Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Gaziantep'te FETÖ şüphelileri adliyede (2)TUTUKLANDILARGaziantep'te, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 3 şirketin 4 yöneticisi, savcılık tarafından sorgulandı.

02.06.2017 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te FETÖ şüphelileri adliyede (2)

TUTUKLANDILAR

Gaziantep'te, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 3 şirketin 4 yöneticisi, savcılık tarafından sorgulandı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yapılan açıkmlamada şöyle denildi:

"İlimizde faaliyet gösteren şirket yetkilileri hakkında silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak ve terörün finansmanı suçlarından dolayı yürütülen soruşturma işlemi kapsamında şirket yetkilileri olan şüpheliler C.E., İ.E., L.E. ve M.E.'nin üzerlerine atılı suçlardan dolayı Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanmaları talebiyle Gaziantep 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikleri, Gaziantep 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince şüpheliler hakkındaki tutuklama talebinin reddi ile şüphelilerin serbest bırakılmalarına karar verilmesi üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca karara itiraz edildiği, Gaziantep 4'üncü Sulh Ceza Hakimliğince itirazın kabulü ile şüpheliler hakkında yakalama emri çıkarıldığı, şüpheliler hakkındaki yakalama kararları infaz edilerek mevcutlu olarak çıkarıldıkları Gaziantep 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına karar verilmiş olup, şüpheliler Gaziantep Kapalı Cezaevine gönderilmiştir."

Haber: Mücahit YOLCU GAZİANTEP,

=========================================

Boşanma davası çıkışı eşine ve yakınlarına kurşun yağdırdı: 3 ölü (YENİDEN)

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Boşanma davası çıkışı eşine ve yakınlarına kurşun yağdırdı: 2 ölü, 1 yaralı' başlıklı haberimizi ölü sayısının artması, saldırganın cezaevinde din değiştirmesi ve boşanma davasının çiftin kendisinin değil çocuklarının olması nedenleriyle haberimizi düzenleyip yeniden veriyoruz.

------------------

YENİDEN

DENİZLİ Adliyesi önünde, boşanma davası çıkışı silahla dehşet saçan 59 yaşındaki K.S. eşine ve yakınlarına kurşun yağdırdı. Yüzlerce kişinin şaşkın bakışları arasında otomobilinden aldığı tabancayı peş peşe ateşleyen K.S.'nin kurşunlarına hedef olan baldızı 50 yaşındaki Fadime Boz ve bacanağı 53 yaşındaki Ali Avcu ile eşi Şengül S. öldü. K.S., daha sonra başına dayadığı tabancanın tetiğine bastı. Ancak mermi kalmayan tabanca ateş almayınca, polis K.S.'yi yakaladı.

Denizli'de bir süredir ayrı yaşayan K.S. ve eşi Şengül S., bugün saat 11.30 sıralarında Denizli 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen, her ikisinin de ilk eşlerinden olan ve birbirleriyle evli çocuklarının boşanma davasının duruşmasına katılıp, tanıklık yaptı. K.S.'nin oğlu Mustafa S. ile Şengül S.'nin kızı Gülhizar S.'nin boşanma davasının ertelenmesinin ardından taraflar salondan çıktı. Bu sırada K.S., otomobilinden alıp geldiği tabanca ile adliye önünde eşi Şengül S. ile yanında bulunan baldızı Fadime Boz ve diğer baldızının eşi Ali Avcu'ya kurşun yağdırdı. Büyük panik yaşanırken, K.S. aynı tabancayı bu kez kendi başına dayayıp tetiğe bastı. Ancak, mermi kalmadığı için tabanca ateş almadı. Bu sırada gelen polisler, üzerine atladıkları K.S.'yi etkisiz hale getirip, gözaltına aldı.

ADLİYE BİNASINA SOKULDU

K.S., hemen adliye binasına sokulup, binaya giriş çıkış bir süreliğine kapatılırken, bir yandan da olay yerine ambulans istendi. Yerde kanlar içinde yatan yaralılardan Şengül S., Denizli Devlet Hastanesi'ne, Ali Avcu ise Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlenen Fadime Boz'u ise sağlık ekipleri, hayata döndürebilmek için çaba gösterdiyse de sonuç alamadı. Başı ve göğsüne 6 kurşun isabet ettiği belirlenen Ali Avcu ile Şengül S. de kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.

Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından ölenlerin cesetleri, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

CEZAEVİNDE HIRİSTİYAN OLMUŞ

K.S., 1988 yılında Dokuzkavaklar Mahallesi'nde bıçaklanarak öldürülen Hüseyin Mintaş cinayetinin katil zanlısı olarak tutuklanmış, Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Davada Hüseyin Mintaş'ı öldürmediğini, bir gün şaka yaptığı ilk eşi tarafından ihbar edildiğini söyleyen K.S. iki yıl kaldığı Denizli Kapalı Cezaevi'nde kalmıştı.

Cezaevinden kiliseye mektup yazan K.S., özel izinle gelen kilise yetkilileri tarafından yapılan törenle din değiştirip, Hıristiyan olmuştu. K.S.'ye kilise tarafından avukat tutulmuş ve maddi destek de verilmişti. Suçsuz bulunarak tahliye edilen K.S.'nin daha sonra tekrar Müslümanlığa döndüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Cep telefonu ile olayın arından çekilen görüntüler

-Olay yerinden görüntü

-Yaşamını yitiren Fadime Boz'un sağlık ekipleri tarafından yaşama döndürülmeye çalışılmasından görüntü

-Polislerden görüntü

-Adliyeden görüntü

-Görgü tanıkları ile röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===========================================

Cenaze yolunda kaza: 3 ölü, 1 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nden, Andırın İlçesi'ndeki yakınlarının cenaze törenine gidenleri taşıyan otomobil, kontrolden çıkıp 15 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü 68 yaşındaki Saim Sürmen ile eşi 60 yaşındaki Kifayet Sürmen ve yakınları 68 yaşındaki Yaşar Candemir öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Andırın- Kadirli Karayolunun 10'uncu kilometresindeki Halbur mevkiinde meydana geldi. Göksun İlçesi'nden Andırın İlçesi'ndeki yakınlarının cenazesine gidenleri taşıyan Saim Sürmen yönetimindeki 46 F 0011 plakalı otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 15 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yoldan geçen diğer yolcuların durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Uçuruma yuvarlanan otomobile ulaşan ekipler, sürücü Saim Sürmen ile eşi Kifayet Sürmen ve araçta bulunan Yaşar Candemir'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Otomobilden çıkarılan Saim ile Kifayet Sürmen çifti ve Yaşar Candemir'in cesetleri, otopsi için Andırın Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Aynı otomobilde bulunan Bahri Darıcı ise ağır yaralı olarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Devlet Hastanesine götürülerek acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Cenazelerin morgdan alınması

Cenazelerin araca konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-ANDIRIN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==============================================

Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı

ESKİŞEHİR'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü sokakta anıldı. Baba Şahap Korkmaz, anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki ekmek fırının önünde anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'dan gelen babası baba Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile yaklaşık 150 kişi katıldı. Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık  'Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür' ve 'Karanlığa teslim olmayacağız' şeklinde sloganlar attı.

'ALİ İSMAİL'E SAHİP ÇIKAMADIK'

Kalabalık adına konuşan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Ayakanat, "Bizler, bu kente büyük umutlarla gelmiş olana Ali İsmail'e sahip çıkamadık üzgünüz. Daha büyük üzüntümüz davasına da bu kentte sahip çıkamadık. O güne kadar birçok kritik davada bu şehir güvenli şehir olarak görülüp davaları bu kente taşınırken ne yazık ki Ali İsmail'in davasında bir anda güvensiz şehir haline dönüştürülüp davası da bizlerden kaçırıldı ve tahmin ettiğimiz gibi faillerin suçları ispatlanmışken aldıkları cezalar ne bizleri, ne kamuoyuna ne de vicdanları tatmin etmemiştir" dedi.

ANNE KORKMAZ, SOKAĞA İLK KEZ GELDİ

Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan anne Emel Korkmaz da "Olaydan sonra ilk kez bu sokağa girdim. 4 yıl önce evladım burada katledildi. Ben artık onun sesini duyamıyorum, kokusunu alamıyorum. Ali'mi çok özledim. Ona sahip çıktığınız için, unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAHAP KORKMAZ: LANETLİYORUM

Baba Şahap Korkmaz da yaptığı konuşmada, "Alişimizi unutmadığınız için, yaşatmaya çalıştığınız için ben de teşekkür ediyorum. Ruhu bizimle birlikte yaşıyor, sadece bedenini aldılar. Biz oğlumuzun onuru ile yaşıyoruz. Benim oğlum burada vahşice darp edildi. O zaman diyorum ki insanlık neredeydi? Burada oturan insanlar neredeydi? Hiç seslenmediler mi? Oğluma sahip çıkmayanları da olaya karışanları da lanetliyorum" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık, fırının karşısında yere konulan Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının üzerine kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Kalabalığın slogan atması,

-Anne ve babanın görüntüsü,

-Neşet Ayakanat'ın konuşmasından,

-Anne Emel Korkmaz'ın konuşması,

-Baba Şahap Korkmaz'ın konuşması,

-Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının üzerine karanfillerinbırakılmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

=============================================

Tokat'ta kullanılmayan tek katlı ahşap ev çöktü

TOKAT'ta Küçük Beybağı Mahallesinde kullanılmayan tek katlı ahşap ev çöktü.

Küçük Beybağı Mahallesi, Akdeğirmen Sokak'ta Selma Yörük'e ait boş durumdaki bahçeli tek katlı ahşap ev akşam saatlerinde çöktü. Binanın çöktüğü gören mahalle sakinlerinden Emrah Topal, bu sırada evin bahçesinden 2 çocuğun çıktığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çöken evde başka kişiler olabileceği şüphesiyle, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri bina enkazına, "Sesimizi duyan var mı" diye seslendi. Ses gelmemesi üzerine ekipler çöken evde arama yaptı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında göçük altında kimsenin olmadığı anlaşıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çöken evin enkazı

-AFAD ekiplerinin arama çalışmaları

-Mahalle sakininin konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

=========================================

Marmara bölgesi için 21 milyar TL'lik yatırım

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara bölgesine 2019 yılına kadar baraj, gölet ve milli parkların bulunduğu 21 milyarlık yatırım yapılacağını açıklayarak, "İçme suyu tesisleri, barajlar ve milli parkların olduğu master plan var. Bu yatırımlar 2019 yılına kadar tamamlanacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orköy kredi sertifikiları dağıtım töreni ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin halka verdiği iftara katılmak için Adapazarı'na geldi. Bakan Eroğlu ilk olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, Marmara bölgesinde 2019 yılına kadar 21 milyar liralık baraj, gölet ve milli park gibi yatırımları yapılacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi biliyorsunuz. 6 aylık bir hedef koyun dedi. 6 aylık hedefimizi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdik. Bir bir hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. 2. büyük hedefimiz 2019, 3'ncüsü 2023 hedefleri. 2019 yılına kadar Marmara bölgesinde Sakarya'mızın dahil olduğu 21 milyar TL'lik bir yatırım yapılacak. İçme suyu tesisleri, dere ıslahları, barajlar göletler, ormancılık, milli parkların yer aldığı master plan. Biz burada 2019 yılına kadar 14 tane baraj ve göleti inşa edeceğiz. Bunlardan 2 tanesi bitti, 9'u inşa halinde. Sulamada da 20 tane büyük sulama tesisini burada tamamlamak istiyoruz, 4'ü bitti, 12 tanesi inşa halinde" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Bakanın gelişi

-Bakanın açıklamaları

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement