Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

CHP'li Tezcan: Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Yola mermi atılması hakkında neler söyleyeceksiniz?

28.06.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tezcan: Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Yola mermi atılması hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine  "Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. Hedefimizin kutsallığını düşünerek yola çıktık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Düzce İhsaniye Mevkii'nde basın toplantısı yaparak MYK gündemini değerlendirdi. Tezcan, "Yine ne yazık ki şehitlerimiz var. Şehitlerin olmadığı bir ülke istiyoruz. Evlatlarımızın kanının akmadığı, anaların ağlamadığı bir ülke istiyoruz. 16 Nisan referandumuna giderken iktidar 'sandıktan evet çıksın terör bitecek, şehitlerimiz gelemeyecek' diye halkı kandırmıştı. YSK'yı da dahil ettikleri bir hile ile zorla sandıktan 'evet' aldılar ama şehit haberleri hala gelmeye devam ediyor. Şehitlerin olmadığı bir ülkeyi kurmak için mücadelemiz devam edecek. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörün olmadığı bir Türkiye'yi kurma yürüyüşüdür bu aynı zamanda. Adalet yürüyüşümüz terörsüz bir ülke özlemini de dile getiren ve ifade eden bir yürüyüştür. Şehit aileleri ve yakınları da çeşitli etaplarda bu yürüyüşümüze katılıp destek veriyor. Türkiye'nin gözü adalet yürüyüşünde. Bütün toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak üzere bütün adaletsizlik alanlarını yok etmek üzere yürüyoruz" diye konuştu.

9 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ SAAT: 16.00'DA MALTEPE'DE MİTİNG MEYDANINDA OLACAĞIZ

Tezcan, "9 Temmuz Pazar günü saat: 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlar ile büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık halk olaya el koymuştur. Adalet ihtiyacı halkın doğrudan doğruya sahip çıktığı bir ihtiyaç olarak bir çığlık olarak dalga dalga büyüyerek devam ediyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN ADALET SÖZCÜSÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR

Tezcan, "Türkiye'nin artık bir adalet sözcüsü vardır. Türkiye'nin adalet sözcüsü Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu, adalet istek ve ihtiyaç olan herkesin sözcüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcısı, solcusu, devrimcisi, muhafazakarı hepsinin ortak bir özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin yürüyüşüdür. Kılıçdaroğlu adım adım temiz adımlarla adalete yürüyor. Yürüyüşün özeti, cesaret ve umut olmuştur. Umut yürüyüşüdür bu yürüyüş. Her şeyin bittiğinin sanıldığı bir dönemde bir yeni çıkışın  olup olamayacağı endişesini hakim olduğu  bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, yollara düştü ve şimdi herkes bir büyük umudun olduğunu biliyor" diye konuştu.

EMNİYET MENSUPLARINA VE JANDARMA  GÖREVLİLERİNE DE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tezcan, "Her geçen gün fiilen katılarak verilen destekler, katılmasa bile gönlünü bizimle paylaşan destekler çığ gibi büyüyor. Bu çerçevede bir teşekkür borcunuz var. Kılıçdaroğlu'nun arkasında yürüyen herkese teşekkür ederiz. Fiilen yürüyemediği halde destek veren herkese teşekkür ederiz. Emniyet mensuplarına ve jandarma  görevlilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PROVOKATİF EYLEMLERE, HİÇBİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERMEYECEĞİZ

Provokasyon uyarısı yapan Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Yürüyüş boyunca çeşitli provokasyonlar ile karşı karşıya kaldığımızı biliyorsunuz. Provokatif eylemlere, hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Provokasyona teslim olmayacağız. Provokasyonlar bizi korkutmayacak, bu yürüyüşü zayıflatmayacak tam tersine her provokasyon yürüyüşe katılanları hatta izleyenleri daha fazla bileyip bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü arttıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor.

HEM PROVOKASYON İHBARLARI GELİYOR HEM PROVOKASYONA DÖNÜK GİRİŞİMLER VAR

Kararlılığımız karşısında her türlü provokasyon aciz kalacaktır. Bu yürüyüşü provoke etmek isteyenlerin tamamı aciz kalacaktır. Hem provokasyon ihbarları geliyor hem provokasyona dönük girişimler var. Ama sükünet ile kararlılık ile cesaret ile tahrike kapılmadan tahrik etmeden bu yürüyüşü tamamlayacağız.

MİLLETVEKİLLERİMİZ ÖZELLİKLE KORTEJ GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALACAK

Bu çerçevede yeni önlemler aldık. Milletvekillerimiz özellikle kortej güvenliğinde kortejin belli bir düzen  içerisinde yürümesi için görev alacaklar. Şu anda katılan milletvekillerimizden 25 kişilik bir ekip oluşturduk. Görevli kıyafetleri ve birbirleri ile iletişim kuracak  cihazlar ile kortej boyunca görev alacaklar. Kortej büyüdüğünde ihtiyaç arttığında sayıları arttırarak kortej düzenlemesi sağlanmasını hayata geçireceğiz. Düzenli bir biçimde yürüyüşümüzü tamamlamayı hedefliyoruz.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ TEMEL KURALLARINI BELİRLEDİK. BUNLARI BASTIRDIK, DAĞITTIK

Ayrıca adalet yürüyüşü temel kurallarını belirledik. Bunları bastırdık. 12 ayrı kuralda nasıl yürüneceği ve nelere dikkat edileceğini sabah dağıttık. Gerekli önlemler alınarak yürüyüşe devam edilecek."

PROTESTO EDEN VATANDAŞLARIMIZA DA HUSUMETLE BAKMIYORUZ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ

Tezcan, "Provokasyonlar, destekler var dedik. Protesto eden vatandaşlarımız da var. bunları da görüyoruz. Biz adalet yürüyüşündeyiz. Biz demokratik sınırlar içerisinde protesto etmenin de bir hak olduğu bilincindeyiz. Sevindirici olan şudur, destekleyenlerin sayısı, protesto edenlerin kat kat üzerinde bu memnuniyet verici. Ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Anlayışla karşılıyoruz, onlar bizim düşmanlarımız değil. Bugün siyasetin kamplaşma tuzağı içerisinde bunu görmüyor olabilirler. Ama yarın onlar da adalet ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissettiklerinde, evet adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu bizim için de yürümüş diyecekler. Onlara bir tavsiyemiz var. Oturup bir düşünsünler. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı, 420 kilometrelik yolu yürümeye karar vermiş, bütün konforundan vazgeçmiş, parlamento sınırları içinde derdini anlatamamış belli. Tek bir sözle yürüyor 'adalet' diye. 35 derecenin altında bir Genel başkan niye yürür? Siz de oturun bir düşünün anlayacaksınız ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu" diye konuştu.

MÜTTEFİKLER DEĞİŞİYOR, AMA ANA AKTÖR HİÇ DEĞİŞMİYOR

Tezcan, "Yeni cemaat ittifaklarıyla adaleti yıkmaya yine devam ediyorsunuz. Müttefikler değişiyor, ama ana aktör hiç değişmiyor. Bir aktör hiç değişmiyor o da AK Parti iktidarı. AK Parti iktidarı, bütün bu girişimlerin baş aktörüdür. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, adaleti yok etmenin baş aktörü. Toplumu dezenformasyonlar içerisinde aldatmaya çalışıyor. Değerli arkadaşlar, iktidara bir tavsiyemiz var; adalet yürüyüşünden korkmayın. Partinizin adında adalet var, adaletten korkuyorsunuz. Ama, Türkiye'nin bir adalet sözcüsü var. Adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, bir kutlu yürüyüşe başladı. Bu kutlu yürüyüş, sizler için de hayırlı olacaktır. Hesabınızı verirken, hukuk içerisinde hareket edildiği bir Türkiye yaratılacak" ifadelerini kullandı.

241 KİLOMETRE YOL YÜRÜDÜK 179 KİLOMETRE DAHA YOLUMUZ VAR

Tezcan, "Bugüne kadar 241 kilometre yol yürüdük. Yolun yarısını geçtik. ve yaklaşık 179 kilometre daha yolumuz var. Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingde bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek. Adalete ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Ben son olarak yine bu yürüyüşe destek veren, gönülleri bizimle olan ve bu yürüyüşte terleyen herkese teşekkür ediyorum. Kutlu yürüyüşümüz başarılı bir sonuçla Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurmaya yarayacak" açıklamasında bulundu.

(KAMP ALANINA GÜBRE DÖKÜLMESİ) "ONLAR KARTVİZİTLERİNİ BIRAKMIŞLAR ORAYA

Kamp alanına gübre döküldü. Siyasi konumu hakkında bilginiz var mı?" sorusu üzerine Tezcan, "Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o. Düzceli kardeşlerimiz bu çirkin eylemden ayırıyoruz. O aslında bize bir hakaret olmasının ötesinde Düzce halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Bizi arayıp bu konudaki rahatsızlıklarını ifade ettiler. Siyasi aidiyetleri vardır, yoktur spekülasyon yapmak istemem ama bu yürüyüşten rahatsız olduğunu ulu orta ifade edenler, bu eylemlere pozisyon hazırlayanlardır. O nedenle burada iktidara çok iş düşüyor. Provokatif ifadelerden kaçınmak iktidarın sorumluluğundadır. Hangi koku olursa olsun, adalete inancı kırmaya yetmeyecek. Kendisine yakışan kendi kartvizitine uygun eylemi yapmıştır. Provoke eden kişiler de aynı şekilde kendilerine yakışanı yapmıştır" diye konuştu.

MERMİ DEĞİL ORAYA OTOMATİK TÜFEK DE ATSALAR BİZİ KORKUTMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK

"Yola mermi atılması hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Tezcan, şu ifadeleri kullandı: "Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. Hedefimizin kutsallığını düşünerek yola çıktık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz.

HAYIR BULUŞMASINDA OLDUĞU GİBİ, TEK ADAM REJİMİNE HAYIR DİYENLER NASIL BULUŞTUYSA

Farklı farklı yapılardan destek açıklamaları var. Ülkücü kesimden var, muhafazakar, devrimci, solcu, sağcı fark etmiyor. Adalet ortak paydasında buluşan herkes bu yürüyüşü destekliyor. Katılımları farklı kimlikler üzerinden değerlendirmek doğru değil. Hayır buluşmasında olduğu gibi, tek adam rejimine hayır diyenler sandıkta tek bir tercih altında buluşup hayır oyu verdilerse, bu güzergah da öyledir. Adalet ihtiyacı hisseden herkes, parti tartışması yapmadan burada bulunabilir.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BÖYLE BİR BEYANLARI VARSA KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL

Terör örgütleri adaletin düşmanıdır arkadaşlar. Her türlü terör bölücü terör ... Terör örgütleri adaletin baş düşmanlarıdır. O nedenle terör örgütlerinin herhangi bir şekilde böyle bir beyanları varsa dahi bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Destek değil köstek olma beyanıdır. Tam tersine bu yürüyüşü sabote etmeye dönük bir beyandır bizimle ilgisi yok. Terör elinden silahı bırakacak ve gerçekten adalet arıyorsa terör ile mesafesini koyup sonra adalet yürüyüşü arayışında olacak."

ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE İLİŞKİN YAPILAN "GAYRİ MİLLİ" AÇIKLAMALAR

"Adalet yürüyüşü"ne ilişkin yapılan "Gayri milli" açıklamaların sorulması üzerine Tezcan, "Adalet sözüne gayri milli diyen bir anlayışa ne diyelim? Bütün peygamberler adalet arayışının peşine düşmüşlerdir. Bütün kutsal inançlar adalet duygusu etrafında toplanmayı önermişlerdir. İnsanlığın en kadim ortak duygularından bir tanesi adalettir. Gayri milli demek, millikleri konusunda bugüne kadar yaptıkları çok ciddi şüphe uyandıran tutumları olanlara mahsus bir tarif olabilir. Onların 'her türlü  milliyetçiliğe ayaklar altına aldık' sözleri kulaklarımızda çınlıyor gitmedi." dedi.

Görüntü dökümü

-Tezcan'nın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: DÜZCE

================================================

Vosvoslar yayla yollarında

ORDU'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen, 'Vosvos Şenliği' kapsamında kente gelen yaklaşık 300'e yakın vosvos sever 3 bin rakımlı yaylaları gezmek için yola koyuldu.

Ordu'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Vosvos Şenliği' ilk günden renkli görüntülere sahne oldu. Perşembe İlçesi'nde Yason Yarımadası'nda kamp yaparak toplanan vosvos severler bugün 3 bin rakımlı yaylalara gitmek için yola çıktı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programla yola çıkan vosvoslar çevredeki vatandaşların da yoğun ilgisini topladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Vosvos Şenliği'nin Ordu'nun tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, "Ordu'nun insanları kendisine bağlayan yapısı var. Ordu için bu güzel organizasyon. Buraya göreve gelip burayı görünce aşık olduk bu şehre. Her fırsatı değerlendirerek Ordu'nun güzelliklerini bütün dünyaya tanıtmak için çalıştık. Televizyonlarda, dergilerde, gazetelerde, sosyal medyada, Körfez ülkelerinde Ordu'yu çok iyi şekilde tanıttık. Aynı şekilde tanıtım çalışmalarımız halen sürüyor. Vosvso Şenliği'nin de bu tanıtıma büyük katkısı var" dedi..

Vosvos Şenliği 2 Temmuz'da sona erecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun konuşması

-Vosvoslardan görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-

=======================================

Kamyonet kasasında tartıştığı uyuşturucu bağımlısı, parmakla 2 gözünü oydu

BİNGÖL merkeze bağlı Ağaçeli Köyü'ndeki evine gitmek için kamyonetin kasasına binen 70 yaşındaki Ahmet Barut'un, aynı kamyonet kasasında bulunan uyuşturucu bağımlısı 22 yaşındaki M.K., tarafından, tartışma sonucu parmakla 2 gözünün oyulduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan Barut'un iki gözünü de kaybettiği belirtildi. Jandarmanın yakaladığı M.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Merkeze bağlı Ağaçeli Köyü'nde oturan  9 çocuk babası Ahmet Barut, 22 Haziran'da köydeki evine gitmek için yolda durdurduğu bir tanıdığına ait komyonetin kasasına bindi. Aynı kasada seyahat eden ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen M.K. ile bilinmeyen bir nedenle bir süre tartışan Ahmet Barut'un bağrışması üzerine sürücü kamyoneti durdurarak, kavgaya müdahale edip jandarmaya haber verdi. 2 gözünden kanlar akan Barut Diyarbakır Dicle Üniversite Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada 2 gün tedavi edilen Ahmet Barut, Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken iki gözünü de kaybettiği anlaşıldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan M.K. ise çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

M.K.'nın jandarmadaki sorgusunda, "Kamyonete bindikten sonrasını hatırlamıyorum" diye ifade verdiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-Bingöl Devlet hastanesinin dıştan görüntüsü

-Gözleri oyulan Ahmet Barut'un görnütüsü

-Yakınlarının olayı anlatması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,-

============================

Yılanların çiftleşme dansı büyüledi

ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi'nde yaklaşık 2 metre uzunluğundaki iki yılanın çiftleşme dansı cep telefonuyla görüntülendi.

Ağırtaş Mahallesi'nde oturan Döşemealtı Gündem Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Veli Köken, müstakil evinin balkonunda otururken birbirlerine sarılmış siyah renkli her biri yaklaşık 2'şer metre uzunluğunda 2 yılan gördü. Köken, cep telefonu kamerasıyla evinin balkonunda yılanların çiftleşme dansını görüntüledi. Birbirlerine ip gibi dolanan yılanlar, uzun süre evin önünde dans etti. Yılanlar daha sonra ayrılarak gözden kayboldu.

Yılanların büyüleyen dansını görüntüleyen Veli Köken, "Müstakil evimin balkonunda oturuyordum. Bir anda balkonun altından çıktılar. Birbirine sarılan yılanlar uzun süre gözlerimin önünde dans etti. Ardından danslarına devam ederek gözden kayboldular. Yılanlar 21 Haziran'dan sonra çiftleşirler. Muhteşem bir dans izledim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Yılanların dansından detay

Haber. Yılmaz KILIÇKAYA-

====================================

Fren yerine gaza bastı; 2 yaralı

ÇORUM'da ehliyetsiz sürücü fren yerine gaza basınca ağaçlık alana uçtu. Kazada iki kişi yaralandı.

İddiaya göre, Çorum'da 57 yaşındaki Yusuf Boruç, eşi  56 yaşındaki Adeviye Boruç ve kızı 30 yaşındaki Ülkü Boruç ile birlikte gezmek için Çorum barajı mesire alanına gitti. Mesire alanında sohbet ederken ehliyeti bulunmayan Yusuf Boruç kızına ait otomobili kullandığı sırada fren yerine gaza basınca, otomobil yoldan çıkarak ağaçlık alana uçtu. Kazada Yusuf Boruç ve kızı Ülkü Boruç yaralandı. Bu sırada kazayı gören eşi Adeviye Boruç ise sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yaralı baba ve kızı olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin de yarımıyla yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından otomobilden çıkardı. Yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Yaralıların araçtan çıkarılması

Ambulansa alınmaları

Eşi Adeviye Boruç'un kazayı anlatması

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

===========================================

Cezaevi firarisi çayırda yakalandı

KÜTAHYA'da hırsızlık suçundan hükümlü olarak kaldığı açık cezaevinden firar edip evine giden 23 yaşındaki Süleyman Geliş, polislerin geldiğini görünce eline bıçak alarak arka pencereden çayırlık alana doğru kaçtı. Polisler Süleyman Geliş'i kısa süren kovalamaca sonucunda çayırda yakaladı.

Alınan bilgilere göre 8 ayrı hırsızlık suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Süleyman Geliş, kaldığı Kütahya Açık Cezaevi'nden kaçıp ailesinin oturduğu Hamidiye Mahallesi'ndeki evine gitti. Cezaevi yetkililerinin durumu bildirmesinin ardında polis ekipleri Süleyman Geliş'i aramaya başladı. Süleyman Geliş, polislerin geldiğini görünce eline bir bıçak alıp tek katlı evlerinin arka penceresinden atlayarak çayırlık alana doğru kaçmaya başladı. Durumu fark eden polisler Süleyman Geliş'in arkasından koştu.

Kısa süren kovalamaca sonucunda Süleyman Geliş, polisler tarafından yakalandı. Elindeki bıçak alınan Süleyman Geliş, yere yatırılıp kollarından kelepçelendi. Geliş yapılan işlemlerinin ardından Kütahya E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Görüntü dökümü:

-Cezaevi firarisini bulunduğu evin etrafındaki polislerin,

-Polislerin firariye evden çıkması için uyarı yapması,

-Evin etrafındaki sivil polislerin görüntüsü

-Cezaevi firarisinin kaçması ve polislerin kovalaması,

-Yakalama anı ve firarinin ekip aracına bindirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

==============================================

Erkek çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 26 yaşındaki Mesut D., 14 yaşındaki erkek çocuğu K.D.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Çerkezköy'ün Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan K.D., bir süre önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Mesut D. ile arkadaş oldu. İddiaya göre Mesut D., buluştuğu K.D.'yı bir eve götürüp, cinsel istismarda bulundu. Çocuğun durumu anlattığı ailesi polise giderek şikayetçi oldu.  K.D.'nin pedagog eşliğinde ifadesine başvurulurken, Mesut D. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen Mesut D., tutuklandı.

Haber: Şaban KARDEŞ/ ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), -

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.


Advertisement