Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Siirt'te Tabur Komutanlığı yakınlarında tuzaklanan patlayıcı imha edildiSİİRT'in Pervari İlçesi'ndeki Herekol Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlara katılan güvenlik güçleri, Doğan Köyü Tabur Komutanlığı yakınlarında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı bularak,...

10.07.2017 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Tabur Komutanlığı yakınlarında tuzaklanan patlayıcı imha edildi

SİİRT'in Pervari İlçesi'ndeki Herekol Dağı'nda PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlara katılan güvenlik güçleri, Doğan Köyü Tabur Komutanlığı yakınlarında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı bularak, imha etti.

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Herekol Dağı'nda 12 Haziran gününden bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar esnasında Doğan Köyü Tabur Komutanlığı yakınlarında tuzaklanan patlayıcının güvenlik güçlerinin dikkati üzerine bulunurak imha edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Pervari İlçesi Doğan Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Yazlıca Herekol Dağı bölgesinde 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve Güvenlik Korucuları unsurlarınca 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 operasyonu zor arazi şartlarında devam etmektedir. Pervari İlçesine bağlı Doğan Köyü Tabur Komutanlığı'na yakın bölgede hazır mevzilere konmuş el yapımı patlayıcılar, güvenlik kuvvetlerimizin dikkati sayesinde fark edilerek, olay mahallinde imha edilmiştir. Terör örgütünün çözülmeye başladığı bölgede geniş çaplı operasyonlar devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Patlayıcının imha anı

-Genel ve detay görüntü

Haber: SİİRT, -

=================================

FETÖ duruşmasına Başbakanlık avukatı müdahil olarak katıldı

BURSA'da, geçen yıl 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin önlenmesinin ardından gözaltına alınan ve çantasından darbeci subayların listesi çıkan eski İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un da aralarında bulunduğu 16 FETÖ/PDY sanığının yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, Başbakanlık adına avukatı Rıfat Bakan, müdahil olarak katıldı.

Haklarında Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından dava açılan, aralarında Yurdakul Akkuş'un da bulunduğu 13'ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılanmasına bugün devam edidi.

Akkuş'un, cezaevi aracı ile İzmir'den getirildiği duruşmada tanık olarak dinlenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle MÜcadele eski Şube Müdürü Gökhan Eliaçık, "O gece Yurdakul Akkuş'u, Emniyet Müdür Vekilimiz Vehbi Karadağ'ın talimatı, Terör Savcısı Abdülhamit Erdem'in emri ile Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'na gözaltına almak istedik. Burada yanımıza gelen Yüzbaşı Şevket Soyer, Bölge Komutanı Seyfullah Saldık'ın talimatı ile bize yardımcı olacağını söyledi. Oldu da . Biz odaya girince Akkuş bazı görüşmeler yapmak için müsade istedi. Sonra, Vali, Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Emniyet Müdürü ile telefon konuşması yaptı. Teslim olmayacağını söyledi. Onlar daha sonra Akkuş'u ikna ettiler. Bizde gözaltına aldık. Bu sırada Ertuğrul Yüksel isimli askerden Akkuş'un çantasını aldık. çantadan ise sözde sıkıyönetimin emirleri ve isimleri vardı" dedi.

BAŞBAKANLIK ADINA KATILDI

Yapılan duruşmaya ilk kez Başbakanlık adına Bursa Barosu'na kayıtlı olan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürlüğü'nü de yapan avukat Rıfat Bakan müdahil olarak katıldı.  Rıfat Bakan, sanık avukatlarının  tanık Gökhan Eliaçık'a yönelttiği sorulara itiraz edip, "Tanığa şahit olduğu konularla ilgili sorular yöneltilmeli. Yargılanıyormuş gibi değil" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı sanık avukatlarını uyardı.

Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşmaya Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun'un yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri izledi.

Öğlen duruşmaya verilen arada konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, '15 Temmuz bu hain kalkışmanın birinci yıl dönümüne gelmekteyiz. Biz de parti olarak birçok etkinliklerle hem şehitlerimizin ruhunu yad edeceğiz hem de kalkışmanın bu işgal girişiminin hiçbir şekilde unutulmaması için gereken neyse onu yapacağız" dedi

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise "duruşmaları FETÖ davalarını gözlemci olarak sürekli takip ediyoruz. Bugün milletvekillerimizde izlemek için salona geldi.

Duruşmada FETÖ'cülerin şov yapma peşinde olduklarını gözlemledik. Darbe teşebbüsü yokmuş gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Başbakanlığımız adına müdahil avukatlarımız duruşmalara katılmalara başladılar " diye konuştu.

Göründü dökümü

------------------------

-Adliyeden görüntü

-AK Parti Milletvekili Çavuşoğlu'nun açıklaması

-Ak Parti İl Başkanı Torun'un açıklaması

-Detaylar

Haber: Halil ÖZÇOBAN- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

=================================

Leylek yavruları koruma altına alındı

TUNCELİ merkez Aktuluk Mahallesinde leylekler tarafından 2 gündür yuvalarında terk edildikleri belirtilen 2 yavru leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü görevlilerince yuvalarından alınarak koruma altına alındı. Beslenip uçacak hale gelmesi halinde yavru leyleklerin yeniden doğaya sanılacağı belirtildi.

Merkez Aktuluk Mahallesi Meytan mevkiinde bulunan elektrik direğindeki yuvaya belirlenemeyen bir nedenle uğramayan leyleklerin yuvada bulunan 2 yavrusu köylüler köylüler tarafından fark edildi. Vatandaşların durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi'ne haber vermesi üzerine harekete geçen ekipler bir süre yavru leylekleri gözlemledi. Leyleklerin yuvaya uğramadığını gören görevliler, Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri ile temasa geçerek temin edilen vinç yardımıyla yavru leylekleri bulundukları yerden alıp kuruma getirdi. Veteriner hekim tarafından kontrolleri yapılan yavru leylekler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nde koruma altına alındı. Leylekler, beslendikten sonra yapılacak deneme uçuşlarının ardından yeniden doğal ortamlarına bırakılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube  Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, yavru leyleklerin anne ve babalarının neden yuvaya gelmediklerini bilmediklerini, muhtemelen başlarına bir şey gelmiş olabiliceğini belirtirek, "Yaklaşık 2 hafta önce merkez ilçe Aktuluk Mahallesi Meytan mevkiinde mahalle sakinleri tarafından leylek yuvasında 2 leylek ebeveynlerinin olmadığı şeklinde bir ihbar aldık. Ekiplerimiz tarafında 2 gün gözetimde tuttuk. Gerçekten de ebeveynlerinin yuvasına gelmediği görüldü. FEDAŞ yetkilileri ile temas kurduk. Orada elektrik direği üzerinde yuvası kurulu vaziyetteydi. Ekipler vasıtasıyla vinç yardımıyla yavruları kuruma getirdik. 2 haftadır uzman personelimiz tarafından yavru leyleklerimiz bakıma tabi tutulmakta. Uçma vaziyetine geldiği zaman yine uzman personel tarafından doğaya bırakacağız. Bizde leylek popülasyonu oldukça iyi durumda. Dönem dönem vakalarla karşılaşıyoruz. Yardımcı da oluyorlar. Vatandaştan kaynaklı bir leyleğe zarar verme olayı yok. Bu yavrular için de aynı şey söz konusu. Ebeveynlerin büyük ihtimalle insan faaliyetlerinin dışında yani insandan kaynaklı değil vatandaşlardan kaynaklı değil, farklı bir sebep olabilir yani bir tarım zararlısı tarım ilaçlaması kaynaklı olabilir"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yavru leyleklerden görnütüler

-Leylekler ile görevlilerin ilgilenmesi

-Leyleklere yem verilmesi

-Şube müdürünün konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,-

========================================

Bursa'da şehit acısı

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen havanlı saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Harun Arvas'ın acı haberi Bursa'daki ailesine ulaştı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Orman Hudut Tabur Komutanlığına bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan havan saldırısında şehit olan uzman erbaş 22 yaşındaki Harun Arvas'ın acı haberi Bursa'da yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Merkez Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi'nde oturan şehit  uzman erbaş Harun Arvas'ın asıl görev yerinin Diyarbakır'ın Lice ilçesi olduğu geçici görevle Hakkari'nin Çukurca ilçesi'ne gittiği öğrenildi. Aslen Vanlı olan şehidin baba Abdurrahman Arvas haberin duyulmasının ardından oturduğu sitede taziyeleri kabul ederken Harun Arvas'ın yedi kardeşten biri olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Taziyelerin baba tarafından kabul edilmesi

-Evin görüntüsü

-Askerlerin görüntüsü

-Şehidin resmi

Haber: Hüseyin TÜCCAR,BURSA/-

========================================

Yaşlı kadını evinde güpegündüz gasp edip, takılarını çaldırlar

AYDIN'IN Nazilli İlçesi'nde, evine gelen maskeli bir kişi tarafından darp edilen 82 yaşındaki Nadire Akdemir'in üzerindeki ziynet eşyaları gasp edildi. Yaralanan Akdemir, hastaneye kaldırılırken polis, maskeli saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Eşi Ali İhsan Aydemir'in (83) bugün saat 13.00 sıralarında camiye gitmesi üzerine üç çocuk annesi Nadire Akdemir, Yıldıztepe Mahallasi, 142 Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında buluna evlerinde yalnız kaldı. Yarım saat kadar sonra zil çalınca eşinin camiden döndüğünü zannedip kapıyı açan yaşlı kadın, maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Kapıyı iterek içeri giren saldırgan yumruk atıp, başını duvara çarptığı Akdemir'in yere düşmesini fırsat bilip, kolundaki 5 bilezik ile boynundaki gerdanlığı koparıp, aldı. Acı içinde yerde kıvranan Akdemir'in kulağındaki küpelerini de çekerek çıkartan maskeli saldırgan ardından koşarak kaçtı. Akdemir, namazdan dönen eşi tarafından kanlar içinde yerde yarı baygın yatarken bulundu. Ali İhsan Akdemir, bir kaça partman ileride evi bulunan kızı Enise Satıkın'ı arayıp, durumu anlatarak yardım istedi. Kızının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Akdemir, Nazilli Devlet Hastanase'ni kaldırılıp, tedaviye alındı. Soruşturma başlatan polis, hakim ve savcıların oturduğu, sürekli bir polisin beklediği adliyeye lojmanlarının hemen yanındaki binada meydana gelen olayla ilgili olarak şüphelinin tespit edilip, yakalanabilmesi için çevredeki bina ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olayın yaşandığı binadan görüntü

-Olayın yaşandığı binan yanındaki adliye lojmanları girişindeki polis kulubesinden ve polisten görüntü

-Darp edilip, takıları gasp edilen Nadire Akdemir'in sedryede görüntüsü

-Ali İhsan Aydemir'in sedyeyle götürülen eşinin başında görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: NAZİLLİ (AYDIN),

===========================================

Seydikemer'de zincirleme kaza: 3 ölü, 4 yaralı

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde kamyonetle, 2 otomobilin çarpıştığı zincirleme kazada, Muzaffer Konu, Gülsüm Işık, ve Saniye Ekinci yaşamını yitirirken 1'i ağır 4 kişi de yaralandı.

Kaza Fethiye- Antalya Karayolu üzeri Çaltılar Mahallesi'nde bugün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Fethiye'den Antalya yönünie giden Muzaffer Konu'nun kullandığı 48 HF 877 plakalı otomobil, karşıdan gelen Tayyar Ekinci'nin yönetimindeki 48 HP 296 plakalı çift kabin pick-up kamyonetle çarpıştı. Arkadan gelen İbrahim Özdemir idaresindeki 17 EV 333 plakalı otomobil de duramayıp, Ekinci'nin kamyonetine yandan çarptı.

Kazada otomobil sürücüsü Muzaffer Konu, aynı otomobildeki Gülsüm Işık ve kamyonette bulunan Saniye Ekinci, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kamyonet sürücüsü Tayyar Ekinci ile kaza yapan araçlara çarpan otomobildeki İbrahim Özdemir ile eşi ve çocuğu yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 4 ayrı ambulansla Fethiye'deki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan kamyonet sürücüsü Ekinci'nin de durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay yerine gelen kazazedelerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Kaza nedeniyle Fethiye-Antalya Karayolu'nda 2 saat boyunca trafik yol kenarından kontrollü olarak sağlandı.  Olay yerinden geçerken kazayı gördüğünü belirten otomobil sürücüsü Aziz Güzel, bölgede sık sık kazaların yaşandığını belirterek, bölünmüş yol istediklerini söyledi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

-Olay yerindeki cesetlerden görüntü

-Kazazede yakınlarının ağlamasından görüntü

-Kaza yerinden görüntü

-Yoldan geçen sürücülerle röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement