Dha Yurt Bülteni -14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -14

Zehra'nın intihar etmesine neden olmakla suçlanan sanığın tutuksuzluğuna tepki ANTALYA'da, yeniden birlikte olmaya zorladığı eski sevgilisi Zehra Demir'in (19) ailesiyle oturduğu evin kapısına bıçakla dayanarak, intihar etmesine neden olduğu iddia edilen Süleyman Taruk'un(18),...

16.05.2019 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zehra'nın intihar etmesine neden olmakla suçlanan sanığın tutuksuzluğuna tepki

ANTALYA'da, yeniden birlikte olmaya zorladığı eski sevgilisi Zehra Demir'in (19) ailesiyle oturduğu evin kapısına bıçakla dayanarak, intihar etmesine neden olduğu iddia edilen Süleyman Taruk'un(18), yargılanmasına başlandı.  Sanığın tutuksuz yargılanmasına isyan eden baba, Süleyman Taruk'un  kızını "Ya benimsin ya toprağın" diyerek, tehdit ettiğini öne sürdü.

Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'nde oturan Zehra Demir, aynı mahallede oturan Süleyman Taruk ile bir süre arkadaşlık etti. Zehra Demir ilişkiyi bitirmesine rağmen Süleyman Taruk, genç kızın peşini bırakmadı. Sürekli telefonla arayarak, onu taciz etti. Demir, 10 kez cep telefonu numarasını değiştirmek zorunda kaldı. Taruk, en son 28 Eylül günü Zehra Demir'i telefonla aradı. İddiaya göre genç kızı, yeniden birlikte olmadıkları takdirde, yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit etti. Akşam saatlerinde de Demir ailesinin kapısına geldi. Taruk, kapıyı açan aile üyelerine Zehra Demir ile konuşmak istediğini söyledi. Olay çıkmasından korkan aile üyeleri, baba Hakim Demir'in "Kim geldi?" sorusuna, tanımadıkları birinin yanlışlıkla zile bastığı yönünde yanıt verdi. Kapı zili tekrar çalınca Zehra Demir'in 2 kardeşi, apartman kapısının önüne indi. 2 kardeş, elinde bıçakla kapıda bekleyen Taruk'u gitmesi yönünde uyardı. Taraflar arasında tartışma sürerken Zehra Demir, 4'üncü kattaki evlerinin penceresinden atladı. Zehra Demir, olay yerinde yaşamını yitirdi.

6 GÜN TUTUKLU KALDI

Aynı gece gözaltına alınan Süleyman Taruk, 'intihara yönlendirme' suçundan tutuklandı.

Taruk hakkında Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Ekim günü, 'intihara yönlendirme' suçunun 4 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü bu nedenle de davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini bildirerek, görevsizlik kararı verdi. Süleyman Taruk ise tutukluluğunu 6'ncı gününde 'suçun mahiyetinin değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklamanın tedbir oluşu' dikkate alınarak, tahliye edildi.

UYUŞMAZLIĞI BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ÇÖZDÜ

Antalya 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılamanın ilk duruşmasında Demir Ailesi'nin avukatı Hadi Cin, davanın ağır cezada görülmesi talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan mahkeme dosyada görevsizlik kararı verdi. Uyuşmazlık üzerine dosya, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire, sanığın, 'Telefonu aç yoksa sizin evin orada kıyamet kopacak' dediğini, cebir kullanarak eve girmeye çalışması nedeniyle ölenin dördüncü kattan atladığını' anlattığı kararında, TCK'nın 84/4'üncü maddesinde yer alan 'Kişileri cebir veya tehdit kullanarak, intihara mecbur edenler kasten öldürmeden sorumlu tutulur' hükmünü dikkate alarak, davanın ağır cezada görülmesine hükmetti.

YARGILAMA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE BAŞLADI

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, Zehra Demir'in annesi Gülten Demir, babası Hakim Demir ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Süleyman Taruk ise gelmedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Antalya Kadın Dayanışma Derneği avukatları, davaya katılma talebinde bulundu.

ANNE: KIZIM KORKTUĞU İÇİN MARKETE BİLE GİTMEZDİ

Anne Gülten Demir, olay günü sanık ile oğlunun telefonundan görüştüğünü belirterek, "Katil bana kızımı sevdiğini söyledi. Ben de o katile kızımın kendisini sevmediğini söyledim. Evimizin altına gelen sanık iki oğluma bıçak çekince Zehra da pencereden görüyor. Sonrasında kızım kendisini aşağıya atıyor. Zehra düştükten sonra o küfür ediyordu. Ağzına geleni söylüyordu. Kızım Zehra korktuğu için markete bile gitmezdi. Çünkü kızımın yolunu kesiyordu. Kızım korkudan bize söylemiyordu. O katilden şikayetçiyim. Ömür boyu hapis cezası almasını istiyorum" dedi.

Baba Hakim Demir de sanığın kızını tehdit ettiğini belirterek, "Sanık kızıma 'Ya benim olacaksın ya da kara toprağın. Seni kimseye yar etmem' diyor. Sanık olay günü evimizin altında oğullarımla konuşurken kızım onları pencereden görüyor. Sanığın ailesine zarar vereceğini düşünerek, kendisini aşağıya atmış. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Ailece 8 aydır acı içerisinde olduklarını aktaran Demir, sanığın elini kolunu sallayarak gezmesinin acılarını artırdığını vurguladı.

SANIĞIN TUTUKLANMASINI İSTEDİLER

Tanık olarak dinlenen kardeşleri ise Zehra Demir'in sanığın korkusuyla rahat dışarı çıkamadığını, markete bile gidemez hale geldiğini söyledi. Demir ailesinin avukatı Hadi Cin, olay yerinde keşif yapılmasını ve sanığın tutuklanmasını talep etti.

KEŞİF TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, keşif ve sanığın tutuklanması taleplerinin reddine karar verdi. Heyet, sanığın zorla getirilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katılma talebini kabul eden mahkeme, Antalya Kadın Dayanışma Derneği'nin katılma isteğini ise geri çevirdi.

'TUTUKLANMAMASINI ANLAMADIK'

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan avukat Hadi Cin, sanığın tutuklanması talebinin reddedilmesine tepki gösterdi. Avukat Cin, "Sanık zaten kaçıyor. Bugün bir tutuklama kararı çıkması gerekirdi. 17 yıllık avukat olarak mahkemelerin ne kadar basit meselelerden insanları tutukladığını gördükten sonra bu suçtan bu sanığın, üstelik kaçıyor olmasına rağmen tutuklanmamasını anlamış değiliz. Elbette sonuna kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Bu sanık hak ettiği cezaya çarptırılacak" dedi.

Baba Hakim Demir de "Ben buradan Adalet Bakanı ve vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Bu sanık neden bu kadar korunuyor? Anlamakta zorluk çekiyorum. Her şey ortada. Gencecik bir kız canından olmuş. Savcılığın bu kişiyi derhal yakalaması gerekirken, şu anda dışarıda. Gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım" diye konuştu.

Abla Fatma Demir ise Süleyman Taruk'un kardeşini sürekli tehdit ettiğini belirterek, "Sanık kardeşime, 'ya benim olacaksın ya kara toprağın' diyordu. Evimize kadar baskın yaptı. Kız kardeşimin psikolojisini alt üst etti. Kız kardeşim ondan dolayı intihar etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-    Zehra Demir'in ailesinin adliye önündeki görüntüsü

-    Avukat Hadi Cin'in konuşması

-    Baba Hakim Demir'in konuşması

-    Abla Fatma Demir'in konuşması

-    Anne ve kız kardeşlerin adliye önünde oturması

-    Fatma Demir ve baba Hakim Demir'in görüntüsü

-    Aile ile selamlaşan bir kadının görüntüsü

-    Adliye dış plan

441 MB - 3.58'

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============

Okul servisi, elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ta, öğrencilerin taşındığı servis minibüsü, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, elektrik direğine çarptı. Kazada öğrencilerden Rafet Demir (12) yaşamını yitirdi, Kerim K. ise yaralandı.

Kaza, saat 14.30 sıralarında, merkez Onikişubat ilçesine bağlı İsmailli Mahallesi girişinde meydana geldi. Kürtül İlk ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan Cuma Demir (60) yönetimindeki 46 KB 601 plakalı öğrenci minibüsünün sağ ön lastiği patladı. Demir'in kontrolünden çıkan minibüs, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, durdu. Kazada minibüste bulunan öğrencilerden Rafet Demir, hayatını kaybetti, Kerim K. ise yaralandı. İhbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye götürülen Kerim K., tedaviye alındı. Kerim K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Kaza yeri

Kaza yapan servis

Jandarmanın inceleme yapması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========

Rus askeri kargo gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait, 'Dvinitsa-50' isimli askeri kargo gemisi Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

Rus Donanması'na ait 'Dvinitsa-50' isimli askeri kargo gemisi bugün saat 14.45'te, Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Askeri kargo gemisi saat 16.15 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen askeri kargo gemisi Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus askeri kargo gemisinden genel ve detay görüntü.

Haber-Kamera:  Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

===========================

8'inci kattan atlayacağı sırada polis kurtardı

BATMAN'da, 9 katlı inşaatın 8'inci katında intihara kalkışan Özgür B. (19), polisin anlık müdahalesiyle kurtarıldı.

Olay, öğlen saatlerinde kent merkezindeki Basın kavşağında meydana geldi. 9 katlı inşaatın 8'inci katında çıkan Özgür B., atlayacağını söyledi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi. Polis güvenlik önlemi alıp inmesi için Özgür B. ile konuşurken, itfaiye ekipleri ise havalı yatak açtı. Polislerin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren Özgür B., kendisini boşluğa bırakmak istediği sırada polis bir anda müdahale etti. Polis, tuttuğu Özgür B.'yi çekerek atlamasına engel oldu. İndirildiği sırada 2'nci katta fenalaşan Özgür B.'ye, sağlık ekipleri müdahale etti. Özgür B., müdahale sonrası sedyeye konularak itfaiye aracının merdiveniyle aşağıya indirildi. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özgür B., tedaviye alındı.

Görüntü dökümü

----------------

İnşaattaki genç

İtfaiye ve polisin önlem alması

Detay

Haber-Kamera Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ-BATMAN,

========================

Manisa'da 65 engelli 1 günlüğüne asker oldu

MANİSA'da yaşayan bedensel ve zihinsel engelli 65 kişi, 1 günlüğüne askerlik yaptı. Engellilerin aileleri ise çocuklarının vatani görevlerini yerine getirmesinin gururunu yaşadı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda, Engelliler Haftası kapsamında, bedensel ve zihinsel engelli 65 kişi için yemin etme töreni düzenlendi. Ellerini Türk bayrağı ve silaha basan jandarma erler, yemin etti. Vatani görevlerini tamamlayan askerlere, protokol tarafından terhis belgeleri verildi. Terhis belgelerini alan 65 kişi, tören geçişiyle ailelerini gururlandırdı. Aileler o anları cep telefonu veya video kameralarıyla görüntüledi. Tören geçişinin ardından program sona erdi. Törene Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Adalet Komisyon Başkanı Şahap Mutlu, Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Altan Alkan ve aileler katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İstiklal Marşı'nın okunmasından görüntü

Engelli vatandaşların temsili yemin töreni

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cemil SEVAL/ MANİSA,

=====================================

Bakan Pakdemirli, iyi çay demlemenin tarifini verdi

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rize'de 2019 yılı yaş çay taban fiyatını açıklamasının ardından ÇAYKUR'un Gündoğdu fabrikasında incelemelerde bulundu. İyi bir çay tiryakisi olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, iyi çay demlenenin tarifini de anlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yaş çay alım fiyatını duyurduğu ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'ndeki toplantının ardından, Gündoğdu mevkiinde ÇAYKUR'a ait çay fabrikasını ziyaret etti, çalışmalar ve üretim hakkında bilgi aldı. Ziyarette iyi bir çay tiryakisi olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, iyi çay demlemenin püf noktalarını da anlattı. Bakan Pakdemirli "İyi çay demlerim. Sırrı şu; çaydanlığın üstüne çayı koyacaksın. Soğuk suyu ekleyeceksin. Bir daha da hiç sıcak su koymayacaksın. Altındaki çaydanlığı kaynatmaya başlayacaksın. Onun buharı ile 1-1,5 saatte oluyor. Ama sonrasında da birkaç saat acımayan çok lezzetli bir çay elde edersiniz. Çay keyfini yaşamak istiyorsanız, ben özellikle eve misafir geldiği zaman çayı bu şekilde demliyorum. Çayı böyle demlerseniz gerçekten tadına varıyorsunuz. Ziyaretçimiz çok olduğu için günde 25 ile 30 bardak arasında çay içerim. Türkiye ortalamasının üstüne çıktım diyebilirim. Çaykur çaylarını tercih ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan fabrika ziyareti

Bakan açıklama

detaylar

HABER KAMERA:  Aytekin KALENDER - Arzu ERBAŞ/RİZE,

=====================================

Engelliler çakı gibi asker oldu

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 31 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda Engelliler Haftası kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 31 kişi için yemin töreni yapıldı. Törene, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile, Muğla Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri, engeliler ve engelli aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mine Menteş, engelli annesi olarak, büyük gurur ve mutluluk içerisinde olduğunu söyledi.

'TÜRK MİLLETİNİN VATAN SEVGİSİNİN GÖSTERGESİ'

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ise temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da büyük önem kazanmıştır. Bu gün engelli vatandaşlarımız ile ailelerimizin bir gün süreli dahi olsa askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışmaktayız. Aramıza katılan engelli vatandaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşünceleri paylaşmak bize manevi bir güç vermektedir. Değerli aileler, sizler her türlü güçlüğe göğüs gererek ve hiç bir karşılık beklemeden engelli çocuklarınıza destek olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktasınız. Çalışma ve gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek jandarma teşkilatı saflarına katılmalarını sağladınız. Bizler, sizler ve arkadaşlarımızla böyle anlamlı gün geçirmekten büyük bir onur ve gurur duymaktayız."

Konuşmaların ardından tören alanında engelliler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Engelliler, daha sonra Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti. Protokol üyeleri terhis belgeleri takdim edilen engellilerin aileleri ise duygusal anlar yaşadı. Jandarma narkotik ve bomba arama köpeklerinin gösterisinin ardından program geçit töreni ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Engellilerin yemin töreni öncesi görüntüsü

-Yemin töreninden görüntü

-Engellilere terhis belgesi takdimi

-Geçit töreni

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

================

Polonyalı akademisyenler, maden müzesi ve eğitim ocağını gezdi

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde(BEÜ) düzenlenen 'Geleceğin Mühendisleri Uluslararası Öğrenci Sempozyumu' için kente gelen Polonyalı akademisyenler Maden Müzesi, Maden Şehitleri Anıtı ve eğitim ocağını gezdi.

BEÜ Mühendislik Fakültesi tarafından 3. Geleceğin Mühendisleri Uluslararası Öğrenci Sempozyumu için Polonya'nın Krakov ve Wroclaw kentlerindeki üniversitelerinden kente gelen 7 akademisyen Zonguldak'ı yakından tanıdı. Zonguldak'ta gezilerine Maden Müzesi'nden başlayan akademisyenler, kentin kömür ile başlayan tarihi ve madencilik hakkında bilgilendirildi. Müzeyi gezen akademisyenler simülasyonla da kömür kazıp, madende patlatma yaptı. Akademisyenler, daha sonra Maden Şehitleri Anıtı ile eğitim ocağını gezdi. Eğitim ocağından çok etkilenen akademisyenlerden görevlilerden maden işçilerin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Dr. Agnieszka Bitner Fialkowska, maden işçilerinin çalışma ortamından çok etkilendiklerini söyleyerek, "Aynı şekilde maden ocakları Krakov kentinde de var. Buradaki madenci anıtını ve maden müzesini gördüğümüzde duygulandık. Madenlerde ölen işçileri hatırladık. Burada yaşanılan kayıplar nasıl burada sizlere acı yaşattı ise bizlere de memleketimizde aynı acıyı yaşattı ve bunun nasıl bir acı olduğunu biliyoruz. Maden ocaklarında çalışmanın zor koşullarını bir kez daha gördük. Bu da bize  duygulu anlar yaşattı." dedi.

Görüntü Dökümü

-Maden Müzesi'nden detaylar

-Akademisyenlerin gezisinden detaylar

-Akademisyenlerin müze gezisi

-Eğitim Ocağı gezisi

-Maden Şehitleri Anıtı ziyareti

-Röportaj

-Detaylar

HABER-KAMERA: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement