. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir" dedi.

İzmit Demokrasi Meydanı'nda Kocaeli Toplu Açılış Töreni düzenlendi. Tören için alanda geniş güvenlik önlemleri alınırken, alana sadece Türk bayrakları ve 'evet' yazılı flamalar ve dövizler alındı. Alanda alınan önlemlerin yanı sıra İzmit Körfezi'nde de Sahil Güvenlik bolu, Deniz Polisi ve Donanma Komutanlığı'na ait bir gemi ile önlem alınırken, polis helikopteri alanın üzerinde uçtu. Erdoğan saat 17.20 sıralarında helikopterle İzmit'e geldi. Meydana gelen Erdoğan'ı binlerce kişi coşkuyla karşıladı. Gençlere seslenen Erdoğan, "Bu gençliği parlamentoda görmek istemiyorlar, isteseler de istemeseler de 18-25 arası gençlik 16 Nisan'dan sonra adım adım parlamentoya hazırlanıyor, alışacaklar. Gençler fazla kalmadı 36 gün tamam mı ona göre. Kızlar bu ana muhalefetin başındaki zat ne zannediyor biliyor musunuz? 18 yaşında yalnızca erkekler girecek sanıyor, kızların gireceğini sanmıyor. Bunlar hesap yaparken hep erkeklerden yapıyor, sorsan kadın haklarından anlarlar. Kızlar da inşallah erkeklerle beraber parlamento sıralarında yerlerini alacaklar" dedi.

SENİN HER YERİN AB OLSA NE YAZAR

Hollanda'nın seçim nedeniyle ırkçılık yaptığını söyleyen Erdoğan, "Dün Hollanda'da yaşanan kepazeliği izlediniz değil mi? Bir yandan Dışişleri Bakanımızın uçağını iptal ediyorlar, diğer yandan Sosyal Politikalar Bakanımızın önünü kesip, konsolosluğa girmesini engelliyorlar. Uluslararası hukukta büyükelçilikler kendi topraklarıdır o ülkenin, yani şu anda Hollanda da büyükelçilik de konsolosluk da bizimdir. Düşünebiliyor musunuz kapıyı açmıyorlar, içeriden konsolosu çıkarmıyorlar ve bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim Hollanda, Avrupa Birliği üyesi. ya senin her yerin AB üyesi olsa ne yazar. Sen önce uluslararası hukuku öğren, demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler bunu öğrenin. Çarşamba günü Hollanda da seçim var. Seçimden dolayı ırkçılık yapmak suretiyle oy toplayacaklarını sanıyorlar. Ben şimdi Hollanda vatandaşı olan kardeşlerime sesleniyorum gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Şu anda bizi Hollanda, Almanya, Belçika ülkeleri izliyor hepsine sesleniyorum ne yapacağınızı biliyorsunuz. Türkiye ve cumhurbaşkanı düşmanlarına karşı ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini iyi biliyor" dedi.

BUNUN HESABINI VERECEKSİN

Hollanda'nın muz cumhuriyeti gibi davrandığını ifade eden Erdoğan, "Hollanda polisi bu durumu protesto edenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırarak demokratik haklarını kullanmak dışında talebi olmayanları darp etmiştir. Bir süredir Almanya başta olmak üzere hemen her Avrupa ülkesinde bunlarla karşılaşıyoruz. Bugün açıklama yapıyorlar ilişkilerimizi düzelteceğiz diye, neyi düzeltiyorsun daha sen bedel ödemedin, önce hesabını vereceksin. Sen benim bayan bir bakanımı orada akla hayale gelmez şekilde edepsizce davranışın hesabını vereceksin. Benim vatandaşlarımın üzerine at it sürersen bunun hesabını vereceksin. Dolayısıyla Türkiye hakkında rapor hazırlama işlerini geç. Biz bize yeteriz. Bize bu millet ve Allah yeter. Akşam benim başbakanım arıyor, görüşüyor ve verdiği cevap 'Çarşamba günü seçim var. Sıkıntılı durum var. Herhangi bir şey yapamayız. Bakan burayı terk etsin' Seni Türkiye gibi bir ülkenin başbakanı arıyor verdiği cevaba bak. Gün ola harman ola şu anda biz sabırlıyız ve sabırla bu işin üzerine giderek bu işin hesabını soracağız. Bu böyle kalmaz Hollanda'da yaşanan hadise diplomasi, uluslararası hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Avrupa'dan ses çıkıyor mu? neden bunlar birbirini ısırmaz aynıdırlar. Hollanda AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. Mızrak çuvala sığmaz bu bir skandaldır. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. Buradan AB organlarını, hukuk devletlerini koruma çabasıyla çalışan tüm organları yaptırım uygulamaya davet ediyorum. Sabah 4.30'a kadar sürekli aradım Fatma Betül kardeşime arayacaksın dedim. Benin bakanımı diplomatik bir arabada mahkum. Ondan sonra da bizim tayin edeceğimiz arabaya gitmezsen çekiciyle alıp gideceğiz diyorlar. Şu vahşete bak var mı eğilmek? ya biz Allah'ın huzurunda rükuda, secdede eğiliriz, başka eğilmek yok. Çünkü bu ülke kendini hem AB değerlerine, hem de küresel kabullere sığmayan faşist yönetimlere görülecek bir duruma düşmüştür. Avrupa kıtası Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, İslam karşıtlığı hastalığı ırkçı partilerin ırkçı söylemleri Avrupa'yı tehdit ediyor. Kaybedilen milyonlarca insandan, yaşanan derin acılardan ders çıkarılmadığını üzüntüyle görüyoruz. Biz kendi tarihimiz tavsiye ettiği şekilde insan öncelikli, yaşam öncelikli duruşumuzu devam ettireceğiz. Avrupa genelinde 6.5 milyon insanımız var bu kıtada yaşamakta var olmakta kararlıyız. Avrupalı dostlarımızdan ırkçılığı bir kenara bırakarak, ortak geleceğimizi konuşmak için geleceği bekliyoruz. Bizim gençlerimiz sevgi gençliğidir, barışın mimarlarıdır birbirlerine ters bakmazlar" diye konuştu.

Görüntü DÖkümü

------------------

-Cumhurbaşkanının konuşmaları

- Aktüel görüntüler

İZMİT(Kocaeli), -

========================================================

CANİKLİ : AVRUPA'DA ÇÖKÜŞ BAŞLADI (EK)

2)ÖĞRENCİLERE ÜLKE EKONOMİSİNDE YAŞANANLARI ANLATTI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi'nce organize edilen, 'Gelişen Türkiye'nin yakın ekonomik tarihi' konulu söyleşide açıklamalarda bulundu. Öğrencilere seslenen ve 2002 öncesinde bütçenin faize aktarıldığını belirten Canikli, "Faiz gelirini kim elde eder? Faiz kime aktarılır? Parası olana ve sermaye sahibine aktarılır. Tabi ki devlete borç verenlere. İşin vahim tarafı şu; 1980 yılların ortalarından itibaren bütçe içerisinde faize ödenen rakam sürekli artmış. Sadece 1997 yılı, yani Refah yol dönemi, o yıl bir miktar aşağıya düşmüş oran. Ama onun dışına kesintisiz bir şekilde oran sürekli artıyor. 1986'lı yıllarda yüzde 9-10 ile başlamış, en son biz devraldığımızda yüzde 43'e kadar çıkmış ve artış devam ediyordu. Devlete borç verenler sınırlı sayıda kişi ya da kuruluşlar ve şirketler. Bunun içerisinde yerli ve yabancılar da var. Yani vücudu burada kalbi dışarıda olanlar. Ülkenin neredeyse tüm kaynakları bunlara aktarılıyordu. Zenginlere, para babalarına ve ağalara aktarılıyordu ve bunların önemli bir bölümü de yurt dışında yaşıyorduö dedi.

'ŞU SOYGUNA BAKIN!'

Türkiye'de bütçede faiz oranının yüzde 43'den yüzde 9 seviyesine indiğini vurgulayan Canikli şöyle devam etti:

"Tablo bu. Şu soyguna bakın. 2002'de devraldığımız bütçe yapısı aynen kalmış olsaydı bugün itibariyle, bozulmamış ve iyileşmemiş olsaydı, yani faize aktarılan rakamın oranı yüzde 43, diğer ihtiyaçlar için aktarılan oran da yüzde 57 olarak aynen kalmış olsaydı, 2017 bütçesinden 150 milyar faize aktarılacaktı. 1 yılda sadece. 150 milyar eski parayla 150 katrilyon. Yani bu parayla Trabzon'da aşağı yukarı sıfırdan 170-180 tane havaalanı yapılabilir bir yılda. Trabzon gibi 170 vilayete de çevre yolu yapılabilir. İnanılmaz bir rakam. O oran aynen kalmış olsaydı, bu rakam şu an faiz elde edenlere, zenginlere aktarılmış olacaktı. Bugün bu para onlara aktarılmıyor. 43 olan o rakam şu anda 9'a düşmüş durumda. Kavganın da nedeni bu işte kardeşlerim. İçerdeki de dışardaki de kavganın nedeni budur. 'Bu kaynaklar kime aktarılacak?' kavgasıdır. Artık bu para millete aktarılıyor.ö

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Canikli, mevcut sistemin kavga ve kargaşaya neden olduğunu savundu, yeni sistemde ülke ekonomisinin çok daha güçlü olacağını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Canikli'nin açıklamaları

Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO TRABZON/DHA

=================================================

3)MUHARREM İNCE ISPARTA'DA KONUŞTU

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Ama ey hükümet sen de milleti kandırma" dedi.

CHP Isparta il başkanlığı tarafından 15 Temmuz Hükümet Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitingde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize değindi. Almanya ve Hollanda'yı kınadığını belirten İnce, " Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda 2008 yılında bir kanun çıktı. AKP çıkardı bunu. Kanunda ne yazıyor biliyor musunuz? Kanunda 'Türkiye sınırları dışında temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz' diyor. Yani Türkiye parlamentosu yurt dışında propaganda yapmayı yasaklamış. Biz yasaklamışız biz. Almanya, Hollanda bunu biliyor. 2017'de YSK bir karar aldı bu ülkede. Bu kanuna dayalı yurt dışında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz demiş. Yahu sen zaten yasaklamışsın. Kendin yasaklıyorsun sonra mağdur edebiyatı yapıyorsun. Bu ülkenin bakanını büyükelçiliğe sokmuyorlar. Bu terbiyesizliktir. Büyükelçilik toprağı aynı Isparta'da bu Valilik toprağı gibi bizim toprağımızdır. Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Ama ey hükümet sen de milleti kandırma. Kanun orada duruyor" diye konuştu.

Referandum sürecinde 'hayır' politikası izleyenlere TRT'nin yer vermediğini de savunan İnce, "TRT bugün bir bakanın ilçedeki basın toplantısını veriyor. 'Evet' demek serbest. Bize yok. Hiç 'hayır' diyen yok. ya 'Bize Hollanda'da Almanya'da propaganda yaptırmıyorlar' diye bağırıp duruyorsunuz ama siz Türkiye'de 'hayır' diyenleri hapse atıyorsunuz, TRT'yi yasaklıyorsunuz. Siz utanmıyor musunuz Almanya gibi Hollanda gibi davranmaya" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Muharrem İnce konuşmaları

Meydandan görüntüler

HABER: Mehmet ERÇAKIR- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=========================================================

4)CHP'Lİ ERDEM: ANAYASA PAKETİNİ FETÖ HAZIRLADI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Anayasa değişikliği paketinin, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından hazırlandığını ve onaylanması durumda örgütün Türkiye'yi 4 saatte ele geçirebileceğini öne sürdü.

Eren Erdem, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen 'Neye evet, neden hayır' konulu panele katıldı. Panelde konuşan Eren Erdem, FETÖ/PDY yapılanmasına mensup elemanların devlet kurumlarında hala görev başında olduğunu ileri sürdü. Erdem, Anayasa değişiklik paketinin de FETÖ/PDY tarafından hazırlandığı iddiasında bulunarak, şunları söyledi:

"Bütün FETÖ yapılanması, devlet kurumlarında görevi başındadır. Bunlar, Türkiye'nin bağırsaklarının temizlenmesi için fırsat olan FETÖ davasını sulandırıyorlar. FETÖ ile alakası olmayan insanları öne sürüp, etrafa bu dava boş dava diyorlar. Buradan çok net söylüyorum; bu yeni Anayasa paketini FETÖ hazırladı. Yeni anayasada hesap şu; yasama, yürütme, yargı bur kişiye bağlanacak. O kişiyi esir aldığın an, devlet tekrar senindir. 40 yılda parlamenter sisteme sızmış bir yapı bu sistem gelirse 4 saatte devleti ele geçirir. Eğer parlamentoda gurubu bulunan partilerin liderleri ile televizyonda bir tartışma programına çıkamaya yüreğiniz yoksa, sokağa çıkıp halka da anlatmayın."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Panele katılanlar

Milletvekili Eren Erdem'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 201 MB

================================================

5)SINDIR, ÇEŞME'DEN 'HAYIR' İSTEDİ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referandum çalışması yaptığı Çeşme'de "Çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu miraslardan biri Anayasa değişikliğine vereceğimiz hayır oyu olacak" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Anayasa değişiklik teklifinin çoğunluk dayatması ile milletin önüne getirildiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

Demokrasiden artık bahsedemeyeceğimiz, temel hak ve özgürlükleri yitirdiğimiz, özellikle hukuk devlet ilkesinden uzaklaşan tek adam rejimine yönelik bir Anayasa değişiklik teklifi ile karşı karşıyayız. Yani 'ben çoğunluktayım, komisyonda çoğunluktayım, Meclis genel kurulunda çoğunluktayım istediğimi yaparım sen ne dersen de' anlayışının getirdiği bir Anayasa değişiklik teklifidir. Demokrasinin en önemli ilkelerinden biri çoğulculuktur. Demokrasi azınlıkta olan bir düşüncenin de bir gün iktidar olabilme yolunun açık olmasıdır. Türkiye'mizde barış ve huzur içinde ilelebet yaşamak ancak millet iradesinin güçlendirilmesi ile mümkündür. Millet egemenliğini yok sayan rejim değişikliğiyle barış, huzur, özgürlük gelmeyecek. Otoriter yönetimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilebilir mi?"

"GETİRİLEN BİR TEK KİŞİNİN İKİ DUDAĞININ ARASINA TESLİM EDİLEN BİR DEVLETTİR"

Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri esnasında milletin değişiklik teklifinin içeriğini öğrenmesinin önüne geçildiğini söyleyen Sındır, "Görüşmeler esnasında Meclis TV ekranları karartıldı ve vatandaşlarımız bu değişiklik teklifinin neler içerdiğini, özünü öğrenemedi. Sonra 'biz bu teklifi iyi anlatamamışız daha iyi anlatmamız gerekir' dendi. Hayır, bu değişikliği anlatmaktan kaçındılar. Çünkü bu millet, bu yurttaş, Türkiye Cumhuriyeti bireyiyim diyen herkes bu teklifi duyduğunda böyle şey mi olur, buna nasıl izin veririz? diyecektir. Getirilen bir tek kişinin iki dudağının arasına teslim edilen bir devlettir. Bu kadar büyük bir riske, bu kadar büyük bir maceraya ülkemizin sürüklenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN HAYIR"

Anayasa değişiklik teklifine verilecek 'hayır' oyunun gelecek kuşaklara bırakılacak en onurlu mirastan birisi olacağını söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu:

"Hangi siyasi partiden olursak olalım referandum sürecinde siyasi parti kimliklerimizi bir kenara bırakalım. Devletimizin bekası için insanımızın huzuru, refahı, mutluluğu için çocuklarımız ile torunlarımızın için; Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında kardeşçe bir arada yaşayabilmek için hayır diyelim. Bu Anayasa değişiklik teklifine vereceğimiz Hayır oyu çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu mirastan birisi olacaktır. Anadolu halkının eşsiz mücadelesi ve azmi ile kazandık Cumhuriyetimizi, demokrasimizi. ve asla vazgeçmeyeceğiz."

Görüntü Dökümü

---------------

Sındır ın konuşması

-Detay görüntüleri

İZMİR,

======================================================

6)KARABAŞ, 10 GÜN SONRA BULUNUP KURTARILDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu çiftlikten 10 gün önce ortadan kaybolan 'Karabaş' isimli kangal cinsi çoban köpeği 450 metre yüksekliğindeki Kocadağ Dağı'nın zirvesinde bulundu. Buradaki uçurumun kenarında mahsur kaldığı belirlenen köpek, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibinin 9 saatlik çabası sonucu kurtarıldı.

Göltürkbükü Mahallesi'nde celeplik yapan evli, bir çocuk babası 45 yaşındaki Ünver Topal'ın 6 yaşındaki kangal cinsi çoban köpeği, geçen 2 Mart'ta ortadan kayboldu. Geçen 10 Mart Cuma gün, mahallenin yakınındaki 450 metre yüksekliğindeki Kocadağ'ın yamaçlarından havlama sesi duyan çoban Bayram Hak ve Emin Poyraz, merak edip baktıklarında kangal cinsi bir köpeğin uçurumun kenarında mahsur kaldığını farketti. İki çoban, durumu Bodrum Hayvan Hakları Derneği Üyeleri ve AKUT Bodrum ekibine bildirip, yardım istedi .

OPERASYON 9 SAAT SÜRDÜ

Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi Bahar Coupal ve AKUT Bodrum Üyesi Erdinç Akay yönetimindeki 5 AKUT gönüllüsü, bugün saat 07.00'de çobanlar Bayram Hak ve Emin Poyraz ile Kocadağ'a tırmandı. Kocadağ'ın zirvesindeki kayalık bölgeye çıkan ve uçurumun kenarında kaldığı için aşağıya inemeyen

'Karabaş' isimli çoban köpeği, 9 saat süren operasyonla güçlükle kurtarıldı. AKUT ekibi, aç, susuz kaldığı için bitkin halde olan ve yürümekte güçlük çeken zavallı köpeği kucaklayarak kayalıklardan indirdi. Köpek, daha sonra sahibi Ünver Topal'a teslim edildi.

KÖPEĞİNİ KUCAĞINDAN İNDİRMEDİ

Topal, köpeğini yaklaşık 1 kilometre kucağında taşıyarak otomobiline götürdü. Karabaş'ın çiftlikte çobanlık yaptığını belirten Topal, "Çok kuvvetli bir köpek. Başka bir köpek olsa, zor sağ kalırdı. Muhtemelen domuzların peşine takılıp o bölgeye gitmiştir. 3-4 kilo vermiş ama sağlık durumu iyi. Veterinere götürerek gerekli kontrolleri yaptıracağım. Üç köpeğim var onlara gözüm gibi bakıyorum, AKUT'a Karabaş'ı kurtardıkları için çok teşekkür ederim" dedi.

AKUT Bodrum Ekibi Üyesi Erdinç Akay ise "Çobanların dikkati sayesinde bulunan köpeği kurtardığımız için mutluyuz. Bitkin haldeki köpek Yalıkavak'taki Animana Veteriner Kliniği götürülerek tedavi altına alındı. İlaç tedavisi görecek. Yaklaşık iki hafta içinde salığına kavuşup, tekrar eski haline dönecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Karabaş'ın kayalıklardan indirilip, sahibine teslim edilmesi

-AKUT Bodrum Ekibi üyesi Erdinç Akay ile röp.

-Çobanlar Bayram Hak ve Emin Poyraz ile röp.

-Köpeğin sahibi Ünver Topal ile röp.

-Kurtarılan köpeğini kucağında taşıyan Ünver Topal'ın görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

================================================

7)ULUSLARARASI IRK STANDARTLARI YARIŞMASI TAMAMLANDI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Irk Standartları (CACİB) Yarışması'nda 620 köpek yarıştırıldı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nun (KIF) Kemer Belediyesi'nin desteğiyle Emirates Arena Spor Kompleksi'nde düzenlenen CACİB Yarışması'nda Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 620 köpek yarıştı. Yarışmada köpekler, hakemler tarafından Uluslararası Kinoloji Federasyonu'nun (FCI) belirlediği standartlara göre ırk özellikleri, sağlık durumları ve yürümesine bakılarak değerlendirildi. Yarışmada dereceye giren köpeklerin sahibine kupa verildi.

KIF Başkanı Ümit Özkanal yaptığı açıklamada, yarışmaya ilgiden memnun olduklarını söyledi. Amaçlarının köpek ırklarını daha iyi yerlere getirmek olduğunu kaydeden Özkanal, "Köpeklerin iyi dereceler alması bizi mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki son 10 yıl içerisinde köpek ırklarında bir ilerleme kaydetmişiz. İnsanlar daha çok bilinçlenmeye başlamış. Bu Türkiye adına da sevindirici durum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yarışmalardan ve kupa töreninden detaylar

RÖP: Ümit Özkanal (Federasyon Başkanı)

135 MB/// 04.14ö

( HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement