Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Ambulans verilmeyince çocuklarının sedyeyle iterek eve götürdüğü kadın öldüADIYAMAN'da, hastaneden taburcu edilip, istenilen ambulans gelmeyince, oğullarının üzerine yatırdıkları tekerlekli sedyeyi iterek evine götürdükleri yatağa bağımlı 78 yaşındaki Hatice Ata hayatını kaybetti.

24.11.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ambulans verilmeyince çocuklarının sedyeyle iterek eve götürdüğü kadın öldü

ADIYAMAN'da, hastaneden taburcu edilip, istenilen ambulans gelmeyince, oğullarının üzerine yatırdıkları tekerlekli sedyeyi iterek evine götürdükleri yatağa bağımlı 78 yaşındaki Hatice Ata hayatını kaybetti.

Geçen hafta 3 ay önce tedaviye alındığı hastaneden taburcu edilen, Hatice Ata için istenilen ambulans gelmeyince, çocukları annelerini tekerlekli sedyeye yatırıp itmeye başladı. Durumu tesadüfen gören Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın talimatıyla gönderilen gelen ambulanslara da bindirilmeyen kadın, çocukları tarafından sedyeyle itilerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evine götürdü. Yatalak olan yaşlı kadın, sabah saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı hayatını kaybettiği belirtilen Hatice Ata için öğle vakti Yeni Mezarlık Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Çocukları ve yakınlarının katıldığı törende cenaze namazı kılınıp helallik alınan Hatice Ata, mezarlıkta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Yeni Mezarlık Camisi

Cenaze namazı kılınması

Yaşlı kadın omuzlara alınması

Mezarlığa götürülmesi

Cenazeye katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

========================================

Kendisini bıçaklayan ve babasının cipini kundaklayan kişiyi bacaklarından vurdu

KONYA'da Halil Ö. 4 gün önce çıkan kavgada kendisini bacağından bıçaklayan ve babasının 80 bin lira değerindeki cipini kundaklayan Mehmet K.'yı dün gece evinin önünden geçerken av tüfeği ile bacaklarından vurdu.

BABA OĞULUN KAVGASINI AYIRMAK İSTERKEN

Merkez Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Karakurt Caddesi'nde 4 gün önce yaşanan olayda, iddiaya göre, Mustafa Ö., oğlu Halil Ö. ile gün içinde belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Aynı sokaktaki kiracıları matbaacı Mehmet K. da baba ve oğlun tartışmasını sonlandırmak için araya girdi. Ancak bu sırada Mehmet K. ve Halil Ö. arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Mehmet K., Halil Ö.'yü bacağından bıçakladı.

80 BİN LİRALIK CİPİ ATEŞE VERDİ

Bacağından yaralanan Halil Ö., öfkelenerek Mehmet K.'nin işyerinin camlarını kırdı. Bunun üzerine Mehmet K. da, Mustafa Ö.'nün kullanılmayan bir dükkanda park halinde duran yaklaşık 80 bin lira değerindeki cipini, benzin döküp ateşe verdi. Alevler bir anda yükselip dükkanı da sardı. Yangını fark eden çevredekiler itfaiye ve polise haber verdi. Alevler olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan Mehmet K.. çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BACAKLARINDAN VURDU

Hastaneden taburcu olan Halil Ö. ise dün gece yarısında aralarında husumet oluşan Mehmet K.'yı merkez Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Asbaşkan Caddesi üzerindeki evinin önünden geçerken gördü. Av tüfeğini alan Halil Ö. husumetli olduğu Mehmet K.'ya evinin penceresinden ateş açtı. Açılan ateş sonucu bacaklarından yaralanan Mehmet K. kanlar içerisinde kalırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Mehmet K. yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Halil Ö ise polis tarafından gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Yaralının hastaneye getirilmesi

-Ambulanstan indirilmesi

-Hastaneden detay

-Şüphelinin polis eşliğinde görüntüsü

-Olay yeri görüntüsü

-DOlay yerinde polisin incelemesi

Haber-Kamera: Mehmet IŞIK/KONYA, )

=======================================

Görevden Dekan Prof Dr. Şimşek: ya hukuku bilmiyorlar ya da bizim rektörlük çok densiz

RİZE'DE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hiçbir gerekçe olmadan görevden alınmasına tepki gösteren Şimşek "Mevzuatta böyle bir şey yokken bunu yaptılar. Görevime sonlandırma yapmışlar kanunlarda böyle bir şey yok. ya hukuku bilmiyorlar ya da bizim rektörlük çok densiz" dedi.

RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Şaban Şimşek, 53 Gazeteciler Derneği'nde basın mensupları ile bir araya gelerek görevinden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini belirten ve hiçbir gerekçe olmadan görevden alındığını anlatan Şimşek şunları söyledi:

"Bana 'Üniversitemize zarar vermeyelim istifa ederseniz bu sıkıntıları aşarız' diye sözlü ifadede bulundular. Ben de bunun gerekçe olamayacağını ortada somut bir durumun olmadığını ve beni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirdiğini görevden alacak olan kişinin de onun olduğunu söyledim. Onun böyle bir direktifi var mı? Diye sorduk 'evet' dediler. Bizde 'bu konu kendi tasarrufumuzdadır' diyerek oradan ayrıldık. Aradan 24 saat sonra rektör yazıları yazmış, YÖK'e gitmiş, aynı gün yazı yazılmış, ertesi gün Rize'ye ulaşmış ve bize tebliğ edilmiştir.  Yani alelacele görevden alındık. Bu bir idari infazdır. Böyle kanunsuz, usule ve adaba uymayan bir şey olamaz. Kanunda yazan şey adaba uymuyorsa yapmamak lazım. Böyle bir idam gerçekleşti. Şimdi arkasını dolduramıyorlar. Böyle durumlarda atamalar üniversiteden üniversiteye atamalar olur. Biz buraya gelirken Cumhurbaşkanımızın isteği ile buraya geldim. Emir büyük yerden olunca İstanbul'dan görevimi bırakarak Rize'de hizmete başladım. Şimdi ise burada kalmamam için her şeyi yaptılar. Burada görev süremi bitirdiler. Mevzuatta böyle bir şey yokken bunu yaptılar. Maalesef ülkemizde maalesef böyle çekememezlik var. Görevime sonlandırma yapmışlar kanunlarda böyle bir şey yok. ya hukuku bilmiyorlar ya da bizim rektörlük çok densiz. Uzman doktor olarak İstanbul'a döneceğiz. Ama yine dönemiyoruz. Hiçbir gerekçe olmadan görevden beni alıyorlar. Canı yürekten çalıştım ama yapılan bu durumu anlayamıyorum"

"CUMHURBAŞKANI ÇOK MUHABBETLİ DAVRANDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz bölgedeki ziyaretlerinde kendisine muhabbetli davrandığını ardından ne olduğunu anlamadan görevine son verildiğini kaydeden Şimşek şöyle dedi:

"Bir ay önce Cumhurbaşkanımıza bu sorunları tek tek anlattım. Sonra 'sizin verdiğiniz görevi layıkıyla yapamayacağım' dedim. Simülasyon merkezi 2 ay açılış vaziyetine gelecek. Bir de büyük projeniz olan sağlık külliyesi vardı. İki hafta önce Ankara'daydım. 'Eğer kalacaksam izzetle kalayım gideceksem de izzetle gideyim karar sizindir başım üstüne' dedim. Yani benim böle bir talebim oldu. Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretinde, kendisine bir takım şeyler söylediler. Geçimsizliği anlattılar oda 'Ayrılsın o zaman' demiş. Cumhurbaşkanımızı Rize'den uğurlarken çok muhabbetli davrandı. Hatta kendisine verilen notu başkalarına yönlendirirken benim notumu cebine koydu. Sonrasında böyle bir durum gerçekleşmesini anlayamıyorum" dedi.

13 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle RTEÜ'ye görevlendirilen Prof. Dr. Şaban Şimşek, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile yaşadığı öne sürülen çekişmelerin ardından geçtiğimiz gün görevden alınmıştı.  Şimşek görevden alınmasını da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak duyurmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Şaban Şimşek açıklama

Detaylar

HABER KAMERA: Aytekin KALENDER/DHA

=====================================

İki kardeş arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı

ÇORUM'da iki kardeş arasında çıkan kavgada, ağabey, kardeşini bıçaklayarak yaraladı.

Olay, Çorum'un Ayakkabıcılar Çarşısı'nda meydana geldi. İddialara göre, Yusuf .Ç. ve Arif Ç., kardeşler arasında ailevi nedenlerden dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yusuf Ç., eline geçirdiği bıçakla kardeşi Arif Ç.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Yaralanan Arif Ç., çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine  kaldırıldı. Polis olaydan sonra kaçan şüpheliyi bulmak için geniş çaplı araştırma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bıçaklanan  Arif Ç., sağlık ekipleri müdahale

-Yaralının ambulansa taşınması

-Detaylar

(SÜRE: 1.20) - (BOYUT: 40 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=====================================

Ayancıklı mucit destek bekliyor

SİNOP'un Ayancık İlçesi'nde kalorifer ve güneş enerjisi paneli ustası Cengiz Uğurluel, kendi yaptığı sistemle, sadece elektrik enerjisiyle evini ısıtıyor.

Sinop'un Ayancık İlçesi'nde yaşayan Cengiz Uğurluel, buzdolabı motoru ve kendi yaptığı batarya sistemiyle elektrik enerjisini ısıya çevirdi. Tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdiği sistemi daha da ileriye taşımak istediğini söyleyen Cengiz Uğurluel, "2014 yılından beri ısı pompasıyla, buzdolabı motoruyla, kalorifer işiyle uğraşıyorum. Buzdolabı motorunun normalde soğutma özelliği bulunmaktadır. Fakat ben bunu ısıtmakta kullanıyorum. Buzdolabı motorunu ters kullanıyoruz. Şu anda imkanlar dahilinde ısıtmada kullandığımız bu sistemi, ufak bir değişiklikle ek parçayla aynı makine ile evi soğutmada da kullanabileceğiz. Bunun içinde devletimizden destek bekliyoruz, müracaat ettiğimiz yerlerden onay bekliyoruz. Kısa zamanda bunu piyasaya çıkartıp ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü :

---------------------------

İcattan detay

Cengiz Uğurluel ile röportaj

Detaylar

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/SİNOP, -

==================================

Türk botunu görünce Kardak'a yaklaşamadı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına yaklaşan Yunan sahil güvenlik botu, Çatal Ada arkasında bekleyen 97 borda numaralı Türk sahil güvenlik botunu görünce bölgeden uzaklaştı.

Yunanistan'ın Kilimli Adası'ndan (Kalimnos) bugün öğle saatlerinde hareket eden Yunan sahil güvenlik botu, Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 4.5 mil mesafedeki Kardak kayalıklarına yaklaşmak istedi. Yunan botunu fark eden 97 borda numaralı Türk sahil güvenlik botu, Çatal Ada arkasından aniden Kardak önlerine hareket etti. Türk botunu gören Yunan botu, hız kesip geri dönmek zorunda kaldı. Yunan botu Kilimli Adasına doğru çekilirken, Türk botu ise Kardak yakınında devriye görevi yapmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yunan botunun uzaktan Kardak' a gelmeye çalışması, Türk botunun engel olması

Kardak kayalıkları bölgesinde devriye gezen Türk sahil güvenlik botları

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=====================================

Hilvan'da Öğretmenler Günü kutlandı

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hilvan Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi gösteri salonunda düzenlenen programda, müzik öğretmenlerinden oluşan grup sahneye çıktı. Çeşitli müzik parçalarını seslendiren öğretmenler müzik grubu, Batman'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli Pülümür'de Temmuz ayında şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenlerin anısına 'Magusa Limanı' türküsünü seslendirdi. Türkü, salondakileri duygulandırdı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen programa, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özer, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve diğer kurum amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Müzik öğretmenleri Grubu

Şehit öğretmenler anısına seslendirilen şarkı

Salondan görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa UFAK-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement