Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Dha Yurt Bülteni-14

BİLECİK YAĞMURA TESLİM OLDUBİLECİK'te sağanak halinde yağan yağmur, çok sayıda ev ve işyerinin sel sularıyla dolmasına neden oldu.

04.06.2017 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLECİK YAĞMURA TESLİM OLDU

BİLECİK'te sağanak halinde yağan yağmur, çok sayıda ev ve işyerinin sel sularıyla dolmasına neden oldu.

Akşam saatlerinde sağanak halinde yağan yağmur Bilecik kent merkezinde etkili oldu. Sokak ve caddeler sel sularıyla kaplanırken çok sayıda ev ve işyerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Belediye ekiplerinin yanısıra vatandaşlar da kendi imkanlarıyla sel sularının tahliyesini yapmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Sokak ve caddelerden,

-Su basan işyerlerinden çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/BİLECİK,

===================================

Bakan Kılıç, Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilecik'in Söğüt İlçesindeki Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu.

Ankara'dan Bilecik'e gelen bakan Akif Çağatay Kılıç ilk olarak Söğüt İlçesinde Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret etti. Türbe önünde Alp kıyafeti giyen askerlerin nöbet değişim töreni izleyen kılıç daha sonra türbe içerisine girdi. Burada dua okuyan Kılıç daha sonra ilçedeki şehit özel harekat polisi Kazım Esmer'in baba evini ziyaret etti.

Söğüt'ten Bilecik kent merkezine gelen bakan Akif Çağatay Kılıç, spor salonunu gezdi, Şeyh Edebali Türbesi'ni ardından valiliği ziyaret etti. Vali Süleyman Elban, bakan Kılıç'a Ertuğrul Gazi börkü ve Kayı bayrağı hediye etti. Kılıç, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz'da ülkeye ihanet edenlerin Türk adaleti önünde hesap vereceklerini söyledi. Kılıç şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi ülkemizi karanlığa gömmeye çalışan hain FETÖ Terör Örgütü'nün başını çektiği darbecilerin ortaya koymuş olduğu o ihanetin bertaraf edilmesinde milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısına, hükümetimizin çağrısına cevap verip meydanlara inmesi ve şehit olan emniyet personelimiz ve yine tüm fedakarlığı gösteren vatandaşlarımızın sayesinde bu noktaya gelindi. Hepimizin çevresini ciddi anlamda vuran, geren zaman zamanda bir sinir harbinin yaşandığı bazı sözler açıklamalar oluyor ama sabırlı olacağız. Adil olacağız ama acımayacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu davaların çok iyi takipçisidir. İnşallah en kısa süre içerinde hak ve adalet yerini bulacaktır. Zaten bu ülkeye ihanet edenlerin sonu her zaman hüsran olmuştur. İhanet edenler, Türk Adaletinin önünde bunun hesabını vereceklerdir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Kılıç'ın Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyareti

-Spor salonu ziyaretinden,

-Şehit evi ziyareti,

-Bakan Kılıç'ın Bilecik Valiliği'nde yaptığı konuşma

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-SÖĞÜT,(Bilecik)/ DHA

=========================================

LGBT İzmir'de beşinci kez yürüdü

İZMİR'de; Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBT) grup 'Onur Yürüyüşü'nün beşincisini düzenledi. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Beşincisi düzenlenen 'Onur Yürüyüşü' için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki ÖSYM bürosu önünde 18.00 sıralarında yaklaşık 500 kişilik LGBT'li grup toplandı. Grup, ellerinde gökkuşağı bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıyarak yürümeye başladı. Travesti, transseksüel, lezbiyen, trans ayrımcılığına ve son yıllarda artan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte grup üyeleri, 'Velev ki i..neyiz', 'Susma haykır, eşcinseller vardır', 'Faşizme karşı bacak omuza', 'Sevişe sevişe kazanacağız' sloganları attı. Grup, müzikler eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyerek Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne geldi.

Grup adına açıklama yapan Evren Çakmak, "Bizler tüm baskılara, tehditlere, ötekileştirmelere rağmen direnen LGBTİ+'ları olarak beşinci kez İzmir'den sesleniyoruz; Alışın gitmiyoruz. Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki LGBTİ+'lar tüm baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik ve özgürlük taleplerini dile getirmeye ve bu talepleri için mücadele etmeye devam edecektir. Baskı şiddet ahlaksa biz ahlaksızız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yürüyenlerden görüntü

Açıklamadan görüntü

Genel ve detay görüntü

(Kj, Haber-Kamera: Timur TARLIĞ/ İZMİR,

=======================================

İki genç kızın ağır yaralandığı kaza güvenlik kamerasında

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, aşırı hızlı olduğu öne sürülen minibüsün yolun karşısına geçmek isterken çarptığı 16 yaşındaki Simge Kekeç ile kimliği belirlenemeyen arkadaşının ağır yaralandığı kaza güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza sonrası mahalle sakinlerinin linç etmek istediği Suriyeli minibüs sürücüsü ise polis kaza yerinden kaçırarak kurtardı.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında Dostluk Bulvar'ında meydana geldi. Limontepe'den Gaziemir yönüne seyir halinde olan ve kimliği açıklanmayan 35 MB 0030 plakalı minibüsün Suriyeli sürücüsü, yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki Simge Kekeç ile aynı yaşlarda olduğu tahmin edilen kimliği belirlenemeyen yanındaki arkadaşına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre savrulan Kekeç ve arkadaşı ağır yaralandı.

Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kekeç'i Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kimliği belirsiz arkadaşı ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan iki yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜYÜ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Kaza sonrası minibüsü bırakıp kaçmak isteyen Suriye uyruklu sürücüyü yakalayan mahalle sakinleri darp etti. Aşırı hızlı olduğunu iddia ettikleri sürücüyü vatandaşın elinden polis kurtardı. Polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılan sürücü gözaltına aldı. Mahalle sakinleri ise minibüse taş ve sopalarla zarar verdi. Polis, sürücünün evine düzenlenebilecek linç girişimi ihtimaline karşın kimliğini gizli tuttu.

TALİHSİZ KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan Simge Kekeç ve arkadaşının ağır yaralandığı kaza bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kekeç ve arkadaşının yolu kontrol ettikten sonra karşıya geçmek istediği ancak minibüs süratle gelip iki arkadaşa çarptığı görülüyor. Kazadan sonra sürücüye tepki gösteren mahalle sakinleri caddede sık sık kazaların yaşandığı belirterek trafiği yola kapatmak istedi. Polisin ikna ettiği kalabalık güçlükle sakinleştirilirken, mahalle sakinlerinden Mehmet Bozkurt, "Burada sürekli kaza oluyor. Çocuklarımız böyle eziliyor. Bu cadde de sürat yapıyorlar. Belediye buraya kasis yapsın, trafik ışıkları koyulsun" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

================================

Şelalede fotoğraf faciası: 2 ölü

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan Kabaceviz Şelaleri'ne Terme İlçesi'nden gezmeye gelen ve kayalıklarda fotoğraf çekmek isteyen 23 yaşındaki Mertcan Ergün ile 21 yaşındaki Hüseyin İpçi yaklaşık 75 metreden düşerek can verdi.

Olay, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan Kabaceviz Şelaleri'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Terme İlçesi'nden arkadaşlarıyla gezmeye gelen Mertcan Ergün ve Hüseyin İpçi, kayalıklarda hatıra fotoğrafı çekinmek istedi. Kayalıklara çıkan Mertcan Ergün'ün ayağı kayarak düştüğünü gören Hüseyin İpçi, arkadaşını tutmak isterken beraber düştü. Arkadaşlarının durumu sağlık ekipleri ve jandarmaya haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler yaptıkları arama-kurtarma çalışmaları sonrasında iki gencinde cansız bedenine ulaştı. Gençlerin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Nevzat AKKAYA/ ÇARŞAMBA(Samsun),

===========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement