Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Çocuk gelin, birlikte yaşadığı genci öldürdü KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde 16 yaşındaki T.E., nikahsız birlikte yaşadığı 18 yaşındaki Osman Kalender'i tabancayla öldürdü.

22.07.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk gelin, birlikte yaşadığı genci öldürdü

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde 16 yaşındaki T.E., nikahsız birlikte yaşadığı 18 yaşındaki Osman Kalender'i tabancayla öldürdü.

Olay, dün akşam saatlerinde Alpaslan Mahallesi'nde meydana geldi. Osman Kalender ile T.E., yaklaşık 4 ay önce kaçarak evlendi. Resmi nikahsız birlikte yaşamaya başlayan gençler, arasında bir süre sonra şiddetli geçimsizlik görülmeye başlayınca çift ayrılma kararı aldı. Dün akşam saatlerinde tekrar konuşmak için bir araya gelen Osman Kalender ile T.E. arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine T.E., yanındaki tabancayla Osman Kalender'e ateş etti. Ağır yaralanan Kalender, kaldırıldığı hastanede ölürken T.E. ise kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kaçan T.E.'yi Elbistan ilçesinde yakaladı. Gözaltına alınan T.E., Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: KAHRAMANMARAŞ, -

============================================

At arabasından gölete düşerek boğulan çift yan yana toprağa verildi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Mercan Köyü'nde kekik toplamaya giden ve at arabasının devrilmesi sonucu gölete düşerek boğulan 60 yaşındaki Müzeyyen Küçükşen ile eşi 69 yaşındaki Hüseyin Küçükşen İzzetiye Mahallesi'nde yan yana toprağa verildi.

Olay, ilçeye bağlı Mercan Köyü'nde meydana geldi. Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen çifti, geçen Perşembe günü, saat 13.00 sıralarında ilçeye bağlı İzzetiye Mahallesi'nden at arabasıyla kekik toplamak üzere Mercan Köyü'ndeki gölete gitti. Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen'in bulunduğu at arabası, kısmen suyla kapanan göletteki köprüden geçtiği sırada henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen çifti devrilen at arabasından gölete düşerek, boğuldu. Eğerlerinden kurtulan at ise yakında bulunan Büyükdoğanca Köyü'ne gitti. Üzeri çamurlu sahipsiz atı gören köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Küçükşen çiftinden haber alamayan yakınları da jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, dün sabah saatlerinde Mercan Köyü Göleti'nde yaptıkları aramada Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen'in cesetlerini buldu. Çiftin cesetleri savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ailesi tarafından bugün adli tıptan teslim alınan Müzeyyen ve Hüseyin Küçükşen çiftinin cenazeleri, Keşan'a bağlı İzzetiye Mahallesi'ne getirildi. Cenazeye Küçükşen ailesinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Küçükşen çiftin cenazeleri, İzzetiye Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazlarının ardından mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Cenazelerin araçtan indirilmesi

-Cenaze için toplanan kalabalık

-Dua edilmesi, helallik alınması

-Ağlayanlar

-Genel ve detay gör.

-Müzeyyen Küçükşen foto

-Hüseyin Küçükşen foto

(SÜRE: 03.46 - BOYUT: 120 MB)

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================

Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı

ŞEHİT Astsubay Ömer Halisdemir adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından memleketi Niğde'de yaptırılan Ömer Halisdemir Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde 2 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi yaptırdı. Açılışı yapılan Kültür Merkezi'nde şehit Halisdemir'in özel eşyalarının sergileneceği müze de bulunuyor. Açılış töreninde konuşan şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, "15 Temmuz gecesinde ülkemize yapılan bir hain kalkışmayı Cumhurbaşkanımızın halkına verdiği talimat ile tanklara, tüfeklere göğsünü siper ederek aziz şehitlerimizi ve gazilerimizin önce vatan demesi ile ağabeyim de  aldığı emir doğrultusunda gelen haini alnının ortasından vurarak öldürmesi bizleri şereflendirdi" dedi.

Ömer Halisdemir gibi vatan evlatlarının yetişmesi için bu kültür merkezini yaptırdıklarını söyleyen Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "15 Temmuz şehitlerimizi ve Ömer Halisdemir kardeşimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum.  Ömer Halisdemir kardeşim şu an burada aramızda, onun ruhu bizimle, ben bunu hissediyorum. Rabbim, 'Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridir, lakin siz göremezsiniz' demiştir" diye konuştu.  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ise şunları kaydetti:

"'Şu anda ata ocağında bulunduğumuz şehidimiz Ömer Halisdemir'in doğduğu beldedeyiz. 15 Temmuz gecesi  hain darbe girişiminde yapmış olduğu  kahramanlıkla, göstermiş olduğu cesaret ve dik duruşu ile de hain darbe girişiminin seyrini ve ülkemizin kaderini değiştirmiştir."

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı törende, kırmızı kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi ve protokol üyeleri tesisi gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Protokolden görüntü

-Şehidin kardeşi Soner Halisdemir'in konuşması

-Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in konuşması

-Açılış kurdelesinin  kesilmesi

-Kültür merkezinin içerisinden detay görüntüler

Haber: Ali KADI/NİĞDE,-

====================================

Yenifoça'da kavşak eylemi

İZMİR'in Foça İlçesi Yenifoça Mahallesi'nde yaşayanlar, son birkaç ayda iki ölümlü trafik kazasının yaşandığı İzmir ve Oruç Reis caddelerinin kesiştiği noktada toplanarak, buraya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istedi.

Son olarak geçen hafta Menemen'den Yenifoça'ya gezmeye gelen 18 yaşındaki iki arkadaştan Osman Koçlu'nun hayatını kaybettiği noktada Yeni Foça Forum Platformu'nun çağrısı üzerine yapılan eyleme, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri ve Yenifoça'da yaşayan yaklaşık 300 kişi katıldı. Yenibağarası Mahallesi yönünden gelen Sadullah Sever Caddesi, Yenifoça merkezine giden İzmir Caddesi ve ana arter Oruç Reis caddelerinin kesiştiği, market ve ATM'lerin de yer aldığı kontrolsuz kavşakta toplanan eylemciler, ellerinde 'Yenifoça yaşamak istiyor', 'Yaşama ışık tut', 'Dur burada ölüm var', 'Işıklı kavşak yapılsın', 'Kaza değil cinayet', 'Hayata yeşil ışık yak', 'Duble yol var kavşak yok', 'Yenifoça yolu ölüm yolu', 'Artık yeter ölmek istemiyoruz', 'Yaşam bu kadar ucuz mu', 'Başka kaza olmasın', 'Herşey yaşam için' yazılı dövizler taşıdı. Aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu vatandaşlar sık sık "Ölüm kavşağı istemiyoruz" sloganları attı.

Polis kontrolünde yolun her yönden kapatılması sonrası basın açıklamasını yapan Yenifoça Forum Platformu Sözcüsü Bahri Çivril, hafta sonları Foça nüfusunun 50 bini aştığını hatırlatarak, trafiğin çok yoğunlaştığını söyledi. Çanakkale-İzmir karayolu ayrımından itibaren daracık bir yolda Foça'ya gelenlerin, fabrika dumanları, hurda, demir ve çelik taşıyan yüzlerce kamyon ile TIR arasından geçtiğini belirten Çivril, bunların yanı sıra kent içini çevre yollara bağlayan ve hemen her gün kazaların yaşandığı kontrolsüz kavşakla boğuştuklarını dile getirdi. Çivril, "Bu kavşak, üç köşesinde üç marketin bulunması, güzergahların burada kesişmesi, üstüne ATM'lerin de buraya yerleştirilmesiyle tam bir karmaşa kavşağına dönüşmüştür. İnsanlarımız burada kazalara kurban gitmektedir. Artık kaza, ölüm istemiyoruz. Sezon başında imza toplayarak trafik ışıkları konulması için Foça Kaymakamlığı'na verdik. Sinyalizasyon için günde belli sayıda aracın geçmesi gerekiyormuş, bunu hesaplayacaklarmış. Daha kaç kişinin ölmesi gerekli? Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ilgili her kimse acımızı görün, sesimizi duyun" dedi.

Önlerine pankartlar asılmış Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi midibüslerinin de katıldığı, kavşaktan geçen araçların kornalarını çalarak destek verdiği eylem, sloganlar atılmasının ardından olaysız sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Eylemin yapıldığı kavşaktan genel görüntü,

-Taşınan döviz ve atılan sloganlardan bölümler,

-Basın açıklamasından bölümler,

-Midibüsçülerin destek turu ve araçlardan görüntü.

Haber - Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

==============================================

Altınyayla'da Mantar Festivali

BURDUR'un Altınyayla İlçesi'nde Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali yapıldı. Festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Altınyayla Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali'ne katıldı. İlçe meydanında toplanan kalabalığa seslenen Zeybekci, programa katılması beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın önemli bir programı olduğu için gelemediğini söyledi. Zeybekci, "Bugün sabaha karşı uçaktan indik. Yarın sabah da Cumhurbaşkanımızla birlikte Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar'a gideceğiz. Dünya kazan biz kepçe al bayrağımızı dalgalandırmak için durmak yok yola devam koşturuyoruz" dedi.

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"7 yaşında rahmetli anacığımla beraber tütün dikenlere fidan dağıtmakla çalışmaya başladım. Yevmiyem 2.5 liraydı. Bir zamanlar IMF'nin talimatla gönderdiği ekonomi bakanının koltuğuna amelenin çocuğu sizlerin sayesinde oturdu. Bir zamanlar IMF ile, Dünya Bankası ile yönetilen Türkiye ekonomisi, Türkiye Cumhuriyeti gibi dimdik ayakta, yedi düvele meydan okuyor. Bundan 1500 yıl önce bugün Moğolistan'da olan Orhun Kitabelerinde yazdığı gibi, 'Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kimse bozamayacaktır' diyor. Peygamberimizin övdüğü bu aziz millet ilelebet payidar olacaktır. Allah bizi başı dik, alnı açık, 2023 ve Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet yolculuğunda durmadan yürüyenlerden eylesin."

Etkinlikte vatandaşa meydanda kurulan ocaklarda pişirilen mantar ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Alandan detay

Bakan Zeybekci'nin konuşması

Detay

Mantar dağıtımı

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement