Dha Yurt Bülteni 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 14

1- GSM BAYİSİNİ POMPALI TÜFEKLE BASTI OSMANİYE'de Murat K., internete iyi bağlanamadığını iddia ettiği GSM operatörü bayisini pompalı tüfekle bastı, korku dolu anlar yaşandı.

26.07.2018 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- GSM BAYİSİNİ POMPALI TÜFEKLE BASTI

OSMANİYE'de Murat K., internete iyi bağlanamadığını iddia ettiği GSM operatörü bayisini pompalı tüfekle bastı, korku dolu anlar yaşandı.

Olay, kent merkezindeki Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre iş yerine internet aboneliği yaptıran Murat K., hizmet aldığı GSM operatöründen memnun kalmadı. Görüşmek için gittiği GSM bayiinde, sıkıntısına çözüm üretilmediğini iddia eden Murat K., yanında getirdiği pompalı tüfeği çıkarıp, çalışanlara doğrulttu. Bu sırada iş yerinde çalışan kadın görevlileri dışarı çıkaran Murat K., dışarı çıkıp havaya da ateş açtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, saldırgan Murat K.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güvenlik kamerasından olay anı

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

======================================

2- ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN RAHİP BRUNSON'A ZİYARET (2)

ARKADAŞLARI, BRUNSON'A YEMEK GETİRDİ

Ev hapsine alınan, ABD'li Andrew Brunson'u arkadaşları da ziyaret etti. Polis, içerisinde çeşitli yemekler bulunan poşetleri tek tek inceledi. İncelemenin ardından 10 kişilik grup, eve girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Arkadaşlardan görüntü

Polisin aramasından görüntü

Davut CAN-  Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

====================================

3- HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ TURİST TUTUKLANDI

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde giyim mağazasında hırsızlık yaparken yakalanan Gürcü N.B. (17) tutuklandı.

Manavgat'ın Side Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir mağazadan giyim eşyası hırsızlığı yapıldığı ihbarı üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Mağazada bulunan güvenlik kameralarını izleyen jandarma görevlileri şüphelilerin çaldıkları kıyafetleri deneme kabinlerinde girdiklerini tespit etti. Birden fazla ürün alarak kabine giren şüphelilerin dikkat çekmemek için bazı ürünleri içeride bıraktıkları, giydikleri ürünlerin alarm çiplerini ise yanlarında getirdikleri aparatlarla söktükleri anlaşıldı. Jandarmanın yaptığı araştırmada şüphelilerin Gürcü uyruklu T.D. (19) ve N.B. olduğu belirlendi.

Aynı mağazaya müşteri gibi bugün yine gelen T.D. ve N.B.'yi fark eden mağaza görevlileri durumu jandarmaya bildirdi. Gelen jandarma ekipleri şüphelileri mağazadan çıkarken gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada alarm çiplerini sökmeye yarayan aparatlar ve mağazadan aldıkları alarm çipleri sökülmüş ürünler ele geçirildi. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden T.D. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, N.B. ise tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şüphelinin adliyeden çıkarılışı

Adliye dış plan görüntü

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

======================================

4- PLAJ ŞEMSİYESİNDE 21 KİO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın Edremit ilçesinde, polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde, özel eğitimli 'Şila' adlı köpek ile yapılan aramada, plaj şemsiyesinin içine gizlenmiş 21 kilo eroin ele geçirilirdi. Olayla ilgili sürücü T.B. gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Edremit ilçesine bağlı Kurubaş mevkiinde yol kontrolleri yaptı. Kontrollerde şüphe üzerine durdurulan 06 FF 0487 plakalı otomobilde arama yapıldı. Narkotik köpek 'Şila' ile yapılan aramada, otomobilin bagaj kısmında plaj şemsiyesi içerisine gizlenmiş 40 paket halinde 21 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili sürücü T.B. 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' ve 'uyuşturucu nakletmek' suçlamasıyla gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

POLİS KAMERASI

---------------------

-Durdurulan otomobil

-Narkotik köpek 'Şila' ile araçta arama yapılması

-Aracın bagajındaki plaj şemsiyesinde ele geçirilen eroin paketleri

-Eroin'den görüntü

Behçet DALMAZ/VAN,

==============================================

5- Kars'taki hayvan barınağı sorumluları hakkında soruşturma başlatıldı

BAŞKAN, HAYVANSEVERLERLE BARINAĞI GEZDİ

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bakımsız hali ve hayvanların içler acısı durumuyla tepki çeken belediyeye ait barınağı hayvanseverlerle birlikte gezerek, incelemelerde bulundu. Zifte bulandıktan sonra barınak görevlilerince yıkanıp temizlenen 3 yavru köpeği kucaklarına alan Başkan Karaçanta ve hayvansever Berivan Buğan, daha sonra alanda incelemelerde bulunarak yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Başkan Karaçanta, şöyle dedi:

"Burada yaşanan olaylar beni çok üzdü. Pazartesi gününden itibaren burası baştan aşağı yenilenecek. Alan tamamen kilit parke taşla döşenecek. Ayrıca ek olarak, yapmış olduğumuz tel örgüyü kaldırılıp yerine 1.5 metre duvar ve onun üzerine tel örgü yapılacak. Yine minik yavruları diğer büyük köpeklerin saldırısından koruyabilmek adına onlar için ayrı bir bölüm yapacağız. Oluşturulacak sağlıklı bir klinikle burada hem kısırlaştırma hem de tedavileri yapılacak. Özellikle de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: köylerimizde ve ilçelerimizdeki hayvan sahipleri, hayvanlarına sahip olsunlar. Şehre getirdikleri hayvanları sokak ortasına değil, barınağımıza teslim etsinler. Çölün ortasında onları bırakmasınlar. Çünkü onların ölümleri bizi üzüyor."

Hayvanseverlerden Berivan Buğan da "Buranın hali içler acısı bir durumdaydı. Başkanımızla yaptığımız görüşmeye istinaden, kendileri zaten barınakta gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdiler. Bundan böyle bunun takibini de kendileriyle birlikte yapacağız. Gelişmelerden de sürekli birbirimizi haberdar edeceğiz. Çünkü biz daha önce Başkan Bey'le bire bir konuşmamıştık. İnşallah artık güzel şeyleri paylaşmak istiyoruz. Sorunları hep birlikte çözmek için bundan sonra da birlikte hareket edip yol alacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Birlikte ziyaret etmeleri

-Zifte bulanmış ve temizlenmiş köpek yavrularını sevmeleri

-Başkan Karaçanta'nın konuşması

-Berivan Buğan'ın konuşması

-Alanı gezmeleri

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

===========================

6- KÜTAHYA'DAKİ TOPLU BALIK ÖLÜMLERİNE SUÇ DUYURUSU

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesinde yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili olarak köy muhtarları savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Domaniç ilçesine bağlı Muhacırlar Köyü Muhtarı İsmail Güneş, Kozcağız Köyü Muhtarı Mustafa Kaya, Güney Köyü Muhtarı Baki Karaca, Karamanlar Köyü Muhtarı Sefer Baş ve Böçen Köyü Muhtarı Tahir Uçar, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk'ün makamında bir araya gelerek, Güney deresinde yaşanan toplu balık ölümleri ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk yaptığı açıklamada, "21 Temmuz'da Hamitabat mevkiinde bulunan HES şirketinin baraj kapaklarını temizleme bahanesiyle açmasıyla balıkların telef olması nedeniyle muhtarlarla birlikte, bu şirketin veya daha başka varsa bu şirketlerin de cezalandırılmasını istiyoruz. Bu nedenle muhtarlarımız ile beraber suç duyurusunda bulunduk. Mücadelemize artık bundan sonra hukuk yönünde devam edeceğiz" dedi.

Toplu balık ölümlerinin yaşandığı Güney Köyü Muhtarı Baki Karaca ise, mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini belirterek, "Güney deresinde olan felaketten dolayı savcılığa dilekçelerimizi veriyoruz. Bu davanın bedeli ne olursa olsun sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. Bahçesini sularken, musluğundan akan kirli suyun görüntüsünü cep telefonuna kaydeden Muhacırlar Köyü Muhtarı İsmail Güneş, "Aynı gün bahçe sulamak için gittiğimde suyun kirli geldiğini geldiğini gördüm. Bazı kişilerin sorumsuzca hareket etmelerinden dolayı, en az 5-6 köyümüz de mağdur oldu. Bir hafta geçmesine rağmen su hala önceki kadar olmasa da kirli akıyor. Bundan sonra herkesin dikkat etmesini istiyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

-Belediye başkanı Sahvet Ertürk'ün konuşması,

-Muhtarların dilekçelerini imzalarken,

-Güney Köyü Muhtarı Baki Karaca'nın konuşması,

-Muhacırlar Köyü Muhtarı İsmail Güneş'in konuşması

Haber-Kamera: Mustafa YİĞİT-DOMANİÇ,(Kütahya)/DHA

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement