DHA YURT BÜLTENİ - 14 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 14

Salihli'deki kazada ölen 6 kişiden 5'inin cenazeleri toprağa verildiManisa'nın Salihli ilçesinde, yolcu otobüsü, panelvan minibüs ve otomobilin karıştığı kazada yaşamını yitiren 6 inşaat işçisinden 5'i, gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

11.07.2019 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli'deki kazada ölen 6 kişiden 5'inin cenazeleri toprağa verildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde, yolcu otobüsü, panelvan minibüs ve otomobilin karıştığı kazada yaşamını yitiren 6 inşaat işçisinden 5'i, gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaşamını yitiren bir diğer kişi olan minibüs sürücüsü Ahmet Yuca'nın (50) cenazesinin torağa verilmesi için ise şehir dışından gelecek yakınlarının beklendiği bildirildi.
Dün (çarşamba) saat 18.00 sıralarında Salihli - Demirci Karayolu Adala Mahallesi Bezirganlı mevkiinde meydana gelen kazada can pazarı yaşandı. Salihli'den Demirci yönüne giden Ahmet Gök'ün kullandığı 40 AAF 250 plakalı yolcu otobüsü, karşıdan gelen ve hatalı sollama yaptığı öne sürülen Ahmet Yuca yönetimindeki 45 LE 989 plakalı panelvan minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan panelvan minibüse arkadan gelen Yunus Emre Kalya'nın kullandığı 48 ABL 718 plakalı otomobil çarpıp, yoldan çıktı. Kazada, panelvan minibüsün sürücüsü Ahmet Yuca ile aynı araçtaki kendisi gibi inşaat işçisi olan Çınar Baysak (38), Erol Kilit (48), Mehmet Yanar (44), Rahim Aydın (47) ve Şeref Öktem (42) yaşamlarını yitirdi. Kazada, 22 kişi de yaralandı. Yaralılar Salihli Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelerde tedaviye alındı.
Katliam gibi kazada ölenlerden Çınar Baysak, Erol Kilit, Mehmet Yanar, Rahim Aydın ve Şeref Öktem'in cenazeleri Salihle Devlet Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı. Evli ve 3 çocuk babası Çınar Baysak ile evli ve 6 çocuk babası Şeref Öktem'in cenazeleri, öğle vakti beklenmeden toprağa verildi. Baysak, Gaffar Okan Mahallesi'ndeki Gaffar Okan Camisi'nde kılınan namazın ardından, Öktem de Yılmaz Mahallesi Camisi'nde kılınan namazın ardından mahalle mezarlıklarında toprağa verildi.
OĞLU GÖZYAŞI DÖKTÜ
Ölenlerden Erol Kilit, Mehmet Yanar ve Rahim Aydın için ise öğlende farklı camilerde cenaze töreni düzenlendi. Evli ve 2 çocuk babası Erol Kilit için Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kurtuluş Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kilit'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde, Kilit'in 11 yaşındaki oğlu Alperen Kilit gözyaşı döktü. Alperen Kilit'i Belediye Başkanı Kayda teselli etmeye çalıştı. Kılınan namazın ardından Kilit'in Hacı Bektaşlı Mezarlığı'na götürülen cenazesi toprağa verildi.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Evli ve 2 çocuk babası Rahim Aydın için ise Keli Mahalllesi'ndeki Süleyman Ağa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Aydın'ın yakınları ve sevenleri katıldı. Kılının namazın ardından Aydın'ın bir süre omuzlarda taşınan tabutu cenaze aracına konulup, Keli Mezarlığı'na götürüldü. Aydın, burada gözyaşları içinde defnedildi.
Kaza kurbanlarından evli ve 4 çocuk babası Mehmet Yanar da Atatürk Mahallesi'ndeki Hazreti Hamza Camisi'nde kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede gözyaşları sel oldu.
Aynı kazada yaşamını yitiren panelvan mnibüsün sürücüsü, 5 çocuk babası Ahmet Yuca'nın cenazesinin ise, şehir dışından yakınlarının gelmesinin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü
---------
-Kazada ölen 6 kişinin opakları
-Ölenlerden Erol Kilit'in cenazesi
-Kilit'in 11 yaşındaki oğlu Alperen Kilit'i MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'ın teselli etmesi
-Cenaze namazının kılınmasından görüntü
-Rahim Aydın'ın cenaze namazını kılınmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Cemil SEVAL - Emre SAÇLI/ SALİHLİ (Manisa),

===================

İzmir'de, rapor yazmayan aile hekimleri darp edildi

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, denetimli serbestlik kapsamında bulunan Birkan Y., sağlık ocağına gidip rapor almak istedi. Olumsuz yanıt alan Birkan Y., aile hekimleri Alper Durmuş Sönmez'e yumruk attı ve Mahide Agara'ya da bilgisayar klavyesi fırlattı. Kalbinde pil takılı olan Dr. Alper Durmuş Sönmez, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Sönmez, "Bir kadın hasta, kendisini siper edip daha fazla dayak yememizi önledi" dedi.
Olay, bugün saat 12.30 sıralarında, Bayraklı 20 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. Uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkası olan ve denetimli serbestlik kapsamında bulunan Birkan Y., sağlık ocağına gelip, Dr. Mahide Agara'dan kendisine rapor yazmasını istedi. Dr. Agara da bunun mümkün olmadığını söyledi. Birkan Y.'nin tehditkar sözler söylemesi üzerine Dr. Agara, aynı sağlık merkezinde çalışan Dr. Alper Durmuş Sönmez'den yardım istedi. Sönmez'den de aynı cevabı alan Birkan Y., bilgisayarın klavyesini yerinden sökerek Agara'ya fırlattı. Hemen ardından odada bulunan Sönmez'e yumruk attı. Bu sırada, bir kadın hasta doktorlarla saldırganın arasına girip, daha fazla darbedilmelerini önledi. Kalp hastası olan ve kalbinde pil bulunan Dr. Sönmez ise fenalaştı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbinde ritim bozukluğu tespit edilen Sönmez, meslektaşlarının müdahalesiyle kendine geldi.
'KADIN HASTA KENDİSİNİ SİPER ETTİ'
Olay anını anlatan Sönmez, "Mahide Hanım benden yardım isteyince, yanına gittim. Odaya girince 'Sizi şikayet edeceğim' dedi ve ona Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi hattı Alo 184'ü arattık. 184'le konuşmasında bile tehditlerini sürdürdü. 'Burayı mahvedeceğim, buradaki çalışanlar için çok kötü olacak' şeklinde sözler sarf etti. Bunun üzerine ben bir ara odama geçtim ve polisi aradım. Daha sonra tekrar Mahide Hanımın odasına geçtim. Raporu alamaycağını anladıktan sonra bize saldırdı. Bir kadın hasta kendisini siper edip, daha fazla dayak yememizi önledi" dedi.
Olayın ardından sağlık ocağına gelen Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Birkan Y.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelinin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. İki hakim de Birkan Y.'den şikayetçi oldu.

Görüntü Dökümü
---------
Dr. Alper Durmuş Sönmez ile röp.
Dr. Alper Durmuş Sönmez'den detay görüntü
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nden görüntü
Olayın meydana geldiği sağlık ocağından görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

=====================

Evinin bahçesinde ceset bulunan kadının eski eşi gözaltında

Kırıkkale'de, dün akşam evin bahçesinde yapılan kazıda bulunan erkek cesediyle ilgili, evde oturan Suriye uyruklu E.T.'nin (25) eski eşi E.L. (55), Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı. E.T., Suriyeli eski eşinin 1 hafta önce evine birlikte geldiği kimliklerini bilmediği 2 kişiden birini öldürüp, cesedini bahçeye gömdüğünü öne sürdü.
Yuva Mahallesi Şehit Müslüm Erdal Caddesi'nde müstakil evde oturan Suriye uyruklu E.T., İl Emniyet Müdürlüğüne giderek, Ankara'da yaşayan, aynı ülke vatandaşı, eski eşi E.L.'nin (55), bir hafta önce evine birlikte geldiği, kimliklerini bilmediği 2 kişiden birisini öldürüp, cesedini bahçeye gömdüğü ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri, 1,5 dönüm genişliğindeki evin bahçesinde arama yaptı. Kadavra köpeğinin de kullanıldığı aramalarda, eve 30 metre uzaklıktaki alanda kepçe ile yapılan kazıda, erkek cesedi bulundu.
Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset, Yüksek İhtisas Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Cesedin kimliğinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
ESKİ EŞ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında E.T. Kırıkkale'de, 3 yıl önce boşandığı E.L. ise Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı. E.T., emniyetteki ifadesinde eşinden 3 yıl önce ayrıldığını, kağıt toplayarak geçimini sağladığını söyledi. Eski eşi E.L.'nin 1 hafta önce kendisini arayarak, yanına geleceğini söylediğini belirten E.T., şöyle konuştu:
"Yanında 2 misafiri olacağını, evde hazırlık yapmamı istedi. Akşam geç saatlerde eski eşim E.L. yanındaki 2 kişi ile eve geldi. Evde oturduktan sonra benim dışarı çıkmamı istedi. Ben de evin dışına çıkarak onların konuşmasının bitmesini bekledim. Bir ara kavga sesleri yükseldi, ben aldırış etmedim. Yaklaşık 2 saat sonra beni evin içerisine tekrar çağırdılar. Evde kavga olduğu belli oluyordu, salonda kanepeler dağılmış, kan izleri vardı. Benden ortalığı toplamamı istediler ve evden ayrıldılar. Eve gelirken 3 kişiydiler, giderken 2 kişiydiler."
E.L.'nin de Ankara'daki işlemlerinin ardından Kırıkkale'ye gönderileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, -

=================

Çanakkale'de şimşekler geceyi aydınlattı

Çanakkale ve Balıkesir'de dün gece etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sırasında çakan şimşekler, geceyi aydınlattı.
Çanakkale ve Balıkesir'de dün gece gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağış sırasında çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Ayvacık ilçesi Assos bölgesinde bir vatandaş, cep telefonunun kamerasıyla gecenin karanlığında arka arkaya çakan şimşekleri görüntüledi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ise Aslan Babuççular isimli vatandaş, cep telefonu kamerasıyla şimşek çakma anını kaydederken yıldırım düştü. O anlar Babuççular'ın cep telefonunun kamerasına yansıdı.
Çanakkale'den Bozcaada'ya sabah ve akşam yapılan feribot seferleri de fırtına nedeniyle iptal edildi.

Görüntü Dökümü
--------
Şimşeklerin çakma anından görüntüler.
Vatandaşın cep telefonu ile kayıt yaptığı sırada yıldırım düşmesinden görüntü.
Yağmur yağışından görüntü.
Boğazdaki feribotlardan görüntü.
Yağmurda yürüyen vatandaşlardan görüntü.

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

====================

Milas'ta TOKİ heyecanı

MUĞLA'nın Milas'ın ilçesinde inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 50'si 2+1, 50'si ise 3+1 olmak üzere toplam 100 daire, kura çekimi sonucu sahiplerini buldu.
Milas'ın İsmetpaşa Mahallesi'nde 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilmesi planlanan toplam 100 adet TOKİ konutu için başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, bugün hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda Milas 3'ncü noteri tarafından gerçekleştirilen kura çekimi öncesinde kısa bir konuşma yapan TOKİ görevlisi Özgür Murat Demir, "Bugün 50 adet 2+1 ve 50 adet 3+1 olmak üzere konut kurası gerçekleştireceğiz. Hak sahipleriyle ileri bir tarihte sözleşme imzalanacak. Yıl başından sonra olacak muhtemelen. O tarihe kadar hak sahipleri hiçbir bedel ödemeyecekler. Konut kurası çektikten sonra sözleşme imzalanacak ve peşinatları alınacak. 2+1 50 konut için 20 engelli grubu, 62 emekli grubu ve 220 normal başvuru bulunmakta. 3+1 50 konut için ise, 4 şehit ailesi başvurusu, 28 engelli grubu başvurusu, 56 emekli grubu başvurusu olmak üzere 488 normal başvuru bulunmakta. Çekilişlerimiz Milas 3. noteri huzurunda gerçekleştirilecek. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
İSMİ OKUNANLAR ALKIŞLANDI
Demir'in yaptığı konuşmanın ardından noter tarafından ilk olarak 2+1 konutların daha sonra ise 3+1 konutların kurası çekildi. Kura çekimi sırasında isimleri okunanlar, salonda bulunanlarca alkışlandı. Kurada ismi okunanları, ilk olarak yanındaki vatandaşlar tebrik etti. Kura çekimi bitiminde ise isimleri okunmayanlar, salonu terk etti.
YENİ EVLİ ÇİFT VE GAZİNİN MUTLULUĞU
Eşi Raziye Boz ile kura çekimine katılan Sercan Boz, yeni evlendiklerini ve evlerinin kira olduğunu belirterek, "3+1 konutlar için başvuru yaptık. Kurada adımız çıktı. Çok güzel bir duygu. Keşke katılan herkese konut verilme imkanı olsaydı. Biz çok mutluyuz" dedi. Kurada güzel haberi alan bir diğer isim Güneydoğu gazisi İsmet Kaya ise, "Mutluyum. Gazi olduğum için de gurur duyuyorum. Devletimizin vermiş olduğu kontenjandan faydalanarak, başvuruda bulunduk. İnşallah nasip olur yeni evimizde otururuz. Çok fazla kişi başvuruda bulundu. Çıkmadığı için üzülenler oldu. Keşke imkan olsa da herkes ev sahibi olsa" dedi.
İSMİ OKUNMAYANLAR PARASINI GERİ ALACAK
Kura çekiminin ardından TOKİ yetkilileri isimleri okunmayanların yatırmış oldukları 1000 TL'lik başvuru ücretini geri alabileceklerini belirtirken, kurada adı okunanların listesinin gün içerisinde TOKİ'nin internet sitesinde yayınlanacağını ifade etti.

Görüntü Dökümü
----------
Kura çekilen salondan görüntü
Kura çekiminden
TOKİ Görevlisi Özgür Murat Demir konuşma yaparken görüntü
Kurada ismi çıkan gazi İsmet Kaya ve Sercan Boz ile röp

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement