Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

ALPEREN'İN DEDESİNİN 'TORUNUMU ÖLDÜRDÜNÜZ' FERYADI (3)1)KORSAN TAŞIMACILIK YAPIYORMUŞİzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden minik Alperen'in öldüğü servisin korsan...

17.08.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALPEREN'İN DEDESİNİN 'TORUNUMU ÖLDÜRDÜNÜZ' FERYADI (3)

1)KORSAN TAŞIMACILIK YAPIYORMUŞ

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden minik Alperen'in öldüğü servisin korsan taşımacılık yaptığını ve olayda ihmaller zinciri olduğunu söyledi. Söz konusu aracı araştırdıklarını belirten Bostancı, "Konudan haberdar olunca servisi araştırdık. Ne odamıza da ne de belediye kayıtlı bir araç değil. Korsan taşımacılık yapıyor. Servis  araçlarında olması gereken kriterlere sahip bir araç değil. Sanki yürüyen bir bilboard gibi. Olayda da ihmaller zinciri var. Servis sürücüsünün sertifikası yok. Biz oda olarak servis sürücülerine trafikte farkındalık  eğitimleri veriyoruz. Ondan sonra servis kullanabilir sertifikası veriyoruz. Maalesef o kişi de sertifika yok. Öğrenciler okula geldiğinde normalde yoklama yapılması gerekiyor. Ancak rehber personel yoklama yapmamış çok acı bir ölüm. Biz yetkililerden konsan taşımacılığın önüne geçilmesi için sıkı denetimler istiyoruz. Denetim için illa ki böyle bir ölüm mü olması gerekiyor. Lütfen korsan taşımacılığının önüne geçelim. Biz ülkemizin geleceğini taşıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hasan Basri Bostancı ile röportaj

( Haber: Mehmet CANDAN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

=======================================================

2)FETÖ'CÜ YARBAY BU EVDE SAKLANMIŞ

GEÇEN yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da çeşitli yerleri bombalayan pilotları yönlendiren eski pilot yarbay Özcan Karacan'ın, memleketi Antalya'da bir apartmanın giriş katında saklandığı ortaya çıktı. Karacan'ın kendisini rehber olarak tanıttığı, akrabalarına dahi izini belli etmediği belirlendi.

Darbe girişiminin olduğu gece Kara Havacılık Alayı Komutanlığı'ndan havalanarak gece boyunca Ankara'da TBMM ve çeşitli yerleri bombalayan pilotları yönlendiren 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli eski pilot yarbay Özcan Karacan, salı günü Antalya'nın Kepez İlçesi'nde gözaltına alındı. 13 aydan bu yana firari olan Özcan Karacan'ın, Fabrikalar Mahallesi 3026 Sokak'taki bir apartmanın giriş katında kiraladığı dairede tek başına oturduğu belirlendi.

"ÜRKEK VE ÇEKİMSER BİR YANI VARDI"

Aynı binanın 3'üncü katında oturan Kerem Çiçek, Karacan'ın yaklaşık 4 aydan bu yana aynı dairede oturduğunu, sabah ve akşamları karşılaşıp selamlaştıklarını, şüphe çeken bir davranışını görmediğini söyledi. Karacan'ın yakalanmasına çok şaşırdığını belirten Çiçek, "Sabahları 'Günaydın', akşamları karşılaştığımızda da 'İyi akşamlar' derdi. Ürkek ve çekimser bir yanı vardı. Ama böyle olacağını düşünemiyordum" dedi. Karacan'ın yanına sık gelip gelen bir kadın da olduğunu aktaran Kerem Çiçek, başka kimseyi görmediğini belirtti.

Özcan Karacan'ın memleketi Antalya'da saklandığı dönemde, mahalledekilere turizm acentesinde rehber olarak çalıştığını söylediği, izini belli etmemek için Antalya'daki akrabalarıyla temas kurmadığı belirlendi. Karacan'ın, dikkat çekmemek için apartman aidatlarını düzenli ödediği tespit edildi.

ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Yakalandığında üzerinde sahte kimlik ve ehliyet bulunan, tanınmamak için saçını uzattığı, top sakal ve bıyık bıraktığı görülen, kot pantolon ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün fotoğrafı bulunan 'İstanbul' yazılı tişört giyen Özcan Karacan, bugün öğle saatlerinde Ankara'ya götürüldü. Karacan, Ankara'da devam eden Kara Havacılık Davası'nda hakim karşısına çıkarılacak.

Görüntü Dökümü

----------------

-Yarbay Özcan Karacan'ın sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Ekip arabası ile ayrılması

-Komşusu Kerem Çiçek ile Röp

-Binanın genel görüntüsü

-Kaldığı dairenin dışarıdan görüntüsü

-Sokaktan genel görüntü

'399 MB 3 DK 34 SN'

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

========================================================

3)EREN'İN ADI YALOVA'DAKİ ÇOCUK PARKINDA YAŞAYACAK

YALOVA Belediyesi, Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adını, çocuk parkında yaşatacak.

Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül'ün adı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın girişimleriyle Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde oluşturulan çocuk parkına verildi. Parkın açılışında konuşan Başkan Salman, tüm Türkiye'nin Eren'in şehit haberiyle yıkıldığını söyledi. Salman, "Sadece ailesinin, Maçka'nın veya Trabzon'un yüreği değil hepimizin yüreği yandı. Olayı duyar duymaz bir sorumluluk hissettim. Talimatı verdim. Bu parkı şehit Eren Bülbül'ün adını vererek açalım istedim. Adını yaşatmak lazım. Böyle olayları unutmamak, unutturmamak lazım. Hep son olsun diyoruz ama ne yazık ki son da olmuyor. Allah bir daha göstermesin. Başta ailesi, annesi ve kardeşinin, bütün memleketimizin başı sağ olsun. Şehit kardeşimizin ismimin yaşatılması siyasi bir olay değil, şov değil. Bu belediye başkanı ile ilgili bir olay da değil. Bu insanlıkla ilgili bir olayö dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Salman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Şakir Güner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Ürkmez ve 12 mahalle muhtarıyla birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Parktan detay görüntüler

-Başkanın konuşması

-Parkın açılışı

-Partan genel görüntüler

(boyut: 100 mb) (süre: 3.09 dk)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

===================================================

4)AK PARTİ HAKKARİ İL BAŞKANI NURETTİN FIRAT GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

AK Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, görevinden isitfa etti. İl Binasında açıklama yapan Fırat, "Görevi devraldıktan 2 ay sonra gerçekleşen 7 Haziran seçimlerinde yüzde 8 olan oy oranını, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12, 16 Nisan'daki halk oylamasında yüzde 32.5 seviyesine çıkarma başarısını sağladık" dedi.

AK Parti Hakkari il Başkanı Fırat, istifa ettiğini belirtirken, 9 Şubat 2015 tarihi itibariyle devraldığı bayrağı yeni gelecek olan arkadaşına bıraktığını açıkladı. Fırat, şöyle dedi:

"Görevi aldığım günden bugüne kadar ekibimle beraber her daim Hakkari için iyi olan ne varsa onu yapma gayreti üzere bulundum.Teşkilat olarak halkımızı kucakladık, birlik, beraberliği ilimizde en üst seviyede temsil ettik. Bu çaba ve gayretlerimizin karşılığı olarak halkımızın teveccühüne mazhar olduk. Daha önce il ve ilçelerdeki parti büroları kapıtılarak büro malzemesi kapalı mekanlara depolanırken, AK partimizin bizden hemen önce açılan il bürosunu halka açtık. Yüksekova ve Çukurca parti bürolarımızın yerlerini satın alarak açılışlarını gerçekleştirdik. En zor süreçte göreve talip olduk, görevimizi yapma gayretimiz sonuç verdi ve parti üye kayıtlarımızı büyük bir ilgiyle karşılandı.Görevi devraldıktan iki ay sonra  gerçekleşen 7 Haziran seçimlerinde yüzde 8 olan oy oranını, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 32.5 seviyesine çıkarma başarısını sağladık. Teşkilattaki dava kardeşyerimiz ile vermiş olduğumuz bu mücadele sonucunda 16 Nisan halk oylamasında Türkiye'de yüzdelik olarak oyunu en çok arttıran il olduk.Böyle bir başarının ardından yeni dava arkadaşlarımıza yol vermek, alan açmak, yeni ses ve nefeslerle bu yürüyüşü taçlandırdam için, bir erdem olarak gördüğüm hizmet bayrağını yeni arkadaşıma devrediyorum.AK Parti il Başkanı olarak bugünden sonra görevimden istifa ederek mücadele bayrağını yeni dava kadeşlerime bırakmış bulunmaktayım.Bundan sonra bu partide gönüllü bir nefer olarak hizmet vermeye devam edeceğim."

Fırat, görev süresinde kendisi ile çalışan arkadaşlarından da helallik istedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-AK Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat'ın açıklaması

BOYUT: 203 MB

SÜRE: 3 DK 14 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Silah Kaçakçılarına Operasyon: 7 Tutuklama
    16:12 Kastamonu'da Silah Kaçakçılarına Operasyon: 7 Tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda silah kaçakçılarına yönelik 44 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda 28 kişi gözaltına alındı ve hakim karşısına çıkarılan 7 kişi tutuklandı.

  • AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'de sağlık diyaloğu toplantısına katıldı
    16:12 AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'de sağlık diyaloğu toplantısına katıldı

    AB Komisyonu'nun Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya geldi. Toplantıda, sınır aşan sağlık tehditleri, kanserle mücadele, tedavisi ve bakımı, ruh sağlığı ve iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında işbirliği gibi sağlık alanındaki ortak öncelikleri ve karşılıklı ilgi alanına giren konular ele alınacak. Toplantı, Kasım 2021'de açılış toplantısı ardından yapılan ikinci Diyalog toplantısı olacak.

  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    16:09 İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir'de bir ecza deposuna düzenlenen baskında 8 bin 540 litre etil alkol ile kaçak içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, depoda yapılan aramada etil alkol ve içki üretiminde kullanılan aroma ve anason yağı buldu. Depo sahibi ve çalışanı hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı
    16:09 Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Yeşilyuva köyünde heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar süresince Çatalzeytin ile bağlantıyı sağlayan kara yolu da araç geçişine kapatıldı. Sürücülerin alternatif olarak Ortasökü köyünün Isırganlık mevkisini kullanabileceği belirtildi.

  • Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı
    16:08 Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı

    Çinli yetkililer, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Çarşamba günü iade edilen 38 kültürel eseri teslim aldı. Bu eserlerin iadesi, kültürel mirasın korunması ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulamaktadır.

  • Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi
    16:08 Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi

    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinin Pasuruan kentinde düzenlenen geleneksel çamur sörfü yarışı, Ramazan Bayramı kutlamalarının bir parçası oldu. Balıkçılar arasında popüler olan yarış, zamanla her yıl düzenlenen bir törene ve mutluluk ile birlikteliğin paylaşıldığı özel bir yerel etkinliğe dönüştü. Çamurlu arazide gerçekleştirilen yarışma, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.


Advertisement