Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

KOZLUK'TA PKK SALDIRISI: 1 ÖĞRETMEN ÖLDÜ, 2'Sİ ASKER 3 YARALI EK - YENİDEN Sayın Yazıişleri Müdürlerine'Batman Kozluk'ta karakol önünde patlama: 2'si asker 3 yaralı' başlıklı haberimizi, PKK'lıların çifte saldırıda bulunduğunun ortaya çıkması, 1 öğretmeni ölümü ve diğer gelişmeler nedeniyle...

09.06.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOZLUK'TA PKK SALDIRISI: 1 ÖĞRETMEN ÖLDÜ, 2'Sİ ASKER 3 YARALI EK  - YENİDEN

Sayın Yazıişleri Müdürlerine

'Batman Kozluk'ta karakol önünde patlama: 2'si asker 3 yaralı' başlıklı haberimizi, PKK'lıların çifte saldırıda bulunduğunun ortaya çıkması, 1 öğretmeni ölümü ve diğer gelişmeler nedeniyle yeniden veriyoruz.

------------

YENİDEN

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde gasp ettikleri araca bomba yükleyen PKK'lı teröristler, önce Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın özel otomobiline ateş açtı, kaçarken 20 kilometre uzaklıkta jandarma kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayınca patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdi.

Kozluk'taki saldırıda teröristlerin kurşunlarına hedef olan başka bir araçtaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirip 1 öğretmen yaralanırken, jandarma kontrol noktasındaki patlamada 2'si asker 3 kişi yaralandı. Teröristlerden 1'i patlamada öldü, kaçan diğer terörist aranıyor. PKK'lı teröristler saat 11.30 sıralarında önce Kozluk Belediye Başkanı Ak Partili Veysi Işık'ın özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Başkan Işık'ın bulunmadığı otomobilde yeğeni avukat Muhammet Işık saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurşunları oradan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti.

MÜZİK ÖĞRETMENİNİ KATLETTİLER

Saldırıda otomobilde bulunan öğretmenlerden  Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, 1 öğretmen de yaralandı. Yaralı öğretmen Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaçak teröristlerin bulunduğu aracı da güvenlik g üçleri takibe aldı.

KONTROL NOKTASINDA PATLATTILAR

Kozluk ilçe merkezindeki silahlı saldırıdan sonra kaçan kaçan 2 PKK'lı saat  12.00 sıralarında ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bekirhan Beldesi'ne geldi. Bekirhan girişindeki Jandarma Karakolu önünde askerlerin görev yaptığı kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayan teröristlerden biri inerek kaçtı, diğeri kontrol noktasına yaklaşıp, askerlerin yanında aracın içindeki bombayı infilak ettirdi. Başka araçların da bulunduğu kontrol noktasındaki patlamada 2 asker ağır, 1 sivil ise hafif yaralandı. Bombayı patlatan terörist de patlamada öldü. Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler önce Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Batman'da yapılan ilk müdahaleden sonra yaralı 2 asker helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Batman Valiliği, bugün Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin çifte saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "09.06.2017 Cuma günü saat 11.30 sıralarında Kozluk İlçemiz sınırları içerisinde 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından gasp edilen araç, Kozluk Belediye Başkanın içinde olmadığı, yakınının kullandığı özel aracına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda bir başka araçta olan 1 öğretmenimiz hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ise hafif yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Olay yerinden kaçan aynı araç Kozluk İlçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçleri tarafından durdurulmaya çalışılmış, araç dur ihtarına uymayarak kendini patlatmış ve olay yerinde bulunan 2 askerimiz ve 1 vatandaşımız yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren 1 terörist ölmüştür. Olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

KARAKOLA SALDIRIYLA İLGİLİ OLAY YERİNDEN VE HASTANEDEN GEÇİLDİ

ÖĞRETMENLERE SALDIRIDAN LAR SERVİS EDİLDİ

Haber: Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

=================================================

HDP'Lİ ENCÜ'YE 4 YIL 7 AY HAPİS CEZASI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, tutuklu olarak yargılandığı Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve '5442 sayılı il idaresi kanununa muhalefet' suçlarından toplam 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan ve hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapma' suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün yargılanmasına devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına 15 Şubat günü Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen, savcılığın itirazı üzerine 17 Şubat günü Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile yeniden tutuklanan Milletvekili Ferhat Encü, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmaya, Encü'nün yakınları, avukatları, HDP milletvekilleri Aycan İrmez ve Mehmet Ali Aslan da katıldı. Duruşmada söz hakkı verilen Milletvekili Ferhat Encü, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, suçlamaların tamamının parti faaliyetleri olduğunu söyledi. Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Encü'nün iddia edilen suçlardan cezalandırılmasını istedi. Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Ferhat Encü'nün 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 3 yıl 9 ay, '5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na muhalefet' suçundan da 10 ay olmat üzere toplam 4 yıl 7 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, Encü'nün 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma' suçundan ise beraatine karar verdi. Encü'nün avukatları kararı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde itiraz edeceklerini söyledi.

Haber: ŞIRNAK,

===================================================

KOÇ: KANUN TASARISI İŞÇİLERDE HAK KAYBINA NEDEN OLACAK

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Koç, hükümetin TBMM'ye sunduğu iş mahkemeleri kanun tasarısının geçmesi halinde, işçilerin büyük hak kayıplarına uğrayacağını ileri sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Koç, Gaziantep'te partisinin il binasında partililerle bir araya geldi. Hükümetin TBMM'ye sunduğu mahkemeleri kanun tasarısı hakkında konuşan Koç, bu tasarı ile hükümetin zorunlu arabuluculuk sistemi ve kıdem tazminatını yürürlüğe sokacağını söyledi. Tasarının yasalaşması halinde işçilerin kayba uğrayacağını anlatan Koç, "Hükümet, TBMM'ye verilmiş olduğu tasarıda zorunlu ara buluculuk süreci ve kıdem tazminatları hakkında düzenleme yer alıyor. Hükümet şu 3 konuda; işçi alacakları, işçi tazminatları ve işe iade davalarında doğrudan mahkemeye gitme imkanını kaldırmak istiyorlar. Bu konuların mahkemeden önce zorunlu arabulucu aşamasından geçirme zorunluluğu getirmek istiyor. Bu işçi haklarında çok büyük kayıplara neden olacak. Bu yüzden vatan partisi olarak TBMM'ye sunulmuş olan iş kanunu tasarısına karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Yılmaz Koç'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 76 MB

==================================================

EDİRNE'DE 20 KAÇAK YAKALANDI

EDİRNE'de jandarma ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen aralarında Çinlilerin de bulunduğu 20 kaçak yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uzunköprü İlçesi'ndeki yol kontrollerinde yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Çin, İran, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş uyruklu 30 kaçağı yakaladı. Kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/EDİRNE,

=================================================

İZMİT'TE BANKAMATİKTE DÜZENEK BULUNDU

İZMİT'te bir alışveriş merkezi otoparkında bulunan ATM'de kart kopyalama düzeneği ve şifreleri alabilmek için de gizlenmiş kamera bulundu.

Olay Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan bir alış veriş merkezinde meydana geldi. Alışveriş merkezinin otopark kısmında bulunan bankamatikte kart girişinde bulunan aparat kendiliğinden düşünce AVM güvenliği durumu fark ederek polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler bankamatikte yaptıkları incelemede kart kopyalamak için çip takıldığını ve vatandaşların kart şifrelerini alabilmek için gizli kamera takıldığını belirledi. Dolandırıcıların eline geçmeden sökülen düzenek incelenmek üzere emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABER: FARUK KIYAK-KAMERA: -İZMİT-DHA

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bankamatikte bulunan düzenek

-Polislerin olay yerine gelmesi

-Düzenekleri alması

Haber: Faruk KIYAK-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli)

=====================================================

MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE EĞİTİM SİSTEMİNE TEPKİ

İZMİR'de Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, 2016/2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim sisteminin paralı, gerici müdahaleler altında ve bilimsellikten uzak olduğu öne sürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, "Gerici eğitimi durduracağız", "AKP'nin eğitimi sınıfta kaldı", "Parasız, nitelikli, bilimsel, laik, demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz, kuracağız" yazılı pankartlar açtı. Basın açıklamasında okullarda paralı, niteliksiz, gerici ve baskıcı eğitimin olduğu, kadrosuz, güvencesiz çalışmanın yaşandığı, sınav merkezli eğitimin hüküm sürdüğünü iddia edilerek, "Gelecek sene yeni müfredat ile eğitim öğretim yılına devam edilecek. Bir sonraki sene ise tam gün eğitim sistemine geçilmeis planlanıyor. Bütün bunlar ilk bakışta göze hoş görünse de müfredatın içine baktığımızda okulların tüm gün eğitim sistemine uygun olmadığını gördüğümüzde bu değişikliklerin eğitimdeki gericileştirme hamleleri ve yap-boz eğitim sistemi uygulamlarının bir parçası olduğunu görüyoruz. Bügün tüm gün eğitim sistemine geçişi kaldıracak fiziksel altyapı yoktur" denildi.

Yeni müfredatın içeriğinden siyasal amaçlarla eğitimin daha da gericileştirilmesinin hedeflendiğinin görüldüğünü öne sürülen açıklamada şunlar yer aldı: "Bilim insanlarına, eğitim emekçilerien sorulmadan apar topar değiştirilen müfredatın içeriğinin yanı sıra fiziksel şartların da hazır olmadığını biliyoruz. Okullar pek çok sorunla içiçe. Öğrenci, öğretmen ve veli olarak paralı bir eğitim sisteminde, gerici müdahaleler altında, bilimsellikten uzak bir eğitim sistemi istemiyoruz. Bu eğitim sistemine kabullenmek zorunda değiliz. Eğitim hakkı savunucuları, veliler, öğretmenler ve öğrenciler, parasız, demokratik, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi yaratmak zorundayız."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Basın açıklamasından görüntü

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

===================================================

RTEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

RİZE, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak,  AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Der. Hüseyin Karaman ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR: DEVLETTİN, MİLLETİN ADAMI OLUN

Öğrencilere seslenen RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, dünyada nerede bir zulüm varsa sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen bir liderin ismini taşıyan üniversiteden mezun olduklarını vurguladı ve şu tavsiyelerde bulundu: "Ülkenin menfaatleri, devletin menfaatleri kırmızı çizginiz olsun. Bu ülkenin, bu milletin ve aileniz ile ön önemlisi Allah'ın adamı olun. 15 Temmuz'u unutmayın. Bu milletin olumsuz hain olayları bir daha yaşamaması için taşın  altına elinizi koyun. Devletin yanında yer alırsanız milletin ve devletin adamı olursanız medeniyetinizi bilirseniz bu olumsuzluklar bir daha yaşanmaz."

YAZICI:  BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAYI EĞİTİME AYIRDIK

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı' da, üniversitelerin bilgi toplumunun en büyük gücü olduğunu belirterek daha çok bilgi üreten toplum olmak zorunda olduklarını söyledi. Üniversitelerin ülkenin kalkınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında ülkemizi daha ileri taşıma noktasında hayati işlev gören kurumlar olduğuna dikkat çeken Yazıcı, "2006 yılında 76 olan üniversite sayısı bizim dönemimizde 193'e ulaştı. 15 yılda 15 bütçe yaptık. En fazla kaynağı eğitime ayırdık. Bunu imkanlara göre yapıyoruz. Türkiye'nin ekonomisini büyüten sanayicilerimiz, tüccar ve esnaflarımızın da kazandıklarından eğitim alanında ihtiyaçların karşılaması için özendirici düzenlemeleri de hayata geçirdik. Bu alanlar önemli.  Milletin imkanlarını önceliklere göre planladık" dedi. Öğrencilere seslenen ve hiçbir zaman eğilmemelerini, dikleşmeden dik durmalarını isteyen Yazıcı, şunları söyledi: "Hakkınızı çiğnetmeyin, kimsenin de hakkını çiğnemeyin. Hak çiğneyenlerin karşısında tavrınızı gösterin.  Ülkemizin ortak değerler, üzerinden tartışmaya girmeyin.  Tarihimiz ortak, çok zengin kültürel mirasımız var. Bizi biz yapan tek millet, devlet, bayrak ve vatanımız var. Bunlar ortak değer ve tartışmaya açmayın." Halk oyunları gösterilerinin ardından törende üniversite birincisi Fatma Nur Keskin, ikinci Edanur Yılmaz ve üçüncü Hümeyra Koç'a başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hayati Yazıcı'nın konuşması

-Salon detayları

-Halk oyunları gösterileri

-Ödül verilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE,

Süre:  6.30 dk.   Boyut:  209 mb.

=================================================

DÜNYACA ÜNLÜ MANKENLER GEÇ KALDI

ANTALYA'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'un defilesi öncesindeki basın toplantısı 1 saat 15 dakika gecikmeyle yapıldı. Dünyaca ünlü top model Adriana Lima'nın her iki elinde yara ve zedelenme izleri dikkati çekti.

8- 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show için Antalya'ya gelen dünyaca ünlü top modeller Adriana Lima, Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros akşam yapılacak defile öncesinde basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıktı. Akşam saat 21.30'da yapılacak defilesi öncesi The Land of Legends Theme Park'da düzenlenen basın toplantısının saati 14.30 olarak duyuruldu. Fakat ünlü mankenler yaklaşık 1 saat 15 dakika toplantıya geç geldi. Dünyaca ünlü dört yıldız olduğu için hazırlıkların daha zorlaştığından dolayı toplantıya geç kalındığını belirten Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, mankenleri sahneye davet etti. Victoria's Secret'in ünlü modelleri Isabeli Fontana, Izabel Goulart ve Ana Beatriz Barros sahneye çıkarken, dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Adriana Lima ise toplantıya diğer mankenlerden 15 dakika daha geç katıldı.

ELLERİNDEKİ YARALAR DİKKAT ÇEKTİ

Adriana Lima, basın mensuplarını selamladıktan sonra, "Sizi gördüğüm için çok mutlu oldum arkadaşlar" dedi. Akşam düzenlenecek olan defilenin çok beğenileceğini umut ettiğini belirten Lima, "Dışarıdaki sahne çok şahane, görülmeye değer. Brezilya'daki arkadaşlarımla burada olmak bizim için de çok önemli ve bu akşamki şovu beğeneceğinize çok eminim" dedi.

Diğer yandan Adriana Lima'nın konuşma yaptığı sırada elinde mikrofon varken her iki elinin de parmaklarının üzerinde zedelenme ve yaralar olduğu görüldü.

TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİLER

Türkiye'yi güneşi, doğası ve insanlarıyla Brezilya'ya çok benzettiğini belirten Ana BeatrizBarros, "Türkiye'ye her zaman gelmek istemişimdir. İlk defa bu şansı elde ettim ve çok mutlu oldum" dedi.

Türk insanını çok sevdiğini belirten Izabel Goulart ise "İnsanlarını çok seviyorum çünkü buradaki insanlar Brezilya'dakiler gibi eğlenmeyi, mutlu olmayı seviyorlar. O yüzden kendimize çok benzetiyorum sizleri" diye konuştu.

Daha öncede Türkiye'de bulunduğunu belirten Isabeli Fontana, "Türk insanını gerçekten çok seviyorum ve onları tanımaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Mankenlerin basın mensuplarının sorularını cevaplaması

Manken) İzabel Goulart

-Manken Ana Beatriz

-Manken İsabeli Fontana

Manken Adriana Lima

-Mankenlerin birlikte resim çektirmesi

200 MB --06.17

Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement