Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Arkadaşını öldüren zanlı yakalandıADANA'da tartıştığı arkadaşı 62 yaşındaki Hasan Özbilen'i öldürdüğü iddiasıyla aranan 45 yaşındaki Battal Sevimli yakalandı.

11.07.2017 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arkadaşını öldüren zanlı yakalandı

ADANA'da tartıştığı arkadaşı 62 yaşındaki Hasan Özbilen'i öldürdüğü iddiasıyla aranan 45 yaşındaki Battal Sevimli yakalandı. Özbilen'i kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü ileri süren Sevimli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Psikolojik sorunları nedeniyle eşinden ayrı yaşayan Battal Sevimli, 26 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi İstiklal Mahallesi'nde oturan ve  kendi gibi eşinden ayrı yaşayan arkadaşı Hasan Özbilen'in evine gitti. Birlikte alkol alan arkadaşlar arasında henüz bilinmeyen bir nedenden tartışma çıktı.  Özbilen, Sevimli'ye küfür ettikten sonra masa üzerinde bulunan çekici fırlattı. Battal Sevimli de süpürge sopasıyla Özbilen'i dövdü. Kavgayı duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri kanlar içindeki Özbilen'i ambulansla hastaneye kaldırdı. Başından darbe alan Hasan Özbilen, 5 Temmuz'da hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken firar eden Bakkal Sevimli, dün yakalandı. Sevimli ifadesinde, arkadaşını öldürdüğünü kabul ederek, "Bana küfürler etti, sonra çekiç fırlattı. Sinirlenip sopayla öldürdüm" dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, sağlık kontrolünden geçirip adliyeye sevk edildi. Tutuklanan Battal Sevimli, gazeteciler, "Anneme, babama selam söylüyorum, eşimi çok seviyorum" diye seslendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne girdirilmesi

Zanlının konuşması

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'12"    BOYUT: 74 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

======================================

Yalova'da şehit çocuğuna 1 lira 75 kuruş için minibüsçü tokatı

YALOVA'da bindiği minibüste 'şehit yakını' kartını göstererek ücretsiz seyahat etmek isteyen şehit çocuğu 14 yaşındaki Mehmet Gündoğdu'ya, minibüs şoförü Nihat Ü.'nün tokat attığı öne sürüldü. Şehit çocuğu Mehmet, dayısı Ahmet Bayhan ile birlikte Jandarma Komutanlığı'na giderek minibüs şoföründen şikayetçi oldu.

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'nde oturan Yakup Gündoğdu, 2010 yılında ambulans şoförü olarak görev yaptığı sırada Çınarcık İlçesi'nden Yalova'ya kan götürürken meydana gelen trafik kazasında şehit oldu. Şehidin oğlu Mehmet Gündoğdu, bu sabah Çiftlikköy İlçesi'nden Taşköprü Sanayi Sitesi'nde oturan dayısının yanına gitmek için minibüse bindi. Mehmet Gündoğdu, minibüs şoförü Nihat Ü.'ye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şehit ailelerine ücretsiz yolculuk yapmaları için verdiği kartını gösterdi.

Minibüs şoförü Nihat Ü., bu kartın belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde geçtiğini, minibüslerde geçmediğini söyleyerek Mehmet Gündoğdu'dan öğrenci ücreti olan 1.75 lirayı istedi. Sürücü Nihat Ü., ücretsiz kartın geçerli olduğu konusunda ısrarcı olan Mehmet Gündoğdu'yu iddiaya göre önce azarladı, sonra yüzüne tokat atarak araçtan indirdi.

KARAKOLA ŞİKAYET ETTİ

Mehmet Gündoğdu daha sonra yaşadıklarını yanına gittiği dayısı Ahmet Bayhan'a ağlayarak anlattı. Ahmet Bayhan, yeğeni Mehmet'i yanına alarak Taşköprü Jandarma Komutanlığı'na gidip, minibüs sürücüsü Nihat Ü. hakkında şikayette bulundu.

Mehmet Gündoğdu'nun annesi Fatma Gündoğdu, çok üzüldüklerini, olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, "Şehit yakınlarının şehit yakını kimliği ile ücretsiz seyahat edebildiğini bildiğimiz için oğlum kimliğini ibraz etmiş, ancak sonucunda bu olayı yaşamıştır. Olayla ilgili çocuğumun yüzünde herhangi bir iz kalmadığı için adli muayene raporunu aldırmadım. Ben bu olayla ilgili minibüs şoföründen şikayetçiyimö diye konuştu.

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

===================================

Sokaktakilere çarpmamak için eve çarptı

SAMSUN'da mahalle arasında rampa çıkarken geri kaymaya başlayan kamyonun sürücüsü 24 yaşındaki Hilmi Arslan sokaktaki vatandaşlara çarpmamak için iki katlı eve çarpıp durarak olası bir faciayı önledi.

Kaza bugün Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hilmi Arslan'ın kullandığı 55 APR 02 plakalı parke taşı yüklü kamyon, rampa yukarı çıkarken, biran da geri kaymaya başladı. Sürücü dikiz aynazsından sokaktaki vatandaşları görüp onlara çarpmamak için direksiyonu kırarak yolun sağındaki Salih Çakmak'a ait 2 katlı evin duvarına çarpıp durdu. Kazada binanın duvarında hasar meydana gelirken yaralanan olmadı.

Kamyon sürücüsü Hilmi Arslan, "Rampa çıkıyordum. Kamyon birden kaymaya başladı. Vatandaşlara çarpmamak için direksiyonu eve kırdım ve çarptım" dedi.

Ev sahibi  Salih Çakmak ise, "Evde kimse yoktu dışarıda oturuyorduk"diye konuştu. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

---------------------------

Evden detay

Kamyondan detay

Kamyon sürücüsü ve ev sahibi ile röportaj

(SÜRE : 1.50 - BOYUT : 58.49 MB)

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,-

=======================================

Hırsızlık şüphelisi taksiyle kaçarken yakalandı

SİVAS'ta birinci kattaki evin balkonundan içeri girerek evdeki ziynet eşyalarını çalan ve daha sonra ticari taksiyle Ankara'ya kaçmak isteyen Bekir Y. yolda polis ekiplerince yakalandı.

Olay, dün gece saatlerinde Çayyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, apartmanın 1'inci katında oturan Fuat K. ve ailesi dışarıdayken evin balkonundan içeri girdi. Eve geldiklerinde balkon kapısının açık olduğunu ve yatak odalarının dağınık vaziyette bulunduğunu gören Fuat K. evdeki ziynet eşyalarını kontrol etti. Evde bulunan toplamda 20 bin lira değerindeki beşi bir yerde, 3 reşat altın, 3 zincirli altın set, 1 çeyrek, 1 kalın bileklik, 3 altın yüzük, 2 saat ve 1 kolyenin çalındığını fark eden aile, durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin konuyla ilgili yaptığı çalışmalar sonucu, Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali'ne gelen şüpheli bir kişinin çeyrek altın ile ödeme yaparak Ankara'ya gitmek isteği tespit edildi. Bunun üzerine olayın şüphelisi Bekir Y. bindiği ticari taksiyle Ankara'ya giderken Yozgat'ın Saraykent ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çaldığı altınlar da yanında bulundu. Sivas'a getirilen şüpheli Bekir Y., polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şüphelinin görüntüsü

-Adliyeye götürülüşü

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=====================================

Susuzluğun konuşulduğu toplantıyı su bastı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde kuraklık ve susuzluğun konuşulduğu toplantıyı su bastı. Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin yükselmesinin ardından yemek için ayrılan masalar su altında kalırken, sular toplantı yapılan alana kadar geldi.

Manavgat Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde Kaymakam Nazmi Günlü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mustafa Özen, TARSİM Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer ile ilçe Ziraat Odaları başkanlarının katıldığı Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Manavgat Irmağı kenarındaki Küçük Şelale Restoran'da yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Nazmi Günlü, Antalya'nın hep turizmle anılmasına rağmen tarımda da çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bu toplantı ve görüşülecek konular bizim ilçemiz için de önem arz ediyor" dedi.

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mustafa Özen, toplantıda kuraklık, sulama sorunu ve biyolojik mücadelenin gündem olarak daha önce belirlendiğini hatırlattı.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, geçen günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle ilçedeki tarım ürünlerinin büyük zarar gördüğünü, bu konuyu çözüme kavuşturmak amacıyla TARSİM bölge müdürlüğü ve genel müdürlüklerle görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz ürünlerin susuzluktan dolayı tarlada kaldığını toplanamadığını söyledi.

Toplantı devam ederken Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi. Davetlilere toplantı sonrası yemek için hazırlanan ırmak üzerindeki yemek masaları su altında kaldı. Irmak suları restoranın bahçesine de girerek toplantının yapıldığı masaların bulunduğu yere kadar ulaştı. Toplantı daha sonra tamamlandı.

4 İLÇEDE VİRÜS SORUNU VAR

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mustafa Özen kentin batısındaki Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinin tarım arazilerinde yaşanan virüs sorunundan bahsetti. Adını açıklamadığı virüsün ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Özen, şöyle dedi:

"Bu virüs böyle giderse yayılarak gidecek. Biz 2016 yılında baş gösteren bu virüsle ilgili Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürlüğümüzle çalışma yaptık. Virüsü tanıyoruz, adını biliyoruz, nasıl geldiğini biliyoruz, nasıl taşındığını biliyoruz. Virüsün yayılmasını durdurmak ve yok etmek için mevzuata göre yapılması gereken 2 önlem var. ya iç karantina ya da dış karantina uygulayacağız. Bu iki uygulayacağımız formül bu 4 ilçenin tarımına büyük zarar verir. Bunu uygulayamıyoruz. Ne demektir iç karantina dış karantina, girişe ve çıkışa kapatacağız demektir. Dolayısıyla orada tarımsal faaliyeti belli bir süre durduracağız anlamına gelir. Mevzuat bunu öngörüyor, bunun başka bir çözümü yok. Bu tedbire en son çare olarak başvurmayı düşünüyoruz." Özen, virüsün dört ilçeye fideciler kanalıyla yayıldığı için fidecilere yönelik denetimleri de olağanüstü arttırdıklarını anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Toplantının açılışından görüntü

-Manavgat Irmağı'ndan görüntü

-Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin'in konuşması

-Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz'un konuşması

-Antalya GTHM Vekili Mustafa Özen'in susuzlukla ilgili konuşması

-Irmak sularının yükselmesi ve restorana girmesi

-Mustafa Özen'in 4 ilçedeki virüs konusuyla ilgili konuşması

-Detay görüntüler

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

=====================================

1 kilo uyuşturucuyla yakalanan çift adliyede

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 1 kilo Bonzai maddesiyle yakalanan 44 yaşındaki Erhan I. ile eşi 43 yaşındaki Naciye I. adliyeye sevkedildi.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde İstanbul'dan satmak amacıyla Eskişehir'e uyuşturucu madde getirdikleri belirlenen Erhan I. ile eşi Naciye I.'nın içinde bulunduğu 34 GR 8961 plakalı otomobil takibe alındı. Ekipler, kısa süren kovalamaca sonucunda otomobili durdurarak Erhan I. ile Naciye I.'yı yakaladı. Naci'ye I.'nın üzerinden 1 kilo Bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan Erhan I. ve eşi Naciye I. yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Erhan I., fotoğrafını çeken gazetecilere tepki göstererek, "Çocuklarımız okuyor lütfen çekmeyin arkadaşlar. Rica ediyorum çekmeyin. FETÖ'cüleri çekin" diye bağırdı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Çiftin polisler tarafından adliyeye getirilmesi,

-Şüphelilerden Erhan I.'nın foruntü alan basın mensuplarına doğru bağırması,

-Adliye binasının dışından,

-Ele geçirilen bonzainin fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,-

===============================================

Çorum'da 15 Temmuz anma etkinliği

ÇORUM'da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehitlikte anma programı düzenlendi.

Çorum Valiliği öncülüğünde, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. Çorum Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, "O hainler şer odaklarıyla birlikte yıllardır planladıkları oyunlarını geçtiğimiz yıl oynadılar. Eğer başarılı olsalardı bu millet tamamen yok edilecekti. Çok az insana müsaade edeceklerdi. Bu insanlık suçudur. Harpte dahi sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açılamaz. Onların hesap etmediği bir şey vardı. Çanakkale ruhu öldü sandılar. Benim ordumu yönetebileceklerini sandılar. Bizim ordumuz milyonluk bir ordudur. Bizim ordumuz onlara katılmadı. Onlarla savaştı. Bunlar ne benim ordumu anladılar, ne benim milletimi anladılar, eksik hesap yaptılar. Bu eksik hesap, onları tarihin kanlı sayfalarına gömdü. 15 Temmuz, 29 Ekim'in öz kardeşidir. 15 Temmuz, cumhuriyetimizi kuran ve emanet eden iradeye sadakatimizin ifadesidir. 15 Temmuz, dünyaya hür olacağımızın, istiklalimizin ve istikbalimizin koparılıp alınamayacağının ilanıdır. 15 Temmuz, 21. Yüzyılın Türk asrı olacağının ilanıdır, ispatıdır" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

Program, İl Müftüsü Ahmet Akın'ın duasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şehitlik anma

Vali Necmeddin Kılıç konuşma

Şehit mezarları ziyaret

-Dua edilmesi

Detaylar

(SÜRE: 5 dk - BOYUT: 200 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement