Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Gebze'de zincirleme kaza: 6 ölü, 3 yaralı (2) Yeniden KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, TEM Otoyolu Muallimköy mevkiinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobille çarpıştı.

03.08.2017 03:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze'de zincirleme kaza: 6 ölü, 3 yaralı (2) Yeniden

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, TEM Otoyolu Muallimköy mevkiinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobille çarpıştı. Can pazarının yaşandığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle İstanbul istikametinde kilometrelerce kuyruk oluştu.

TIR DEHŞETİ

Kaza saat 19.45 sıralarında, TEM Otoyolu Gebze Muallimköy mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine giden 33 F 4537 plakalı TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek UHMY63 Almanya plakalı minibüse, ardından da 34 MGY 4537 plakalı otomobile ve BL97566 İsveç plakalı otomobile çarptı. Kaza nedeniyle hem İstanbul, hem de Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Kaza nedeniyle çok sayıda 112 Acil ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Kazada minibüste bulunan Adnan, Fatma, Melisa, Müslüm, Yakup ve Yusuf Erdoğan yaşamlarını kaybederken, 3 kişi ise yaralandı. Yaralılar 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde ulaşım bir süre sonra tek şeritten sağlandı. İstanbul istikametinde ise kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyu oluştu. Araçların yoldan kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, 6 kişinin öldüğünü, cenazeleri morga kaldırarak yakınlarına teslim edeceklerini, yolu ulaşıma açmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu'nun açıklamaları

Haber: Faruk KIYAK-Mesut IŞIK- Alişan KOYUNCU/GEBZE(Kocaeli),

==================================================

40 yıllık bina yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı EK

4 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 2'inci Sokak'ta bulunan 40 yıllık, 4 katlı Gökdağ Apartmanı, akşam saatlerinde çöktü. Dün gece saatlerinde bir kolonunda patlama yaşanması üzerine, yıkılabileceği ihtimali üzerinde tahliye edilen binada, kimse yokta ancak 9 dairenin bulunduğu binada kalan 5 ailenin ev eşyaları duruyordu. Gündüz saatlerinde toplanan bina sakinleri, ev eşyalarını çıkarmak istemiş ancak yetkililer buna izin vermemişti. Gökdağ Apartmanı ile birlikte yakında bulunan 2 bina da boşaltılmıştı.

Bu akşam saat 22.30 sıralarında çöken binada can kaybı yaşanmazken, yıkılan Gökdağ Apartmanı molozları yakındaki bir binaya hasar verdi. Can kaybı yaşanmamasına rağmen bölgeye AFAD, itfaiye ambulans, sağlık ve zabıta ekipleri sevkedildi.  İlk incelemenin ardından can kaybı olmadığı tespit edildi.  Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Birkan Abiş, binanın çökmesiyle birlikte olay bölgesine hareket ettiklerini belirterek, "Olayı saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Haberi alır almaz ekimizle birlikte buraya hareket ettik. Allaha şükür ki yaptığımız ilk incelemede can kaybı yaşanmadı. Sadece yıkılma anında yan binada hafif bir hasar var. Zaten tedbir olarak o binayı ve yakındaki başka bir binayı boşaltmıştık. Yıkılan binayı da gece boşaltmıştık. Aldığımız tedbirler sayesinde kimsenin burnu kanamadığı için sevinçliyiz. Ailelerin tüm ısrarlarına rağmen kimsenin binaya girmesine izin vermediğimiz için haklı olduğumuz ortaya çıktı. Gerekli incelememizi tamamladıktan sonra hazırlayacağımız raporu kamuoyuna açıklayacağız" dedi.  Bu arada binanın yıkılması sırasında vatadaşların cep telefonları ile çektiği görüntülerde, yıkımla birlikte etrafa büyük tozların dağıldığı, vatandaşların nefes almakta güçlük çektiği görülüyor. Bölgeye gelen itfaiye ve ambulanslar toz nedeniyle görünmüyor ancak sesleri duyuluyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yıkılan bina

-Hasar gören yakındaki bina

-Yıkımdan hemen sonraki görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

===================================================

Cinsel istismar zanlısı kendini bıçakladı

ADANA'da 11 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 51 yaşındaki Demirel A., evinde kendini bıçaklayarak intihara kalkıştı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Mahallesi'nde bir fırında ekmek taşıyan aracın şoförlüğünü yapan Demirel A., önceki gün adı açıklanmayan bir kız çocuğuna 2 katlı evinin yakınındaki portakal bahçesinde cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuğun bağırarak yardım istemesi üzerine kaçan Demirel A. bugün akşam saatlerinde 2 katlı evine gelip ailesiyle tartıştı. Olay nedeniyle komşuların da tepki gösterip darp etmeye çalıştığı Demirel A., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla karnından kendini bıçakladı. Olay yerine çağrılan polisler, kan kaybeden Demirel A.'yı hastaneye götürmek istedi ancak elindeki bıçağı boğazına dayayan istismar zanlısı polislerin evden gitmesini istedi. Mahalle sakinleri de evin etrafında toplanarak Demirel A.'nın kendilerine teslim edilmesini istedi. Kalabalığın yaralı zanlıya zarar vermemesi için güvenlik önlemi alan polisler, ikna ederek Demirel A.'nın elinden bıçağı almayı başardı. Yakınları gazetecilere tepki gösteren Demirel A., polislerin arasında yakınlarına ait bir hafif ticari araçla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Demirel A. hakkında polisin soruşturması sürerken istismar mağduru çocuk da koruma altına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------

İstismar zanlısının polisler arasında araca bindirilmesi

Fenalaşan yakınlarının ambulansa alınması

Yaralı zanlıyı taşıyan aracın gitmesi

Hastanenin dışından detay görüntüler

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

==================================================

Bakan Tüfenkci: İpsala Sınır Kapısı modernize edilecek/EK

KAPIKULE'DE TAŞIT PLAKA OKUMU SİSTEMİ GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İpsala'nın ardından Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na geçerek incelemelerde bulundu. Kapıkule'den yurda giriş çıkış yapan gurbetçilerle görüşüp sorunlarını dinleyen Tüfenkci, sınır kapısındaki araç yoğunluğunu ortadan kaldırmak için Kapıkule'de plaka taşıt okuma sistemi ile geçişlerin hızlandıracaklarını söyledi. Tüfenkci, "Kapılarda artık kayıt altına alınmayı kaldırıyoruz. Taşıt plaka okuma sistemini getiriyoruz, bunun testini İpsala'da yaptık başarı ile çalıştığını gördük. Bu sistemi Kapıkule ve diğer kapılarda da taşıt plaka okuma sistemini hayata geçiriyoruz. İhaleleri ve alt yapı çalışmaları bitti. Şimdi bu sistem kurulum aşamasında. Bu sistemle bu girişlerin çok daha hızlandığını göreceğiz.  Biz biliyoruz ki gurbetçilerin ve yabancıların ülkemize girişinde, Türkiye'ye yakışır bir biçimde fazla bekletilmeden ve onlara gerekli hassasiyeti göstererek kapılardan geçmelerinin sağlanması, ülkemiz içinde pozitif bir algı oluşturulmasında arkadaşlarımız önemli bir görev icra ediyorlar" dedi.

Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için Bulgaristan tarafıyla temasa geçeceklerini anlatan Bakan Tüfenkçi, "Bulgaristan tarafıyla görüşüp TIR'ların geçişlerini hızlandıracağız. Ama en önemli görevi ihraç mallarımızı taşıyan TIR şoförlerine ve lojistik firmalarının taşıdıkları yükün daha hızlı bir şekilde nakletmeleri, rekabet avantajı sağlayacak. Bununla birlikte biz ne kadar hızlı olursak olalım karşı kapının da bu hıza uyması gerekir. Bulgaristan tarafında hem fiziksel anlamda hem de personel anlamında bir sıkıntılar olduğunu gördük. Şimdi onlarla temasa geçip bunu asgariyeye nasıl indiririz diye Dışişleri Bakanlığı ile planlamasını yağacağız. Temel amacımız bu sahamız yeteri kadar büyüklükte, buradaki arkadaşlarımızı ve lojistik firmaları, ihracat yapan arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırarak  rekabet avantajı sağlamak istiyoruz. Bunun planlarını yapıyoruz ve yerinde görmek istedik" dedi.

"AVRUPA'DA İSTİHTAMI BİZİM KADAR ARTIRAN ÜLKE YOK"

Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR sürücülerinin sorunlarını dinleyen Tüfenkci, daha sonra kent merkezindeki Meriç Nehir kıyısındaki

Lalezar restorantta işadamları ile bir araya geldi. Avrupa ülkeleri arasında istihdamı en fazla artıran ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen  Tüfenkci, "Aynı dönemde Avrupa Birliği'nde istihdamı bizim kadar artırabilen bir ülke yok. Hatta bırakın artırmayı İspanya, Hollanda, Portekiz, Finlandiya, İrlanda gibi ülkeler o zamandan bu zamana kadar istihdam kaybı yaşadı. Hükümetimizin reel sektöre yönelik yapmış olduğu destekler bankacılık sektörünü de harekete geçirdi. Özellikle 2016'nın son iki ayından itibaren 6-7 aydır ihracatımız sürekli büyüme performansı içerisinde. İhracatın büyümeye oranı git gide artmaktadır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kapıkule inceleme

-Gurbetçiler ile görüşmesi

-TIR sürücüleri ile konuşması

-Genel detay görüntü

-Peronları gezmesi

-Basın mensuplarına açıklama yapması

-TIR kuyruğundan genel detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

======================================================

Bakan Fakıbaba: Kurban fiyatlarının geçen senenin üzerinde olacağını düşünmüyorum(4)

TARIM ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tekirdağ'daki temaslarının ardından Çorlu İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Trakya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nn açılışına katıldı. Türkiye'nin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile cennet gibi bir ülke olduğunu, ülkenin tüm insanlarını sevdiğini, görevlerinin halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Fakıbaba, makamların gelip geçici olduğunu kaydetti. Fakıbaba, "Önemli olan bir şeyler bırakmaktır. En önemli silah gıdadır, tarımdır, hayvancılıktır. Biz bunun bilinci ile çalışacağız. Vergi duvarlarını kaldırdınız üreticinin morali bozuldu deniliyor. Üretici bizim canımız, her şeyimiz. Üretici olmazsa biz olmayız. Bakın bütün Tekirdağ, Çorlu sizin olsa ekmeğiniz aşınız olmasa ne kadar dayanırsınız. En fazla 25-30 gün. En son bir tabak yemeğe tüm Tekirdağ'ı verirsiniz. Biz bunun gerçekten farkındayız. Onun için üreticinin, üreten insanın hep yanında olacağız, onları hep destekleyeceğiz. Vergi duvarlarındaki azalma üretici arkadaşlarımın moralini bozmasın. Yılda 3-4 milyon buğday ihraç ediyoruz ancak bu buğdayı alıp iç piyasaya sürmüyoruz. Un, bisküvi, makarna olarak tekrar ihracat yapmak için alıyoruz" dedi.

Bakan Fakıbaba, Türkiye'nin son dönemde tarım arazilerinin azaldığını bunun içinde kesinlikle arazilerin bakılmaması gerektiğini belirterek, "Çok dikkatli olalım arkadaşlar. Arazilerinizi satmayın, fırsatçılara vermeyin. Bu araziler çok değerli. Gelirken bu bölgedeki tarım arazilerinin satıldığı söylendi.  Gelecek 15 yılın en büyük silahı gıda, tarım ve hayvancılık olacaktır. Katar örneğine bakalım. Katar her ülkeye TIR'lar dolusu para gönderebilir. Ama tarım ürünü gönderebilir mi?.Hayır. Demek ki, para her şeyi halletmiyor. Onun için inşallah el ele vereceğiz, üreteceğiz, üreteni destekleyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Fakıbaba'nın gelişi

-Fakıbaba'nın konuşması

-Bakana hediye verilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

================================================

Dördüncü kattan düşen hemşire yaşamını yitirdi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde hemşire 44 yaşındaki Hafize Şahin, oturduğu binanın 4'üncü katındaki pencereden düşerek yaşamını yitirdi.

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Hafize Şahin oturduğu Ece Mahallesi Dinar Caddesi'ndeki 4 katlı apartmanın 4'üncü kat penceresinden henüz bilinmeyen nedenle düştü. Şahin'in binanın önündeki beton zemine düştüğünü görenler sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen Hafize Şahin, kurtarılamadı. Hafize Şahin'in cenazesi aynı hastanenin morguna konuldu. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yaşanan bina

Olay yaşanan bina önünde olay yeri polisi incelemesi

Olay yerindeki kan izleri

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=================================================

Suşehri'nde uyuşturucu operasyonunda 1 tutuklama

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde, polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışmalar kapsamında dün akşam saatlerinde 1 kişiyi takibe aldı. Polis ekipleri Yalnızbağlar Mahallesi yeni pazar yeri civarında takipteki S.A.'yı (36) durdurarak kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Yapılan aramada S.A.'nın üzerinde 4 gram kubar esrar ile 2 adet extacy hap ele geçirdi. Gözaltına alınan S.A. Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Giresun Şebinkarahisar Cezaevine  götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkarılışı

-Ticari taksi ile götürülüşü

-Ele geçirilen uyuşturucunun görüntüsü

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

(57 mb)

=================================================

Eski karısını öldüren Mert Toprak'ın yargılanmasına başlandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, boşandığı eşi Mert Toprak (27) tarafından çalıştığı işyerinde boğazı kesilip, defalarca bıçaklanarak öldürülen bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gizem Olgun'un ölümüne ilişkin Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına başlandı. "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürme" suçlarından yargılanmasına başlanan Sanık Mert Toprak, ise ilk duruşmadaki ilk ifadesinde susma hakkını kullandı. Tanıkların dinlenmesiyle devam eden duruşma, 07 Eylül'e ertelendi.

Bodrum'daki bir turistik tesiste bahçıvanlık yapan Mert Toprak, 9 yıl evli kaldığı ve 2017 Ocak ayında boşandığı Gizem Olgun'u geçen Mart ayında çalıştığı mağazada boğazını keserek ve defalarca bıçaklayarak öldürmesiyle ilgili Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Mert Toprak, avukatı Behice Tuğba Yılmazer, ölen Gizem Olgun'un babası Cenap Olgun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Burak Murat Bayoğlu ile Muğla Barosunu temsilen Avukat Evrim İnan, Avukat Pembe Saçar ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

SANIK MERT TOPRAK SUSMA HAKKINI KULLANDI

Mahkemede hakları okunan Toprak, haklarını anladığını ve susma hakkını kullanmak istediğini söyledi. Sanık Avukatı Behice Tuğba Yılmazer, "Müvekkile yalnızca iddianame örneği gönderilmiş olup dosyadaki evrakları inceleme fırsatı olmamıştır. Biz de dosyayı inceleme fırsatı bulamadık. Müvekkil savunmasını bu surette hazırlayamadığından, bu aşamada susma hakkı kullanmaktadır. Celse arasında dosyanın bir örneği kendisine tebliğ edildiğinde savunmasını hazırlayacaktır. Bu nedenle gerek müvekkilim, gerekse şahsıma dosya kapsamında savunmasını sunmak ve delillerimizi bildirmek üzere tarafımıza süre verilmesini istiyoruz" dedi.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM

Defalarca bıçaklanarak feci şekilde can veren Gizem Olgun'un babası Cenap Olgun, "Ben sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kendisi kızımı canavarca, benim saydığım 34 bıçak darbesiyle öldürmüştür. Zamanında liseden beri tanıştığı kızımı arkadaşlarından ayırdı. Hatta sonradan öğrendiğimiz kadarıyla tecavüz ederek hamile bıraktığı için evlendirmek zorunda kalmıştık. Bunlar kabul ederek kendisine her şeyimizi açtık. Tüm masraflarını ben karşıladım. Kendilerine sürekli yardımcı oldum, ancak daha sonra aralarındaki problemler nedeniyle boşandılar. Buna karşın sanık kızımı sürekli rahatsız etmeye devam ediyordu. Tehditlerde bulunuyordu. Kızım için koruma kararı aldırdık. Sürekli kızımı gördüğünde kızına yönelik 'seni kimselere yar etmem' diye sözlerde bulunduğunu kızının arkadaşlarından duymuştum. Hatta bu yönde Cumhuriyet Savcılığı'na da başvurularımız olmuştu. Sonrasında böyle bir olay meydana geldi" dedi.

ASPB VE MUĞLA BAROSU TEMSILCISI KATILAN OLMAYI TALEP ETTI

Müşteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Burak Murat Bayoğlu, dosyada suçun canavarca hisle ve tasarlayarak gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu belirterek, "Hatta Whatsapp kayıtlarında 'ben acı çektim, siz de çekeceksiniz' şeklinde sanığın mesajlarına rastlanmıştır. Yine sanığın maktule yönelik tehdit ve şantaj suçlarından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar bulunmaktadır. Tüm bu dosyaların birleştirilerek mahkemenizde görülmesini talep ediyoruz. Olayın bir anlık kızgınlıkla değil, tasarlayarak ve sonucunda canavarca hisle gerçekleştiğini söz konusu dosyalar bir bütün halinde göstermektedir. Bakanlık olarak şikayetçiyiz. Davaya katılmak istiyoruz" dedi.

Muğla Barosu Başkanlığı Vekili Avukat Evrim İnan ise, İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlatarak, "Maktule Gizem'e yönelik canavarca hisle gerçekleştirilen bu eyleme baro olarak sessiz kalmamız düşünülemez. Yargının bir ayağı olan ve iddia makamına yardımcı olacak surette davada müdahil olarak kabulüne karar verilmesiyle, reddi halinde gözlemci sıfatıyla katılmamıza karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Tanık Hakan Bilir (49), mağazanın yan tarafındaki benzin istasyonunda müdür olarak çalıştığını ve olayı çalışan personelinin bilgi vermesi üzerine öğrendiğini belirterek, "Olay günü sabah saat 09.00 sıralarında, yanlış hatırlamıyorsam Mert Topaloğlu isimli personelimiz gelerek yandaki mobilya mağazasında bir olay olduğunu söyledi, ve yetişmemi istedi. Hemen koşarak diğer personel ile birlikte söz konusu iş yerine girdiğimizde, Gizem Olgun'un yerde yüzükoyun yatar vaziyette, sanığın da onun üzerinde, elinde küçük bir bıçak ile maktulenin boyun kısmına doğru vurduğunu gördük. Kendisine bağırarak bırakmasını, artık Gizem'in ölmüş olduğunu söylememize rağmen saplamaya devam etti. Ben Emekli Jandarma Başçavuş olduğum için silahımı alarak kendisine doğrulttum ve yeter artık bırak, teslim ol diyerek durdurdum. Daha önceden istasyona aldığımız plastik kelepçeleri çocuklardan getirmesini

istedim ve sanığı ellerinden bağladım. O süreçte polis ekiplerine de bilgi verildiği için, gelen ekipler gözaltına aldı.

Olayı ilk gören mağaza sorumlusu tanık Ayşe Gebitekin (49), "Ben Gizem ile birlikte aynı iş yerinde çalışmaktaydım. Olay günü iş yerine gittiğimde mağazadan içeriye birkaç adım attığımda, Mert ile göz göze geldim. Elinde cismi sallar şekilde hareket ediyordu. Yere baktığımda kanları ve Gizem'i gördüm ve çığlık atarak dışarı çıkıp yardım istedim. Eşim beni henüz bıraktı ve beni görünce hemen arabadan indi. Çevredekilerden de yardım için gelenler oldu, ben bir daha içeri girmedim" dedi.

Olay öncesinde son bir haftadır, Gizem'den kendisini rahatsız ettiğini duyduğunu söyleyen Gebitekin, "İş yerine de birkaç kez geldiğini gördüm. Geldiğinde Gizem'e yönelik tartışır vaziyette konuştuğunu, yumruğunu sıktığını görüyordum. Benim elim telefonda oluyordu. Her an tetikte idim. 2 gün öncesinde koruma kararı alınmıştı. Ben Gizem'e ve ailesine de zarar görmesin diye nasihatte bulundum. Ben de olaydan dolayı çok etkilendim. Olay öncesi sanığın mağazaya geldiğinde kendim de tedirgin olmuştum, korkmuştum. Gizem'e de şikayetçi olmasını söylemiştim" dedi.

5 tanığında dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti karar için 10 dakika ara verdi. Aranın ardından karar okundu. Sanık Mert Toprak'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Baba Cenap Olgun ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kamu davasına katılan olarak

kabullerine, Muğla Barosu Başkanlığı'nın davaya katılmaya yönelik taleplerinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar verildi. Mahkemenin 07 Eylül'de saat 13.30'a ertelenmesine karar verildi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri duruşmanın sonunda adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı. Dernek sözcüsü Figan Erozan, defalarca bıçaklanarak öldüren Gizem Olgun'u öldüren eski eşi Mert Toprak'ın en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Adliyeden görüntü

Baba Cenap Olgun ile röp.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nin açıklaması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement