Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Bakan Eroğlu: Tıbbi ve aromatik bitkide 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruzORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili "Şu ana kadar 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz.

09.05.2017 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: Tıbbi ve aromatik bitkide 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili  "Şu ana kadar 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. 18'inci sıradayız. Dünya'da endemik türler konusunda ön sırada, ama ihracatta 18'inci sıradayız. 2023 yılına kadar bu sektörü canlı tutarak, 5 milyar dolar ihracat potansiyeli görüyorum ve böyle bir hedef koymak lazım."dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Konya'da '1'inci Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi' düzenlendi. Bir otelde gerçekleşen kongreye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, daire müdürleri ve akademisyenler katıldı.  Kongrede konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de son derece zengin ve endemik bitki örtüsü olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bunlardan bitkisel ilaç geliştirilmesi mümkün. Hem tedavi açısından, hem de yurt dışında kullanılması mümkün. Bakanlık olarak geçtiğimiz yıllarda binlerce yıllık tıp geleneğimizle barışma yoluna gittik. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarıyla ilgili daire başkanlığı kurarak çalışmalara başladık. Artık Türkiye'de bilim dünyası ve endüstrinin ilaç üretmesi, ruhsat alması ve pazarlaması hukuken mümkün. Bununla ilgili mevzuat tamamlanmıştır. Meselenin merdiven altından çıkarılması, işin şarlatanlığından kurtarılması için bu zaruriydi."

2023'E KADAR HEDEF 100 RUHSATLI ÜRÜN

Bakan Akdağ, şu ana kadar 12 adet bitkisel ürün ruhsatı alındığını belirterek, "Türkiye'de bakanlığımza başvuran ve ruhtsat alan 12 adet geleneksel bitkisel ürün var. 2023'e kadar bunun sayısının 100 olmasını arzu ediyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bilim dünyası gerekli projeleri hazırlayıp geliştirsin."dedi.

Uyarıda da bulunan Bakan Akdağ, "Hangi tedaviyi alırsanız alın, güncel, geleneksel ve tamamlayıcı tıpla ilgili uzmanından aldığınızdan emin olun. Aksi takdirde zarar edersiniz. Sorgulayın, kanıta dayalı tıp, sadece tıp mesleğini icra edenlerin sorgulamaları değil, vatandaşın da sorgulamaları meşru. Hatta teşvik edici uygulamadır. Bize bir tedavi uygulanacağı zaman ilaç verileceğinde vatandaş olarak bunu sorgulama hakkına sahibiz. Sorgulamazsak birçok yanlışla karşılaşabiliriz. Her yıl yüzlerece vatandaş bilinçsizce, ehil olmayan kişilerin ben tedavi uyguluyorum diyerek tedaviler yüzünden maalesef karaciğer yetmezliğine uğramaktadır. İleri derece zarar görmektedir. Bütün mesele bu işi ehil olanlardan almak ve ehil olanlarla yola devam etmektir."diye konuştu.

BAKAN EROĞLU: KOCAKARI İLACI DİYE İLGİLENİLMEZDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda ilk olarak 2015 yılında Afyonkarahisar'da düzenledikleri çalıştayla bu projeye ilk adımı attıklarını belirtti.

Tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili daire başkanlığı kurduklarını ifade eden Eroğlu, "Bu tamamlayıcı ve geleneksel tıp uygulamalarıyla ilgili daire başkanlığı kuruldu. Bu önemli bir adımdı. Atalarımızın kullandığı bitkisel ilaçlara karşı bu kocakarı ilacı diye ilgilenilmezdi ve reddedilirdi.  Ama ilim adamı reddetmez, iddia etmez, ispat eder. İlim adamının gereği budur. Bunun için de Sağlık Bakanlığımız bu daire başkanlığını kurdu. "dedi.

ORMANDA ODUN OLMADIĞINI FARK ETTİK

Bakan Eroğlu, ormanda sadece odun olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ormanlarda, sadece odun olmadığını fart ettik. 2011 yılında muhteşem bir dönüşüm yaptık. Orman teşkilatını, sadece ormanlık alanlarda değil, tüm coğrafyada çalışan kurum haline getirdik. Odun Dışı Ürünler Daire Başkanlığı'nı kurduk ve çok mesafe  kat edildi. Orman teşkilatı sadece kereste üretmiyor. 36 ayrı eylem planımız var. Bunu, kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanıyoruz. En yakın orman köylerine,; cevizinden, bademine, zeytininden, ıhlamuruna kadar ekiyoruz ve bakımı 3 yıl bakanlık tarafından yapılıyor.  Daha sonra kura çekilerek 49 yıllığına vatandaşımıza sertifikayla veriyoruz."

3 BİN 700 ADET ENDEMİK TÜR VAR

Tıbbi ve aromatik bitkiler projesine neden girdiklerini anlatan Eroğlu, "Bu konuda ormanlarda çok büyük tıbbi bitkiler var. Menşei ormanlar. Türkiye'de biyolojik çeşitliliğine baktığımız zaman, sırf 3 bin 700 adet endemik tür var. Dünyada olmayan 3 bin 700 bitki türü var. Çok zengin bir floraya sahibiz. 350'dan fazla ilaç olarak kullanılan tıbbı bitki mevcut. Bunlardan yeterince istifade edilemiyor. Afyonkarahisar'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'ni kurduk. Bir takım tıbbi bitkiler üretilmeye başlandı. 15 tane lavantadan başlayarak, çörek otuna kadar ilmi olarak literatür taranarak kitapçıklar çıkarıldı."dedi.

600 MİLLON DOLAR İHRACAT

Kurak bölgelerde de tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için gerekli altyapıyı sağladıklarını belirten Eroğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerde şu ana kadar 600 milyon dolar ihracatın gerçekleştiğini kaydetti. Eroğlu, "Şu ana kadar 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. 18'inci sıradayız. Dünya'da endemik türler konusunda ön sırada, ama ihracatta 18'inci sıradayız. 2023 yılına kadar bu sektörü canlı tutarak, 5 milyar dolar ihracat potansiyeli görüyorum ve böyle bir hedef koymak lazım. Bizim de tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda iyi bir planlama yaparak  gerekirse ormanlık ve kurak alanları da bu iş için kullanarak geniş kapsamlı bir çalışma yapmalıyız. 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracağız ve bakanlık olara da tıbbi ve aromatik bitkileri üretmek için her türlü çalışmayı yapacağız."diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Akdağ ve Eroğlu'nun otele gelişi

Salona girmeleri

Salondan detay

Bakanlardan detay

Bakan Akdağ'ın konuşması

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

==================================

Rüzgara dayanamayan ağaç 2 otomobilin üstüne devrildi

MANİSA'da, şiddetli lodos rüzgarına dayanamayan çam ağacı, park halindeki iki otomobilin üstüne devrildi.

Manisa'da gün boyunca şiddetli lodos etkili olurken, saat 16.00'da, Çarşı Mahallesi Çarşı Bulvarı'ndaki orta refüjde bulunan 50 yıllık çam ağacı büyük bir gürültüyle devrildi. Park halindeki iki otomobil, oldukça uzun ve ağır olan ağacın altında kaldı. Otomobillerden birinin ön kısmı büyük hasar görürken, diğer aracın arka camı kırıldı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen belediye ve polis ekipleri, yol güvenliğini sağladı ve yolu trafiğe kapattı. Belediye ekipleri, yarım asırlık ağacı yoldan parçalara ayırarak kaldırabildi. Zarar gören otomobilin 3 üniversite öğrencisi tarafından dün (pazartesi) bir rent a car firmasından kiralandığı ve 2 saat sonra teslim edileceği öğrenildi.

Üniversite öğrencisi Eren Öztoprak, aracın üstüne ağaç devrildiğini görünce şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Ağacın yoldan kaldırılmasının ardından, yol trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Devrilen ağaçtan genel görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Zarar gören araçlardan görüntü

Ağacın ekipler tarafından parçalanarak kaldırılması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=======================================

Vatan Partisi'nden 'İncirlik ABD'ye Kapatılsın' kampanyası

VATAN Partisi Gaziantep İl Teşkilatı üyeleri, partilerinin yurt genelinde başlattığı 'İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın' kampanyasına basın açıklaması ile destek verdi.

Güvenlik önlemleri altında Yeşilsu Meydanı'nda toplanan Vatan Partisi üyeleri, Doğu Perinçek önderliğinde başlatılan 'İncirlik Üssü ABD'ye Kapatılsın' kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Vatan Partisi İl Başkanı Günnür Ünverdi, İncirlik üssünün kapatılması için yurt genelinde kampanya başlattıklarını ifade etti. Ünverdi, tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Güvenlik önlemleri

Polis memurları

Basın açıklaması

Slogan atılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, -

=====================================

Üzüm yaprağı yüz güldürüyor

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, üzüm üreticisi bağlarda asma yaprak hasadına başlandı. Sofralık yaş üzümün kilosu 1 lira ile 1,5 liraya alıcı bulurken, yaprağın kilosu 10 liraya ulaşması yaprağı meyvesinden pahalı hale geldi.

Altınüzüm, Sulumağara, Yeşilyurt Mahalleleri Başta Olmak üzere 50 bin dekarda yapılan üzüm üreticileri yeşillenen bağlarda asma yaprağı toplama mesaisi başladı. Toplanan asma yapraklarının çiftçiler için önemli geçim kaynağı haline geldi. Asma yaprağının yeşil olarak kilosu 10 liradan alıcı bulurken, bölge halkı yeşil olarak ve yurt dışına ve Türkiye'nin birçok iline 5 ile 10 kiloluk bidonlara hazırladıkları salamura olarak satılıyor. Asma yaprağı sofralık yaş üzüme göre en az on katı daha pahalı işlem görürken yaprak hasadı en az 30 gün sürüyor.

Bölgenin ekonomisinde söz sahibi olması yanında en büyük geçim kaynaklarından biri olduğunu belirten Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ramazan Can, "Şu an sarmalık yaprakların toplandığını, fiyatların ise yeşil yaprak olarak 10 liraya satıldığını, birçok üretici ise salamura olarak satışını yaptığını, bu dönemde üreticilerimiz yaprak toplayarak geçiniyor. Büyük bir avantaj ancak fazla toplanması üzüme zarar verebilir. Onun için dengeli toplanması gerekiyor" dedi.

Ailesinin geçimini üzüm üreticiliğiyle karşılayan Mine Emek ise toplanan yaprakların organgik olduğunu vurgulayarak, "30 gün süren yaprak toplama hasadında bir kısmımız yeşil yaprak olarak satarken, bir kısmımız ise 5 ile 10 kiloluk bidonlara hazırladığımız salamura olarak satıyoruz. Yeşil yaprak olarak kilosu 10 liradan, salamura olaraktan ise 25 ile 40 liraya kadar değişen fiyatlarla satılmaktadır. Bizim üzümlerimizde, yaprağımızda kaliteli, toprağımız kıraç olması nedeniyle üzümlerimiz daha tatlı, daha şirin oluyor ve daha çabuk gelişiyor. Türkiye'nin en kaliteli yaprağı olduğunu söyleyebiliriz. Altınüzüm, Sulumağara çiftçisi genelde yeşil olarak satarken, biz Kırıkçalı, Değirmencik mahallesindeki üreticiler ise salamura yaparak satıyoruz. Yapraklarımız üzümden daha değerli kilosu 10 liradan gidiyor üzüm ise en yüksek fiyatı 1,5 lira ne Manisa'nın nede İzmir'in üzümü bizim üzümlerimizin kalitesine yetişmez, Hayırlısıyla Rusya kapısı açılırsa üzümümüz para edecek, Rusya almadığı zaman piyasa çöküyor. Üzümler şaraplığa ucuz fiyata gidiyor. Anlaşma yapılıp Rusya kapısı açılmasıyla üreticinin de yüzü gülecektir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Üzüm bağları

Yaprak toplayan kadınlar

Yaprak toplayanlar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=====================================

Selimiye'nin çevresini değiştirecek projeye onay

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Mimar Sinan'ın, 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camisi'nin çevresini değiştirecek, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'ne Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi Yarışması'na katılarak, hazırladığı proje ile birinci olan mimar Beril Serbes ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Gürkan, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'nin onayladığını söyledi. Projenin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na gönderildiğini anlatan Gürkan, "Kültür Varlıkları Koruma Kurulu da; Selimiye Meydanı'nda bir Yemiş Kapanı Hanı olduğunu belirterek, bu hanın tespiti için sondaj kazısı istemişti. Yapılan çalışmalarda hanla ilgili kalıntılara rastlanmış, kurtarma kazısı istenmişti. Bu noktada Edirne Belediyesi ve kurul arasındaki ipler kopmuştu. Göreve başladıktan sonra dönemin Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte, Ankara'ya gittik. Burada Kültür Varlıkları Yüksek Kurulu ile görüştük ve kurtarma kazısına başladık. Yemiş Kapanı Hanı kurtarma kazısı, yaklaşık 1.5 yıl içinde bitti. Bununla eş zamanlı olarak rekreasyon projesiyle ilgili yenilemeleri yaptık. Projeye Yemiş Kapanı Alanı'nın da ekledik. Bugün kurulda yaptığımız toplantıda Selimiye Camisi Rekreasyon Projesi, onaylandı. Beril Serbes'in çizdiği proje onaylanmış oldu. Finansal destek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan destek isteyeceğiz. Finansal desteği sağladığımız zaman projemiz başlayacak" diye konuştu. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nda çıkan bu kararın tarihi bir karar olduğunu anlatan Gürkan, "Selimiye'yi Mimar Sinan'la, Fatih Heykeli'yle, Yemiş Kapanı Hanı'yla bir bütün haline getireceğiz ve Edirneliler ile Edirne'ye gelen turistlerin hizmetine sunacağız" dedi.

PROJE İKİ ÖDÜL ALMIŞTI

Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi' Türkiye'nin en önemli iki birliğinden de birincilik ödülü aldı. Marmara Belediyeler Birliği'nin  Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde birinci olan 'Selimiye Camisi Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi' aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 83 proje içinde birinci oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Selimiye Camii bahçesinden genel

-Selemeya Camii bahçesi detay

-Selimiye Camii

-Selimiye Camii avlusundan genel detay

-Recep Gürkan açıklaması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

============================================

Ülkeyi 'Schoolovision 2017'de temsil edecekler

UŞAK'taki Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu Müzik Korosu, 'Schoolovision 2017 Müzik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.DH

Avrupa'da okullar arası düzenlenen şarkı yarışması Schoolovision'da geçen yıl Türkiye'yi temsil eden Uşak'taki Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri Avrupa üçüncülüğünün ardından çalışmalara ara vermeden devam etti. Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Erasmus programı desteğiyle, e-twinning projesi kapsamında düzenlenen, bu yıl 35 ülkeden bir okulun öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların değerlendirildiği yarışmada, 80 kişilik kadrosuyla Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu korosu, 'Rengarenk' şarkısıyla Türkiye'yi temsil edecek.

Koronun şefliğini yapan ayrıca öğrencilerine koro ve gitar eğitimi veren okulun müzik öğretmeni Murat Şahintürk, "Geçen yıl 35 ülkenin katıldığı yarışmada 3'üncü olarak Avrupa'da Türkiye temsil etmenin gururunu yaşadık. Biz Uşak'ta mütevazı bir çocuk korosuyuz. Müziğe gönül veren 10-12 yaş öğrenci gurubuyla oluşturulan okul korosu ile kısıtlı imkanlara rağmen bu yıl da aynı proje için bir hazırlık yaptık. 30'u gitarist ve 50'si koro üyesi toplam 80 öğrencimle 6 aylık bir çalışma sonucu Mahmut Sözer bestesi olan Rengarenk isimli çocuk şarkısıyla 'Schoolovision 2017' yarışmasında Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu olarak bu yıl yine Türkiye'yi temsil edeceğiz. 12 Mayıs Cuma günü video konferans sistemiyle canlı olarak yayınlanacak yarışmaya 2 günde hazırladığımız kliple katıldık. Minik yürekler için Türkiye'nin desteğini bekliyoruz" dedi.

Koro üyesi öğrenciler Ahsen Demirlek, Reyhan Minnet, Taha Kayra Şahintürk, Namık Özköse ve Şeyda Sarıca ise, "Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Schoolovision 2017 yarışmasında Türkiye'yi temsil ettiğimizden dolayı çok mutluyuz. Geçen yıl Avrupa 3'üncüsü olduk. Bu yılki hedefimiz birinci olmak. Rengarenk isimli şarkımızda dünyaya barış, umut ve kardeşlik mesajı verdik. Koro çalışmalarımızda bize destek veren okul idarecileri ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Devlet büyüklerimizin de bizleri yalnız bırakmamasını ve desteklemesini istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Klipten görüntü

Öğretmen Murat Şahintürk'ün konuşması

Öğrencilerin konuşması

Klipten görüntü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

============================================

Gaziantep'te 'Kitap Fuarı' açıldı

GAZİANTEP'te, 2'nci Kitap Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törene; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya, kentte yaşayan 2 milyon Gaziantepli ve 450 bin göçmeni fuarı ziyaret etmeye çağırdı. Kentte 511 bin öğrencinin eğitim aldığını ve 3 üniversite bulunduğunu hatırlatan Vali Ali Yerlikaya, "Kentimizdeki 2 milyon vatandaşımız ve 450 bin muhacirimizi kitap fuarımıza davet ediyoruz. Kitap almasanız fuarımıza katılan 200 yayınevinin önünden geçseniz zaten kendinizi tutamayarak kitap alacaksınız. Geçen yıl 97 bin olan katılımcı sayısını bugün 500 bin olarak belirliyoruz, bu 500 bin katılımcıyı hep beraber başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'te 1 hafta boyunca yayınevlerinin ve yazarların yer alacağını, dolayısıyla kentte hafta boyunca edebiyat konuşulacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri tarafından yayınevlerinin stantları gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Fuar alanı

Açılış töreni

Ali Yerlikaya'nın konuşması

Fatma Şahin'in konuşması

Fuar alanın protokol üyeleri tarafından gezilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

İslahiye'de, kursiyerlerin sergisi açıldı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi'nin 20 branşta açtığı 350 kursa katılan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserlerin sergisi törenle açıldı.

İslahiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan serginin açılışı için düzenlenen törene; Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkan vekili İzzet Aytekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım, Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Halk Eğitim Merkezi'nde 20 branşta açtıkları 350 kursa 5 bin 650 kursiyerin katıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Yıldırım, "Hayat boyu öğrenmenin merkezi olan Halk Eğitim Merkezi beşikten mezara kadar eğitim ilkesinde hareketle, tüm bireylere, toplumun tüm renklerine hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir. Atatürk ilkelerini ve çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren demokratik eğitim kurumlarıdır. 7'den 77'ye her yaşta insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlemekteyiz, bu anlamda ilçemizde bulunan çadır kamplarımızda kalan Suriyeli misafirlerimiz içinde düzenlenen kurslarımızın yanında üniversiteye hazırlık, açık öğretim kurslarımız açarak hizmet veriyoruz" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Anaokulu öğrencilerinin palyaço gösterisi ve halk oyunları ekibinin sergilediği oyun protokol üyelerince alkışlandı. Kurdelesini keserek açılışını yaptıkları sergide Suriyeli hanımları kurslarda hazırladıkları çini işleme çalışmaları ile şark köşesi ilgi odağı oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Belediye Kültür merkezi bahçesi

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Abdurrahman Yıldırımın konuşması

Palyaço gösterisi

Sertifika dağıtımı ve sergi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement