Dha yurt bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha yurt bülteni - 14

Dha yurt bülteni - 14

Evin, uygun yaşa geldiğinde yüz ve saç nakli yapılacakSuriye'deki iç savaşta bombaların düştüğü evlerinde yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan Evin Hacı İbrahim'e (9), Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde kozmetik müdahale yapılacak ve burun bölgesindeki tıkanıklık giderilecek.

26.09.2019 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evin, uygun yaşa geldiğinde yüz ve saç nakli yapılacak

Suriye'deki iç savaşta bombaların düştüğü evlerinde yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan Evin Hacı İbrahim'e (9), Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde kozmetik müdahale yapılacak ve burun bölgesindeki tıkanıklık giderilecek. Evin uygun yaşa geldiğinde ise yüz ve saç nakli planlanıyor.
Suriye'nin Kamışlı bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı 2013 yılında, bombaların düştüğü evlerinde Menal Hacı İbrahim ölürken, o tarihte 3 yaşında olan kızı Evin Hacı İbrahim yaralandı. Vücudunun büyük kısmı ile yüzünün tamamı yanan Evin ve babası Rezan Hacı İbrahim, Türkiye'ye sığındı. Evin'i Batman, Malatya ve Adana'daki hastanelerde 5 kez ameliyat ettiren Rezan Hacı İbrahim, sonrasında Antalya'ya geldi. AÜ Hastanesi'nde ilk olarak, nefes almakta zorlanan minik Evin'in burun delikleri açıldı, ardından uygulanan operasyonla ağız kenarlarındaki darlık genişletildi. Evin'e son olarak da kalıcı makyajla kaş yapılıp şekil verildi.
TÜRKÇEYİ ÖĞRENİP İLKOKULA BAŞLADI
Ailesiyle Şırnak'a yerleşen Evin Hacı İbrahim, Türkiye'de bulunduğu süre içinde Türkçeyi öğrenip ilkokula başladı. Şırnak Fatih İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Evin, tedavisinin devamı için babası ve ağabeyiyle birlikte AÜ Hastanesi'ne geldi. AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından muayene ve kontrolleri yapılan Evin'e, yüz ve saç nakli öncesinde yapılması gereken müdahalelerin gözden geçirildiği belirtildi. Evin'in burun bölgesindeki tıkanıklık giderilecek ve kozmetik müdahaleler yapılacak.
Baba Rezan Hacı İbrahim, "İlk ameliyatlar başarılı geçti. Bombanın etkisiyle tamamen yanan yüzüne 7 kez operasyon yapıldı. Daha sonra Şırnak'ta tedavilerine devam ettik. Evin okula başladı. Şimdi ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kontrol ve burnundaki tıkanıklığın açılması için geldik. Evin nefes almakta zorlanıyor. Bu süreç kendisini çok yoruyor. Fakat Evin yüz nakli olmak istiyor. Doktorlar bunun 15- 16 yaşından önce olamayacağını söyledi. O yaşlara gelince, uygun bir donör bulunursa nakil olacak" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------------
-Evin ve kardeşi
-Evin ve Özlenen Özkan yan yana
-Özlenen Özkan'ın açıklaması

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA-DHA)

====================

Emniyet kemeri mucize yarattı

150 metreden araçları ile uçuruma yuvarlanan çift birkaç sıyrıkla kurtuldu. Emniyet kemeri hayata bağladı.
"Ölüm tokası" kullananalar bu haberi dikkatli okusun...
Son günlerde gündemden düşmeyen ölüm tokası kazaklarına bir kez daha vurgu yapan mucize kurtuluş Antalya'da yaşandı.
Antalya'da içinde bulundukları otomobille yaklaşık 150 metrelik uçuruma yuvarlanan Mehmet Kapusuz (60) ve eşi Ayşe Kapusuz (58), emniyet kemerleri takılı olduğu için ölümden kurtulduklarını söyledi.
Antalya'da oturan Mehmet Kapusuz, kullandığı 07 MUD 09 plakalı otomobille dün öğle saatlerinde Burdur'daki akrabalarını ziyarete giderken, Çubukbeli mevkiinde önüne köpek çıktı. Köpeğe çarpmamak için manevra yapan Kapusuz, direksiyon hakimiyetini yitirdi. Yağış nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkan otomobil, yaklaşık 150 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Yan koltukta bulunan eşi Ayşe Kapusuz'la araçta sıkışan Kapusuz, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye, UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yaklaşık 500 metre yürüyerek araca ulaştı. Sıkıştıkları yerden çıkarılan Kapusuz çifti, sedyeyle ambulansa alınarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza anında emniyet kemerleri bağlı olan çift, bu sayede kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.
'KAZADAN BURNUMUZ BİLE KANAMADAN ÇIKTIK'
Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen çift, evlerinde yaşadıklarını anlattı. Mehmet Kapusuz, otomobile bindiklerinde emniyet kemerlerini hep taktıklarını söyledi. Dün de yol çıkmadan önce kemerlerini taktığını anlatan Kapusuz, "Çubukbeli mevkiinde yola köpek atladı. Köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdım. Yağış nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettim ve uçurumdan yuvarlandık. Uçurumdan düştüğümüz halde, Allah'ın izniyle kazadan burnumuz bile kanamadan çıktık. Emniyet kemerinizi sürekli takın" dedi.
'KEMERİNİZİ BAĞLAMADAN YOLA ÇIKMAYIN'
Eşi Ayşe Kapusuz ise normal bir şekilde seyahat ettiklerini belirterek, "Uçuruma yöneldiğimiz sırada Mehmet'e 'Eyvah gidiyoruz' diye bağırdım. Uçurumun ucundayken gözlerimi kapattım. Araç takla atarak durdu. Durduktan sonra gözlerimi açabildim. Hiçbir şey olmamış gibi araçtan indik. Demek ki yiyeceğimiz ekmek varmış. Allah malımızı aldı ama canımızı çok şükür bize bağışladı. İyi ki emniyet kemerimiz bağlıydı. Kemerinizi bağlamadan yola çıkmayın" dedi.

Görüntü Dökümü
------------
-Ayşe kapusuz'un ayağının görüntüsü
-Ziyarete gelen komşunun görüntüsü
-RÖP 1: Ayşe Kapusuz
-RÖP 2: Mehmet Kapusuz

Haber: Aslı DURAN-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

========================

Şanlıurfa'da bedava döner kuyruğu

Şanlıurfa'da bir restoranın işletmecisi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara yarım ton et döner ikram etti. Vatandaşlar bedava et dürümünü almak için metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.
Bir döner zincirinin Şanlıurfa şubesi Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 500 kilo sandviç et döneri dağıttı. Bedava et dönerin dağıtıldığını duyan çok sayıda vatandaş iş yeri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, dakikalarca döner sırası bekledi. Muharrem Ayı nedeniyle her gün bir şubede ikram olacağını kaydeden işletme müdürü Mehmet Selim Özbay, "Her gün bir şubemizde döner ve ayran ikramında bulunuyoruz. Bugün de Şanlıurfa şubemizde aşure ayı nedeniyle 500 kilo et dağıtacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
------------
Bedava et döner almak için uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar
Döner kuyruğunda bekleyenler
İşletme müdüü açıklamada bulunması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA

===============

Adıyaman'da otomobil takla attı: 2 yaralı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Kaza, öğleden sonra Gölbaşı - Kahramanmaraş karayolunun 11'inci kilometresinde meydana geldi. Murat A. yönetimindeki 54 FF 505 plakalı araç kontrolden çıkarak takla attıktan sonra tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile otomobilde yolcu olarak bulunan Battal B. yaralandı. Yaralılar ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
----------
-Takla atan otomobil
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

=================

FETÖ şüphelileri adliyede

SİVAS'ta, 2011 yılında terör örgütü FETÖ/PDY tarafından polislikten komiser yardımcılığına geçiş sınavı sorularının sızdırılması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla dün 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sivas'ın yanı sıra Erzurum, Adana, Samsun, Ankara, Tokat, Nevşehir, Niğde, Isparta ve Aksaray'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda İ.A., H.A., G.A., A.M., A.Ç., İ.Ş., Ş.Y., R.A. ve M.T. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi. Şüpheliler R.A.,A.M.,G.A.,M.T., ve A.Ç. çıkarıldıkları mahkemece yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü
---------
-Adliyeden görüntü
-Şüphelilerin görüntüsü

Haber-Kamera:  Uğur YİĞİT/SİVAS


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha yurt bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.


Advertisement