Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Dağ tırmanışında fenalaşan emekli astsubay öldüANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkarken fenalaşan emekli astsubay 56 yaşındaki Servet Sezgin, yaşamını yitirdi.

07.05.2017 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağ tırmanışında fenalaşan emekli astsubay öldü

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkarken fenalaşan emekli astsubay 56 yaşındaki Servet Sezgin, yaşamını yitirdi.

Kemer'e bağlı Beycik Mahallesi'ne kadar araçlarıyla gelen emekli astsubaylar Servet Sezgin ile Şükrü adlı arkadaşı, Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkmak için yürüyüşe başladı. Zirveye 1 kilometre kala saat 15.00 sıralarında arkadaşının 5 metre kadar önünde yürüyen Servet Sezgin bir anda yere yığıldı. Yakındaki diğer bir gruptan Rus turist Sezgin'e ilk müdahaleyi yaparken arkadaşı da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı.

TELEFON DİREKTİFİYLE KALP MASAJI

İlk olarak olay yerine Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bulunan Olympos Teleferik çalışanları geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi ile kurulan irtibat sonrası teleferik çalışanları telefondan verilen direktifle Servet Sezgin'e kalp masajı ve suni teneffüs uyguladı. Ardından Çamyuva Jandarma Karakolu ekipleriyle gelen 112 personeli de suni teneffüs ve kalp masajını sürdürdü. Ancak yapılan müdahale Servet Sezgin'i kurtarmaya yetmedi.

ELEFERİKLE İNDİRİLDİ

Servet Sezgin'in cansız bedeni jandarma, 112 ve teleferik çalışanlarıyla birlikte alandan sedyeyle taşınarak Tahtalı Dağı zirvesine getirildi. Sezgin'in cenazesi teleferikle aşağıya indirilerek cenaze aracına konuldu ve Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cenaze burada yapılan işlemlerin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bölgenin genel görüntüsü

Kalp masajı detayları

Olay yerine gelen diğer teleferik çalışanları

Kalp masajı

Olay yerine gelen 112 ekipleri

Yakın detay kalp masajı

Kalp masajı yapılırken arkadaşının telefonda olayı anlatması

Jandarmanın olay yerine gelmesi

Olay yeri ve genel bölgenin detayı

Tahtalı 2365 metre detayı

Şahsın taşınması detayı

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/ KEMER(Antalya),

=============================================

İşkence yapılıp inşaatta ölüme terk edildi

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde 49 yaşındaki M.K. adlı erkek, darp edilip karnından bıçaklandıktan sonra makatına dolgu ve yalıtımda kullanılan köpük sıkılıp bir inşaatta çıplak halde bulundu. Ölüme terk edilen M.K. hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Başiskele İlçesi'nde meydana geldi. Başiskele'de bir inşaatta hareketsiz yatan erkek kişiyi görenler polisi ve 112 Acil'i aradı. Olay yerine gelen sağlık ekibi öldüresiye dövülen, karnından bıçaklanan ve makatına dolgu ve yalıtımda kullanılan köpük sıkılan M.K'yı çıplak halde buldu. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan M.K. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. M.K.'nın kendinde olmaması sebebiyle olayın nedeni belirlenemedi. 427 promil alkollü olduğu belirlenen M.K'nın bir restoranda komi olarak çalıştığı öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneden görüntü

-M.K'dan görüntü

-Ambulanstan görüntü

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/ İZMİT(Kocaeli),

========================================

Bakan Müezzinoğlu: Kurulduğumuz gün adımızla alay edenler sonra kapımızın önünde nöbet tuttular (2)

"STK'LARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

AK Parti Bursa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen danışma meclisi toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Müezzinoğlu, "Güçlü bir parlamento ve cumhurbaşkanlığı sistemi için STK'ların desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Göl Park tesislerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Artık hayır diyen kitlenin de evet diyen kitlenin de ortak hayallerini şekillendireceğimiz güçlü bir dönem olacak. Bunun alt yapısını ise bu salonu dolduran STK'lar şekillendirilecek. Sizler bu toplumu temsil etmektesiniz. Bundan sonra siyasetin dinamiklerinde, ülkenin yönetiminde ve ülke yönetimlerinin vizyonunda sivil toplum örgütleri daha anlamlı, daha fonksiyonel olmalıdır. Bunu başarabilmeliyiz. Bunun için 2019 yılına kendimizi ve vizyonumuzu hazırlamak zorundayız. Bunu özellikle STK'lar ve siyasi partilerden talep etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Haber: Edip TEKİN/ BURSA,

===========================

Çorum'da 6 deprem

ÇORUM'un Mecitözü İlçesi'nde peşpeşe 6 ayrı deprem meydana geldi. Can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, ilk deprem saat 16.38'de Çorum'un Mecitözü İlçesi Beyözü mevkiinde 3.1 büyüklüğünde meydana geldi. Ardından aynı bölgede saat 16.44'te 3.5, 17.16'da 2.5 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 17.34'de ise Mecitözü ilçe merkezinde 2.5, saat 20.03'te Mecitözü İlçesi Elmapınar mevkiinde 3.7, saat 20.24'te de Mecitözü İlçesi Alören mevkiinde 2.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremlerde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haber: ÇORUM,

=================

Sorgun'da trafik kazası: 2 yaralı

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında biri çocuk 2 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Kaza bugün saat: 14.30 sıralarında Sorgun Atatürk Bulvarı kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere Yozgat istikametinde Sivas istikametine gitmekte olan 27 yaşındaki Zekeriya Kızıl yönetimindeki 66 LS 717 plakalı kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun karşı yönüne geçmek isteyen Suriye uyruklu çocuğa çarptı. Daha sonra kamyonet orta refüjdeki ağaçlara çarparak durabildi. Kazada kamyonet sürücüsü Zekeriya Kızıl(27) ve ismi belirlenemeyen Suriye Uyruklu çocuk yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: Halit YILMAZ/ SORGUN(Yozgat),

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement