Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

ŞEHİT ANNESİ: BEN SENİ UÇAKLA MI GÖNDERDİM /EK CENAZE BABA EVİNE GETİRİLDİMardin Dargeçit'te şehit olan jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan alındıktan sonra araç konvoyu eşliğinde memleketi Burdur merkeze bağlı Güneyyayla Köyü'ne getirildi.

08.06.2017 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT ANNESİ: BEN SENİ UÇAKLA MI GÖNDERDİM/EK

CENAZE BABA EVİNE GETİRİLDİ

Mardin Dargeçit'te şehit olan jandarma uzman onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan alındıktan sonra araç konvoyu eşliğinde memleketi Burdur merkeze bağlı Güneyyayla Köyü'ne getirildi. Şehit Hikmet Zengin'in cenazesi ilk olarak baba evine getirildi. Müftü Hıdır Bayrak'ın dua etmesinin ardından helallik alındı. Daha sonra köy meydanındaki cenaze törenine geçildi.

SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Sağanak altında düzenlenen cenaze törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Burdur Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfun Dündar ile şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Müftü Hıdır Bayrak'ın kıldırdığı namazın ardından Hikmet Zengin'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

INI AMCA OĞLU TAŞIDI

Cenaze töreninde baba Ali Yaver, anne Ayşe ve ikiz kardeşi Emine Zengin Korkut tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin fotoğrafını uzman çavuş olarak Suriye El Bab'da görevli olan amca oğlu Esat Zengin taşıdı.

BABASINA TRAKTÖR ALDI

Şehit Uzman Çavuş Hikmet Zengin'in geçen mayıs ayında izinli olarak geldiği memleketinde babasına Antalya'dan traktör satın aldığı belirtildi. Amca oğlu Ramazan Zengin, "Hikmet ağabeyim kullanması için sürpriz yaparak babasına traktör satın almıştı. 14 bin TL'ye satın alarak babasına hediye etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

Cenazenin eve gelişi

Dua edilmesi

Cenaze namazı

Cenazenin götürülmesi

Traktör detay

Amcaoğlu Ramazan Zengin'in açıklamaları

Detay

HABER- KAMERA: Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

MARDİN'DE TERÖR OPERASYONU: 8 GÖZALTI

MARDİN'de PKK/KCK bölücü terör örgütü adına faaliyet yürüten örgüt mensubu ve ilişkili ile irtibatlı milis, ve işbirlikçilerine yönelik düzenlenen çalışmalarda, aralarında mahalle muhtarlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alınırken, aramalar sırasında ele geçirilen ve 500 kilo amyonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı da imha edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Mazıdağı İlçesi'ne bağlı 4 mahallede yaptığı operasyonla ilgili Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mardin İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü'nün, PKK/KCK bölücü terör örgütü adına faaliyet yürüten örgüt mensubu ile ilişkili ve irtibatlı, milis ve iş birlikçi faaliyetleri yürüttükleri değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda; 08.06.2017 tarihinde Mazıdağı ilçesi Derecik, Evciler, Işıkkaya ve Yukarıocak Mahallerinde yapılan arama neticesinde 500 kilogram el yapımı patlayıcı madde (Amonyum Nitrat), 1 adet 9 mm ruhsatsız tabanca, 3 adet 9 mm şarjör, 126 adet 9 mm tabanca fişeği, 1 adet 7,65 Astra Mod marka ruhsatsız tabanca, 3 adet 7,65 şarjör, 20 adet 7,65 mm tabanca fişeği, 1 adet ruhsat süresi dolmuş yarı otomatik av tüfeği, 7 adet cep telefonu, 1 adet hafıza kartı ele geçirilmiştir. Aralarında mahalle muhtarlarının da bulunduğu 8 şüpheli A.E., İ.E., S.E., D.İ., R.K., M.K., A.A., B.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-EYP'nin köy meydanında imha anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MARDİN,

================================================

GAZİANTEP'TE UYUŞTURUCUDAN BİR YILDA 297 TUTUKLAMA

GAZİANTEP'te, polisin bu yıl içerisinde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 550 şüpheliden 297'si tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu yıl içerisinde uyuşturucu ticareti ve imalatına yönelik mücadelesini sürdürüyor. Bu yıl başından itibaren eğitimli köpekler Alex ve Bady kullanılarak yapılan operasyonlarda; 1 ton 425 kilo 382 gram esrar, 12 bin 562 uyuşturucu hap, 18 kilo 572 gram metamfetamin, 3 kilo 548 gram eroin, 1 kilo 297 gram bonzai, 22 tabanca, 2 tüfek ve 181 fişek ele geçirildi. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda; uyuşturucu imalat ve ticareti yaptığı için gözaltına alınan 550 şüpheliden 297'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber: GAZİANTEP,

==============================================

ELMALI'DA SEL ZARARA YOL AÇTI

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde öğle saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu sele neden oldu. Evler, yollar, tarım alanları ve seralar su altında kaldı.

Elmalı'da saat 12.00 sıralarında şiddetli yağış ve dolu etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle sel oluşurken; Eskihisar, Yalnızdam ve Kınalı mahallelerinde ise su baskınları yaşandı. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerde sel suları yollar ve evlere dolarken, tarım alanları ve seralara zarar verdi. Sel sularının getirdiği molozlar evlere ve tarım alanlarına dolarken, yollar da kum ve taşlarla kapandı.

Sel felaketinin ardından Elmalı Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye hareket etti. Ekipler, evler ve yollarda temizlik çalışması başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin, bölgede zarar gören yerlerde çalışmaların ivedilikle sürdürüleceğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: ELMALI (Antalya),

============================================

ÇORUM'DA KAZA : 1 BEBEK 4 ÖLÜ, 1 YARALI

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde bir otomobilin yol kerarında menfeze çarptı. LPG'li araç birden alev aldı. Kazada 1'i bebek 4 kişi yanarak öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza Çorum'un Sungurlu İlçesi Kırıkkale karayolu üzerinde meydana geldi. Abdullah Erdin'in kullandığı 05 EN 004 plakalı otomobilin kontrolden çıkması sonucu yol kenarındaki menfeze çarptı. Çarpmanın etkisiyle LPG'li otomobil alev aldı. Sürücü araç içerisinde yaralı olarak çıkarılrı. Yanında bulunan gelini Huriye Erdin (35) ve torunları Özlem Buse Erdin (14), Mert Erdin (12) ile Ferhat Erdin (1) hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Kaza yerinden detay

Detaylar

Haber-Kamera :  Yusuf ÇINAR/ÇORUM, -

===============================================

ADRİANA LİMA ANTALYA'DA

ANTALYA'da yarın akşam düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show açılış defilesinde baş manken olarak podyuma çıkacak top model Adriana Lima, Antalya'ya geldi.

Dosso Dossi Fashion Show yöneticileri tarafından Antalya Havalimanı CIP çıkışında karşılanan Adriana Lima, güzelliğiyle olduğu kadar sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. New York'tan İstanbul aktarmalı Antalya'ya gelen Adriana Lima, çiçeklerle karşılandı. Kırmızı spor elbise giyen Lima, siyah şapka ve gözlüğüyle göze çarptı. "Merhaba arkadaşlar" diyerek gazetecileri selamlayan Lima, "Tekrar burada olmaktan dolayı mutluyum" diyerek el salladı. Korumalar eşliğinde kendisini bekleyen araca binen Lima, kalacağı Rixos Premium Otel'in kral villalarına hareket etti. Ünlü manken, yarın gece Dosso Dossi Fashion Show açılış defilesinde The Land of Legends'te kurulan podyumda, Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros gibi Victoria Secret's melekleri ile birlikte yürüyecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Adriana Lima CIP salonundan çıkışı

Basın mensuplarına selamlaması

Araca binip otele gidişi

43 MB/// 00.38

HABER=KAMERA: İbrahim LALELİ-Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement