Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Bakan Bozdağ: 15 Temmuz darbenin de, darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuşturADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur.

11.07.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Bozdağ: 15 Temmuz darbenin de, darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, " Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur. Neyin miladı cumhuriyet ve demokrasinin, milli iradenin, hukuk devletinin ortak değerleri arasında yer aldığının miladı olmuştur... 15 Temmuz, bu anlamda darbenin de, darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Şehitleri Anma programına katıldı. Yozgat Şehitliği'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Kuran tilavetinin ardından bütün şehitler için dua edildi. Bakan Bozdağ daha sonra şehit kabirlerin ziyaret edip karanfil bırakıp dua etti.

Şehitlik programı ardından, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen "Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisini gezdi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, 15 Temmuz'da şahadete ulaşan bütün şehitlere rahmet, gazilere sıhhat ve uzun ömür diledi. Bozdağ, "15 Temmuz 2016 da FETÖ kurucusu yönetici terörist ele başı Fetullah Gülenin onayladığı plan ve program dahilinde onun talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetler içerisindeki FETÖ'cü teröristler ve onlara eklemlenen bazı unsurlarca başlatılan ve icraya konulan darbe teşebbüsü, aziz milletimizin, demokrasiye, insan haklarına, cumhuriyete, anayasal düzene, iradesini seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümetine meclisine ölümüne sahip çıkması sonucu başarısız kılınmıştır" dedi.

Türkiye'de ilk defa bir darbe teşebbüsünün, halkın iradesiyle yenildiğini belirten Bakan Bozdağ, "Artık bir şey kesindir. Türkiye'de bundan sonra kim ne maksatla olursa olsun millete rağmen bir icraat yapabilme imkanı yoktur. Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur. Türkiye'de demokrasiye, cumhuriyete, mili iradeye kastedenler bir yeri ele geçirerek veya bir şehirde güç sahibi olarak Türkiye'de bunları yok etme imkanı bulamayacaktır. 80 milyon insanı tek tek ele geçirmeden Türkiye'nin ne organları, kurumları, ne de anayasal düzeni, ne de milletin sahip olduğu ortak değerleri kimse yok edemeyecektir. 15 Temmuz bu anlamda darbenin de darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU TELEVİZYONDAN OLUP BİTENİ SEYRETMİŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesinde televizyon izlerken çekilen fotoğrafı konusunu gülerek yorumlayan Bakan Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun o gece ne yaptığını herkes merak ediyordu, en azından ne yaptığına dair fikir sahibi olduk. Televizyondan olup biteni seyretmiş onu gördük. Yani havaalanından, hemen sıvışıp eve gittiğine dair bilgiler vardı. Şimdi evdeki haline dair de görüntüler çıktı. Bu ne yaptığını gösteriyor. Keşke o gün Türkiye'nin cumhurbaşkanının, başbakanın yaptığı gibi halkı ile birlikte olsa halkın arasında olsaydı. Daha büyük bir iş yapmış olurdu. Ama maalesef onu yapmadı. Darbeye karşı, darbecilere karşı evden darbeyi ve darbecileri ve süreci izlemeyi tercih ettiğini görüyoruz. Ben ana muhalefet adına, Türkiye adına üzüldüm" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Adaletö yürüyüşünü de eleştiren Bozdağ, "Bu adalet yürüyüşü de esasında adaleti istismar yürüyüşüdür, bir hakkın kötüye kullanılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu burada yeni bir şey söylememiştir. Bu güne kadar söylediklerini toplu bir şekilde tekrar etmiştir" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU 2019 SEÇİM KAMPANYASINI BAŞLATTI

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü ve Adalet Mitingi konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, adaleti istismar etmiştir. Türk milletinin 16 Nisan'da ortaya koyduğu iradeyi tanımadığını o konuşmasında da ortaya koymuştur. Esasında milleti tanımadığını ifade ediyor. Bütün hedefi 2019 seçimidir. Bir yandan seçimi gayrimeşru ilan ederken bir yandan 2019 seçimine dönük yatırım yapıyor. Bana göre Maltepe'de yaptığı miting 2019 seçim kampanyasını başlatma mitingidir. Çok erken başladı. Onu söyleyelim. Millet onu çok iyi görecek ve değerlendirecektir. Yürüyüşten ve mitingden, PKK çok mutlu olmuştur. FETÖ'cüler mutlu olmuştur. Türkiye'ye karşı hareket eden çevreler çok mutlu olmuştur. Geziyi destekleyenler çok mutlu olmuştur. Türkiye'de demokrasinin ve sağlıklı yürüyüşün devamından rahatsız olanların hepsi çok ama çok mutlu olmuşlardır. Lider olarak hemen Kılıçdaroğlu'nu ilan ettiler. Bakıyorum ben. Ne kadar fetöcü varsa, şimdi lider oldu diyor. Yani yürüyerek lider olunabiliniyormuş şimdi onu öğrendik. 'Performansı çok iyi, 69 yaşında, şöyle yürüdü, böyle yürüdü' diyorlar. Siyasette performansı halk ölçer. Verdikleri oylarla vatandaş bunu ölçer. Hakem vatandaştır. Kazandığınız seçime göre başarı ölçülür. Şimdi düşünün, sayın Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP altı seçime girmiş. 2 halk oylaması, 2 milletvekili seçimi, bir Cumhurbaşkanı seçimi, birde mahalli idareler seçimine girmiş. Altısını da kaybetmiş. Altı seçime girip, altısını da kaybedip nasıl başarılı olunur anlamıyorum. Lider olmak için de başarılı olmak lazım siyasette. Lider olmuş olsa millet onu ödüllendirir. Ama bakıyorsunuz, yok. Şimdi liderliğin kıstası değişti CHP'ye göre, hatta FETÖ'ye göre, PKK'ya göre, bunları destekleyenlere göre. Yani belli bir amaçla belli bir yerden belli bir yere yürüdüğünüz zaman siz lider oluyorsunuz. Onun için lider olmak isteyenlerin işi kolaylaştı artık. Lider olmak kolay. Yürüdünüz mü iş tamam."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Bakan Bozdağ'ın gelişi

-Şehitlikten detay

-Bakan Bozdağ'ın dua etmesi, şehit mezarlarına çiçek bırakması

-Bakan bozdağ'ın açıklamaları

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

====================================================

Soma maden faciası davasına 'Mahkeme heyeti değişmesin' talebi (2)

EKİM AYINA ERTELENDİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 51 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine öğleden sonra devam edildi. Sanık avukatların savunmalarını tamamlamasından sonra Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmaya ara verdi. Tekrar başlayan duruşmada Aytaç Ballı başkanlığındaki mahkeme heyeti, 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıkların yeni bilirkişi raporu alınması talepleri reddedilirken, duruşma 17 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

===================================

Hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 1 kadın hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Kaza saat 14.00 sıralarında D-100 karayolu üzerinde Suşehri' ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Şebinkarahisar yol ayrımında yaşandı. İstanbul'dan Van'a gitmekte olan Fadıl İstemkar (55) yönetimindeki 59 JA 774 plakalı hafif ticari araç iddiaya göre önündeki bir aracı solladıktan sonra kontrolden çıkarak yolun sağındaki 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada araç içerisinde bulunan Sakine Ayaz(57) olay yerinde yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü Fadıl İstemkar ile Berfin İstemkar, Mahsun Ayaz(36) ve Sinan Ayaz(35) ise yaralandı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler araç içerisinde sıkışan yaralı Mahsun Ayaz'ı kullanmak için metal kesici makas kullandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Sakine Ayaz'ın cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Uçuruma yuvarlanan aracın görüntüsü

-Ekiplerin müdahalesi

-Araçta sıkışan yaralıyı kurtarma çalışmaları

-Yaralılara olay yerinde müdahale edilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

===========================================

Futbol hayaliyle hastaneye gitti

İZMİR'de 10 yaşında 165 kilogram ağırlığı olan Nurettin Yamaç, fazla kilolarından kurtulup fanatiği olduğu Fenerbahçe'li futbolcular gibi futbol oynamak istiyor. Kilolarından dolayı okula giderken büyük zorluk çektiğini belirten Yamaç, "Yaşıtlarım gibi koşmak, rahatça okula gidip futbol oynamak istiyorum" dedi.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde oturan Ayhan- Serpil Yamaç çiftinin ikinci çocuğu olan Nurettin'e üç yaşında 'obezite' teşhisi kondu. Nurettin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde obezite tedavisi görse de diyetini uygulayamadığı için kilo veremedi. Nurettin, 10 yaşında 165 kiloya ulaştı. Okula zamanında gidemeyen Nurettin, yaşıtları 5. sınıfa geçerken o Cevdet Güçlüer İlkokulu'nun 3. sınıfına yeni geçti. Annesi üç yıl önce evi terk etti. Bir tüp firmasında şoförlük de yaparak oğluna bakmaya çalışan baba Ayhan Yamaç (40) oğlunun tüp mide ameliyatı yaptırılarak zayıflatılması için çağrıda bulundu. Uzmanlar, 18 yaşından küçüklerin bu ameliyatı olamayacağını ifade etti. İki ay önce Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nurettin'e üç tekerlekli bir bisiklet gönderdi. Hayatındaki en büyük heyecanı bisikleti olan Nurettin, her gün evinin çevresindeki sokaklarda hızla pedal çevirerek zayıflamaya çalışıyor. Aşırı sıcaklarda kilosunu daha da hisseden Nurettin "Bayılacak gibi oluyorum. Pişiyorum" sözleriyle sıcağın ağırlığını anlattı. Okulda tenefüslerde arkadaşlarıyla futbol oynayan Nurettin, bugüne kadar hiç gol atamamış. Fanatiği oldu Fenerbahçe'deki futbolcular gibi top koşturmak hayaliyle de zayıflamak için spor yapmak istedi. Bu talebini 15 Gün önce kendisini evinde ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur'a iletti ama şu şart koştu: "Beni hastaneye yatırmayın"

Talimat üzerine bugün ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye giden Nurettin, sokakta kendisini uğurlayan arkadaşlarına el sallayarak ayrıldı. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Nurettin'in diyetini uygulamadığı için zayıflayamadığını belirterek, "Tek çaresi diyet ve hareket. Spor yapmak istiyor. Bunun için endokrinoloji (metobolizma hastalıkları), psikiyatri, kardiyoloji gibi uzmanlar ayrı ayrı tetkik edecek. Tetkiklerden sonra yürüyüş mü yapabilir, koşu bandında ne kadar koşabilir göreceğiz" dedi.

Nurettin'e bakan babaanne Zarife Yamaç, torununun çok yemek yediğini vurgulyaarak, "İlk zamanlara tam buğday ekmeği yiyordu son aylarda balkonda gizli saklı beyaz ekmek yiyor. Günde 5 dondurma 7 paket çubuk kraker, şekerler, kurabiyeler yiyor. Bütün gün bakkala yiyecek siparişi veriyor. Diyet yapmıyor. Söz geçiremiyorum aksi tavırları var, huysuzluk yapıyor" dedi. Hastaneye özel ekiple getirilen ve burada kontrollerden geçirilen Nurettin, "En büyük hayalim Fenerbahçeli futbolcular gibi koşup gol atmak. Kilolarımdan kurtulmak ıstiyorum. Okula girerken zorlanıyorum. Yaşıtlarım gibi olmak istiyorum" diye konuştu. Oğluna bakmakta zorlandığını dile getiren baba Yamaç ise, "Oğlumun sağlıklı şekilde yaşamasını ıstiyorum. Çalıştığım için onunla yeteri kadar ilgilenmiyorum. Hastaneye geldik. Kontrolleri yapıldı. Inşallah kilolarından kurtulur" dedi.

Nurettin'in hastaneye getiren ekipte bulanan evde sağlık doktoru Suzan Groşa'da "Nurettin kiloları nedeniyle sağlık problemleri yaşıyor. Bugün tedavisine başladık. Ilk aşama olarak Endokrin bölümünde kontrolleri yapıldı. Kendisine diyet programı uygulanacak. Daha sonra Kardiyoloji bölümünde bir takım testler uygulandı. Çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Tedavinin ilk aşamasını tamamladık. Bundan sonra Nurettin bu şekilde hastaneye gelerek tedavisine devam edecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

10 yaşında 165 kilogram olan Nurettin Yamaç'tan detay

Babası, babaannesi ona sarılırken öperken detay

Yürürken detay

Bisikletini sürürken

Bisiklet üzerinde röp

Sağlık ekipleri ile yürürken

Ambulansla binerken, koltuğa oturup el sallarken

Nurettin Yamaç ile röportaj

Ayhan Yamaç ile röportaj

Doktor Suzan Groşa ile röportaj

Haberle ilgili anons

Haber: Elif DEMİRCİ - Mehmet CANDAN Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

====================================================

5 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu

ANTALYA'da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Melih Sepicioğlu, organlarıyla 5 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu.

Melih Sepicioğlu'nun yanında başka bir motosikletle seyreden kuzeni İbrahim Tüyli, kaza anını anlattı. 2 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında Konyaaltı sahilinden Kepez İlçesi'ndeki evlerine gitmek için hareket ettiklerini belirten İbrahim Tüyli, "Melih, arkadaşı Yakup Sürer'in kullandığı 31 ALP 48 plakalı motosiklete bindi. Yakup'un başında kask vardı, Melih'te yoktu. İller Bankası Kavşağı'na geldiğimizde turuncu bir otomobil arkadan motosiklete çarptı. Motosiklet devrildi, Melih ve Yakup yola savruldu" dedi.

ÇARPIP KAÇTI

Çarpan aracın yoluna devam ettiğini, yaklaşık 200 metre sonra durduğunu, sürücünün inerek arkaya baktığını ve sonra yola devam ettiğini anlatan İbrahim Tüyli, "Uzak olduğu için aracın plakasını alamadık. Melih'in bel, bacak, kolları başta olmak üzere pek çok yerinde kırık vardı. Yakup ise kaska rağmen başından yaralandı" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan kuzeninin yaşamını yitirdiğini, Yakup Sürer'in ise tedavisinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdüğünü belirten İbrahim Tüyli, kaçan sürücünün belirlenmesi ve yakalanmasını istedi.

5 KİŞİYE CAN 2 KİŞİYE IŞIK OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın beyin ölümü gerçekleşen Melih Sepicioğlu'nun organları, ailesi tarafından bağışlandı. Gencin kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıldır kalp bekleyen 51 yaşındaki Mustafa Begisi'ye nakledildi. Karaciğer, 7 aydır organ bekleyen 51 yaşındaki Nebi Bilgili'ye nakledildi. Böbrekleri 12 yıldır böbrek bekleyen 44 yaşındaki Muammer Gökmen ve 2 yıldır böbrek bekleyen 55 yaşındaki Necla Yıldırım'a, akciğeri ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ bekleyen hastaya nakledildi. Sepicioğlu'nun korneaları da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kornea bekleyen 2 hastaya nakledildi.

12 YIL BEKLEDİ

Muammer Gökmen, 12 senedir nakil olmayı beklediğini söyledi. Gökmen, "Sürekli diyalize giriyordum. Böyle bir şeyin geleceğini düşünmüyordum. Otururken telefon geldi ve böbrek nakli olacağım söylendi. Afyonkarahisar'dan geldim ve ameliyat oldum. Organ bağışı yapan kişiden Allah razı olsun" diye konuştu.

ORGANLAR TOPRAK OLMASIN

Necla Yıldırım ise "Nakil sırasına yazıldım, 2 yılda çıktı. Organını bağışlayandan Allah razı olsun. Çok şanslıyım ki 2 senede organ çıktı. Ameliyatım çok iyi ve başarılı geçti. Herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum. Boşa çürümesin organlar, toprak olup gitmesin. İnsanlarımız organ bağışı bekliyor, onlar da kurtulsun" diye konuştu.

ÜMİDİ OLMAYANLARA ÜMİT OLDU

Bir hafta önce beyin ölümü gerçekleşen vatandaşın organlarını hastalara naklettiklerini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Bir beyin ölümüyle 5 kişi hayata kavuştu. Korneaları ile 2 hasta ışığa kavuştu. Organları bağışlanan kişinin akciğeri Ankara'ya gitti. Kalbi, karaciğer ve 2 böbreği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli ekibi tarafından hastalara nakledildi. Kornealar da yine hastanemizde kullanıldı. Böylece görmeyen 2 kişi ışığa kavuştu. Ümidi olmayan insanlar bir şekilde ümide kavuşmuş oldu. Organ naklinin ve organ bağışının önemini ülkemize tekrar hatırlatmak istiyoruz. En önemli gündemlerden bir tanesi organ naklidir" diye konuştu.

EN ACI GÜNDE ORGAN BAĞIŞI

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal, "Bizim için önemli olan hayatını kaybeden birinin hayatına veda ederken yakınlarının tanımadığı kişilere hayat vermesi. Bu vefat eden kardeşimiz çok genç, daha 30'lu yaşlarda ve bir trafik kazasında hayatını kaybediyor. Kendisinin ölümüne sebep olan kişi henüz yakalanmamış olmasına rağmen bu insanların gencecik delikanlının organlarını bağışlaması çok önemli. Arkasında bir küçük bebek bıraktı. Bu insanların en acılı oldukları anda başka insanları düşünebilmesi çok gurur verici. Bütün insanlara örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Röp: Başhekim Bülent Aydınlı

Röp Böbrek nakli olan Muammer Gökmen

Röp: Böbrek bkli olan Nejla Yıldırım

Röp, Karaciğer nakli olan Nebi Bilgili'nin eşi

Röp, Koordinatör Nilgün Bilal

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

====================================

Samsun'da borç-alacak kavgası: 2 ölü, 1 yaralı

SAMSUN'da borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada 2 kardeş pompalı tüfekle vurularak öldürüldü, mahalle muhtarı babaları ise yaralandı. Şüpheli Alaattin B. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay dün gece Atakum İlçesi Büyükkolpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Yukarıaksu Mahallesi Muhtarı 51 yaşındaki İlhami Arslan ile çocukları 25 yaşındaki Özgür ve 28 yaşındaki Murat Arslan, aralarında bir arazinin satışıyla ilgili borç- alacak anlaşmazlığı bulunan Alaattin B.'nin Atakum İlçesi Büyükkolpınar Mahallesi'ndeki evine gitti. Anlaşmazlığı konuşan taraflar bir süre sonra tartışmaya  başladı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Alaattin B., iddiaya göre evdeki pompalı tüfeği alıp muhtar ve 2 oğluna ateş etti. Saçmaların isabet ettiği Murat Arslan olay yerinde öldü. Yaralanan baba İlhami Arslan ve Özgür Arslan ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Özgür Arslan da burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Baba muhtar İlhami Arslan'ın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

KATİL ZANLISI ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE ÇIKARILDI

Muhtarı İlhami Arslan'ın yaralanması, çocukları Özgür Arslan ile Murat Arslan'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği iddia edilen Alaattin B. polis tarafından yakalandı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada  Alaattin B.'nin evine gelen İlhami Arslan'ın elinde tüfek, oğlu Özgür Arslan'ın elinde de kurusıkı tabanca olduğu tesbit edildi. Polise ifade veren Şüpheli, "Evime gelip silahla bana doğru ateş ettiler. Ben de kendimi korumak için ateş ettim" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Öldürülen Murat Arslan'ın fotoğrafı

-Öldürülen Özgür Arslan'ın fotoğrafı

-Güvenlik önlemlerinden zdetay

-Emniyetin dışından detay

-Şüphelinin emniyetten çıkışı

-Şüphelinin adliyeye girmesi

(SÜRE: 01.57) (BOYUT: 62.29MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN-DHA

========================================

Çanakkale'nin ilk HES'i hizmette

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırındaki Kazdağları eteklerine özel bir şirket tarafından bir yıl önce yapımına başlanan Hidroelektrik Santrali (HES) tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine teslim edilen 2.5 megawaat gücündeki HES, enerji üretimine başladı.

Bayramiç İlçe merkezine 2 kilometre mesafe bulunan Kazdağları eteklerindeki Karamenderes Çayı'nın beslediği Bayramiç Barajı'nın suyundan faydalanarak 2.5 megawaat gücünde enerji üretecek olan HES'in yapımı tamamlandı. Bir yıl önce başlanan çalışmaların ardından hidroelektrik santrali bugün, özel şirket yetkilileri tarafından DSİ yetkililerine teslim edildi. HES'in proje koordinatörü Hakan Kadıoğlu, DSİ yetkililerine HES'i gezdirerek, 2.5 megawaat gücündeki santral hakkında bilgi verdi.

Teknik gezinin ardından bir açıklama yapan proje koordinatörü Hakan Kadıoğlu, "Özellikle Bayramiç, ilçe dışında yaşanabilecek elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek. Bugün faaliyete geçen bu HES kendi kaynağından enerji üreteceği için Bayramiç'in enerjide sürekliliği sağlanmış olacak. 2.5 megawaat gücündeki bu HES aynı zamanda çevreci bir santraldir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

HES'den görüntü

İdari merkezden görüntü

Devir teslimden görüntü

HES koordinatörü Hakan Kadıoğlu ile röp.

Haber- Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

========================================

FETÖ'nün kapatılan okulunda mevlit yemeği

ŞANLIURFA'da 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Şehit Mustafa Direkli Camisinde şehitler adına mevlit okutuldu, ardından FETÖ'nün kapatılan okulunda davetlilere yemek ikramı verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğünce şehitler adında Karaköprü'de bulunan Şehit Mustafa Direkli Camisinde mevlit okutuldu. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Binici,  Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlit programında İl Müftüsü İhsan Açık'ın okuduğu dualara eşlik ettiler. Mevlit programının ardından FETÖ'den kapatılarak, Milli Eğitim Kültür Merkezi'ne dönüştürülen okulun salonunda davetlilere yemek ikramı yapıldı. Karaköprü Belediyesince organize edilen yemekte az sayıda kişiye yemek servisi yapılması nedeniyle bazı konuklar organizasyon yetersizliği yüzünden yemek yemeden salondan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Mevlut programına katılanlar

Davetlilere FETÖ'nün kapatılan okulunda yemek ikramı yapılması

Salondan ayrılan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Hakkari ve Çukurca'da 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu

HAKKARİ'de Aile ve Sosyal Polikitalar Müdürlüğü, Çukurca İlçesi'nde ise ilçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar ve tüm şehitler için öğle namazının ardından mevlit okutuldu. Mevlit sonrası cami avlusunda mevlit programına katılan 700 vatandaşa yemek ikramında bulunuldu.

Hakkari'de  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Merkez Hacı Sait Camiinde öğle namazını müteakip 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ülkesini savunurken şehit olanlar için Mevlit okutuldu. Mevlit programına; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak,Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve  çok sayıda vatandaş katıldı. Din görevileri tarafınan Mevlit ve Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından, tüm şehitler için dua edildi. Duaların ardından Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yaklaşık 700 kişiye, kavurma, pilav, salata ve ayran ikram edildi.

ÇUKURCA 'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesi'nde ise Müftülük tarafından ilçe Merkezindeki Emir Şaban Caimiinde 15 Temmuz şehitleri için Mevlit programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kürtçe ve Türkçe okunan mevlit programının ardından Şehitler için dualar okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

(HAKKARİ)

--------------

-Vali ve beraberindeki protokol üyelerinin mevlit programı için camiye gelişleri

-Okunan dualar

-Mevlide katılan vali ve vatandaşlardan genel ve detaylar

-Mevlide katılan kadınlar

-Güvenlik önlemleri

-Kürtçe ve Türkçe mevlidin okunması

-Genel ve detaylar

-Duların okunması

-Vatandaşlara yemek ikramının yapılması

(ÇUKURCA)

-----------------

-Camide okunan mevlit

-Mevlit programına katılanlardan genel ve detay

-Mevlidin okunması

Haber: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement