DHA YURT BÜLTENİ - 14 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 14

(Özel) - Camlarını kırdıkları 15 aracın içindeki eşyayı çaldılarDİYARBAKIR'da, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, farklı noktalarda park halinde 15 aracın camları kırılıp, içindeki eşya çalındı.

12.07.2019 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel) - Camlarını kırdıkları 15 aracın içindeki eşyayı çaldılar

DİYARBAKIR'da, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, farklı noktalarda park halinde 15 aracın camları kırılıp, içindeki eşya çalındı.

Kimlikleri belirsiz kişi ya da kişiler, merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde site bahçeleri ve yol kenarlarında park halindeki toplam 15 aracın camını kırıp, içerisinde bulunan eşya çaldı. Sabah saatlerinde araçlarının camlarının kırıldığını fark eden sürücüler, olayı polis ekiplerine bildirdi. İhbarla gelen polis, şüphelileri belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

Aracının camını kıranların bulunmasını isteyen sürücülerden Nesrin Aslantaş, "Sabah telefonum çaldı. Apartmandaki komşum işe giderken aracımın camının kırık olduğunu söyledi. İndiğimde sadece benim değil 3 aracın daha camlarının kırıldığını öğrendik. Batıkent sitesinde 4 aracın camlarını kırmışlar. Polisler geldiğinde şehir genelinde dün gece toplamda 15 aracın camı kırıldığını söylediler. Güvenlik kameralarına da baktılar. Aracımda bir poşet vardı. Onu da almışlar. Diğer araçlardan cüzdan, gözlük ve benzeri şeyleri almışlar" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------
Camı kırılan arabadan detay
Nesrin Aslantaş'ın aracın içerisini kontrol etmesi
Nesrin Aslantaş'ın konuşması
Siteden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrah KIZIL/DİYARBAKIR,
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 257 MB

====================

Yıldırım düşmesi sonucu ölen baba-kız toprağa verildi

İZMİR'in Kınık ilçesinde, kurutmaya bıraktıkları tütünü yağmurdan korumak için üzerine naylon örtü sererken yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren çiftçi Bayram Türkmen (46) ve kızı Tülin Türkmen (15) gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Tülin Türkmen'in tabutuna gelinlik serildi.

Kınık'ın kırsal Taştepe Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk babası Bayram Türkmen, dün (perşembe) saat 02.00 sıralarında aniden sağnak yağmur başlaması üzerine kızı Tülin Türkmen ile Hamzalı Mahallesi, Su Deposu Mevkisi'nde kurumaya bıraktıkları tütünlerinin üzerine, naylon örtü sermek istedi. Bu sırada yıldırım düşmesi sonucu baba-kız ağır yaralandı. Yakınları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, baba-kızın yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Baba-kızın cesetleri, önce Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

TABUTUNA GELİNLİK SERİLDİ

Yapılan otopsinin ardından baba-kızın cenazesi bugün yakınları tarafından teslim alınarak Kınık'ın Taştepe Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Cenazeler evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Yaşamının baharında hayata gözlerini yuman Tülin Türkmen'in tabutunun üzerine gelinlik serildi. Alevi dedesi Naci Yüksel'in ettirdiği duanın ardından baba-kız için helallik istendi. Daha sonra baba-kızın tabutları omuzlara alınarak Taştepe Cemevi'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Kınık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Oral Kaymak, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Kenan Akgöllü, Türkmen ailesinin yakınları ve çok sayıda köylü katıldı. Burada Bayram Türkmen ve kızı Tülin Türkmen için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

EŞİ VE KIZININ ARDINDAN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Namaz kılınmasının ardından cenazeler Taştepe Mezarlığı'na götürülürken, Birsen Türkmen, eşi ve kızı için gözyaşı döktü. Eşi ve kızının tabutlarının konulduğu cenaze aracının arkasına binmek isteyen Birsen Türkmen'e yakınları engel olup, sakinleştirmeye çalıştı. Baba-kızın cenazeleri daha sonra mezarlığa götürülüp, yan yana toprağa verildi.

YAŞAMI DRAM DOLU

Yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren Bayram Türkmen'in aslen Kınık'ın Büyükoba Mahallesi'nden olduğu,15 yaşındayken anne ve babasının vefatının ardından Taştepe Mahallesi'ne çoban olarak geldiği, burada kendini sevdirmesi üzerine Muhtarlık tarafından kendisi için ev yapılıp, evlendirildiği ve bu evlilikten 5'i kız 7 çocuğu olduğu öğrenildi. Türkmen'in maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle, kendisi gibi yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren kızı Tülin Türkmen'i 7. sınıftan sonra okutamadığı da belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Baba-kızın cenazesinin evlerinin önüne getirilmesi
-Tülin Türkmen'in tabutuna gelinlik serilmesi
-Evin önünde dua edilip, helallik alınması
-Cenazelerin omuzlarda cemevine getirilmesi
-Birsen Türkmen'in eşi ve kızının ardından gözyaşı dökmesi
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazeye katılanlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Cevdet ŞEN/ KINIK (İzmir),

===========================

Kemik kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Taner'in ölümü ilçeyi yasa boğdu

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, 3 yıldır kemik kanseri tedavisi gören Taner Oktay(20) yaşamını kaybederken, imzalı Fenerbahçe forması ve kaleci Volkan Demirel'in hediye gönderdiği eldivenlerle son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi süresince sosyal medyadan kampanyalar yapılan, arkadaşları tarafından moral olması için çeşitli etkinlikler yapılan Taner Oktay'ın ölümü ilçeyi üzüntüye boğdu.

Ereğli'ye bağlı Kocaali Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Oktay ile Aynur Oktay'ın çocukları Taner Oktay'a 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Taner Oktay'ın bir buçuk yıl önce tümör nedeniyle sağ kolu kesildi. Yaşama tutunmak için mücadele eden Taner Oktay, sosyal medya hesabından da sağlığı ve tedavisiyle ilgili paylaşımlar yapmaya başladı. İlçede binlerce kişinin takip ettiği Taner Oktay'ı arkadaşları da yalnız bırakmadı. Tedavisi için kampanyalar yapılan Taner Oktay, arkadaşlarının verdiği moralle durumu iyiye gitmeye başladı. Taner Oktay'ın rahatsızlığının bir yıl önce tekrar ortaya çıkmasıyla tedavisine yeniden başlandı. Taner Oktay, tedavi gördüğü özel hastanede yaşam savaşını kaybetti. İlçede geniş bir kesim tarafından tanınan Taner Oktay'ın ölümü sevenlerini üzüntüye boğdu.

Taner Oktay'ın cenazesi hastaneden alınarak evine götürüldü. Bu sırada tabutun üzerine çok sevdiği Fenerbahçe'nin futbolcularının imzaladığı forma ve kaleci Volkan Demirel'in kendisine hediye gönderdiği kaleci eldivenleri koyuldu. Arkadaşları, evin balkonuna da 'Taner Oktay kardeşimiz, seni seviyoruz' pankartı astı. Taner Oktay, evinin önünde kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları içinde aile mezarlığında toprağa verildi.

AİLESİ VE SEVENLERİ ÜZÜNTÜYE BOĞULDU
Taner Oktay'ın babası Hüseyin Oktay, oğlunu yaşatabilmek için aile olarak tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Çok üzgün olan baba Hüseyin Oktay, "Çocuğum 17 yaşında kansere yakalandı. 3 yıldır çekiyor. Doktorlar ve ailesi olarak tüm imkanları kullandık. Ama sonuç iyi olmadı. Kanser tanısı konduktan ve sağ kolundan başladığı için hastalığı sağ kolu alındı. Ancak buna rağmen rahatsızlığı daha da yoğunlaştı. Kemoterapiye de cevap vermedi. Sonuç iyi olmadı." dedi.

Taner Oktay'ın sosyal medyadan 'hastalığı yenip karşınıza çıkacağım' yazılı açıklaması okuyanları duygulandırdı. Taner Oktay'ın ölüm haberi üzerine yüzlerce kişi fotoğrafının altına üzüntülerini belirten yorumlar yazdı.

Görüntü Dökümü
-Cenaze evi
-Evin içindeki tabutun başında ağıt yakanlar
Volkan Demirel'in giydiği eldivenler ve futbolcuların imzaladığı forma
-Baba Hüseyin Oktay ile röportaj
-Cenazenin dışarıya alınması
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazenin mezarlığa götürülmesi
-Taner Oktay'ın fotoğrafları

Süre: (4: 06) Boyut: (731 MB )
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===========

Alaplı'nın son Kore gazisi toprağa verildi

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde hayatını kaybeden ilçenin son Kore gazisi Selahattin Sami Mutlu (90) askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ereğli ilçesinden cenazeye gelen silah arkadaşı gazi Turan İnan, tabutun başından ayrılmayarak gözyaşı döktü.

Kore gazisi Selahattin Sami Mutlu, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaşamını yitirdi. Selahattin Sami Mutlu için ilçedeki Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Selahattin Sami Mutlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cami avlusuna getirildi. Törene, Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Alaplı Jandarma Komutan Vekili başçavuş Mükremin Sabuncu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Selahattin Sami Mutlu'nun Ereğli ilçesinde yaşayan silah arkadaşı gazi Turan İnan, tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Gözyaşı döken Turan İnan'ı askerler teselli etti.

Alaplı ilçesinde kayıtlı son Kore gazisi olan Selahattin Sami Mutlu'nun cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Sofullu köyünde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
1 Şehit Kore Gazisi Merkez Cami önüne gelişi
2 Kore Gazisi Turan İnan tabut başında beklemesi
3 Cenaze Namazı
4 Detaylar

Süre: (3.16) Boyut: (198)
Haber-Kamera: Cem SÜRMENELİ/ZONGULDAK,

======================

Boş 27 kasayı üst üste koyup taşıdılar

ELAZIĞ'ın Baskil ilçesinde kayısı bahçelerinde çalışan mevsimlik işç işçiler, boş 27 kasayı üst üste yerleştirip taşımaları dikkat çekti.

Baskil ilçesine bağlı Çiğdemlik köyünde kayısı bahçelerinde çalışan mevsimlik işçiler, kayısı kasalarını taşımak için ilginç bir yöntem buldu. İşçiler, kayısı konulması için bahçeye getirilen boş kasaları tek tek taşıma yerine, üst üste bırakarak taşıdı. İşçilerin 27 kasayı üst üste koyup taşıması ilginç görüntüler oluşturdu. Mevsimlik işçilerin pratik kasa taşıma işlemleri cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü
----------
Kasaların işçi tarafından taşınması
Genel ve detay görüntüler

Haber: Erkan BAY Kamera: ELAZIĞ,
GÖRÜNTÜ BOYUTU:  3  MB

==========================

Omurilik hastası Zehra yardım bekliyor

SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde, omurilik hastası olan 7 yaşındaki Zehra Mer'in tedavisi için ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor.

Akyazı İnönü Mahallesi'nde yaşayan Mer ailesi, doğuştan omurilik hastası olan kızları Zehra Mer'in tedavisi için yardım bekliyor. Gemilerde çalışan, şeker hastalığı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır çalışamadığını ve sosyal güvenlik sigortasının olmadığını belirten Ali Mer, kızının bugüne kadar çeşitli hastanelerde 7 kez ameliyat olduğunu, İstanbul'da özel bir hastanede tedavisinin devam ettiğini, ameliyatı için para gerektiğini söyledi.

Ali Mer sosyal güvencelerinin olmaması nedeniyle kızlarının ameliyatı için 30 bin TL gerektiğini belirterek, kızının omurilik rahatsızlığı nedeniyle oturmakta, yatmakta zorlandığını ifade etti. Kızının aynı zamanda beyninde su toplanması nedeniyle de rahatsızlığının olduğunu açıklayan Ali Mer, kızının tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Baba Ali Mer ile röportaj
-Zehra Mer'in Kuran kursundaki görüntüleri

HABER-KAMERA: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

====================================

Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon sürüyor

EDİRNE'de zemin yenilenme çalışması için trafiğe kapatılan tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarını sürüyor.  Matkap yardımıyla bozuk olan taşların kaldırıldığı köprüde çalışmaların 3 haftada tamamlanması hedefleniyor.

Edirne'de Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ve 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi ile kent merkezini birbirine bağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprülerinde restorasyon için 3 gün önce çalışma başlatıldı. Edirnelilerin uzun süredir bozuk zemininden şikayet ettiği köprülerden ilk çalışmanın trafiğe kapatılarak başlatıldığı Tunca Köprüsü'nde  ilk olarak bozuk olan taşları belirlendi. Matkap yardımıyla kaldırılan taşlar buradan taşındı.
Restorasyonu gerçekleştiren firmanın şantiye şefi Ali İhsan Gündüz, restorasyonun aslına uygun şekilde yapılacağını söyledi. Gündüz, "Yapıştırıcı olarak kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanacağız. Biz firma olarak Bosna Hersek'teki Mostar Köprüsü'nün restorasyonunu yapan firmayız. Bizim işimiz tarihi köprüleri yapmak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Tarihi eserlere olan saygımızla bu çalışmayı yapıyoruz. Bu köprüyü tarihe uygun şekilde atalarımızın yaptığı gibi aynı harçları kullanarak yapacağız" dedi.

Öte yandan köprünün kapatılması nedeniyle Karaağaç Mahallesi'ne ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşım Bosnaköy köyünden ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden sağlanmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü
--------------------------
Tarihi köprüden detaylar
İşçilerin çalışması
Köprü ve arkada Selimiye camisi
Köprüden yaya geçenler
İşçilerin çalışması
Gündüz ile röp.
Detaylar

Haber-Kamera: Olgay GÜLER/ EDİRNE, -

==========================================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem
    12:40 Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem

    Samsun'da bir kafede para karşılığı barbut (kumar) oynandığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 7 kişi suçüstü yakalandı. Olayda kullanılan para ve kumar malzemelerine el konulurken, her bir kişiye 6 bin 425 TL para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.


Advertisement