Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Soyguna engel olan kasiyerin saçını çektiKOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bir marketin kasasından para çalmaya çalışan kişiye kasiyer engel oldu.

01.04.2017 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soyguna engel olan kasiyerin saçını çekti

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bir marketin kasasından para çalmaya çalışan kişiye kasiyer engel oldu. Kasiyer ile boğuşan, saçını çeken kişi koşarak kaçtı.

Olay dün, Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi üzerindeki bir markete meydana geldi. Markete gelen bir kişi kurabiye ve meyve suyu alarak kasaya geldi. Erkek kasiyerin kasayı açmasını fırsat bilen kişi kasiyerin arkasından ani bir hamle ile kasadan para almaya çalıştı. Kasiyer engel olmaya çalışırken aralarında boğuşma yaşandı. Bu sırada parayı çalmaya çalışan kişi kasiyer gencin saçını çekti. Kasiyer ile parayı çalmaya çalışan kişi arasındaki boğuşma marketin dışına taştı. Parayı çalmaya çalışan kişi kasiyere yumruk atarken, yaşanan boğuşmanın ardından koşarak kaçtı. İhbar üzerine gelen polis ekibi güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Darıca Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık yapmaya çalışan kişinin 19 yaşındaki S.K. olduğunu belirledi. S.K'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kasadan parayı almaya çalışması

-Kasiyerin engel olması

-Yaşanan boğuşma

-Kasiyerin saçını çekmesi

-Marketin dışında yaşanan boğuşma

Haber: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), -

=============================

Mermer bloklar arasında sıkışan 2 işçi öldü

SİVAS'ta çalıştıkları mermer fabrikasında, mermer bloklar arasında sıkışan 34 yaşındaki Fatih Demir ile 25 yaşındaki Sinan Elmacı yaşamını yitirdi.

Olay Sivas- Erzincan Karayolu üzerindeki, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir mermer fabrikasında sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Fabrikada işçi olarak çalışan Fatih Demir ve Sinan Elmacı, iddiaya göre taşıyıcı kasnağın kırılması sonucu büyük boyutlardaki mermer blokların arasında sıkıştı. Diğer işçilerin durumu fark etmesi üzerine bulundukları yerden çıkarılan yaralılardan Fatih Demir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Sinan Elmacı ise Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan her iki işçi de yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Fabrikanın görüntüsü

-Hastane morgundan görüntüler

-Yakınlarının üzüntüsü

-Ölen işçilerden Fatih Demir'in fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=============================

Şanlıurfa'da, HDP'nin Figen Yüksekdağ'lı afişleri toplatıldı

ŞANLIURFA'da, HDP il teşkilatı tarafından kentin çeşitli yerlerine asılan üzerinde cezaevinde olan ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı afişler, mahkeme kararıyla toplatıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Seçim Koordinasyon Merkezince 16 Nisan'da yapılacak olan referandum oylaması için hazırlanarak kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerle ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede; Türkçe ve Kürtçe hazırlanan afiş ve billboardların için 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklama ve toplatılma kararı verildi.

Mahkeme kararında afişlerin toplanma gerekçesi, cezaevinde olan ve milletvekilliği düşürülen HDP'li Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun fotoğrafının paylaşılmasından kaynaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak halk oylaması ile alakalı olarak billboardlar üzerine yapılan kontrollerde muhtelif yerlerde asılı durumda olan ve üzerinde HDP Eş Genel Başkanı ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu ve yanında 'Hayır hepimiz kazanalım, Tene Na be ile oy pusulası üzerinde 'Tercih Hayır' ibaresi bulunduğu tespit edilmiş olup, hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş cezası bulunan ve bu nedenle milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ Şenoğlu fotoğraflarının bahse konu pankartlarda asılması ile hakkında hüküm kararı bulunan ve halen cezaevinde bulunan şahsın işlemiş olduğu suçu ve kendisinin övücü nitelikte gösterilmeye çalışıldığı, halk üzerinde işlemiş olduğu suçun meşrulaştırmaya çalışıldığından söz konusu pankartların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 7'nci maddesince toplatılmasına yasaklanmasına ve görüldüğü yerde el konulmasına karar verildi."

Mahkemenin aldığı kararın ardından görevliler, HDP'nin afişlerini sökerek ya da üzerini kapatarak bulundukları bölgelerden kaldırıldı.

Haber: Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement