Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Edirne'de kaçakların botu alabora oldu (3)İKİNCİ ÇOCUK CESEDİ BULUNDUEdirne'den Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan kaçaklardan 10 yaşlarındaki çocuğun cesedinin bulunmasının ardından AFAD ekipleri arama çalışmalarını aynı bölgede yoğunlaştırdı.

13.02.2018 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de kaçakların botu alabora oldu (3)

İKİNCİ ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Edirne'den Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan kaçaklardan 10 yaşlarındaki çocuğun cesedinin bulunmasının ardından AFAD ekipleri arama çalışmalarını aynı bölgede yoğunlaştırdı.  Ekipler,  nehrin kum ocakları mevkiinde su üzerinde bir çocuk cesedi daha buldu. 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuğun cesedi, otopsi yapılmak üzere morga katıldı.Alabora olan botta kaybolduğu belirtilen 10 kişiden 2 çocuğun cesedine ulaşılırken, diğer kayıpları bulmak için çalışmalar sürüyor.

Haber: EDİRNE,

===============================================

Afrin'deki askerler için ördüler

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Eskişehirliler Derneği üyesi kadınlar, Afrin'deki askerler için bere, atkı, eldiven ve boyunluk ördüler. Kadınların ördüğü el işi giysiler Afrin'e gönderilmesi için Gebze Askerlik Şubesi'ne teslim edilecek.

Darıca'da bulunan Eskişehirliler Derneği üyesi kadınlar 'Zeytin Dalı' harekatına katılan askerler için bere, atkı, eldiven ve boyunluk ördü. Dernekte düzenlenen törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceylan Kaya ve dernek yöneticileri katıldı. Törende askerler için dua edildi. Derneğin kadın kolları başkanı Özlem Gökben, kaymakamlığın projede kendilerine yol gösterdiğini belirterek, "Afrin ve yurdumuzun diğer bölgelerinde görev yapan Mehmetçiğimize destek vermek için derneğimizin kadın kolları üyeleri, küçük de olsa bir hediye anlamında el emekleri ve göz nurları ile atkı, bere, boyunluk ve eldivenler ördü. Bizim için çok önemli olan ve tüm ülke geneline yayılan bu dayanışma, birlik ve beraberlikte bizim de tuzumuz olsun istedik. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi. Kaymakam Ömer Karaman ise, "Darıca Eskişehirliler Derneği'nin çam sakızı, çoban armağanı olan bu hediyeler, Mehmetçiğimize moral ve motivasyon anlamında çok şeyler katacağına inanıyoruz. Bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir ülkenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemiz büyük bir seferberlik içinde. Tüm insanlarımız oradaki, Mehmetçiğe nasıl destek vereceklerinin mücadelesini veriyor. Ev hanımlarımızın el emeği göz nuru ile ördükleri bu eşyaları hazırlayan Eskişehirli kadın kollarına sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu. Darıca Eskişehirliler Derneği Başkanı Ceylan Kaya ise el işi giysileri Afrin'e gönderilmek üzere Gebze Askerlik Şubesi'ne teslim edeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kadınların ördüğü atkı, bere, boyunluk ve eldivenlerden görüntü

-Darıca Kaymakamı'nın konuşması

-Kadın Kolları Başkanının konuşması

-Dua edilmesi

Haber: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

=============================================

Gaziantep'te sendika üyelerinden Mehmetçik'e dua

Gaziantep'te, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası Konfederasyonu Gaziantep Temsilciliği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na dua ederek, destek verdi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası Konfederasyonu Gaziantep Temsilciliği üyeleri, Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelip, 'Zeytin Dalı Harekatı'na Türk bayrakları ve sloganlarla destek verdi. Türkiye Kamu- Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, üyeler adına yaptığı açıklamada, "Yakın coğrafyamızda olup bitenlere baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğunu görmek, çok da zor değildir. Kahraman Mehmetçik'imizin ülkemizin bekası için Afrin'de yürüttüğü bu harekat, Türk milleti üzerinde İslam'ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç hareketidir. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda, Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/ PKK kılığına girmiş, boğazıma sarılmak için fırsat kollayan, emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, dua edip, parktan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yeşilsu Parkı

Sendika üyeleri

-  Slogan atılması

İstiklal Marşı'nın okunması

Dua edilmesi

- Kemal Kazak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167 MB

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

==================================================

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri'nden Mehmetçik Vakfı'na destek

Adana Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısını ikinci oturumunda meclis üyeleri huzur haklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şehit ailelerine destek olan, gazilerin rehabilitasyon ve tedavilerine yardım eden Mehmetçik Vakfı'na destek kampanyası başlattı. Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüterek Türk Milleti'nin huzur ve güvenini tesis ettiğini söyleyerek bir maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Başkan Sözlü, meclis toplantısında gündem öncesi konuyu meclis üyeleri ile paylaştı.

322 BİN LİRA BAĞIŞLANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı ikinci oturumunda gündem öncesi konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün belediye başkanlık maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını ifade etmesinin ardından meclis üyeleri de bir aylık huzur haklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı. Böylelikle 79 meclis üyesi bulunan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nden yaklaşık 322 bin lira Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adana büyükşehir belediyesi başkanı hüseyin sözlü konuşması

Meclis genel görüntüsü

Belediye binası dış görüntüsü

SÜRE: 00'48"    BOYUT: 49,2 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU - Kamera: ADANA,

==================================================

Okul önlerinde polisten uyuşturucu satıcılarına yönelik denetim

Denizli'de polisin okul önlerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği denetimlerde şüpheli 256 kişinin üzeri ile 68 araç ve 8 işyerinde arama yapıldı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticaretine yönelik başta liseler olmak üzere okul önlerinde şok denetimler yaptı. Şehir merkezi ile ilçelerdeki okul önlerinde eş zamanlı denetim yapan ekipler, okul önlerinde dolaşan şüpheli kişiler ile araçları durdurup, didik didik arandı, kimlik kontrolü yapıldı. Ayrıca okul çevrelerindeki parklar ve kafeteryalarda uyuşturucu satıcılarına yönelik denetlendi. Gün boyu yapılan denetimlerde, 256 kişinin üzeri ile 68 araç ve 8 işyerinde arama yapıldığı bildirildi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Narkotim ekiplerinden görüntü

-Şüpheli kişilerin üzerlerinin araması ve kimlik kontrolünden görüntü

-Şüphli araçların durdurulup, aranması

-Narkotim ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

====================================================

Kız arkadaşına sürpriz yapmak isterken ölümden döndü

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Mehmet C., 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi kız arkadaşına sürpriz yapmak için ailesiyle yaşadığı 2'nci kattaki apartman dairesine, boru ve pencere korkuluklarına tutunarak yanındaki balon ve çiçekle tırmandı. Tam kızın penceresine ulaşmışken dengesini kaybedip düşen Mehmet C., 1'inci kattaki tenteye çarpıp balkona düştü. Mehmet C., ciddi bir yara almadan kurtuldu.

Olay, dün (pazartesi) saat 21.30 sıralarında, Yeni Sanayi Mahallesi'nde meydana geldi. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi sevgilisine sürpriz yapmak isteyen Mehmet C., hazırladığı balon ve çiçekle, 6 katlı apartmanın 2'nci katında ailesiyle yaşayan kız arkadaşının evine, binanın dışındaki korkuluk ve borulara tutunarak tırmandı. Tam kız arkadaşının penceresine ulaşmışken dengesini yitiren Mehmet C., düşerek bir alt katın balkon tentesine çarptı. Mehmet C., daha sonra 1'inci katın balkonuna savruldu. Şans eseri sokak zeminine düşmeyen, tentenin de hızını azalttığı Mehmet C., ciddi bir yara almadan kurtuldu. Bu sırada sokakta bekleyen Mehmet C.'nin arkadaşı, gencin düştüğünü görünce panikle polisi ve sağlık ekiplerini aradı. İhbar üzerine polis, kısa sürede olay yerine geldi. Bu sırada ciddi bir yara almayan Mehmet C., kendi imkanlarıyla aşağı indi. Polis, Mehmet C.'yi ifadesine başvurup serbest bıraktı. Mehmet C, "Nasıl oldu anlayamadım. Arkadaşıma sürpriz yapmak istemiştim. Bir anda dengemi kaybettim ve hemen bir alt katın balkonuna düştüm. Yine de Allah korudu diyebilirim. Aşağıya da düşebilirdim. Büyük bir şans eseri canıma bir şey olmadığı için şükrediyorum. Kız arkadaşıma sürpriz yapmak istemiştim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bölgeden detay görüntüler

Aydın Büyükşehir İtfaiye ekiplerinden görüntüler.

Polis ekiplerinden görüntüler.

Gencin düşerek mahsur kaldığı bölgeden görüntü

Mehmet Cingöz'den görüntü.

Mehmet Cingöz'ün polis otosu içerisinden görüntü

Haber- Kamera: Bahattin ALBAYRAK/ NAZİLLİ (Aydın),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement