Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Kılıçdaroğlu: Terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etmek istiyoruz (3)5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜSakarya'nın Hendek İlçesi Beylice Mahallesi'nde verilen molanın ardından saat 16.00'da Adalet Yürüyüşü başladı.

29.06.2017 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Terörün olmadığı, adaletin egemen olduğu bir ülke inşa etmek istiyoruz (3)

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Sakarya'nın Hendek İlçesi Beylice Mahallesi'nde verilen molanın ardından saat 16.00'da Adalet Yürüyüşü başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yürüyüşünde Sakarya Barosu'na bağlı avukatlar da destek vererek cübbeleriyle yürüyüşe katıldı. Yaklaşık 5 bin kişi ellerindeki "Adalet" yazan dövizlerle bando eşliğinde yürüdü. Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar D-100 Karayolu'nun sağından yürürken, jandarma ve polisler geniş güvenlik önlemleri alarak trafiğin sol şeritten ilerlemesini sağladı. Araçlarıyla geçenler kornalarıyla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından yol kenarında bulunan bir tesiste mola verildi. Kemal Kılıçdaroğlu karavana geçerek dinlendi. Molanın ardından yeniden yürüyüşe devam edilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Ergün AYAZ-Aziz GÜVENER/ SAKARYA,

====================================

Derede kaybolan gencin cesedi bulundu (2)

GENCİN CENAZESİ ADLİ TIPTAN ALINDI

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, serinlemek için girdiği derede boğularak hayatını kaybeden 18 yaşındaki İbrahim Can'ın cansız bedeni yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gelen talihsiz gencin amcası 35 yaşındaki Ömer Can, yeğenin cenazesini teslim aldı. Üzüntülü olduklarını belirten amca Can, Salihli Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan yeğeninin sınavlara hazırlandığını söyledi. Dört arkadaşıyla birlikte gittikleri derede boğularak yaşamanı yitiren İbrahim Can'ın cenazesi Salihli Güneş Camii'nde ikindiden sonra kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Cenazenin adli tıptan alınmasından görüntü

-Adli tıp önünden görüntü

-İbrahim Can'ın yakınlarından görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=======================================

Silahla boğazından vurdu, polise teslim oldu

İZMİT'te, Fikri Fatih C. aralarında husumet bulunan 68 yaşındaki Sebahattin Özdemir'i silahla ateş ederek boğazından vurdu. Sebahattin Özdemir tedavi altına alınırken, Fikri Fatih C. polis merkezine giderek teslim oldu.

Olay öğle saatlerinde, İzmit Cumhuriyet Parkı'nın yanında meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Fikri Fatih C. ile Sebahattin Özdemir parkın yanında karşılaşınca tartışmaya başladı. Fikri Fatih C. üzerindeki silahı çekerek Sebahattin Özdemir'i boynundan vurduktan sonra darp etti. Kanlar içerisinde yere yığılan Sebahattin Özdemir'e çevredekiler yardımcı olurken, 112 Acil'den yardım istenildi. Olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sebahattin Özdemir tedavi altına alındı. Fikri Fatih C. olaydan sonra parkın yakınında bulunan Saraybahçe Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yaralının hastaneye getirilişi

-Zanlının polislerin arasında görüntüsü

Haber: İZMİT(Kocaeli), -

=======================================

Mahalle sakinleri çöp konteynerlerini vermedi

KÜTAHYA'da Katı Atık Birliği tarafından ihale edilerek çöp toplama işini devralan şirketin sokaklarda bulunan çöp konteynerlerini toplatmak istenmesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar kendi paraları ile aldıkları demir konteynerleri götürmek isteyen görevlilerle tartışarak konteynerlerini evlerinin önüne yedinden götürdü.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Yunus Emre Caddesi Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu önünde meydana geldi. Belediyeden yaklaşık 3 yıl önce çöp toplama ve bertaraf işini devralan Katı Atık Birliği tarafından ihale ile alan şirket, geçtiğimiz günlerde mahalle aralarındaki çöp konteynerlerini 'bakım yapıp boyadıktan sonra yeniden getireceğiz' diyerek toplamaya başladı. Daha sonra konteynerlerin yerine geri gelmemesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar bugün Yunus Emre Caddesi'ne bağlanan ara sokaklardaki konteynerlerin toplanıp kamyonetlere yüklemesine tepki gösterdi. Görevlilerle vatandaşlar arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Çöp konteynerlerini vermek istemeyen vatandaşlar mahalle muhtarlarının da desteği ile araçlara yüklenen konteynerleri yere indirterek evlerinin önüne taşıdı. Vatandaşların birçoğunun kendi paraları ile alarak evlerinin önüne getirilen konteynerlerin götürülmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Yenidoğan Mahalle Muhtarı Mustafa Çakır şöyle konuştu:

"İlgili firma, biz muhtarlarla toplantı yaparak çok güzel şeyler olacağını söylemişti. İlk iki üç yıl çok da kötü değildi. Özellikle son 2-3 aydır gece 12'den sonra çöp konteynerlerinin toplanmasını belki kabul edebiliriz, fazla diye ya da vatandaşın kendi konteynerlerinin çöpünü almayacaklarını beyan edebilirler. Direk vatandaşın kendi parası ile aldıkları konteynerleri toplayarak kendi depolarına götürdüler. 23.12.2012 tarihinde Kütahya belediyesi ile yapmış oldukları sözleşmede konteynırların kendi kullanımlarına ait olduklarını söylüyorlar. Ama ücret ödeyerek konteyner aldıkları yok. Halkımız buna tepki gösteriyor. Biz üst düzeyde muhatap bulamıyorduk sorunun sözümü için ama bulamadık. Bunlar biraya gelip buradaki konteynerleri de almak isteyince geldim vatandaşların zillerini çaldım. Bakın konteynerlerimizi götürüyorlar gelin tepkimizi gösterelim dedim."

Mahalle sakinleri kamyonetlerden tekrar indirdikleri konteynerleri sokaklarına götürdüler.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Vatandaşların kamyonet -é konulan konteynerleri indirmesi,

-Muhtarın vatandaşlara konuşması

-Vatandaşların konteynerleri evlerinin önüne götürmesi,

-Muhtarın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA,-

============================================

Güvenlik korucusu, arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit oldu

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Büyükçiftlik Beldesi'nde görev yapan güvenlik korucusu 34 yaşındaki İsa Er, yanlışlıkla arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit oldu. 3 aylık güvenlik korucusu bugün toprağa verildi.

Yüksekova'ya 22 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesi'nde güvenlik korucusu olarak görev yapan Er, dün gece nöbette bulunduğu sırada, başka bir noktada görev yapan arkadaşının yanlışlıkla ateş alan silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Yetkililer tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Er, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Otopsinin ardından cenaze, bugün ailesine tesilm edildi.

Büyükçiftlik Beldesi'nde 3 ay önce göreve başlayan Er'in cenaze törenine Yüksekova Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, 3'üncü Piyede Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duaların ardından Güvenlik Korucusu Er, göz yaşları arasında beldedeki mezarlıkta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Mezarlıktan gör

-Kabalalıktan gör

-Şehit olan Güvenlik korucusunun Babası Şükrü Er'i teselli eden Yüksekova 3'üncü Piyede Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ve Kaymakam Mahmut Kaşıkçı

-Tokel ve Kaşıkçı, şehdin üzerine toprak atması

-Genel Detaylar

-Camii önünde okunan dualar

Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

==============================================

Bodrum kavruldu, plajlar bile boşaldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bunaltıcı sıcak hava nedeniyle meydanlar, caddeler ve plajlar öğle saatlerinde boşaldı.

Bodrum'da 40 dereceye kadar ulaşan hava sıcakları, açık alanda çok daha fazla hissedilerek kavurdu. Deniz suyu sıcaklığı ise 22 dereceye yükseldi. Bodrum Belediye Meydanı, Denizciler Meydanı, Barış Meydanı ve ana caddelerde kimse kalmadı. Şehir merkezindeki Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet plajlarında saat 14.00'te tüm şezlonglar boşaldı, yerli ve yabancı turistler gölgelere kaçıştı. Denize girenler ise güneşten kavrulmamak için elbiseleri ile denize girmeyi tercih etti.

Bodrum limanında bağlı bulunan teknelerin sahipleri limana çıkıp hortumlarla başlarından aşağı su dökerek serinlemeye çalıştı. Bodrum limanında demirli bulunan 'Alegria' isimli teknenin kaptanı, evli ve üç çocuk babası Mehmet Altay, "Gerçek çöl sıcakları gelmeden Bodrum bugün kavruldu. Sıcaklık bizde teknede beklerken, çareyi rıhtıma çıkıp hortumlarla suyun altına girip serinlemekte bulduk. Ama geçici serinlik bu. Zaman zaman Akdeniz'den gelen sıcaklık böyle ortalığı kavuruyor" dedi. Bodrum'da hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru etkisini 4-5 derece daha arttıracağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Boşalan cadde ve sokaklar dan genel detay görüntü

Boşalan plajlardan görüntü

Liman kenarında rıhtımda hortumla serinlemeye çalışan Mehmet Altay ve röp.

Haber- Yaşar ANTER- Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement