Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Görüntülemek istediği hortumun içinde zor anlar yaşadıŞANLIURFA'da tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de çalışan özel güvenlik görevlisi Hasan Yıldız, kazı alanında cep telefonuyla görüntülemek istediği hortumun etrafında toplanmasıyla zor anlar yaşadı.

01.05.2017 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntülemek istediği hortumun içinde zor anlar yaşadı

ŞANLIURFA'da tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de çalışan özel güvenlik görevlisi Hasan Yıldız, kazı alanında cep telefonuyla görüntülemek istediği hortumun etrafında toplanmasıyla zor anlar yaşadı.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Örencik Mahallesi'nde 12 bin yıl önceden kaldığı tahmin edilen ve dünyanın ilk tapınağı olarak gösterilen Göbeklitepe'de oluşan hortum kısa süreli korkuya neden oldu. Hava sıcaklığının 18 dereceye düştüğü Göbeklitepe çevresinde aniden oluşan hortum kazı ekibine zor anlar yaşattı. Özel güvenlik görevlisi Hasan Yıldız da, kazı alanında oluşan tozlu hortumu cep telefonuyla çekmek istedi. Hortumun, etrafında toplandığı Yıldız zor anlar yaşadı. Bir süre hortumun içinde dönen Yıldız, yaşadıklarını ise telefonuyla görüntüledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Göbeklitepe kazı alanında oluşan hortum

Cep telefonuyla çekilen hortum

Hortumun içinde kalan Hasan Yıldız

Yaşanan panik anları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

================================

Humus'tan 1850 sivil daha tahliye edildi

SURİYE'de, rejim askerlerinin kuşatması altında bulunan Humus'un El-Waer bölgesinden tahliyeler devam ediyor. Dün gece yapılan tahliyede 1852 kişi daha İdlib'e getirildi.

Rejim ile muhalifler arasında yapılan anlaşma sonucu dün gece gerçekleşen tahliyelerde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı görevlileri sivillerin ihtiyaçlarını karşıladı. Humus'tan gerçekleşen tahliye ile ilgili bilgi veren Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki İHH Lojistik Merkezi Basın Danışmanı Selim Tosun, "Humus'un  El-Waer İlçesi'nden 50 otobüs, 8 ambulansla gerçekleşen tahliyede 1850 sivil daha İdlib bölgesindeki geçici barınma merkezine yerleştirildi. Bu tahliye ile bugüne kadar İdlib'e gelenlerin sayısı 9 bin 350'e ulaştı. Toplamda 13 bin kişi daha tahliye edilecek. Bu arada hasta ve yaralılarda İHH ambulansları ile İdlib'teki sahra hastanelerine getirilerek tedavi altına alındı" dedi.

Humus'tan 7 Nisan'da 1452 sivil tahliye edilerek Carablus'a yerleştirilmişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hasta ve yaralı taşıyan ambulanslar

Ambulanstan indirilen hastalar

İHH ekipleri hastaları araçlardan indirirken

Sivilleri taşıyan otobüsler

İHH ekipleri otobüslere gıda malzemesi taşırken

Otobüsün içindeki siviller

Gıda paketleri verilirken

Gelen otobüsler

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), -

================================

İki kızının konuşup, yürümesini istiyor

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 4 ve 5 yaşındaki iki kızı doğuştan yürüyemeyen ve konuşamayan Atalay ailesi, çocuklarının hastalığının teşhisinin de henüz koyulamadığını belirterek, tedavilerinin yapılmasını istiyor.

Atalay ailesinin 7 çocuğundan en küçükleri olan 4 yaşındaki Kader ile 5 yaşındaki Ayşe, doğuştan ayaklarını kullanamıyor, konuşamıyor. Aile, çocuklarını beş yıldır maddi imkansızlıklara rağmen birçok hastaneye götürdü. Ancak çocukların hastalıklarına hala teşhis konulamadı.

Teşhis için Almanya'dan tahlil sonuçlarının beklendiğini söyleyen baba Celal Atalay,

çocuklarının durumunun kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Çocukları 5 yıldır İstanbul'daki hastanelere götürüp getiriyorum. Bütün tahlilleri Almanya'ya gönderiliyor. Artık bizim de gücümüz yetmiyor. Hala hastalıklarının teşhisi konulmamış, ilaç dahi yazılmamıştır. Çocukları sadece fizik tedaviye götürüyoruz. Fizik tedavi için 6 ayda bir bize 30 seans veriyorlar. Biz İstanbul'daki hastaneye de artık gidemiyoruz. Kendi çabamızla çocuklara fizik tedavi yaptırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımdan dolayı bir yerde de çalışamıyorum. İyi bir tedavi yapılırsa çocuklarım iyileşecek. Bunun için yaklaşık 50 bin liraya ihtiyacım var" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA(Hakkari),

====================================

1 Mayıs'ta YSM'ya sitem: "Gözün kör olsun"

KAYSERİ'de 1 Mayıs kutlamaları, Mimarsinan Parkı'nda yapıldı. Kutlamalara katılan HDP'li grubun taşıdığı ve üzerinde "Seni yine başkan yaptırmadık ama, YSK'nın gözü kör olsun" yazılı pankart dikkat çekti.

Kayseri'de 1 Mayıs kutlamaları için izin verilen Mimarsinan Parkı çevresinde ve grupların yürüyeceği güzergahta polisin aldığı sıkı önlemler dikkat çekerken, kutlamanın başlayacağı saat 16.00'dan önce alanda dedektör köpekle birlikte bomba araması yapıldı. Toplanma yerlerinde buluşan 18 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde Mimarsinan Parkı'na yürüyerek geldiler. Grupların yürüyüşü de çevik kuvvet polislerinin önlemleri altında yapıldı. Park önündeki caddede toplanan gruplar, daha sonra kutlamanın yapılacağı parka polis kontrolünde alındılar. Yaklaşık 3 bin kişi, burada sanhede çalışan müziklere eşlik ettiler. Parka giriş yapan HDP'lilerin ellerindeki "Seni başkan yaptırmadık ama,YSK'nın gözü kör olsun" yazılı pankart dikkat çekti. Yürüyüş boyunca pankartı ellerinde taşıyan HDP'liler, parka girince de bırakmadılar. Burada yapılan konuşmalarda, işsizlik, ücret dağılımındaki adaletsizlik, taşeron işçilik, sendikalaşma önündeki engeller, çalışma barışı konuları üzerinde duruldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-1 Mayıs tuklamaları için grupların Mimarsinan Parkı'na gelişi

-Polisin üst araması yapması

-Grupların halay çekmesi

-Genel Detaylar

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ DHA)

=====================================

Uşak'ta 1 Mayıs kutlaması

UŞAK'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı.

Uşak Belediyesi önünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle saat 15.00'te toplanan kalabalık, İsmetpaşa Caddesi'nde sloganlar atarak 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na yürüdü. Meydan girişinde önlem alan polis vatandaşları titizlikle aradı. Alanda toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da yürüyüşe katılarak destek verdi. Miting alanını dolduran kalabalığa konuşma yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Sözcüsü Burak Yavaş, " Türkiye'de OHAL kapsamında ayaklar altına alınan bir hukukumuz var. Yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde gasp edildiği bir rejim var. Bunun en iyi örneğini Antalya'da ilan edilen alkol yasağından anlıyoruz. Bu süreçte 100 binden fazla kamu emekçisini ve işçiyi haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işlerinden eden KHK'lara, OHAL fermanlarına hayır demek için 1 Mayıs'ta alanlardayız" dedi.

Konuşmaların ardından miting alanındaki kalabalık çalan şarkılar eşliğinde halay çekti. Grup olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Grubun yürüyüşünden görüntü

-Gruptan detay görüntüler

-Burak Yavaş'ın konuşması

-Alandakilerin çalan müzik eşliğinde halay çekmesinden görüntü

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

=====================================

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 1 Mayıs İşçi Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İskenderun'da KESK üyesi sendikaların da yer aldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama tertip komitesinin düzenlediği program, Belediye Spor Kompleksi önünde başladı. Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen ve Arsuz'dan gelen STK'lar, KESK üyesi sendikalar, CHP, HDP, EMEP, Makine Mühendisleri Odası üyelerinden oluşan katılımcılar, toplanma alanına emniyetin güvenlik kontrollüyle giriş yaptılar. Burada davul-zurna eşliğinde katılımcılar halaylar çekti. Döviz ve pankart açan katılımcılar, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Komite adına Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Karataş bir konuşma yaptı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Toplanan kalabalığın ellerinde dövizlerle yürüyüşleri

Polisin alana girenlerinin üzerini araması

Polisin drone çalıştırıp havadan etkinliği takip etmesi

Alandan genel görüntü

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Karataş'ın konuşması

Grup Sıla'nın konserinden görüntüler

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

======================================

Menderes'te makilik bölgede yangın

İZMİR'in Menderes İlçesi'ndeki makilik bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahmetbeyli- Gümüldür yolunu ulaşıma kapatan yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla söndürüldü.

Gümüldür sahilindeki makilik alanda, bugün saat 16.00'da sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Beş yıldızlı Aria Claros Beach Hotel'in hemen bitişiğindeki alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına bir yangın söndürme helikopteri, Menderes Orman Şefliği ekipleri ile çevre ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın, kısa sürede yolun karşısındaki ormanlık bölgeye sıçradı. Çamlık ve yer yer makilik alanda yayılan yangın nedeniyle Ahmetbeyli, Gümüldür yolu trafiğe kapatıldı. Yüzlerce araç dumanların içinde kaldı. Yaklaşık iki saatlik çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı. Yangının hotel bitişiğindeki makilik alanda yer açmaya çalışan, temizlediği makilik çalıları yakan bir vatandaşın neden olduğu öne sürüldü. İsmi öğrenilemeyen vatandaşın gözaltına alındığı öğrenildi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Yangına müdahale edilmesi,

Yolda kalan araçlar

Yangından genel ve detay görüntü

Helikopter ile müdahale

Haber- Kamera: Latif SANSÜR/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde Akademisyen-Öğrenci Buluşması etkinliği düzenlendi. Sezgin, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı
    17:10 AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı

    AMD, Ryzen 8040 serisi mobil işlemcilerle yapay zeka işlevleri için büyük bir performans iyileştirme imkanı sundu. Şimdi ise aynı işlemcilerin Pro versiyonları ile karşımızda. Aynı zamanda AMD masaüstü için de yeni 8000 serisi Pro işlemcileri tanıttı. İşte yapay zeka entegrasyonu ile karşımıza çıkan yeni AMD Pro 8000 ve 8040 serisi işlemciler.

  • Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu
    17:10 Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu

    Samsung Electronics, BAR Plus ve FIT Plus USB 3.2 Gen 1 Flash bellek ailesine 512 GB kapasite seçeneği eklediğini duyurdu. Yüksek kapasite, hızlı veri aktarımı, geniş cihaz uyumluluğu ve güvenilirlik özellikleri ile dikkat çeken bu USB flash bellekler, kullanıcılara veri saklama ve yedekleme konusunda hızlı bir çözüm sunuyor. BAR Plus ve FIT Plus sürücüler, yüksek hız performansı, esnek uyumluluk ve dayanıklı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Samsung'un beş yıllık sınırlı garanti ve beş aşamalı koruma özelliğiyle sunulan bu flash bellekler, Titan Grey veya Şampanya Gümüş seçeneklerinde 79.99 dolar fiyatla satışa sunulacak.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak
    17:10 Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil için alındı. Kazadan 3 gün önce organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın organları, farklı hastalara nakledilmek üzere Ankara, Bursa ve Çanakkale'ye gönderildi. Ailesi, Melek Karakaş'ın organ bağışı yaparak başkalarının hayatını kurtarmasının herkese örnek olmasını istedi.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.


Advertisement