Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

HDP'li Önder: Tutuklamalar barış umudunu ve ortak yaşam idealini sıfırlayacakDÜN akşam gözaltına alındıktan sonra, bugün Diyarbakır Adliyesi'ndeki sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder, eşbaşkanları ve milletvekili...

04.11.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Önder: Tutuklamalar barış umudunu ve ortak yaşam idealini sıfırlayacak

DÜN akşam gözaltına alındıktan sonra, bugün Diyarbakır Adliyesi'ndeki sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder, eşbaşkanları ve milletvekili arkadaşlarının tutuklanmasını siyasi bir karar olarak değerlendirerek, "Bu kararın hukukiliğinden, adilliğinden bahsetmenin hiç bir imkanı ve ihtimali yok" dedi.

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Kahraman Mehmet Emin Aktar ile birlikte adliye önünde bekleyen basın mensuplarına adliye çıkışında konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Sürreya Önder, milletvekillerinin tutuklanamısının, barış umudunu sıfırlayacağını belirterek, "Başta eş başkanlarımız olmak üzere bir çok vekil arkadaşlarımız tutuklandı. Bu kararın hukukiliğinden adilliğinden bahsetmenin hiç bir imkanı ve ihtimali yok. Tamamen politik düzlemde, demokratik siyaset alanını, barış umudunu ve ortak yaşam idealini sıfırlayacak. Bunu da iradi olarak yapacak tutumla karşı karşıyayız. Üstellik bu sadece HDP ile sınırlı bir şey değil. Bugün HDP'yi hedef almış gibi gözükebilir. Ama toplumda artık muhalif sesi de bir yana bıraktık, biat etmeyen kim varsa onları bin bir yolla demokratik siyaset alanından giderek yaşamdan tasfiye etmenin yapı taşları bunlar, içinden geçtiğimiz günler. Fakat umudu tükettiğimiz, umudu yere serdiğimiz günler de değil, gördüğümüz en kötü günler de bunlar değil. Bu halk bu demokrasi güçleri en az bunun kadar karanlık bir çok dönemden barışı demokrasiyi ve özgürlük şiarını yükselterek çıktı. Şimdi biz bu kararlılıkla değerlendirmelerimizi yapacağız" dedi.

DEMİRTAŞ'IN GÖNDERDİĞİ MESAJI AVUKATI OKUDU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Kahraman da, Demirtaş'ın el yazısıyla yazdığı mesajı okudu. Demirtaş'ın barış vurgusu yaptığı mesajını okuyan Kahraman, "Hükümet ve saray öncülüğünde devam eden sivil darbenin bir başka aşamasıyla karşı karşıyayız. Ben ve arkadaşlarım bu hukuk dışı darbeye karşı her yerde her aşamada dim dik durmaya devam edeceğiz. Bizler halkımızın fedakarca yürüttüğü demokrasi özgürlük ve barış mücadelesine sıkı sıkıya bağlı kalacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu zulüm günleri direnişimiz karşısında er geç son bulacaktır. irademizi kırabileceklerini sananlar bu ucuz komplolarla kendi zavallılıklarını teyit etmiş oldu. koşullar ne olursa olsa demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış çağrılarımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bütün dostlara en içten selam ve sevgilerimi iletiyorum" dediğini aktardı.

HDP'li vekillerin avukatlarından Mehmet Emin Aktar ise, tutuklanan Eşbaşkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Diyarbakır dışındaki bir cezaevine götürüleceğini tahmin ettiğini ifade ederek, "Ama hava alanına götürüleceğini biliyoruz. Benden onun için bir çanta hazırlamamız istendi. Figen Yüksekdağ da muhtemelen Diyarbakır dışına götürülecek, yani tahminlerimiz o yönde" diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kalabalığın adliyeden çıkışı

-Önder'in açıklaması

-Av. Mahsuni Kahraman, Demirtaş'ın mesajını okuması

-Adliye önünden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

===================

Fırat Kalkanı'ında 101 hedef vuruldu, 17 IŞİD'li öldürüldü (2)

IŞİD'İN SALDIRISINDA 3 TÜRK ASKERİ YARALANDI

Suriye'de 73 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk birliğinin bulunduğu bölgeye, IŞİD'li teröristler tarafından havan topu, roket ve el bombası atıldı. Saldırılarda şarapnel parçalarıyla 3 Türk askeri yaralandı. Yaralı askerler, sınır hattında hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olduğu belirtilen bir asker, helikopterle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Genel Kurmay Başkanlığı'nda yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Bugün akşam saatlerinde DAEŞ unsurlarınca birliklerimizin bulundukları bölgeye atılan havan topunun şarapnel parçalarından, diğer bir bölgede de atılan roket ve el bombasından dolayı biri 1'i ağır olmak üzere kahraman 3 personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

===================

Çorlu'da HDP'lilerin protestosuna polis müdahale etti: 13 gözaltı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde HDP'li milletvekillerinin gözaltı ve tutuklanmalarını protesto gösterisine polis müdahale ederek, 13 kişiyi gözaltına aldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek isteyen HDP'liler, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Meydanda güvenlik önlemleri alan polis, protesto gösterisi ve basın açıklamaları yapmak isteyen HDP'lilerden dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine müdahale eden polis ekipleri, yaşanan arbedede 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek soruşturmalarını başlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-HDP'lilerin toplanması

-Polisin dağılmaları yönünde uyarısı

-Dağılmayan grup

-Polisin müdahalesi

-Yaşanan arbede

-Gözaltına almalar

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), -

===================

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya HDP tepkisi

"Demokrasi dersi vermeye kalkmalarını kabul etmiyoruz"

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin ifade vermeyi reddederek konuyu bu aşamaya getirdiklerini, teröre destek verilirse yargının ve milletin hesap soracağını söyledi. Avrupa'dan gelen tepkilere sert yanıt veren Çavuşoğlu "Avrupa Birliği ülkelerini çoğu malasef PKK'ya çok güçlü destek veriyorlar. Onların gelip bize hukukun üstünlüğü gibi demokrasi gibi ders vermeye kalkmasını kabul etmiyoruz" dedi.

İzmir'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Erol Ayyıldız'ı makamına ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına, HDP eş genel başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanması, Avrupa'dan gelen tepkilerle ilgili değerlendirme yapan Çavuşoğlu, Avrupa'ya sert tepki gösterdi. TBMM'de hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra mahkemelerin milletvekillerini ifade vermeye çağırdığını, aralarında muhalefet partilerinin genel başkanlarının da olduğu pek çok milletvekilinin ifade vermesine karşın, HDP milletvekillerinin vermediğini söyledi. Çavuşoğlu "Hatta eş başkanlar diğer milletvekillerine mahkemelere gitmemeleri konusunda telkinde bulundu. Yani Türk mahkemelerini, Türk hukukunu defalarca tanımadıklarını söylediler. Bizde, şahit bile olsan çağırılınca gitmeseniz, sizi gelir mahkemeye götürürler. Dün akşam maalesef bu aşamaya onlar getirdi. Kimse hukukun üstünde değildir. Yargıya teslim edildiler. Mahkeme bazılarını tutukladı. Bazıların serbest bıraktı. Eş başkanların çağrısına rağmen ifade vermeye gidenler dünkü gözaltı listesinde yoklardı. Herkes hukuka uyacak. Onlar bile bile işi bu noktaya getirdiler. Kimse Türk mahkemelerinin, yargısını üstünde değildir. Bağımsız yargı kararını verir" dedi.

Avrupa'dan gelen tepkilere yanıt veren Çavuşoğlu, hukukun üstünlüğü deniyorsa İspanya'da bugün iki kez mahkemeye çağrıldığı halde gitmeyen bir belediye başkanın tutuklandığını söyledi. Avrupa'ya seslenen Çavuşoğlu, "Bize yıllardır telkinde bulunuyor, akıl vermeye çalışıyorsunuz. Bugün telefonda konuştuğum muhataplarıma da bunları söyledim. Biz çözüm için, terörü bitirmek içim önemli adımlar attık. Riskler aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Gerekirse Meclis'teki tüm sandalyeleri kaybederiz ama bu riski alacağım' dedi. PKK silahı bırakmadı. PKK'ya destek verenler de aralarına mesafe koymadı. Bu milletvekillerinden bazıları PKK'ya silah taşırken yakalandı. Bunun milletvekilliği, ifade özgürlüğü, dokunulmazlıkla ne ilgisi var. Teröre destek verirseniz yargı, bu millet hesap sorar. Yargı hukuk çerçevesinde hesap sorar" diye konuştu.

Bugüne kadar Avrupa'da birilerinin ve bazı ülkelerin Türkiye'ye demokrasi dersi, akıl vermeye çalıştığını belirten Çavuşoğlu, çözüm sürecinin ne zaman getirileceğinin de sorulduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Ancak bugüne kadar 'PKK silahı bırak. Terörle bir yere varamazsın' açıklaması duymadım. Saldırı olunca başsağlığı diliyorlar, üzüntülerin bildiriyorlar, orta derecede kınama da oluyor. PKK'ya 'Terör örgütüsün, silahı bırakmalısın' diyen görmedim. HDP'ye de 'Meclistesin artık, terörle aranıza mesafe koyun' da denmedi. Tam tersi PKK'lı teröristler Avrupa'da serbestçe dolaşıyor, para topluyorlar. Düğünlerde gelinle damadın yanına PKK'ya para toplamak için bir torba, kutu daha konuyor. İş adamlarından zorla para topluyorlar. Avrupa Parlamentosu içinde sergiler açıyorlar. Avrupa Birliği ülkelerinin çoğu maalesef PKK'ya çok güçle destek veriyorlar. Onların gelip bize hukukun üstünlüğü gibi demokrasi gibi ders vermeye kalkmasını kabul etmiyoruz. Herkes yargı kararlarına saygı gösterecek. Hukuku tanımıyorum, Türk yargısını tanımıyorum, ifade vermeye beni kimse götüremez derseniz alıp götürürler, ifadeni alırlar, seninle ilgili karar verirler. Keşke diğer milletvekilleri ve genel başkalar gibi ifade vermeye gitseler ve yargı kararına saygı duyacaklarını söyleselerdi" dedi.

Bazı belediye başkanlarının PKK'ya devlet bütçesinden aldıkları paylardan para aktardıklarını, iş makinelerinin PKK'nın elinde, bomba yerleştirmek, mayın yerleştirmek, hendek kazmak, çukur kazmak için kullanıldığını belirten Çavuşoğlu, "Devlet buna sessiz mi kalacak? İnşallah bundan ders alırlar. Türk mahkemelerini, kurumlarını tanımaları gerektiğini öğrenirler" diye konuştu.

İNSAN ODAKLI DIŞ POLİTİKA

Çavuşoğlu, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu'nda düzenlediği Siyaset Akademisi'nde partililere konuştu. Bakan Çavuşoğlu buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"İlkeli dış politika izlerseniz hedeflerinize her alanda ulaşırsınız. O yüzden bizim dış politikamızın birinci önceliği ilkeli dış politika. Bu arada vicdan çok önemli. Adaletin ve vicdanın sesi olmayı da başarabilmelisiniz. Aksi takdirde ne kadar paranız olursa olsun, ne kadar askeriniz olursa olsun, ne kadar silahınız olursa olsun saygın olamazsınız. Hatta dengeyi kaybederseniz zulüm yapan gruba girersiniz. Diğer taraftan insan odaklı dış politika izlemeniz lazım. Partimizin de siyasetteki anlayışı insanı ön planda tutmak. Akdeniz ülkesiyiz, Asya ülkesiyiz, Ortadoğu ülkesiyiz, tüm dünya bize gelecek. Öyle olmaz, proaktif olacaksınız. Milletin karar almasını beklemeyeceksiniz, karar masalarında yer alacaksınız. Hem çıkarlarınızı koruyacaksınız hem de oralarda adaletli kararlar alınmasını sağlayacaksınız."

Bakan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun valilikteki konuşması

-Bakan Çavuşoğlu'nun Siyaset Akademisi'nde partililere konuşması

Haber: Utku BOLULU-Kamera: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

===================

Cumhuriyet Gazetesi'ne destek eylemine polis müdahalesi

ANTALYA'da, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturmayı protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve EMEP İl Başkanı Hasan Alkan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı üzerine Kalekapısı Meydanı Attalos Heykeli önünde toplanan bir grup, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı ve yazarlarının gözaltına alınmasını protesto etti. Bir süre burada Cumhuriyet gazetesi okuyan grup üyeleri daha sonra basın açıklaması yapmak istedi. Toplantının yasal olmadığını belirten emniyet ekipleri, gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Bunun üzerine taraflar arasından tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Polis, çıkan olaylar nedeniyle Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve EMEP İl Başkanı Hasan Alkan'ın da aralarından bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Polis bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken diğer grup üyeleri dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Gruptan detay

Polisten detay

Çıkan tartışma

Polisin müdahalesi

Gruptakilerin gözaltına alınması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===================

Bakan Yılmaz: 153 bin Suriyeli çocuk Türkçe müfredatla eğitim görüyor (2)

SINAV STERESİNİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞMA

Antalya'da bir dizi etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muratpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Bakan Yılmaz'ı öğrenciler ve öğretmenler okulun kapısında çiçeklerle karşıladı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun kızı Meral Karaloğlu'nun da okuduğu sınıfta Türkçe dersine giren Bakan Yılmaz, bir süre çocuklarla ders dinledi. Dersin bitiminde öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, tavsiyelerde bulundu. İsmet Yılmaz, öğrencilerin yapıcı eleştiriler yapmasını istedi.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Yapıcı eleştirilere teşekkür etmeleri gerektiğini öğrencilere anlatan Yılmaz, "Aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi size bırakmak için uğraşıyoruz. Sıkıntılar ve dertler toplumu güçlendirir. Gölcük depreminde 50 bine yakın insanımızı kaybettik. Ondan bir ders aldık ve AFAD diye bir kurum kurduk. Acil iletişim hattı kurduk. Problemlerimiz var onları çözerek daha iyi duruma geleceğiz" dedi.

Türkiye'nin eskiden yardım alan bir ülke olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şimdi Türkiye yardım ediyor. Milli hasılaya oranla dünyada en fazla yardım eden ülke. Bütün krizlere rağmen daha iyiye gidiyoruz. Bugün dünden daha güçlüyüz" diye konuştu.

MATEMATİK DERSİNE GİRDİ

Bakan Yılmaz, daha sonra matematik dersi işlenen bir sınıfa geçti. Öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, matematiğin hayatın her alanında yer aldığını kaydetti. Matematiğin sevdirilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Matematik güncel hayattaki her soruya cevap veriyor. Bizim başarılı öğretmenlerimizin matematiği sevdirmesi gerekiyor. Matematiği sevdirirsek okuma gücümüz de artar. Anladığımızı daha iyi anlatırız" dedi.

SINAV KORKUSUNU AZATLMAK İÇİN

Eğitimde çok değişiklik yapıldığına yönelik eleştiriler geldiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çok şey değiştirdik ama iyiye gidelim diye yapıyoruz. Yıkmak için gelmedik. TEOG iyi oldu mu, oldu. Üniversite sınavlarına hazırlananların üstünde psikolojik baskı var. YÖK Başkanımız'la önümüzdeki dönemde sınava girecek öğrencilerin sınav korkusunu nasıl azaltırız diye bir çalışmamız var."

Öğrenciler, Bakan Yılmaz'dan okullarına kütüphane ve laboratuvar yapılmasını istedi. Yılmaz, bu ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Bakan İsmet Yılmaz'ın okula gelişi

Bakanın sınıfta öğrencilerle sırada otururken görüntüsü

Bakanın öğrencilerle selfie çektirmesi

Bakanın sınıfta konuşması

Bakanın olgunlaşma enstitüsünü ziyareti

Bakana ve valiye verilen hediye

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================

Bakan Albayrak, Tekirdağ'da açılışlara katıldı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Tekirdağ'da CLK Enerji Çağrı Merkezi ile Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin operasyon merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir dizi açılışlara katılmak üzere bugün öğleden sonra Tekirdağ'a geldi. Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tarafından karşılanan Bakan Albayrak, valilikte Vali Ceylan'dan brifing aldı. Vali Ceylan'ın altın yazlı vazo hediye ettiği Albayrak, daha sonra Ak Parti il başkanlığında partililerle bir araya geldi. Albayrak, Tekirdağ'ın sanayi ile önemli bir il olduğunu belirterek, "Türkiye'de enerji alanında özellikle de Trakya dediğimizde, Tekirdağ dediğimizde sanayisiyle, istihdamıyla, ekonomiye katkısı önemli bir ilimiz. Alt yapısı ihtiyaçları çerçevesinde Enerji Bakanlığı olarak biz, Tekirdağ'a ayrı bir önem veriyoruz. Bu çerçevede, Mayıs ayında tüm Türkiye'nin 21 dağıtım bölgesiyle alakalı kritik yatırım hamleleriyle ilgili adımlar atmaya başladık. Bunlardan bir tanesini bugün, inşallah 300 küsur kişiden fazla Tekirdağlı arkadaşlarımıza, dostlarımıza, hemşerilerimize istihdam sağlayacak hem çağrı merkezinin, açılışı hem de Türkiye'de elektrik dağıtım sektöründe bilişim alt yapısının da güncellenip daha kaliteli bir düzeye ulaşmasıyla alakalı elektronik alt yapısı skala sistemleriyle ilgili yeni bir merkezin inşallah faaliyeti ile ilgili bir ziyarette bulunacağız" dedi.

Bakan Albayrak, daha sonra 300 kişinin istihdam ettirileceği CLK Enerji Çağrı Merkezi ile Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin operasyon merkezlerinin açılışını gerçekleştirdikten sonra kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Bakan Albayrak'ın gelişi

-Valilikte karşılanması

-Hediye verilmesi

-Bakan Albayrak'ın konuşması

-CLK açılışı

-TREDAŞ operasyon merkezinin açılışı

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN- Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ -

=============

Tunceli'de HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanması protesto edildi

TUNCELİ'de aralarında HDP Tunceli milletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli belediyesi Başkanı Mehmet Ali Bul ile eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu kalabalık bir grup, HDP eş Genel başkanları ile milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etti.

Çarşı merkezi sanat sokakta bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik bir grup, "Darbeler halkın iradesini teslim alamaz" pankartını açarak buruda bir süre sloganlar atarak HDP Eş Genel başkanları ile bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etti. HDP Tunceli Milletvekili Ali Can Önlü ile Tunceli belediyesi başkanı Mehmet Ali Bul ile eş başkan Nurhayat Altun ile bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinin de bulunduğu grup adına basın açıklaması metnini okuyan HDP Tunceli il eş başkanı Aslan Çağ, HDP Eş Genel başkanları ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınarak tutuklanmasının var olan demokrasi kırıntısını da ortadan kaldırdığını söyledi. Çağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AKP ve Erdoğan, son bir yılda Türkiye kentlerinde yürütmüş oldukları kirli savaş politikalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam etmekteler. Dün akşam karanlık saatlerde Eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilimiz rehin alınmıştır. Yaşanan bu durum 90'lı yılların karanlık günlerini aşan bir duruma gelmiştir. Bu durum ülkede demokrasinin az kalmış kırıntılarına vurulmuş bir darbe niteliğindedir. Gün geçmiyor ki kendisine biat etmeyen ve kendisinden olmayan tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partiler, belediyeler, gençler akademisyenler, gazeteciler kısaca kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı her gün yeni bir operasyon, gözaltı ve tutuklama furyası ile karşılaşıyoruz. Bugün halkın seçilmiş iradelerine karşı hak ve hukuk tanımayan AKP ve saray zihniyetinin baskı ve zulmüne artık tahammül edilmeyecektir. Antidemokratik uygulamalar karşısında sokağa çıkan siyasi parti eş genel başkanları da darp edilerek gözaltına alınmıştır. Bütün bu gelişler AKP ve MHP'nin devlet içindeki pazarlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bir süredir idam cezası ve başkanlık sistemi için birlikte hareket eden faşist partilerin dün yaptığı görüşmeler sonucunda seçilmişlerimizin rehin alınması tesadüf değildir"

Yapılan basın açıklamasından sonra kitle bir süre oturma eylemi yaparak AKP karşıtı sloganlar attıktan sonra eyleme son vererek kalabalık grup olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Grup sanat sokağında toplanırken

-Grubun bir araya gelerek slogan atması

-Atılan sloganlar

-HDP il başkanı aslan Çağ'ın açıklamaları

-Açıklamadan detaylar

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,-

=============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement