Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Dha Yurt Bülteni-14

Şemdinli ve Yüksekova'da 2 el yapımı patlayıcı imha edildi TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede;

06.06.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli ve Yüksekova'da 2 el yapımı patlayıcı imha edildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; Hakkari'de güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramalarında, Şemdinli'de 1 el yapımı patlayıcı ve Yüksekova'da 1 el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 2 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Haber: HAKKARİ,

===================================================

Malatya'daki darbe girişimi davasına devam edildi (2)

TUTUKSUZ SANIK ERLER İFADE VERDİ

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, davanın 3'üncü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan 2'nci Komutanlığı'nda er Umut Turan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yaptığı savunmada, tutuklu Yüzbaşı Kemal Keskin'in yanlarında yaptığı telefon konuşmasında, "Komutanım siz bana hep omuzlarınızdaki yıldızları ve kılıcı gösterirdiniz ama ben sizin emirlerinize uymayacağım" dediğini iddia etti. Darbe girişimi sırasında nizamiyede nöbette olduğunu anlatan Turan, gece saatlerinde silah seslerinin yoğunlaştığını ve nizamiyede bulunan Yüzbaşı Kemal Keskin'i kimseyi içeri almadığını ifade etti. Turan, sabah saatlerinde nizamiyedeki hareketliliğin arttığını kaydederek, şunları söyledi: "Nizamiyeye sabah 06.30 sıralarında tekrar geldim Yüzbaşı Kemal Keskin de oradaydı. Nizamiyedeki odaya bulunduğum sırada 'Herkes mevzi alsın' diye ses duydum. Dışarı çıktığımda Kemal Yüzbaşı silahını dışarıya doğru doğrultmuştu. Nizamiye önünde ise zırhlı araçlar ve emniyet personeli vardı. Yüzbaşı Kemal Keskin vurulmuştu, 'Ben yıllardır bu anı bekliyorum' dediğini duydum. Daha sonra Yüzbaşı Kemal Keskin bir telefon görüşmesi yaptı. Bu telefon görüşmesini kimle yaptığını bilmiyorum. Ancak telefon görüşmesinde Yüzbaşı Kemal Keskin, 'Komutanım siz bana hep omuzlarınızdaki yıldızları ve kılıcı gösterirdiniz ama ben sizin emirlerinize uymayacağım' dediğini duydum. Çok korkmuştuk. Zırhı araçlar geldi. Yüzbaşı Kemal Keskin 'Sıkın yoksa ben size sıkarım' dedi. Ben de korktuğumdan dolayı drone ve zırhlı aracın tekerine ateş ettim."

2'nci Ordu Komutanlığında er tutuksuz sanık Süleyman Taş, "Tatbikat var" denilerek koğuştan kaldırıldıklarını belirtti. Darbeyi son dakika haberinde gördüklerini anlatan Taş, darbenin ne olduğunu bilmediğini belirtti. Taş, kendilerine "Kışlaya saldırı var silahları alın" diye emir verildiğini, silahları aldıktan sonra nizamiyeye dizildiklerini anlattı. Yüzbaşı Kemal Keskin'in dışarı doğru ateş ettiğini ileri süren Taş, şunları söyledi: "Ağabeyim beni aradı, 'Bu bir darbedir, komutanlarınızı dinlemeyin, polise teslim olun, kimseye ateş etmeyin' dedi. Kemal Yüzbaşı 'Sivil, halk, polis dışarı ateş edin' dedi, ben ateş etmedim. Bize baskı yaptı, 'Ateş edeceksiniz' dedi. 'Ateş etmezseniz ben size ateş ederim' dedi. Arkadaşlardan 2-3 el havaya ateş edenler oldu. Kendisi sürekli dışarıya ateş ediyordu. Silahımı koğuşa bıraktım, polisi aradık. Hüseyin Üsteğmen 120 kişilik bir grupla bizi polise teslim etti." 2'nci Ordu Komutanlığında tutuksuz sanık er Serdal Atlas, Binbaşı İbrahim Dede'nin "İçeriye kim girerse ateş edin" emrini verdiğini, Dede'nin sivillere doğru ateş ettiğini ve Enes Gün'ü vurduğu anı gördüğünü iddia etti. 2'nci Ordu Komutanlığında  tutuksuz sanık er Bülent Yiğit, koğuşta yattıkları sırada sosyal medyada Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını gördüğünü, bu durumu fazla önemsemediğini söyledi., Binbaşı İbrahim Dede'nin "Kim gelirse gelsin vurun. Ordu Komutanını kimseye vermeyeceğiz" dediğini anlatan Yiğit, kışla içi ve dışından yoğun bir silah sesi duyduğunu ifade etti.

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜDAHİL OLDU

Mahkeme Başkanı Vedat Koç tarafından davaya 2 saat öğle arası verildikten sonra sanıklar salona alınırken, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, davaya müdahil olma talebi, kabul edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: MALATYA,

=======================================================

Kediye tekme atan çocuğu uyaran veteriner saldırıya uğradı

ESKİŞEHİR'de kliniğini önündeki bir kediye doğru tekme atan 6 yaşlarındaki bir çocuğu uyaran veteriner 58 yaşındaki Turgay Özdemir, çocuğun dedesi ve babasının saldırısına uğradı. Çıkan arbedede yere düşen Özdemir'in sol ayağı kırıldı.

Olay önceki gün Büyükdere Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki 'Kalbim Veteriner Kliniği' önünde meydana geldi. İşyeri güvenlik kamerasının da kaydettiği olayda dedesiyle birlikte veteriner kliniğini bulunduğu apartmandaki evlerine gitmekte olan 6 yaşlarındaki bir çocuk, klinik önündeki kediye doğru tekme attı. Tekmesi kediye isabet etmeyen çocuğa veteriner Turgay Özdemir sözle uyarıda bulundu. Çocuk önünde gitmek olan dedesini yanına gitti. Dede ile veteriner Özdemir arasında tartışma çıktı. Dede ile veteriner birbirlerini ittiği sırada çevreden gelenler araya girdi ve iki tarafı uzaklaştırmaya çalıştı. Kısa süre sonra çocuğun babası da gelip tartışmaya katıldı. Baba, veteriner Özdemir'i arkadan boynundan tutarak yere düşürdü. Düşme sonucuna sol ayağı kırılan veteriner Özdemir çağrılan 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. Hastanede ayağı alçıya alınıp gerekli tedavisi yapılan Özdemir daha sonra taburcu edildi. Veteriner Turgay Özdemir kendisine saldıran çocuğun doktor olan dedesi ile mühendis olan babasından şikayetçi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Akşam saatlerinde acil vakalara bakmak için kliniğe gittim. Klinikteyken bir adam ile 6 yaşlarında bir çocuk geçiyordu. O sırada çocuk benim baktığım kedilerden birine tekme attı. Çocuğa, 'Sen kediye tekme atmaya utanmıyor musun? Şimdi seni babana söyleyeceğim?' diye sadece sözlü uyarıda bulundum.  Daha sonradan öğrendim ki çocuk bizim kliniğimizin üst katında oturan bir beyefendinin çocuğuymuş. Çocuk benim uyarımla sanırım ürktü ve binanın diğer tarafına yöneldi. Ben de arkasından gittim. Amacım, ebeveynine çocuğunun bunu yaptığını söylemekti. O sıra da çocuğun dedesi üzerime yürüdü. Küfür ederek, kafa attı bana. O sırada gözlüğüm kafasına geldi. Onun kafasında sıyrık oluştu. Kendisinin doktor olduğunu ve darp raporunu alacağını söyleyerek, tehdit etmeye devam etti. Gençler geldi, bizi ayırdılar. Daha sonra çocuğun babası geldi koşarak. O da küfür etmeye başladı. Çocuğunu benim ağlatmadığını, babasının bana saldırdığını söyledim. Ama küfürlerine devam etti ve saldırmaya başladı. Sürükleye sürükleye bahçeye geldik. Orada bana vurdu, boğazıma sarıldı ve yere düştük. O sırada ayağım kırılmış. Kendilerinden şikayetçi olduk. Ayrıca başka bir şey yapma ihtimaline karşı polisten koruma talep ettik."

Haber: Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,

=====================================================

TEM ulaşıma kapatılarak yakalandı

İZMİT'te, ihbar üzerine TEM Otoyolu'nda takibe alınan araç sürücüsü polislerin peşine düştüğünü anlayınca hızını arttırdı. TEM Otoyolu ulaşıma kapatılarak araç durdurulurken, yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarından aranan İ.Ö. gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine İstanbul istikametine gitmekte olan 34 ZU 2725 plakalı hafif ticari aracı Kandıra gişeleri mevkiinden itibaren takibe aldı. Polislerin kendisini takip ettiğini anlayan sürücü aracın hızını arttırdı. Polis, aracı takibe alırken, TEM Otoyolu Bölge Trafik Müdürlüğü önünde ekipler önlem aldı. Araç yaklaştığı sırada TEM Otoyolu ulaşıma kapatılarak araç durduruldu. Yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarından aranan İ.Ö. gözaltına alındı. Araç yapılan aramanın ardından çekici ile otoparka çekildi. Gözaltına alınan İ.Ö. emniyet müdürlüğüne götürülürken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

-TEM de durdurulan araç

-Polisler araç içerisinde arama yapması

-Gözaltına alınan şüpheliden görüntü

Haber: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli),

======================================================

Kamyonet, refüjdeki aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

SİVAS'ta kamyonetin refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu yaşanan kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza saat 14.30 sıralarında Ahmet Turan Gazi Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvarı'nda meydana geldi. Bekir Yılmazer (33) yönetimindeki 58 TH 567 plakalı beyaz eşya dağıtım kamyoneti sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjde bulunan metal aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle karşı yöne geçen kamyonet 100 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada sürücü Bekir Yılmazer ve yanındaki Hamit Yılmaz (34) yaralandı. Yaralılar ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınırken, Bekir Yılmazer'in hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle yolun tek şeridi trafiğe kapandı. Ayrıca kamyonetin kasasında bulunan çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesi de yola savruldu. Aydınlatma direği de zarar gördü. Temizlik çalışmalarının yapılması ve aracın çekici yardımıyla kaldırılması sonucu yol yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Aracın ve beyaz eşyaların görüntüsü

-Adınlatma direğinin görüntüsü

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(82.4 mb)

========================================================

Şanlıurfa'da gıda deposunda yangın

ŞANLIURFA'da, bir gıda firmasına ait depoda bilinmeyen nedenle çıkan yangın korkuya neden oldu. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesiyle söndürülen ve 5 kişinin dumandan etkilendiği yangın, hasara neden oldu.

Yangın, öğleden sonra Şanlıurfa- Akçakale karayolu üzerinde Ahmet Korkmaz'a ait toptan gıda deposunda meydana geldi. Gıda malzemelerinin istiflendiği depoda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanları fark eden işçilerin ilk müdahalede bulunduğu yangın, kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüyerek tüm depoyu sardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın sırasında, jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Depodan yükselen yoğun dumanlar, Şanlıurfa-Akçakale karayolunda ilerleyen sürücülere de zor anlat yaşattı.

İtfaiye ekiplerinin 2 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın sırasında itfaiye erlerine yardım ederken dumandan etkilenen 5 işçi, ambulansta tedavi edildi.

Depoda hasara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Depodan yükselen dumanlar

İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunması

Dumandan etkilenenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 383MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement