Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Adana Valilik bombacısı kadın terörist ölü ele geçirildiADANA Valiliği otoparkına bıraktığı bomba yüklü aracı, uzaktan kumandayla patlatıp kaçan 'Hejer' kod adlı kadın terörist Çiçek Karabulut'un Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

25.12.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valilik bombacısı kadın terörist ölü ele geçirildi

ADANA Valiliği otoparkına bıraktığı bomba yüklü aracı, uzaktan kumandayla patlatıp kaçan 'Hejer' kod adlı kadın terörist Çiçek Karabulut'un Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana Valiliği'ne 24 Kasım 2016'da sabah saatlerinde gelen PKK'lı Çiçek Karabulut, 33 KKP 24 plakalı bomba yüklü aracı valilik bahçesindeki açık otoparka bıraktıktan sonra,  taksiye binip iki kademeli olan uzaktan kumandayı çantasından çıkardı. İlk tuşla, bombayı aktif hale getiren terörist, daha sonra ikinci tuşa basarak bombayı ateşledi. Patlamanın şiddetiyle aracın içinde savrulan, teröristin daha sonra bölgeden uzaklaşarak kendisini kente getiren kurye ile buluşup kaçtığı ortaya çıktı. 2 kişinin şehit olduğu 33 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği güvenlik kamerası görüntülerinden saptandı. Dikkat çekmemek için başörtüsü takan teröristin Suriye'ye geçtiği değerlendirildi. Geçen 23 Aralık cumartesi günü güvenlik güçlerince Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında yapılan operasyonlarda öldürülen kadın teröristin  ise Adana Valiliği'ne düzenleyen terörist Çiçek Karabulut olduğu ortaya çıktı.  Ailesi tarafından teslim alınan teröristin Siirt'te toprağa verildiği bildirildi.

PLANLAYAN TUTUKLANMIŞTI

Valilik saldırısı planlayan ve PKK terör örgütünün sözde Akdeniz Bölge Sorumlusu olan 'Halo Dayı' lakaplı Eyüp Çelik ise 20 Ocak'ta yakalanıp sorgusunun ardından tutuklanmıştı. Çelik, bombalı saldırıyı yapan ve yardım edenlerin isimlerini itiraf etmişti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

***ARŞİV***

Kadın teröristin aracı valilik otoparkına bırakması (sol köşede)

Kadın teröristin valilikten çıkışı

Taksi içinde görüntüsü

Bombanın pimini çantasından çıkarması ve patlamanın yaşanması

Bir otobüsün içindeki panik anı

Mehmet Emin Vural'ın patlamayla birlikte kantinden çıkışı

Kadın teröristin Mehmet Emin Vural'ın bulunduğu hastanede taksiden inmesi

Kadın teröristin fotoğrafları

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

=======================================

Şanlıurfa'da gaz pedalı takılan otobüs, 9 araca çarparak durdu

Güvenlik kamerası görüntüleri

ŞANLIURFA'da gaz pedalı takılan ve içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsünün şoförü, park halindeki 9 araca çarptıktan sonra durabildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, öğle saatlerinde, Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Kent merkezinde toplu ulaşım hizmeti veren 63 AG 968 plakalı belediye otobüsünün şoförü, durakta yolcuları indirdikten sonra hareket etti. Bir süre sonra gaz pedalı takılı kalan otobüsü durdurmaya çalışan ismi öğrenilemeyen sürücü, başarılı olamayınca yol kenarında park halindeki araçlara çarparak, ilerledi. Kazada otobüsün sürüklediği 9 araçtan biri fırına girerken, diğer otomobiller ise kaldırmadaki elektrik panosuna ve otobüs durağına çıktı. Çevredekilerin kısa süreli panik yaşamasına neden olan kazada can kaybı ya da yaralanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Öte yandan yetkililerin ilk incelemesinde, otobüsün gaz pedalının sıkışması sonucu zincirleme kazanın meydana geldiği belirtildi. Otobüs şoförü, polise verdiği ilk ifadesinde, yolcuların bir kısmını durakta indirdikten sonra hareket ettiğini; ancak otobüsün gaz pedalının sıkışması sonucu çevredekilere çarpmamak için yol kenarında park halindeki araçlara çarptığını ve böyle durabildiğini söyledi. Kaza anı ise bir iş yerine ait güvenlik kamerasınca kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Kaza anı güvelik kamerasına yansıması

Kazaya yapan Belediye otobüsü

İş yeri sahibiyle röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Trabzon'da doktordan hastalara sazlı sözlü terapi

TRABZON'da özel bir diyaliz merkezinde görevli Dr. Seyit Hisaoğlu, hasta ve hasta yakınlarının moralini yükseltmek, kısa süreliğine de olsa sıkıntılarını unutturmak için bağlama çalıp türkü söylüyor. Bazı hasta ve hasta yakınları da türkü söyleyerek doktora eşlik ediyor.

Özel Yavuz Selim Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören hastalarla yanlarındaki yakınları, Dr. Seyit Hisaoğlu'nun kendilerine gösterdiği özel ilgiden dolayı keyifli anlar yaşıyor. Giresun'da yaklaşık 9 yıl önce bir hastasının hediye ettiği bağlamayla, müzikte kendisini geliştiren Dr. Hisaoğlu, diyaliz merkezindeki hastalarının moralini yükseltmek için bağlama çalıp, türkü söylüyor. Hasta ve hasta yakınları da türkülere eşlik ediyor.

'AMACIMIZ ONLARI MUTLU ETMEK'

Amaçlarının hastalara moral vermek olduğunu belirten Dr. Seyit Hisaoğlu "Biz köyde inek beklerken türkü söylerdik ama bağlama çalamazdım. Bir hastam bana bağlama hediye etti. Ben de bu yönde kendimi geliştirerek bağlama çalmaya başladım. Bu hikaye 8-9 yıl önce başladı. Çok usta değiliz. Hastaların mutluluğa ihtiyacı var. Zaten makineler gerekeni yapıyor ama moral çok önemli. Psikolojik ve moral tedavisinin çok önemi var. Salona girdiğimde türkü söylemezsem hastalar soruyor, 'Acaba hoca neden söylemedi, morali mi bozuk?' diye. Her gün salonda türkümüz. Bazen teyzelerimiz ağlıyor. Ağlamak da bazen iyidir. Olsun deşarj olunuyor. Bize eşlik ediyorlar. Farklı olmak farkındalığı da beraberinde getiriyor. Hastalarımız bana gelsin, ben moral vereyim onlara. Amacımız hastalarımızın moralli ve mutlu olmasıdır " dedi.

ÇOK MEMNUNLAR

Böbrek yetmezliği tedavisi gören Musa Taşkın, bağlama eşliğindeki türkülerle morallerinin en üst seviyeye çıktığını dile getirerek, "Seyit doktor bizim terapi hocamız. Bize gelip saz çalıyor, türkü söylüyor. Biz de ona eşlik ediyoruz. Bu sayede moral ve motivasyonumuz üst seviyeye çıkıyor. Tedavime çok etkisi oldu. Bizde moral olduğu zaman her şey iyi gidiyor. Teşekkür ederiz. Böyle olunca hastaneden çıkmak istemiyoruz" diye konuştu.

'ÖRNEK OLMALI'

Diyaliz merkezindeki bir hastanın yakını Sevinç Ergül de böyle doktorların örnek olması gerektiğini kaydederek, "Hocamız gerçekten bir ömür. Annemi başka hastaneye getirdik, istemedi. İlla burada Seyit hoca olsun istiyor. Annem onu gördü mü sanki iyileşiyor. Allah razı olsun. Ortam çok iyi. Burası bir aile gibi. Saz çalıp türkü söylüyor. Annem ondan bazen istek türkü istiyor. Daha ne olsun. Böyle doktorlar örnek olmalı" ifadelerini kullandı.

AİLE ORTAMI

Diyaliz hemşiresi Dilek Yılmaz ise hastalarının morali için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurgulayarak şöyle dedi: "Doğaçlama gelişti bu durum. Doktorumuz vizitelerinde dahi böyle, sürekli türkü söyleyerek iletişim sağlıyor. Hastalar sürekli teklifte bulunur. Hastalarımız en ihtiyaç duyduğu şey moral. Bu küçük nüanslar onları çok mutlu ediyor. Biz burada hastalarımızla bir aile gibiyiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Dr. Hisaoğlu'nun bağlama çalıp türkü söylemesi

Diyaliz merkezinde yaşananlar

Dr. Hisaoğlu konuşma

Hastaların tepkisi

Hasta ve yakınlarının konuşması

Hemşirenin konuşması

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

========================================

Gaziantep'in kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlandı

GAZİANTEP'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla kutlandı. Kentteki kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Buradaki törene, bakanlar Mehmet Şimşek ve Abdülhamit Gül'ün yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anıta çelenk bırakıldı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Adalet Bakanı Gül ve diğer protokol üyeleri alandaki Türk bayrağına gazilik madalyasını taktı. Burada konuşan Mehmet Şimşek, Gaziantep'in 96 yıl önceki ruhla yola devam ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

"100 yıl önceki oyun yeniden sahnelenmek isteniyor. 96 yıl önceki ruhla devam edersek başarılı olacağız, kimse bu topraklar üzerinde oyun oynayamayacak. O yüzden birliğimizi daha diri tutmalıyız. Bu şuur üzerinde devam edebilmek ülkemiz üzerindeki kirli oyunları bertaraf etmeye devam edeceğiz. 96 yıl önce muhteşem bir mücadele örneği göstermiş Gaziantep, bu anlamda öncü ve başarılı bir şehir. Gaziantep aslında bugün de yatırımcımızı, girişimciliğiyle de ülkemizi ileri taşıyan bir şehir. Yakın coğrafyamızdaki tüm sıkıntılara rağmen, gerçekten başka şehirde olsa yansımaları çok büyük olacak şoklara rağmen Gaziantep büyüyüp gelişiyor. Gaziantep umut verip ışıldıyor." Şimşek, Gül ve beraberindekiler daha sonra oluşturulan kortej eşliğinde Şehitler Abidesi'ne yürüdü. Burada tören mangası tarafından yapılan saygı atışının ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından şehitler için dua edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

Bayrağa madalya takılması

Çelenklerin konulması

Mehmet Şimşek'in konuşması

Kortej yürüyüşü

Dua edilmesi

Tüfekle saygı atışı yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Sülük tedavisine yoğun ilgi

ANKARA'da hacamat ve sülük eğitimi alan masör Cengiz Çelik, memleketi Muş'ta işyeri açtı.

Çok sayıda kişi şifa bulmak için Çelik'in işyerine yoğun ilgi gösterdi. Burada hacamat ve sülük tedavisinin yanı sıra, çeşitli kremler ve doğal bitkilerle de hastalarını tedavi eden Cengiz Çelik, sülük ile tedavinin hadislerde de yer aldığını söyledi. Sülük tedavisinin geçmişinin Milattan Önce'ye dayandığını ifade eden Cengiz Çelik, "Ben masör ve aile danışmanıyım. Ankara'da hacamat ve sülük kursu gördüm. Gelen hastalarımın ağırlıkta, bel fıtığı, boyun fıtığı, kireçlenme, migren, sinüzit, diz ve eklem ağrıları ile varis şikayetleri var. Bunları bitkisel bir çözümle tedavi ediyorum. Tedavilerimiz sonuç buluyor. Hastalarım bizden memnun. Sülük tedavisinin yan etkisi yok. Sülüğün ağzında 250 diş bulunmakta, 200 dolayında salgısı var. Zaten şifa da bu salgıda. Salgı sayesinde kandaki pıhtılaşma önleniyor" diye konuştu.

Sinüzit hastalığı için sülük tedavisi gören Davut Bala ise bu hastalık nedeniyle her gün dayanılmaz ağrılar çektiğini söyledi. Bala, "Hastaneye gittim, ağrı kesici kullandım. Bunlardan fayda görmedim. Buraya tavsiye üzerine geldim, sülük tedavisine başladım. İnşallah bir faydasını görürüm" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Cengiz Çelik'in hastalarıyla konuşması

-Sinüzit rahatsızlığı bulunan hastadan görüntü

-Cengiz Çelik'in hastalara kremleri anlatması

-Sülüklerin yer aldığı bidondan görüntü

-Hastaya sülük yapıştırılması

-Hastadan görüntü

-Hasta Davut Bala ile röp.

-Cengiz Çelik ile röp.

-Başka bir hastaya sülük tedavisi

-Sülük tedavisinden genel görüntü

Haber-Kamera: MUŞ,

==========================================

Seyhan'da 'bir kitap bir bilet' etkinliği

ADANA'nın Seyhan Belediyesi bünyesinde kurulacak kütüphaneye kitap toplayabilmek için düzenlediği konserde Nurettin Rençber sahne alırken 1200 kitap toplandı.Etkinliğe Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı. Konser sonunda Başkan Zeydan Karalar, Rençber'e çiçek takdim etti. Başkan Karalar, yaptığı konuşmada okumanın önemine vurgu yaptı. Başkan Zeydan Karalar, "Sizi mutlu görünce yaptığımız şeylerden dolayı sizi mutlu görünce bizim mutluğumuz 100 kat artıyor. Konu Nurettin Rençber olunca içeri dışarı hınca hınç dolu… Kültür ve sanata olan desteğimiz artarak devam edeceK"dedi.

Bilet yerine konsere kitapla gelen vatandaşların desteğiyle 1200 kitap toplandı.

Görüntü  Dökümü

------------------------

Nurettin rençber şarkı söylerken

Seyhan belediye beşkanı zeydan karalar çiçek vermesi

Seyhan belediye beşkanı zeydan karalar konuşması

Haber-Kamera: ADANA,

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement