Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

CHP'li Belediyenin Başkan Yardımcısına saldırı (2) (Yeniden)MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner, odasında saldırıya uğradı.

12.07.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Belediyenin Başkan Yardımcısına saldırı (2) (Yeniden)

MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner, odasında saldırıya uğradı. CHP'li Başkan Yardımcısı Ertan'ı, tartakladığı iddiasıyla Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan ile çalışanlara bıçak çektiği belirlenen yanındaki kişi aranıyor.

Olay, saat 08.56'da belediye binasında meydana geldi. İddiaya göre, Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan, kimliği saptanamayan bir kişi ile birlikte Başkan Yardımcısı Ertan Güner ile görüşmek üzere odasına çıktı. İddiaya göre Kalkan, ilçe merkezinde belediyenin pazar yeri tahsisi konusunda Ertan ile bir süre tartıştı. Fuat Kalkan tartışma sırasında Başkan Güner'e saldırdı. Güner'i tartaklayan saldırgan ile çalışanlara bıçak çekip tehdit eden yanındaki kişi kaçtı.

Başından darbe alan Başkan Yardımcısı Güner, kaldırıldığı Ortadoğu Hastanesi'nde ayakta tedavi edilmesinin ardından taburcu edildi.

Olaydan sonra 33 CUU 50 plakalı makam aracı belediye binası önünde bulunan Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan ile adı belirlenemeyen yanındaki kişi aranıyor.

BAŞKANDAN SALDIRIYA TEPKİ

Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner'in odasında uğradığı saldırıyı değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, saldırıyı kınayarak kimsenin kendilerini kaba kuvvetle vazgeçiremeyeceğini söyledi. Bu güne kadar şahsına yönelik her türlü iftira, yalan, şantaj, tehdit, öldürme kastıyla yapılan saldırılara karşı sessiz kaldığını kaydeden Neşet Tarhan, "Başkan yardımcım Ertan Güner'e yönelik saldırıya karşı sessiz kalamayacağız. Artık bıçak kemiğe dayandı.  Kaba kuvvetle hiç bir sorun çözülemez. Hukuk devletinde hak arama yeri bellidir" dedi.

Yapılan saldırının, yarın yapılacak olan Encümen Toplantısındaki üyeleri baskı altına almaya yönelik olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Bunun mücadelesi. Biz hak eden pazarcılık yapacak diyoruz. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsanız yargıya gidersiniz. Burada bıçaklı saldırı, arabada silah bulundurma, insan toplamak gibi mücadeleyi kabul etmiyoruz. Bu konu göreve geldiğimden beri gündemde. Kimse bizi kaba kuvvetle vazgeçiremeyecek. Ben başkaları gibi silah ve bıçak taşımıyorum. Arkadaşlarımız emniyette ifade verdi, şikayetçi oldu. Başkan yardımcım darptan dolayı hastaneye gitti ve 10 günlük iş görmez raporu verildi" diye konuştu.

ŞAHSIMA VE DİNİME HAKARET ETTİ

Olayla ilgili polise ifade veren Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ise makamında basın düzenledi. Başkan Yardımcısının kendisine hakaret ettiğini ileri süren Kalkan, şunları söyledi:

"O görüşmede esnafın ve halkın sorunlarını dile getirmek adına 20 dakika boyunca konuşmalarımı sürdürdüm. 'Sizinle muhatap olmayacağım. Gidin zabıtayla görüşün. Pazarcı ve vatandaş benim için önemli değil, sizinle uğraşamam' deyip konuşmayı gergin bir ortama sürüklemiştir. Ben de esnafın ve vatandaşın hakkını korumanın görevim olduğunu söyledim. Ayağa kalkarak dinime ve şahsıma hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine karşılıklı arbede yaşadık. Şu an aranmıyorum, tutuklu da değilim, her daim görevimin başındayım."

Bu arada Fuat Kalkan'ın binaya giriş çıkış ve arbede sırasında yaşanan oluşan kalabalık ise güvenlik kamerasınca kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Mezitli Belediyesi önünde bekleyenler

Belediyenin dış ve tabela görüntüsü

Belediye işçileri koridorda beklerken

Başkanın odasında bekleyen meclis üyeleri

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tahran'ın açıklaması

Pazarcılar Odası başkanı Fuat Kalkan'ın açıklaması

(Güvenlik Kamerası)

Pazarcılar odası başkanı belediyeye girerken

Başkan yardımcısının sekreteri oda başkanı ile belediye koridorunda giderken

Oda Başkanı olay yerinden uzaklaşırken

Merdivenlerden inerken

Haber: İbrahim MAŞE -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

========================================================

Kamu Başdenetçisi Malkoç; Kamu Denetçiliği Kurumu halkın avukatlığını yapıyor (2) (Yeniden)

KAMU Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Barosu'nu ziyaretinde FETÖ davalarıyla ilgili olarak, "Bunların temel özelliği herkesin bildiği gibi gizli olmaları, kendilerini saklamaları, yaptıkları eylemleri ve işlemleri başkalarının üzerine atmalarıydı. Şimdi aynı tutum ve davranışı devam ettiriyorlar" dedi.

Bursa Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun'u Bursa Adliyesindeki makamında ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'FETÖ davalarını sanıkların sulandırdığına dair iddialar var' sorusu üzerine Malkoç, "Neticede deliller ortada iddianameler hazırlanmış ve yargılama süreci devam ediyor. Bunların temel özelliği herkesin bildiği gibi gizli olmaları, kendilerini saklamaları, yaptıkları eylemleri ve işlemleri başkalarının üzerine atmalarıydı. Şimdi aynı tutum ve davranışı devam ettiriyorlar. Ben iddianameleri okudum, iddianameler delil noktasında çok güçlü iddianameler. Sanık durumunda olanlar, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorlar, sanıklar zaman zaman inkar da edebilir ve hatta yalan da söylerler, bunlar hep mahkemelerde karşılaşılan şeyler. Ama bildiğimiz bir şey var, deliller sağlam ve hakimlerin de bunlara hak ettikleri cezaları yasalar ve adalet çerçevesinde vereceği kanaatindeyim. Olaya Türk adaleti ve Türkiye'de iyi yetişmiş hakim ve savcılar, adalet mensupları var, endişe etmeye gerek yok. Sanıkların o tutum ve davranışlarından etkilenmeye gerek yok, neticede sanıktırlar ve yargılama devam ediyor. En önemli şey Türkiye'de anayasal düzenin işlemesi, hukuki sürecin işlemesidir. Yani demokratik süreç, anayasal süreç işliyorsa vatandaşımız rahat olsun. Sanıklar yalan söyledi, mahkemede güldüler veyahut da olayı inkar etmeye kalktılar, bunların çok fazla bir önemi yok. Hakimler dosyadaki delillere bakar, kanuna bakar, müsterih olunö dedi.

"KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU HALKIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"

Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü de ziyaret eden Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu halkın avukatlığını yapan bir kurum ama millet bunu çok fazla bilmiyorö dedi. Heykel'de bulunan tarihi valilik binasında Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa'ya Kamu Denetçiliği kurumunu anlatmak için geldiğini belirtti. Malkoç, "Bursa'da Kamu Denetçiliği Kurumunu anlatmak için bir toplantı planladık. Bu toplantıya muhtarlar ve sivil toplum örgütlerini davet ettik. Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılında anayasada yer almış, halkın avukatlığını yapan, aynı zamanda da idareye yol gösteren bir kurum. Ancak halk tarafından fazla tanınıp bilinmiyor. Bizde bu eksikliği izale etmek için halkla buluşmalar yapıyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu aynı zamanda şikayet yoluyla idarenin bütün çalışmalarını denetleyen bir kurumö diye konuştu.

GÖRÜNTÜDÖKÜMÜ:

------------

Şeref Malkoç'un açıklaması

Şeref Malkoç'un ziyaretleri

Haber-Kamera. Edip TEKİN - Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, -

========================================

Çanakkale'de 40 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 40 kaçak yakalandı.

Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bu sabah, Ayvacık'ın Bademli köyü Acıdere Mevkii'nde bir grup kaçağın yasa dışı yolardan yurt dışına çıkmak için hazırlık yaptığını öğrendi. Bölgedeki zeytinliklerin bulunduğu araziye operasyon düzenleyen ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 40 kaçağı yakaladı. Yakalanan kaçaklar, minibüslerle Ayvacık Jandarma Komutanlığı'na bağlı Gülpınar Jandarma Karakolu'na getirildi. Kaçaklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Kaçak göçmenlerden görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

============================================

Akyazı'da silahlı kavga: 3 yaralı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde tüfek ve tabancaların ateşlendiği kavgada 3 kişi yaralandı.

Olay öğle saatlerinde, İnönü Mahallesi 7005 Sokak'ta bulunan A.A'nın sahibi olduğu oto yıkamacıda meydana geldi. A.A. ile iş yerine gelen E.F. arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Av tüfeği ve tabancalar ateşlenirken, A.A. ayağından, babası E.A.saçmaların isabet etmesi sonucu başından, E.F. ise omzundan yaralandı. 112 Acil ekipleri yaralanan 3 kişiyi Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahalenin ardından A.A. ile babası E.A. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, E.F. ise Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis olay yerinde incelemede bulunurken, soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Olay yerinden görüntü

Polisin inceleme yapması

Polis ekiplerinden detaylar

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), -

======================================

Spor sonrası fenalaşıp öldü

ANTALYA'da spor sonrası saunaya giren 44 yaşındaki Mustafa Sungur, aniden fenalaşıp baygınlık geçirdi. İlk müdahalesi salonda bulunanlar tarafından yapılan Sungur, yaşamını yitirdi.

Olay saat 15.00 sırasında Muratpaşa İlçesi Çağlayan Mahallesi Fener Caddesi üzerindeki bir spor salonunda meydana geldi. Öğle saatlerinde üyesi olduğu spor salonuna giden Mustafa Sungur, ısınma hareketlerinin ardından çeşitli spor aletlerinde sporunu tamamladı. Havlusunu alıp saunaya giren Mustafa Sungur, henüz belirlenemeyen nedenle fenalaşıp yere yığıldı. Hemen dışarı çıkarılan Sungur'a ilk müdahaleyi yapan salonun sağlık ekibi, 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Mustafa Sungur'un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Mustafa Sungur'un cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Olay yeri inceleme ekiplerinin gelmesi

Spor merkezine girmeleri

Cenaze aracının gelişi

Cenazenin spor merkezinden çıkartılması

Cenaze aracına konması

Cenaze aracının adli tıp morguna gidişi

dli tıp morgu dış plan görüntü

Ölen Mustafa Sungur'un vesikalık resmi

112 MB/// 01.39

Kaset Durumu: Link Geçildi

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=============================================

60 bin liralık yedek parça ele geçirildi, 1 kişi gözaltında

GAZİANTEP'te, bir işyerinden çalınan 60 bin lira değerindeki motosiklet yedek parçaları, polis tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Çamlıca Mahallesi'ndeki Şehitkamil Caddesi'nde bulunan motosiklet yedek parçaları satışı yapılan işyerinde meydana gelen hırsızlıkla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları çalışmayla bir adrese operasyon yaptı. Yapılan operasyonda işyerinden çalındığı belirlenen 60 bin lira değerindeki yedek parçalar ele geçirildi. Malzemelere sahibine teslim edilmek üzere el konulurken, M.T. adlı şüpheli gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Ele geçirilen yedek parçalar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Datça'da boynu kesilmiş caretta caretta bulundu

MUĞLA'nın Datça ilçesi'nde, şarkıcı Bora Gencer tarafından denizde boynu kesilerek telef olmuş caretta careta bulundu. Nesli tükenmekte olan türler arasında olan deniz kaplumbağasının boynun insan eliyle kesilmiş olabileceği gibi, sürat teknesinin pervanesi ya da takıldığımisina tarafından da kesilmiş olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.

Marmaris'teki bir bistro-bar ve restoranda sahne alan Türk Pop Müziği şarkıcısı Bora Gencer, bugün saat 16.00 sıralarında Datça'nın Palamütbükü Mevkisi'ndeki bir yakınına ziyarete gitmek üzere yola çıktı. Datça'ya 15 kilometre mesafedeki Karaincir Mevkisi'nde mola veren Gencer, serinlemek için girdiği denizde, kıyıdan 20 metre kadar açıkta, boynu kopma noktasına kadar kesilerek telef olmuş bir caretta caretta buldu. Gencer, 70 santimetre boyunda, yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağasını suda sürükleyerek, kıyıya kadar getirdi. Yakındaki bir otelin görevlilerinin de yardımıyla Gencer, deniz kaplumbağasını karaya çıkardı. Zavallı hayvanın ölmüş olduğunu görünce üzüldüğünü belirten Gencer, durumu Muğla'nın Ortaca İlçesi İztuzu Sahili'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirdi.

DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, kendisine cep telefonundan gönderilen fotoğraflardan telef olan caretta carettanın boynunun insan eliyle kesilmiş olma ihtimali olduğunu belirtip, "Ancak, sürat teknelerinin pervanesi takılıpta, boynu kesilmiş olabilir. Daha önce misinaya dolanıp, kurtulmak isterken boyun ve bacağı kesilen bir caretta caretta da bulunmuştu. Buna benzer bir durumda yaşanmış olabilir. Caretta caretta merkezimize getirildiğinde yapacağımız incelemede net bir sonuca varacağımızı düşünüyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Boynu kesilerek telef olan caretta carettanın görüntüsü

-Boynu kesilerek telef olan caretta carettayı bulan Bora Gencer ile röp.

(Not: Görüntüler whatsapp son dakikaya geçildi)

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

=========================================

Teknede nikah

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde düğün törenlerinin farklı olmasını isteyen bir çift, teknede nikah kıydı.

Ayşegül Demirtaş ve Murat Gürbüz çifti, Atatürk Anıt Alanı arkasındaki gezi teknelerinden biri ile denize açıldı. Davetlilerin de tekneye alındığı törende, çiftin nikahını damadın dayısı nikah memuru Ahmet Sümbül kıydı, şahitlikleri ise Okan Çolakoğlu ve Fazilet Açıcı üstlendi.

İmzaların atılmasının ardından, davetliler, zaman zaman dalgalarla sallanan teknede müzik eşliğinde oynayarak çiftin mutluluğuna eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Gelin ile damadın teknede yürüyerek piste gelmeleri

Dans etmeleri

Nikah töreni

Teknede gelin damat ve davetlilerin oynaması

SÜRE: 02'26"  BOYUT: 111 MB

Haber-Kamera: İskenderun(HATAY),

==================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement