Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

1)KAHRAMANMARAŞ'TAKİ KAZADA ÖLEN 5 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİKAHRAMANMARAŞ'ta dün akşam iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen 5 kişinin cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.

26.03.2017 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAHRAMANMARAŞ'TAKİ KAZADA ÖLEN 5 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

KAHRAMANMARAŞ'ta dün akşam iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen 5 kişinin cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hacımustafa Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde 46 E 8148 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 46 KS 016 plakalı hafif ticari aracın kafa kafaya çarpışması sonucu hayatını kaybeden Zafer Uzun (48), Rabia Uzun (12), Mustafa İncirlioğlu (35), Mevlüt İncirlioğlu (67) ve Ayşe İncirlioğlu'nun (60) cenazeleri, Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi7nde yapılan otopsilerin ardından yakınlarına teslim edildi. Kazada yaşamını yitiren 5 kişi için Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Ölenlerin yakınlarının gözyaşı döktüğü törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da katıldı. 5 kişinin cenazeleri, ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.Kazada yaralanan 4 kişinin hastanelerdeki tedavileri ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tabutların taşınması

Namaza katılanlar

Kaza yapan araçlar

Araçların yoldan kaldırılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 138 MB

==============================================

2)BAŞBAKAN YILDIRIM KALP HASTASI ÜNİVERSİTELİYE MORAL TELEFONU

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Erzincan'da okula giderken genetik kalp rahatsızlığı sebebiyle kalbi duran ve sağlık ekiplerinin yarım saatlik müdahalesiyle kalbi çalıştırılıp hayata döndürülen Hukuk Fakültesi öğrencisi Ender Ceylan'ı telefonla arayıp moral verdi. Babası Siracettin Ceylan'ı yıllar önce trafik kazasında, annesi Hacer Ceylan'ı ise kalp rahatsızlığı sebebiyle kaybeden Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ender Ceylan, bir hafta önce okuluna gitmek amacıyla evinden çıktı. Milli Egemenlik Bulvarı'nda yürürken bir anda yere yığılan Ceylan'ı gören çevredekiler, olay yerine ambulans çağırdı. Gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk incelemede Ceylan'ın kalbinin durduğu anlaşıldı. Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Ender Ceylan'ı doktorlar yaklaşık yarım saat süren müdahale ile hayata döndürdü. Doğuştan kalp kası kalınlaşması olduğu belirlenen Ceylan, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Burada bilinci kapalı olarak 2 gün kalan ve kendine geldikten bir süre sonra ameliyat ile kalp pili takılan Ender Ceylan, mucize eseri yeniden hayata tutundu.

Ender Ceylan'ı ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, gencin durumu ile ilgili Başbakan Binalı Yıldırım'a bilgi verdi. Telefonda üniversite öğrencisi ile görüşen Başbakan Yıldırım, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Ceylan'a moral verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Başbakanın telefon görüşmesi

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN

===============================================

3)BAKAN ÖZLÜ: BÜYÜK DEVLET ADAMLARININ BÜYÜK YETKİLERİ OLUR

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, referandum için 'Hayır' kampanyası yönetenleri eleştirerek, "Diyorlar ki bir tek adama bu kadar yetki fazla değil mi? Esas 'Hayır' diyenlerin noktaları bu. Büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Öyle ufak yetkilerle büyük devlet adamı olunmaz" dedi.

Bakan Özlü, memleketi Düzce'de Pelemir Otel'de partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen sandık müşahitleri eğitim toplantısına katıldı. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile parti teşkilatının hazır bulunduğu eğitim toplantısına katılanlara seslenen Bakan Özlü, 6 yıldır yeni anayasayı konuştuklarını belirterek, "Dedik ki iki anayasa yapalım. Birisi parlamenter sistemi esas alsın. Siz de getirin. Bizde başkanlık sistemini öne alan bir anayasa yapalım. Parlamentodan beraber geçirelim, millete soralım. İki alternatif olsun. Parlamenter sistemli anayasa, başkanlık sistemli anayasa. Bu kabul edilseydi, bugün halk oylamasında iki anayasa olacaktı. Parlamenter sistemli, başkanlık sistemli. Fakat başta CHP olmak üzere bu da kabul edilmedi. Bundan daha masum bir teklif olabilir mi? Dediğim gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışı ile bugünlere geldik. Biliyorsunuz 18 maddede anlaştık. Bu Anayasa değişikliği paketini 16 Nisan'da oylayacağız. Biz ne istiyoruz? Karşı taraf ne istiyor? Biz güçlü, büyük Türkiye istiyoruz. Biz Türkiye'yi büyütmek istiyoruz. Zaman zaman tartışmalarda izliyorum. Diyorlar ki bir tek adama bu kadar yetki fazla değil mi? Esas 'Hayır' diyenlerin noktaları bu. Büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Öyle ufak yetkilerle büyük devlet adamı olunmaz" dedi.

ÖZLÜ'DEN ABD BAŞKANLIK SİSTEMİ ÖRNEĞİ

Konuşmasında ABD Başkanlık sisteminden örnekler veren Bakan Özlü şunları söyledi:

"Amacınız büyük devlet adamı olmak değilse az yetkilerle yetinirsiniz. ABD'nin başkanı var, tam başkanlık sistemi var. ABD'de başkanlık sistemindeki yetkiler ABD başkanına çok mu geliyor? ABD'de ordu direk başkana bağlıdır. Orduya vur deyince vurur. Öyle meclisten falan yetki istemez. Bu büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin, büyük işler yapmak istemeyenlerin, mevcut sistemle az yetki ile iş yapmak isteyenlerin söylemleridir. Bu biraz büyükşehir belediyelerinin seçimlerine benziyor. Aynı anda başkan seçiyoruz, aynı anda belediye meclis üyelerini seçiyoruz. Ben size soruyorum. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yetkileri Kadir Bey'i diktatör mü yapıyor? Bunlar safsata laflar"Bakan Özlü, konuşmasının sonunda toplantıya katılan partililere 'Evet' sloganı attırdı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Salondaki partililerden görüntü

-Bakan Özlü'nün gelişi

-Bakan Özlü'nün konuşması

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

====================================================

Bakan Özhaseki: FETÖ'cüler şimdi yurt dışında çabalıyor (EK)

4)'BİR GECEDE KURT ADAMA DÖNÜŞTÜLER'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sinop'un Durağan İlçesi'nde düzenlenen mitingte konuştu. Bakan Özhaseki, Arap Yarımadası'nda, Afrika'da, Ortadoğu'da daralan, bunalan ne kadar mazlum varsa, Müslüman insan varsa bu coğrafyaya doğru geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:  "Burada bizler kenetlenmişiz. Etle tırnak gibi olmuşuz. Allah ayırmasın birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Bu güzellikler içerisinde yaşarken ne yazık ki dışarıda ve içeride fitne tohumları da hiç yerlerinde durmuyorlar. Onlar bizim aslında ayağa kalkmamıza gönül coğrafyamıza liderlik etmemizden korkuyorlar. Bu milleti bölmek için envai çeşit oyunlar yapıyorlar. Haziran'da özellikle bunlara akıl verenler dediler ki 'Bakın oraya bağımsız parti olarak HDP'yi sokacağız. Ak Parti iktidardan düşecek. Koalisyonlara mahkum edeceğiz. İşte o sırada sizde şiddeti arttırın. Sonra da çukurlar kazıp özyönetim ilan edin.' Bunları yaptılar. Niye yaptılar? 'Zayıf hükümetler olsun, o dönemde de biz istediğimizi gerçekleştirelim' diye. Allah'a hamd olsun müthiş bir mücadele verdik. Kararlılıkla durduk. O günlerde ne kadar koalisyon pazarlığı yapılırsa yapılsın, yeni seçime doğru gidersek gidelim. Biz kararlılığımızdan geriye doğru hiçbir adım atmadık. O kazılan çukurlara o teröristleri gömdük. Yavrularımıza kurşun sıkanların hesabını sorduk."

Şimdi şehirlerin, dağların temizlendiğini dile getiren Bakan Özhaseki, "Bu belayı gömüyoruz artık toprağa. Sonra bir FETÖ belası çıktı başımıza. Onlar da 40 yıldır içeridelerdi. Fakat şöyle bir farkları vardı. O düşman belliydi karşıdaydı dağdaydı, fakat bunlar içerideydi. Hırsız içerideyse kapı zor kilit tutuyor. 40 sene boyunca hepimize geldiler gülücükler saçarak 'Biz hizmet eriyiz' dediler. 'Siz bizi destekleyin, çocuklarınızı verin biz okutalım' dediler. Sonra bizim zenginlerimize gittiler 'Siz biraz para verin bunları biz kullanalım' dediler. Bunlara herkes kandı hemen hemen. Niye? Biz Müslüman insanlarız söze güveniriz. Fakat 1 gecede kurt adama dönüştüler. Emir aldıkları yerden ne söyleniyorsa onu yapmaya başladılar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN-Emin ADIGÜZEL/DURAĞAN(Sinop),

==================================================

5)CHP'Lİ İNCE: OY PUSULASINDA BEYAZ, DEMOKRASİNİN KEFENİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Oy pusulasında bir beyaz, bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni, kahverengi ise bereketli topraklar" dedi. Muharrem İnce, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile birlikte Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde partisi teşkilatını ziyaret etti. İnce, parti binasının bulunduğu Atatürk Bulvarı'nda otobüse çıkıp kalabalığa hitap etti. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ön gören Anayasa değişikliği maddelerinin okunması gerektiğini belirtti. İnce, şöyle dedi: "18 maddelik bir Anayasa değişikliği. 18 maddeyi en az 50 kere okudum. Hiç bir maddede terörle mücadele bahsetmiyor. Hiçbir maddede ekonomi, turizm, üzüm, tarım, emekli ve gençler yok. Kuran-ı Kerim'in ilk emri nedir; Oku. 'Evet' vermeyi düşünen vatandaşlara şunu söylüyorum. Anladım kardeşim git 'Evet' ver. Sen bunu bir kere okudun mu? Millet bunu bir kere okusun, emin olunki yüzde 1 olsa bile 'Evet' çıkmaz. İslahiye vicdanına soruyorum, Ak Parti'ye oy vermiş olanların yüreğine soruyorum. Allah aşkına 18 yaşında milletvekilliğine 'Evet' dersen, senin çocuğun 18 yaşında milletvekili olabilecek mi? Kimin çocuğu olacak; zenginin çocuğu olacak, zenginin çocuğu 18 yaşında 20 bin lira maaşla milletvekili olacak, bir de askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu da El Bab'da 20 yaşında şehit olacak. Ben buna 'Hayır' diyorum."

Muharrem İnce, Anayasa değişikliği ile meclisteki milletvekili sayısının arttırılacak olmasını da eleştirirken şunları söyledi:

"Antep'te uçacağa bindin, İstanbul gidiyorsun. Uçakta 150 kişi var; 2 pilot var. 150 kişiyi bir pilota bırakmıyorlar. 80 milyon Türkiye bir kişiye bırakılır mı? Muhtar seçiyorsun, muhtarın yanında azaları da seçiyorsun. Sandık parası var mı, mürekkep parası var mı, mühür parası var mı, oy pusulası parası var mı, zarf parası var mı? Yok. Mürekkep, mühür, oy pusulası, zarf devletten, bas 'Hayır'ı kurtul bu illetten. Oy pusulasında bir beyaz, bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni, kahverengi ise bereketli topraklar. Sen bereketli topraklara oyunu ver. Bir oyla dünya değişebilir. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır, bir oy sandığı deler geçer."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Halay çekenler

Muharrem incenin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 373 MB

=================================================

6)GÖLCÜK GÖLÜ'NDE KAYIK ALABORA OLDU, 1 KİŞİ KAYIP// EK

İZMİR'in Ödemiş ilçesi'ndeki balık tutmak için açıldıkları Gölcük Gölü'nde bindikleri kayığın alabora olması sonucu suda kaybolan Hüsnü Çetgez'i (52) arama çalışmalarına havadan insansız hava aracı (drone) ile devam edildi. Özellikle sazlık alanların bulunduğu bölgede yapılan aramalara rağmen Çetgez'e ulaşılamadı. Arama çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Arama çalışmalarından görüntü

-İnsansız hava aracı ile yapılan aramadan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (iZMİR),

===================================================

7)SÜRÜCÜLER BİRBİRLERİNE GİRDİ

İZMİT'te, sıkışan trafikte iki sürücü arasındaki tartışmada kavga çıktı. Polisler, tarafları güçlükle sakinleştirdi.Kaza, D-100 Karayolu Yeni Cuma mevkiinde meydana geldi. Yoğun trafikte ilerleyen Himmet Karaca idaresindeki 09 UG 930 plakalı kamyonet ile 48 FT 718 plakalı kamyonetin ismi öğrenilemeyen sürücüsü arasında yolda sıkıştırma meselesinden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Himmet Karaca saldırı sonrası aracını diğer aracın önüne geçerek durdurmak isterken kazaya neden oldu. Kaza sonrası diğer kamyonetten inen 3 kişi Himmet Karaca'ya saldırdı. Yolda kavga eden iki tarafı çevredeki vatandaşlar ile trafik polisleri araya girerek ayırdı. Başına aldığı darbe ile yaralanan Himmet Karaca olay yerine gelen 112 Acil ekiplerince kontrolden geçti. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar Saraybahçe Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

Tarafların tartışmaları

Sürücünün eşi ve çocuklarının bağırmaları

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement