Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

DAVULCULARIN SAHUR VAKTİ ÇATIŞMASI KANLI BİTTİ : 1 ÖLÜ, 2 YARALIDİYARBAKIR'da, Ramazan davulcularının yer kavgası kanlı bitti.

07.06.2017 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAVULCULARIN SAHUR VAKTİ ÇATIŞMASI KANLI BİTTİ : 1 ÖLÜ, 2 YARALI

DİYARBAKIR'da, Ramazan davulcularının yer kavgası kanlı bitti. Sahur vaktinde silah ile çatışan davulculardan Serdar Parlak hayatını kaybederken, 2 davulcu da yaralandı. Olay ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında davulcularında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 132'nci sokakta dün gece sahur vakti silah sesleri yükseldi.  Görgü tanıklarının ifadesine göre, Ramazan davulculuğu Serdar Parlak arabasını park ettiği sırada bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Parlak'ın da karşılık vermesi sonucu grupla kısa süreli çatışma çıktı. Çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ekipleri ve polise bildirirken, yaşanan çatışmada yaralanan 3 kişi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Serdar Parlak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.   Olayı araştıran polis görgü tanıklarının ifadesine başvururken, olay yerinde  sepetli iki motosiklette başka kişilere ait davul buldu. Polis olayın davulculuk yapan kişiler arasında çıkan husumetten kaynaklı olduğunu değerlendirerek bu yönde çalışmasını genişletti. Yapılan araştırmada, Serdar Parlak'ın aynı zamanda akrabası olan davulcularla davul çaldıkları bölgeler nedeniyle husumet olduğunu belirledi. Polis, olayla ilgisi bulunduğu değerlendirilen aralarında davulcularında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına alırken, 2 silah ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar kriminal incelemeye gönderilirken gözaltındaki 11 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesindeki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------------

-Serdar Parlak'a ait araçtan detaylar

-Aracının arkasında duran davulu

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

==============================================

YPG SÖZCÜSÜ CAN : BARZANİ AİLESİNİN KAÇIRDIĞI KARDEŞİMDEN 5 AYDIR HABER ALAMIYORUZ

SURİYE'de, YPG'nin sözcüsü olarak bilinen ve geçen yıl Kobani'yi ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ özel temsilcisine verdiği plak ile gündeme gelen Polat Can, kardeşinin 5 ay önce Barzani ailesi tarafından kaçırıldığını ve kendisinden haber alamadıklarını iddia etti.  Amerika öncülüğündeki DEAŞ ile mücadele koalisyonunun Suriye'deki harekat merkezinde, PKK'nın bu ülkedeki örgütlenmesi olan YPG'nin temsilcisi olarak yer alan Polat Can, sosyal medya hesabında kardeşinin bir fotoğrafını, "Barzani ailesi tarafından 5 ay önce kaçırılan kardeşim Mustafa Miran'dan şimdiyle kadar haber alamadık" mesajı ile paylaştı. Arapça ve Kürtçe yazılan mesajda, kardeşinin nerede ve tam olarak ne zaman kaçırıldığına dair bir bilgi paylaşmaması dikkat çekti.

ABD BAŞKANININ TEMSİLCİSİNE PLAKET VERMİŞTİ

YPG'nin sözcüsü olarak bilinen Polat Can, aynı zamanda Amerika öncülüğündeki DEAŞ ile mücadele koalisyonunun Suriye'deki harekat merkezinde YPG'nin temsilcisi olarak 2014'ten beri görev yapıyor. Can, 2016 yılı Şubat ayında Kobani'yi ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk'a plaket vermiş ve çekilen fotoğraf Türkiye'nin tepkisine yol açmıştı.

Haber: DİYARBAKIR,

================================================

HAVUZA DÜŞEN ÇOCUK KAYBOLDU, ARKADAŞI KURTARILDI/ EK

YUNUS EMRE'NİN CESEDİ BULUNDU

Isparta Darıderesi Göleti'ne ait dolu savaktaki tahliye havuzuna düşerek kaybolan 12 yaşındaki Yunus Emre Doğan için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden gelen dalgıç polisler çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin bir kısmını su motoru ile tahliye ettiği suya giren dalgıçlar, kısa sürede Yunus Emre Doğan'ın cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan Yunus Emre Doğan'ın cenazesi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna gönderildi.

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

===============================================

YOLCU OTOBÜSÜYLE ESRAR SEVKİYATINA TUTUKLAMA

MANİSA'nın Kula ilçesinde, jandarmanın durdurduğu bir yolcu otobüsünde, özel eğitimli narkotik köpeği 'Vicdan' ile yapılan aramada iki ayrı bavul içinde toplam 30 kilogram esrar ele geçirildi, gözaltına alınan 43 yaşındaki M.M., tutuklandı.

Kula İlçe Jandarma Komutanlığı, istihbarat çalışmasıyla Doğu'dan Batı'daki illere yolcu otobüsü ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağını belirleyip, Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile İzmir-Ankara Karayolu Esenyazı Mahallesi Kavşağı'nda, dün (salı) sabah kontrol noktası oluşturdu. Şüpheli yolcu otobüsleri durdurulup, özel eğitimli narkotik köpeği 'Vicdan' ile didik didik arama yapıldı. Arama yapılan otobüslerden birinin bagajındaki iki ayrı bavula narkotik köpeği 'Vicdan' tepki verdi. Bunun üzerine jandarmaın açtığı bavulların içine gizlenmiş, toplam 30 kilogram esrar ele geçirildi. Bavulun sahibi M.M., gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen M.M., tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Şüpheli M.M.'nin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

-Ele geçirilen esrarın görüntüsü

- Narkotik köpeği Vicdan'ın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Küahera: Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa),

===============================================

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN İŞÇİ ÖLDÜ

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde elektrik hatlarında bakım yapan işçi Özcan Gökler, akıma kapılması sonucu yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Ereğli- Halkapınar karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Elektrik dağıtım şirketinde çalışan işçi Özcan Gökler, kovalı vinçle hatta bakım çalışması yaptığı sırada akıma kapıldı. Durumu fark eden arkadaşları vinci indirip, Gökler'i bulunduğu kovanın içinden yolun kenara aldı. Gökler, çağrılan sağlık görevlilerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilglili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yaralıdan detay

Sağlık görevlilerinin müdahelesi

Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ,(KONYA),

================================================

ADANA'DA EVİN DEPOSUNDA KESİLMEYİ BEKLEYEN 25 AT BULUNDU

ADANA'da iki katlı evin deposunda 8'i kesilmiş 25 kesilmeyi bekleyen at bulunurken, 2 kişi gözaltına alındı.

Merkez Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, depo bölümünde arama yaptı. Ekipler, 8'i kesilmiş, 25 kesilmeyi bekleyen at bulurken, 2 kişiyi gözaltına aldı. Kesilmeyi bekleyen 25 at, Yüreğir Belediyesi Zabıtası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin tarafından Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edildi. Şüphelilerin polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kesilmiş atların görüntüsü

Yerdeki at etleri

Kesilmeyi bekleyen atların görüntüsü

Atların bulunduğu deponun genel görüntüsü

SÜRE: 01'24"    BOYUT: 86 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

============================================

EĞİTİM İŞ'TEN ÖĞRETMENLERE BAYRAMDA 9 GÜN TATİL BAŞVURUSU

EĞİTİM İş, Ramazan Bayramı'ndan sonraki üç resmi iş gününde öğretmenlerin idari izinli sayılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

Eğitim İş Genel Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, öğretmenlerin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı sonunda yapacakları seminer çalışmasının bayram sonrasında kalan ve ilgili yönetmelikte de belirtildiği üzere iki haftadan sonra ücret ödenmeyecek olan 28-29-30 Haziran'da idari izinli olması istendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvuruyu kabul etmesi durumunda öğretmenler, Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil yapabilecek. Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık imzasıyla yapılan başvuruda, öğretmenlerin 12-16 Haziran döneminde kendi okullarında ilgili genel müdürlüklerin planlamaları, dönemin değerlendirilmesi ve müfredat eğitimi ana başlıklarıyla çalışmalar yapılacağı, diğer haftalarda ise istedikleri il ve ilçelerde katılmalarının mümkün olacağının açıklandığı hatırlatıldı. Başvuruda öğretmenlerin mesleki çalışma dönemi olan haziran ve eylül dönemlerinde mevzuat gereği iki haftayla sınırlı olarak ücret aldıkları gerçeğinin de göz önüne alınması ve bir yıl boyunca yorulan öğretmenlerin mağduriyetine yol açılmaması istendi. Buna göre bayram sonrasına kalan 28-29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlerin idari izinli sayılmaları ve öğretmenlerin planlama yapabilmeleri için bir an önce resmi bir yazıyla bunun duyurulması talep edildi. Mehmet Balık, bayram tatili için memleketlerine gidecek öğretmenlerin üç gün için geri dönmemeleri gerektiğini belirterek, birçok öğretmenin memleketinden uzak kentlerde görev yaptığını, ek ders ücreti de ödenmeyecek bu üç gün için ciddi ekonomik kayba uğrayacağını söyledi. Balık, bu üç günde öğretmenlerin idari izinli sayılması durumunda hem ekonomik kaybın önleneceği hem de öğretmenlerin yorucu bir eğitim-öğretim yılı sonunda bayram tatilini 9 gün yapma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık açıklaması

222 MB/// 01.59

HABER- KAMERA: ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement