Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Trafik polisi, denetim noktasında minibüsün çarpması sonucu şehit oldu (2)CİZRE, TERÖR SALDIRISINDAN YARALI KURTULMUŞŞehit polis memuru Erkan Kurşun'un, 2008 yılında kendi isteğiyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne atandığı ve 3'üncü yılında orada ekipler amirliğinde devriye görevi sırasında...

16.07.2017 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik polisi, denetim noktasında minibüsün çarpması sonucu şehit oldu (2)

CİZRE, TERÖR SALDIRISINDAN YARALI KURTULMUŞ

Şehit polis memuru Erkan Kurşun'un, 2008 yılında kendi isteğiyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne atandığı ve 3'üncü yılında orada ekipler amirliğinde devriye görevi sırasında teröristlerin molotofla saldırısında kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Kurşun'un, son dönemlerde 3-4 kez yine Doğu Anadolu bölgesinde görev yapmak için dilekçe verdiği belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ KARAMAN'A DÜŞTÜ

Şehit Kurşun'un acı haberi ise memleketi Karaman'daki  babası Kadir ve annesi Fatma Kurşun ile ağabeyi Serdar Kurşun'a İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk tarafından verildi. Oğlunun şehit haberine aldıktan sonra fenalaşan anne Fatma Kurşun, hastaneye kaldırılırken, baba Kadir Kurşun'da Konya'ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi. 1 çocuk babası şehit Kurşun'un, eşi Sunay Kurşun'un 1 hafta önce tatil için Almanya'ya gittiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Şehit evinden detay

-Ailesinden detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/ KARAMAN,

=======================================

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde orman yangını

BURSA'nın Orhaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü. Yangına 4 yangın helikopteri ve çok sayıda itfaiye müdahale etti.

Bursa'nın Orhaneli ilçesi Dağgüney Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle büyüyerek geniş bir bölgeyi kapladı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 4 helikopter, 4 arazöz, 10 itfaiye aracı ve 3 kepçe sevk edildi.  Yaklaşık 80 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışmasının sürdüğü yangında 5 hektara yakın ormanlık alan zarar gördü.

SÜRE: 1 dakika 5 saniye - BOYUT: 77 MB

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

Yangından görüntüler

Helikopterin yangına müdahale etmesi

İtfaiyeden ve ormanlık alandan görüntüler

Haber-Kamera: Osman SAK/ BURSA,

==================================

TIR kazası TEM Otoyolu'nu kapattı

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışında bariyerlere çarpan TIR'ın dorsesindeki çelik boruların yola saçılması nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kaza, saat 20.15 sıralarında TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki 4'üncü viyadük üzerinde meydana geldi. Ankara yönünden İstanbul istikametine giden 58 yaşındaki Yılmaz Özkan idaresindeki çelik boru yüklü 06 AD 0364 plakalı TIR, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüjdeki beton bloklara çarptıktan sonra savrularak bariyerlere çarptı. TIR'ın dorsesinde bulunan çelik borular çekici kısmını parçalayarak yola saçıldı. TIR sürücüsü hurdaya dönen çekicinin içerisinden sağlık ekipleri tarafından çıkarıldı. Ağır yaralanan sürücü Özkan, 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul istikametinin ulaşıma kapanması nedeniyle sürücüler Abant gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Abant gişelerinde yolun tek şeride düşmesi nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. TEM Otoyolu'nda kaza nedeniyle ilerleyemeyen araçlarda ters şeritten geriye döndü. Çelik boruların kenara çekilmesinin ardından trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Abant gişeleri araç kuyruğundan görüntü

-TIR'ın hasar verdiği beton blok ve tabeladan görüntü

-TIR'dan görüntü

-Yola saçılan çelik borular

-Kaza yerinde kapanan yol nedeniyle bekleyen sürücüler

SÜRE: (02.40 DK) - BOYUT: (300 MB)

Haber-Kamera: Mutlu YUCA/ BOLU,

=================================

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin yaklaşık 100 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu 39 yaşındaki İbrahim Kırık öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 17.15 sıralarında Suçıkağı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen içinde 5 kişinin bulunduğu 31 KKH 97 plakalı otomobil, yokuş aşağı ilerlediği sırada kontrolden çıkıp, uçuruma yuvarlandı. Otomobilin takla atması nedeniyle içinde bulunan 5 kişi araçtan savruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, İbham Kırık'ın hayatını kaybettiği belirledi. Bölgede sarp kayalıkların olması nedeniyle yaralıları taşımakta zorlanan sağlık ekipleri, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların da desteği ile yaralıları ambulanslara taşıdı. Yaralıların kurtarılma anı ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Yaralılar Ahmet Baysal, Murat Uyanık, Ferhat Sönmez ve Hasan Baysal, ambulanslar ile İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtildi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Vatandaşların kurtarma çalışmaları

-Aracın yuvarlandığı yerden fotoğraflar

-Ambulansların hastaneye gidişi

-Hastane görüntüleri

-Olay yeri genel

-Detaylar

Haber: Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),

=======================================

Bakan Özhaseki: İçimizden çıkan hainler eksik olmuyor

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde yaptığı konuşmada, "İçimizden çıkan hainler eksik olmuyor. Bundan bir yıl önce FETÖ isimli şizofren, manyak bir adamın arkasına binlerce grup bunların peşine takıldı" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Özhaseki, Valilik girişinde eşi Neşe Özhaseki ile birlikte Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve protokol mensupları tarafından karşılandı. Burada kurulan sahneden Kayserili hemşerilerine seslenen Bakan Mehmet Özhaseki, idam sloganları atan vatandaşlara "Sizin istediğinize canımız kurban" diyerek şöyle konuştu:

"Dün bir kere daha bizi gururlandınız. Buradan gelen görüntüleri gören Cumhurbaşkanımız çok duygulandı. Geçen yıl sizler meydandaydınız. Allah bize size yol arkadaşlığı yapmayı nasip etti. Bayrağımız hep hür olarak dalgalandı. Çevremizle et ve tırnak olduk. Millet olduk. Bunun da bir bedeli vardır. Her dönem de bizim şehitlerimiz oldu. İçimizden çıkan hainler eksik olmuyor. FETÖ denen hainler yanımıza geldiler. Fakirlerin zeki çocuklarını kandırarak okutma bahanesi ile aldılar, beyinlerini yıkamaya çalıştılar. En saf zenginlerimizi bulup paralarını aldılar. Hepimizi kandırdılar. 15 Temmuz'dan sonra geçen bir yıl içerisinde bunlarda riya, yalan, takiye, insan kandırma, kul hakkı var. Allah'tan korkmak yok bunlarda. Sınav sorularını çalmadılar mı? Müslüman Çalar mı?" dedi.

FETÖ'nün birçok insanın özel hayatına müdahale ettiğini söyleyen Bakan Özhaseki, "Bunlar milletin özeline girerek insanların yuvasını yıktılar. O gün sırıtkan yüzlülerin ne kadar vahşi olduğunu gördük. 249 şehidimiz var. 2193 gazimiz var. Allah şahit olsun ki hesap soracağız demiştim. Hepsinden hainliklerinin hesabını sorduk. Bunlarda içeride kaldıkları her gün ölüm istiyorlar" diye konuştu.

OHAL'in kötüler için ilan edildiğini belirten Bakan Özhaseki, "100 bin civarında FETÖ'cü işten atıldı. Sizin bir tek işiniz var o da millete hizmet etmektir. Allah kötülere fırsat vermesin" sözleri ile konuşmasını bitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-15 Temmuz anma etkinliklerinden görüntüler

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Genel ve detaylar

Haber: Oktay ENSARİ- Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

=============================================

Batman'da arazi kavgası: 1 ölü, 4 yaralı

BATMAN'ın Kozluk ilçesine bağlı Arıkaya Köyü, Yemişli Mezrası'nda iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada, 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Kozluk ilçesi, Arıkaya köyü, Yeşimli Mezrası'nda 2 aile arasında bugün akşam saat 18.00 sıralarında arazi meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Taraflar arasındaki tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine, silah ve bıçakların kullanıldığı çatışma yaşandı. Çatışmada bir kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Yaralılar Batman'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri iki aile arasında yeni bir olay yaşanmaması için hem hastane hem de mezrada geniş çaplı önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

==============================

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda 15 Temmuz etkinliği

ESKİŞEHİR'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma' etkinliğine bugün de devam edildi.

Akşam saatlerinde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Kalabalık, çalınan müzik eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. Etkinliğe katılanlar arasında bulunanlardan bazıları 'Rabia', bazıları da 'Bozkurt' işareti yaptı. Sahneye mehteran giysi ile çıkan bir kişi elindeki büyük Türk Bayrağı'nı sallayarak kalabalığı coşturdu. Etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ekrandan video gösterimleri sunuldu.

Haber: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

==================================

Gemlik'te otobüs ile taksi çarpıştı: 6 yaralı

BURSA'nın Gemlik ilçesinde ticari taksi ile otobüsün çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, Gemlik Serbest Bölge yolunda meydana geldi. Gemsaz - Serbest Bölge yolunda 16 ZT 551 plakalı Gemsaz otobüsüyle, 16 T 5038 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kafa kafaya çarpışma sonrasında ticari taksi içerisinde bulunan 3 kişi ile otobüste çarpmanın şiddetiyle düşen yolculardan 3'ü yaralandı. Olay yerine kısa sürede gelen sağlık ekipleri, yaralıları Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi ile çevre hastanelere kaldırdı. Kaza sonrası Gemsaz - Serbest Bölge yolu bir süre için trafiğe tek şeritten sağlandı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

FOTOGRAFLI

Haber: Hurşit TOPAL/ BURSA,

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement