Dha Yurt Bülteni 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 14

AĞABEYLERİNİ ÖLDÜRDÜKLERİ GEREKÇESİYLE MARKETTEKİLERE KURŞUN YAĞDIRAN KARDEŞLER YAKALANDI SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde, Erbay- İlyas Furuncu kardeşler, ağabeyleri Coşkun Furuncu'yu mart ayında silahlı çatışmada öldürdüklerini öne sürdüğü kişilere markette kurşun yağdırdı.

10.09.2018 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞABEYLERİNİ ÖLDÜRDÜKLERİ GEREKÇESİYLE MARKETTEKİLERE KURŞUN YAĞDIRAN KARDEŞLER YAKALANDI

SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde, Erbay- İlyas Furuncu kardeşler, ağabeyleri Coşkun Furuncu'yu mart ayında silahlı çatışmada öldürdüklerini öne sürdüğü kişilere markette kurşun yağdırdı. 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan Furuncu kardeşler, farklı şehirlerde yakalandı. Coşkun Furuncu'nun öldüğü silahlı çatışmanın ise güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

Akyazı Ada Caddesi'nde, mart ayında, kasabın önünde çıkan silahlı çatışmada dükkan sahibi Coşkun Furuncu, ağır yaralandı. Furuncu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Silahlı çatışmanın güvenlik kamerasınca anbean kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kardeşiyle birlikte dükkanın önünde bekleyen Coşkun Furuncu'nun karşıdaki otomobile doğru ateş ettiği görülüyor. Otomobildeki kişi ya da kişilerce ateş açılarak, karşılık verilmesiyle çatışmanın çıktığı anlar da görüntülerde yer alıyor.

2 KARDEŞ GÖZALTINDA

Coşkun Furuncu'nun kardeşleri Erbay- İlyas Furuncu, 29 Ağustos akşamı Akyazı Taşburun Mahallesi'nde, ağabeylerini öldürdüklerini öne sürdükleri kişiler içerideyken, markete silahlı saldırı düzenledi. Market sahibi Yunus Bilgin'in hayatını kaybettiği saldırıda 2 kişi de yaralandı. Saldırının ardından Furuncu kardeşler, olay yerinden kaçarak, kayıplara karıştı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalar sonucu Erbay Furuncu'yu Çanakkale'de, İlyas Furuncu'yu ise kendisine yardım eden H.Ö. ile birlikte Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki restoranda yakaladı. Erbay- İlyas Furuncu kardeşler, gözaltına alındı.

6 TUTUKLAMA

Öte yandan Yunus Bilgin'in öldüğü markete yönelik silahlı saldırı için Furuncu kardeşlere yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan E.Ş., S.B., H.Y, M.T., A.A. ve E.A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Mavi montlu olan Coşkun F. ile kardeşi dükkanın dışında görüntüsü

Yolda duran araçtan ateş açılıyor

Aracın arkasından ateş açılması

Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya),

========================

KAVGA EDERKEN UYARIDA BULUNANLARA POMPALI TÜFEKLE ATEŞ ETTİ

BURSA'nın İnegöl ilçesinde kavga ederken yoldan geçen otomobilden kendisini uyaranlara pompalı tüfekle ateş eden İ.B.(33) ile kavga ettiği E.G. (29) gözaltına alndı.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl Devlet Hastanesi arkasındaki sokakta, İ.B. ile E.G. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle İ.B. pompalı tüfeği çıkarırken, E.G. de üzerindeki bıçağı çıkarıp birbirine girdi. O sırada sokaktan geçen sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobilin içindekiler, kavga eden iki gence uyarıda bulundu. İ.B. de bu uyarı karşısında öfkelenerek pompalı tüfeği araca yönelterek ateşledi. Saçma isabet eden araçta bulunanlar, olay yerinden hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı.

Ateş sırasında olay yerine gelen emniyet ekipleri, kavga eden iki kişiyi gözaltına aldı. Pompalı tüfekle bıçağa da el konuldu. Kavga sırasında başına pompalı tüfeğin kabzası isabet eden E. G. hastanedeki tedavisinin ardından karakola götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü:

-Olay yeri görüntü

-Gençlerin kavgasını polis ayırdı

-Detaylar

Haber/Kamera:  Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

===========================

6, 7 VE 8'İNCİ SINIFTA TEŞEKKÜR BELGESİ ALDI, LİSEYE YERLEŞEMEDİ

DÜZCE'de, bu yıl lise eğitimine başlaması gereken Mertcan Ozan (14), yaptığı 5 tercihe rağmen herhangi bir okula yerleşemedi. Ortaokulda her yıl teşekkür belgesi alan Ozan, psikolojik sıkıntı yaşadığını söyledi.

Düzce Yeşilçimen Mahallesi'nde oturan Mertcan Ozan'ın, bu yıl lise birinci sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmesi gerekiyor. Mertcan Ozan'ın tercih aşamasında Düzce'de eğitim ve öğretime devam eden 5 devlet lisesine tercih yapmasına rağmen, hiç bir yere yerleşemedi. Ozan, okulların açılmasına 1 hafta kala ne yapacağını henüz bilmiyor.

'İMAM HATİP VE MESLEK LİSESİ TERCİH ETMEDİĞİM İÇİN SORUN YAŞADIM'

İmam hatip ve meslek lisesi tercih etmediği için sorun yaşadığını ileri süren Mertcan Ozan, "Arkadaşlarımın büyük çoğunluğu meslek lisesine gitti. Diğerleri imam hatip tercih etti. Ben imam hatip ya da meslek lisesine gitmek istemediğim için yerleşemedim. İmam hatip lisesi ya da meslek lisesi beni hedeflerime ulaştıramıyor. Ben yükseköğrenim yapmak istiyorum ve bu okullar beni oraya getiremeyecekler buna inanıyorum. Şu an psikolojik olarak sıkıntı yaşıyorum. Çok üzülüyorum. Daha okul kıyafetlerimin dahi ne olduğunu bilmiyorum. Arkadaşlarım 1 hafta sonra okula başlayacaklar. Ben daha okul kıyafetimin ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

6, 7 VE 8'İNCİ SINIFTA TEŞEKKÜR BELGESİ

Çocuğunun yerleşememesini imam hatip ve meslek lisesi tercihi yapmamaya bağlayan anne Emriye Ozan, "Eksik yaptığımız bir şey yok. Biz meslek lisesi ya da imam hatip lisesine gitmesini istemediğimiz için tercihimizde onlar yoktu. 5 tane seçim hakkımız vardı. 5 seçimimizi de yaptık. Atatürk Anadolu Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi, Arsal Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi'ni tercih ettik. Çocuğumun mezun olduğu okulda 200'den fazla 8'inci sınıf öğrencisi vardı. Onları hepsi yerleşti. 200 öğrenciden sadece benim oğlum yerleşemedi. Ben çocuğumun başarısız olduğunu düşünmüyorum. 6, 7 ve 8'inci sınıfta teşekkür belgesi aldı. Not ortalaması 75'in üzerinde" diye konuştu.

Emriye Ozan, oğlunun okulda aldığı teşekkür ve başarı belgelerini göstererek, çocuğunun tercih ettiği liselerden birisine yerleştirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Anne ile röp

Çocuk ile röp

Annenin çocuğunun teşekkür belgelerini gösterirken görüntüleri

Annenin tercih kağıtlarını gösterip anlatırken görüntüsü ve detaylar var

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

========================

EREĞLİ'DE KAZA: 1 YARALI

EREĞLİ(Zonguldak), - ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, yağmur sularıyla dolan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Otomobile çarpmamak için duran TIR'a arkadan gelen otomobilin çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.

Kaza, Ereğli ile Alaplı arasındaki yolda meydana geldi. Alaplı istikametine giden Tuğrul Durgut idaresindeki 67 TP 199 plakalı otomobil yağmur sularıyla dolan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Hüseyin Harmandal idaresindeki 06 Y 1095 plakalı TIR otomobile çarpmamak için durunca arkasından gelen Mustafa Çakmakçı idaresindeki 67 SA 541 plakalı otomobil TIR'a çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Mustafa Çakmakçı yaralandı. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Çakmakçı tedavi altına alındı. Çakmakçı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TIR sürücüsü Hüseyin Harmandal, "Otomobil benim önümde dönmeye başladı. Bende ona çarpmamak için durdum. Arkadan gelen araçta bana çarptı." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Mustafa Çakmakçı'nın ambulansta görüntüsü

Olay yerinden görüntüler

TIR sürücüsü Hüseyin Harmandal ile röp.

Polisin rapor tutması

Detaylar

229 MB/1 dakika 15 saniye/

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=============================

DEMİRKAZIK'TA KAYBOLAN 4 AMATÖR DAĞCI KURTARILDI

NİĞDE'de Demirkazık Dağı'na tırmanıp, güzergahlarını kaybeden 4 amatör dağcı, ekipler tarafından kurtarıldı.

Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağı Yedigöller mevkiinde kamp yapan ve geceyi dağda geçiren biri 12 yaşında 4 amatör dağcı, dönüş yolunu bulamamaları üzerine durumu yetkililere bildirdi. Mahsur kalan dağcıları kurtarmak için AKUT, UMKE, JAK ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, kaybolan dağcıları Kızılkaya ve Emli Vadisi  civarında bularak aşağı indirdi. Dağcıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kurtarma ekiplerinden görüntü

Kurtarılan dağcılar dağdan indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali KADI - Kamera: NİĞDE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan K.H. isimli şahıs yakalandı. Şahıs, tutuklanarak Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü ancak ev kullanılamaz hale geldi.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.


Advertisement