Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Ağrı' da katliam gibi kaza;7 ölü, 11 yaralıAğrı'nın Hamur ile Tutak ilçesi arasında TIR üzerinde bulunan iş makinesi, midibüsün üstüne düştü.

14.08.2017 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı' da katliam gibi kaza;7 ölü, 11 yaralı

Ağrı'nın Hamur ile Tutak ilçesi arasında TIR üzerinde bulunan iş makinesi, midibüsün üstüne düştü. İlk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Trafik kazası bugün saat 16.20 sıralarında Ağrı'nın Hamur ile Tutak ilçeleri arasında çift şeritli yolda meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 63 K 3279 plakalı TIR'ın dorsesi üzerinde bulunan iş makinesi, Ağrı'dan Patnos ilçesine doğru gitmekte olan ve yine sürücüsü henüz belirlenemeyen 65 ET 520 plakalı midibüsün üzerine  düştü.Hamurderesi mevkisinde iş makinesinin düştüğü midibüsün sürücü tarafı arka tekere kadar ağır hasar gördü. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi feci şekilde parçalanarak öldü, 3 kişi ağır 11 kişi de yaralandı.  Can pazarının yaşandığı kazada, yaralılara ilk müdahnaleyi yoldan geçenler yaptı. Midibüs içindekiler, feryatları yürekleri yaktı. Midibüsten çevreye saçılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası TIR sürücüsü, dorseyi bırakıp kayıplara karıştı.

Görgü tanıkları, TIR'ın hareket halindeyken hızlı girdiği virajı alamayarak üzerinde taşıdığı iş makinesini savurduğu öne sürüldü. Savrulan iş makinesi, midibüsün bir kenarını parçaladığını belirten tanıklar, "Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşandı" dediler. Valilik yaptığı açıklamada ise " İlimiz Tutak İlçesi sınırları içerisinde Ağrı- Van Karayolu üzerinde bir TIR ile minibüsün çarpışması sonucu 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 11 vatandaşımız da yaralanmıştır" dedi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER DHA FEED' TEN GEÇİLİYOR

Haber: Semih YARDIMCI- Oğuzhan HANÇER- Servet ARSLAN/ AĞRI,

===========================================

Gaziantep'te iplik fabrikasında yangın (1)

GAZİANTEP Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir iplik fabrikasında saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının ardından fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikada çevresinde polisler önlem alırken, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Haber: GAZİANTEP,

============================================

Zonguldak'ta dalga ve rüzgar nedeniyle denize girmek yasaklandı

ZONGULDAK'ta belediye plajında şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yasağa uymayanlar cankurtaran müdahelesiyle çıkartıldı.,Belediyenin işlettiği kentin tek mavi bayraklı plajı Kapuz'da denizin dalgalı olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle suya girmek yasaklandı. Cankurtaranlar, sık sık denize girmenin yasak olduğu konusunda anonslar yaparak halkı uyardı. Ancak bazı kişiler yasağa rağmen denize girmek istedi. Görevliler, sahilde denize girmek isteyenleri geri çevirdi. Kapuz Plajı İdari Sorumlusu Mustafa Kaya, son günlerde denizin dalgalı olması nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren kişi sayısında artış olduğunu söyledi. Önlem için denize girmeyi bir süre yasakladıklarını belirten Kaya, şöyle dedi: "Öğlene kadar hava iyiydi. Mavi bayrağımız var. Kriterleri var. Sakınca gördüğümüz için yasak değil de vatandaşın can güvenliği açısından denize girilmesini yasakladık. Dalga kayalara vuruyor. Mavi bayrak kriterlerine uyarak denize girmeyi durdurduk. Ancak tesislerimizden yararlanıyorlar. 3 gün önce uzunkum sahilinde bir boğulma olayı oldu. Bu tür olayın yaşanmaması için böyle bir karar aldık."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Vatandaşların dalga nedeniyle denize girememeleri

-Dalgaların kıyıya vurması

-Vatandaşların dalgadan kaçmaları

-Plaj sorumlusu Mustafa Kaya ile röp.

-Mustafa Kaya'nın vatandaşı uyarması

Süre: (2.58) Boyut: (200 MB)

Haber-Kamera:  Durmuş SEVİNDİK-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

===========================================

Otomobil uçuruma yuvarlandı

ANTALYA'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Yara almadan kurtulan sürücü, yolda geçen bir araçla olay yerinden ayrıldı.

Kepez İlçesi Çamlık yolundaki kaza, saat 13.30 sıralarında meydana geldi. 46 NP 970 plakalı otomobilin uçurumdan yuvarlandığını görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri yaklaşık 100 metrelik uçurumun 10'uncu metresinde kayaya takılı otomobilde inceleme yaptı. Araçta kimsenin olmadığını tespit eden ekipler, uçurumda uzun süre yaralı aradı. Görgü tanıkları, sürücünün araçta yalnız olduğunu, kazadan yara almadığını, yoldan geçen bir araçla çekici çağırmaya gittiğini söyledi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri aramalarına sonra verdi. Ekipler, araç sürücüne ulaşmak için çalışma balattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Aracın uçurumdaki görüntüsü

Aracın yakın plan görüntüsü

Jandarma ve araçtan görüntü

Jandarma'nın ormanlık içindeki görüntüsü

Aracın nasıl düştüğünü gösteren aktüel görüntü

Araçtan detay görüntüler

Jandarma ve yoldan geçen araçlardan uçuruma PAN

113 MB - 1.00'

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

========================================

Cinayet zanlısı birahanede yakalandı

TEKİRDAĞ'ın Hayrabolu İlçesi'nde arasında husumet bulunan dayısı Hasan Aygör'ü bıçakla öldürdüğü, oğlu İhsan Aygör'ü de yaraladığı gerekçesiyle aranan Şerif Toros, Çorlu İlçesi'nde bir birahanede polis tarafından yakalandı.

Hayrabolu İlçesi'nin Çerkezmüsellim Mahallesi'nde yaşayan  Şerif Toros, daha önce aralarında husumet bulunan dayısı Hasan Aygör ve oğlu İhsan Aygör ile bir düğün töreninde karşılaştı. Yeğen ve dayı arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Şerif Toros, üzerindeki bıçakla dayısı Hasan ile oğlu İhsan Aygör'ü bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Hasan Aygör hayatını kaybederken, İhsan Aygör'ün tedavisi sürüyor. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kaçan cinayet zanlısı Şerif Toros'un Silahtarağa Mahallesi'nde bir birahanede olduğunu belirledi. Birahaneye baskın yapan polis Toros'u yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen Toros, soruşturmasının yürütüleceği Hayrabolu İlçesi Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Zanlının emniyetten çıkarılması

-Zanlının emniyete getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-İsmet KARABEY/ ÇORLU(Tekirdağ),

==========================================

Kendini evinin tavanına asarak intihar etti

SİVAS'ta 31 yaşındaki Mustafa Karataş, kendini evinin tavanına asarak yaşamına son verdi.

Olay saat 16.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Pırıltı Sokak'taki 3 katlı müstakil evin ikinci katında yaşandı. Kentte toptancılık işiyle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Karataş iddiaya göre aile sorunları nedeniyle girdiği bunalım sonucu evde kimsenin olmadığı sırada çamaşır ipiyle kendini evin tavanına asarak intihar etti. Bir süre sonra eve gelen yakınları Karataş'ı tava asılı şekilde görünce durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Mustafa Karataş'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemenin ardından Karataş'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenaze'nin evden çıkarılması sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Evin görüntüsü

-Cenazenin çıkarılışı

-Yakınlarının üzüntüsü

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(133 mb)

==========================================

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi, Bodrum'u bisikletle gezdi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine 15 yakını ile birlikte tatile gelen Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'ne mensup Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, bugün öğle saatlerinde 33 derece sıcakta bisiklet turu attı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı ve Kingdom Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, eşi ve kızları ile birlikte tatil için Bodrum'a geldi. Dün (pazar) akşam saatlerinde kraliyet ailesine ait özel uçak ile Milas Bodrum Havalimanı'na gelen Prens Suud ve ailesi Göltürkbükü Mahallesi'ndeki delüks bir otele yerleşti. Bulunduğu tesisin 300 metre uzunluğundaki koyunu ve 20 locayı kapatan Prens Suud ve ailesi saatlerce denize girdi ve su sporları yaptı. Bu sabah saatlerinde denize girip yakınları ile birlikte jet ski ve su sporları yapan prens öğleden sonra korumaları ile birlikte kaldığı otelden ayrıldı. Prens Suud, 20 koruması ile bisiklete binerek Göltürkbükü sokaklarında ve bahçe aralarında bisiklet sürdü.

ÖĞLE SICAĞINDA BİR BUÇUK SAAT PEDAL BASTI

Sarı şortu ve sarı espadril ayakkabıları ile üstü çıplak vaziyette yaklaşık 1 buçuk saat, 25 kilometre bisiklete binen 62 yaşındaki prensin performansı göz doldurdu. Korumalardan bazıları yokuşlarda zorlanırken prensin çok rahat pedal çevirdiği görüldü. Göltürkbükü sokaklarında bir prensin şortla bisiklete bindiğini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Bisiklet turunu tamamlayan prens ardından bol bol su ve meyve suyu içti, yanındakilerle sohbet etti. Prense bahçeden koparılan armut hediye edildi. 32 milyar dolarlık serveti ile dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Suudi prens ve ailesi için 87 metre uzunluğundaki Kingdom KR5 isimli üzerinde helikopteri ve yüzme havuzları bulunan ultra lüks yat, prens ve ailesinin konakladığı otelin bulunduğu koya demirledi. Prens ve ailesinin yaklaşık bir hafta Bodrum ve koylarında tatillerini sürdürecekleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Prensin yatı ve denize girmelerinden görüntü,

-Kaldıkları koydan ve tesisten görüntü,

-Bisiklete binmeleri ve Göltürkbükü sokaklarında dolaşmalarından görüntü,

-Prensin bisikletten sonra meyve suyu içmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM Muğla,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor
    14:42 Otizmli Öğrenciler Atlar ile Terapi Alıyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı
    14:40 Belekoma Tayfa, ihtiyaç sahibi 120 haneye yardım kolisi dağıttı

    Bölgesel Amatör Lig temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü'nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, Ramazan ayında güzel bir projeye imza atarak, ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı. Bilecik'in en büyük sivil toplum örgütü olan grup, aralarında topladıkları paralarla 1 haftalık kısa bir süre içerisinde 120 Ramazan kolisi aldı. Grup üyeleri, daha önceden belirledikleri ihtiyacı sahibi 120 haneye kendi imkanları ile dağıttı. Belekoma Tayfa Tribün Lideri Mert Pekcan, tüm grup üyelerine teşekkür ederek, 'Kendi imkanlarımızla aldığımız yardım kolilerini 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' şiarıyla başlattığımız organizasyon sonucunda 120 hanemize dağıtmış bulunuyoruz, herkesin bilmesini isteriz ki Bilecikspor'umuz var olduğu sürece bu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olan Belekoma Tayfa olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen çorbada benimde tuzum olsun diyen değerli hemşerilerimize ve üniversitemiz bünyesinde bulunan taraftar gruplarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz' dedi.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı
    14:39 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şubat Ayı İstatistikleri Açıklandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İç hat yolcu trafiği 29 bin 933'e ulaşırken, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506'ya çıktı. Taşınan yük miktarı ise 309 ton olarak kaydedildi.

  • Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor
    14:39 Kayseri'deki Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 Öğrenciye Ücretsiz Hizmet Sunuyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 344 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi hizmeti veriyor. Merkez, engelli bireylerin bağımsız, üreten ve ayakları üzerinde durabilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezde çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu gibi yapılar bulunuyor.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.

  • Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı
    14:36 Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, bir restoranda düzenlenen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi. Özdemir, şehit ve gazilerin mücadelesini vurgulayarak, şehit ailelerinin en değerli emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, Pınarhisar Kaymakamı Rabia Naçar Çanakcıoğlu okul ziyaretinde bulundu ve Edirne gezisi düzenlendi.


Advertisement