Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Şehit korucu için Hakkari'de tören düzenlendiHAKKARİ'de mayın arama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaralanan ve Ankara'da tedavi edilirken, kurtarılamayarak şehit olan güvenlik korucusu 32 yaşındaki 1 çocuk babası Sebahattin Hayva...

01.08.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit korucu için Hakkari'de tören düzenlendi

HAKKARİ'de mayın arama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaralanan  ve Ankara'da tedavi edilirken, kurtarılamayarak şehit olan güvenlik korucusu 32 yaşındaki 1 çocuk babası Sebahattin Hayva için memleketi Hakkari'de tören düzenlendi.

Hakkari'nin Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı yakınındaki Şine Köprüsü yakınlarında 11 Haziran'da mayın arama tarama çalışması yapan güvenlik korucularına PKK 'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu biri ağır 3 güvenlik korucusu yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan 1 çocuk babası güvenlik korucusu Sabahattin Hayva, Hakkari'deki ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. Tedavisi süren Hayva, dün yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Türk Hava yollarına ait uçakla Yüksekova'da selahattin Eyyübi Havalimanına getirilen Hayva'nın cenazesi buradan da askeri helikopterle Hakkari'ye getirildi. Cenazeye, şehidin eşi Bahar, 6 yaşındaki çocuğu, annesi Güzeldünya da eşlik etti. Şehit Korucu Hayva için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda ise tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve  Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç,  İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, polis, asker ve şehit korucunun yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit Korucu Hayva'nın naaşı cenaze aracı ile tören alanına getirilerek  gözgeçmişi okundu. Tören sırasında şehit eşi Bahar ve yakınları, cenazenin tören alınana getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tören alanına gelen yakınlarına sarılıp ağıt yakan şehit eşi Bahar ve annesi Güzeldünya Hayva'yı yakınları ve kadın komutanlar teselli etti.Şehit Korucu için duaların ardından Üzümcü Köyünde toprağa verilkmek üzere Cenaze aracına bindirildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ile askeri yetkililer de şehit güvenlik korucusu Hayvan'nın tabutunu  cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------------

-Vali Toprak, şehit yakınlarına başsağlığı dilemesi

-Törene katılan şehidin yakınları ve askerler

-Helikopterin gelişi

-Helikopterden inen Şehidin eşi Bahar, çoçuğu, anne ve babası

-Şehit eşi, kadın komutanların yardımıyla helikopterden tören alanına getirilişi

-şahit yakınlarının feryadı

-şehit eşinin gözyaşı dökmesi

-detaylar

-Şehit naaşının askerherin omuzlarında tören alanına getiriişişi

-saygı duruşu sırasında gözyaşı döken şehit yakınları

-Törene katılanlar

-Şehidin özgeçmişinin okunması

-Duaların okunma

-Dua sınasında gözyaşı döken yakınları

-Şehit naaşının omuzlarda taşınması

-Tugay komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç'ın askerlerle birlikte şehit naaşınız cenaze aracına götürmeleri

-Şehit eşi ve yakınları tabuta son kez dokunup ağıt yakmaları

-cenaza aracının hareket etmesi

BOYUT: 372 MB, SÜRE: 5 DK 38 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

==========================================

Aydın'da 'hero' gözaltısı

AYDIN'ın Efeler İlçesi'ndeki bir PTT şubesine 'hero' yazılı tişörtle gelen 32 yaşındaki Z.G., ihbar üzerine gözaltına alındı.

Hasanefendi Mahallesi Gençlik Bulvarı'nda bulunan PTT Merkez Şubesi'ne bugün saat 15.30'da, 'hero' yazılı tişörtle işlem yaptırmaya gelen Z.G.'yi fark eden postanenin güvenlik görevlisi, durumu polise bildirdi. PTT şubesine gelen polisler, Z.G.'yi gözaltına aldı ve sorgulamak üzere emniyete götürdü.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

============================================

Hozat'ta sünnet şöleni: 30 çocuk sünnet oldu

TUNCELİ'nin Hozat İlçe Kaymakamlığı ve belediyesinin ortak girişimiyle düzenlenen şenlikte, 30 çocuk sünnet ettirildi.

Hozat sünnet şenliği kapsamında düzenlenen törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Celalleddin Polat ile çok sayıda kurum müdürü ve vatandaşlar katıldı. Hozat Belediyesi Cem Emir Parkı'nda düzenlenen Sünnet Şenliği'nde; ilçede yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan 30 ailenin çocukları sünnet ettirilirken, sünnet olan 30 çocuğa kaymakamlık ve belediye tarafından birer bisiklet hediye edildi. Vali Sonel de, sünnet olan çocuklara 200'er lira para hediye etti. Belediye ve kaymakamlığın düzenlediği ortak sünnet şenliğinde ilk olarak konuşan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, sünnet şenliğini geleneksel hale getireceklerini, her yıl bu etkinlikleri devam ettireceklerini belirterek "Kaymakamlığımızla çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Sünnet şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Her yıl devam ettireceğiz. İlçemize hizmet için devlet kurumlarıyla çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Halkın temsilcileri olarak bizler, yerel yöneticiler; devlet ve mülki idare amirleri ile birlikte hizmette, el ele verirsek, hizmetin en kalitelisini ve en hızlısını getirmiş oluruz. Bunun her zaman örneklerini yaşadık. Çocuklarımızın yarının geleceğin teminatı olduğunu ulu önder Atatürk de hep söylemiştir. Birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde halkımıza hizmetlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel de konuşmasında, Tunceli'nin bir doğa cenneti olduğunu, doğal güzellikleri ile İsviçre gibi güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:   "Arkadaşlarımızla birlikte ilk ziyaretimizi Pülümür ve Nazımiye ilçelerimize yapmıştık. Kaymakam bey kardeşimiz ve belediye başkanı arkadaşımız gelip bizi davet ettiler sünnet şöleni için. O zaman dedik ki; üçüncü ilçe ziyaretimiz Hozat olsun, çünkü çocuklarla beraber olmak, siz değerli halkımızla beraber olmak, bilgi alışverişinde bulunmak, esnafımızı ziyaret etmek, yani kısacası sizlerden biri olmak bizim için mutluluk verici. Gittiğimiz yerlerde devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Bu çok önemli. Devletimizin tüm birimleri ile Tunceli halkımızın merkezin ve 7 ilçenin emrindeyiz. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz. Şunu herkes bilsin ki, bölgede devletimizin tüm imkanları ile kahraman güvenlik güçleri ile hep beraber bu terörün üstesinden geleceğiz. Çünkü bulunduğumuz coğrafya, çok güzel bir memleket, çok güzel doğal güzelliği olan, misafirperver insanları olan, Munzur'u olan, yani yurt dışında adeta İsviçre'ye benzeyen mükemmel bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzellikleri karartmak isteyen alçaklara biz fırsat vermeyiz. Hep beraber bu ülkenin kıymetini bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde, siz başta çocuklarımız olmak üzere bu güzel İnsanları, güzel işler yapmak için buradayız."  Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, sünnet olan çocuklara hediyelerini tek tek verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-valinin törene gelmesi

davul kralnet ile karşılanması

Vali ve protokol üyeleri çocuklara sarılarak hep birlikte yan yana oturması

Belediye başkanı ve valinin konuşması

Çocuklara hediyelerin verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

===========================================

Gaziantep Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

GAZİANTEP Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 207 öğrenci sevinç yaşadı.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Necip Fazıl Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, veliler ve öğrenciler katıldı. Çeşitli bölümlerden mezun olan 207 öğrencinin mezuniyet töreninde konuşan Rektör Ali Gür, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilerine nasihatlerde bulunan Gür, üniversitelerinden mezun olan gençlerin iş bulmalarının kolay olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere, ödülleri verildi. Diplomalarını alan 207 öğrenci, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Törene katılanlar

Öğrencilere ödül verilmesi

Öğrencilerin kep atması

Ali Gür'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI/GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 228 MB

===========================================

Olimpiyat şampiyonlarına davullu karşılama

SAMSUN'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda dereceye giren sporcular Gaziantep'te davul-zurna ile  karşılandı.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda çeşitli kategorilerde dereceye giren 5 sporcu Gaziantep otogarında davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. Otogardaki karşılama töreni ardından makamında sporcuları kabul eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, sporculara çeşitli hediyeler verdi. Gaziantep'in ilk defa  Ayşegül Gökkaya ile olimpiyatlarda derece aldığını belirten Ökkeş Demir, diğer sporcularında çeşitli branşlarda dereceye girmesinin kent için gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şöyle dedi: "Bu sporcular Gaziantep'in gururları Türkiye'nin onurlarıdır. Ülke olarak bir gelecek hayal ediyorsak öncelikle gençliğimizi dizayn etmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızın başarısı Gaziantep'te Türkiye'de rol model olmalıdır. Çünkü İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda bu başarıyı elde etmek çok anlamlıdır. Bu arkadaşlarımız geçtiğimiz bu zorlu süreçte bu başarıyı elde etmeleri hepimize büyük bir model olmuştur, hepsine çok teşekkür ediyorum.ö

Konuşmanın ardından sporculara altın ve çeşitli hediyeler verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Otogarda karşılama

Ökkeş Demir'in konuşması

Sporculara hediye verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 71 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.


Advertisement