Dha Yurt Bulteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bulteni - 14

Dha Yurt Bulteni - 14

Şehit Aybüke öğretmenin cenazesi memleketine getirildiBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Müzik Öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Ankara"dan karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

10.06.2017 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Aybüke öğretmenin cenazesi memleketine getirildi

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Müzik Öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Ankara"dan karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafndan şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi Batman'da yapılan törenin ardından uçakla Ankara'ya buradan da karayoluyla ilgili memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Amcası öğretmen olan Fatih Yalçın'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine getirilen şehit öğretmeni burada Osmancık Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel, Müftü Süleyman Çoban ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Annesi Zehra Yalzın, babası Sadık Yalçın, babaannesi Şanal Yalçın gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran aileye, Kaymakam Vekili Zaman, başsağlığı dileklerinde bulundu. 18 yaşındaki kardeşi Atıf Aybars Yalçın'da ablasının Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü. Amcasının evinin önüne taziye çadırı koruldu. Amcasının evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Yapılan duanın ardından şehit öğretmenin naaşı Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Osmancık'ta toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenezeden detay

Aileden detay

Kaymakamdan detey

Detaylar

Haber- Kamera :  Mustafa ULUSOY/OSMANCIK(Çorum),

================================================

Bakan Arslan: Bolu, kuzey-güney aksında da kavşak olacak

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, doğu-batı arasında önemli bir kavşak olan Bolu'yu, Göynük ilçesi üzerinden kesintisiz bir şekilde Eskişehir, oradan da ülkenin güneyine bağlayacaklarını söyledi. Bakan Arslan, "Bolu gerçek anlamda kuzey-güney aksında da kavşak haline gelmiş olacak" dedi.

Bakan Arslan, Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yer aldı.

Bakan Arslan, Bolu'nun doğu-batı arasında önemli bir kavşak noktası olduğunu söyleyerek, "Biz de bunun bilinciyle özellikle doğu-batı arasındaki ana yolları her zaman bakımlı tutmak adına, her zaman ülkemiz insanının ulaşımını kolaylaştırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Şu anda da bu çalışmalar devam ediyor. Ana güzergahta da bu çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Bolu'nun ilçelerine olan ulaşımını kolaylaştırması adına çalışmamız var. Bolu'nun rahatlaması adına güney çevre yolu çalışmasında da belli bir mesafe kat ettik. Özellikle Ankara tarafından gelişi hemen başlatmak adına, daha sonra da koridorun açılmasına bağlı olarak güney çevre yolunu tamamlayacak bir şekilde bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Bolu'yu çok önemsediklerine işaret eden Bakan Arslan, "Bolu'yu Göynük üzerinden kesintisiz bir şekilde Eskişehir'e, oradan da ülkemizin güneyine bağlayacak çok önemli bir koridoru da ağa aldık. İnşallah onun da çalışmalarını başlatacağız. Böylece Bolu gerçek anlamda kuzey-güney aksında da kavşak haline gelmiş olacak. Biz bu hizmetleri yaparken sadece Bolu'nun değil, ülkemizin sair yerlerinin ulaşımını kolaylaştırmak adına bu çalışmaları yapıyoruz. İnşallah Bolu'nun kalkınmasının, gelişmesinin, refahının artmasının olmazsa olmazı olarak ulaşım projelerini gördüğümüz için, projelerle ilgili her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Ziyaret

-Bakan açıklama

Dosya adı: blbakan

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU,

===================================================

Tüpraş'tan yükselen siyah dumanlar korkuttu

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde akşam saat 19.30 sıralarında  bir gürültüyle ve beraberinde de siyah dumanların yükseldiği görüldü.

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde akşam saatlerınde bir gürültünün ardından gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi.  Yaşanan bu olay, Tüpraş yakınlarında bulunan vatandaşlar tarafından korkuyla karşılandı. Kısa süre sonra fabrikanın normale dönmesiyle vatandaşlar rahat nefes aldılar.

Haber: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bulteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement