Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Dha Yurt Bülteni-14

Şemdinli'de kamyonete patlayıcı tuzağı: 2 işçi öldü / EK HAKKARİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMAHakkari Valiliği'nden 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu- Elde Mahallesi sırtları olarak bilinen ve Elde Mahallesi'nde bulunan evlere 100-...

14.08.2017 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şemdinli'de kamyonete patlayıcı tuzağı: 2 işçi öldü/  EK

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden 2 kişinin öldüğü patlamayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu- Elde Mahallesi sırtları olarak bilinen ve Elde Mahallesi'nde bulunan evlere 100- 150 metre mesafede bulunan bölgede İncesu yoluna bağlanan toprak yol üzerinde 14.08.2017 günü saat 09.16 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca toprak yola tuzaklanmış basma düzenekli EYP'nin bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Yaşanılan olay ile ilgili olarak Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat unsurları, terörle mücadele büro amirliği görevlileri, olay yeri grup amirliği görevlileri ve bomba imha uzmanı görevlileri gerekli çalışmaları yapabilmek için olay yerine intikal etmişler, görevlilerimizin olay yeri çalışmalarında bahse konu patlamanın gece ve gündüz olmak üzere değişik zamanlarda bölgede faaliyet yürüten personelimize yönelik basma düzenekli ve etkisini artırmak amacıyla bilyelerle desteklenmiş saf patlayıcı ile donatılmış, yaklaşık hacim ve ağırlığı 5-10 litre aralığında bulunan el yapımı patlayıcı olduğu tespit edilmiş, olay yeri çalışmaları bittikten sonra İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuş ve görevlilerden bilgi almışlardır. Daha sonra İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ile birlikte Şemdinli Devlet Hastanesine geçerek patlamada vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunmuşlardır. Ayrıca İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu vatandaşlarımızın yakınlarını arayarak başsağlığı dilemiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Haber: HAKKARİ,

================================================

Gaziantep'te iplik fabrikasında yangın çıktı, yakın evler boşaltıldı (2)

GAZİANTEP'te, Organize Sanayi Bölgesi'nde bir iplik fabrikasının depo olarak kullanılan kısmında yangın çıktı. Yangının büyük olması nedeniyle bölgeye yakın yerleşim yerleri boşaltıldı.

Organize Sanayi Bölgesi 2'nci etapta bulunan Selçuk İplik Fabrikası'na ait depo kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenlerin haber vermesiyle olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Pamuk ve elyaf dolu olan depodaki yangının büyüklüğü nedeniyle bölgeye yakın olan Sam Mahallesi'ndeki birçok ev boşaltıldı. İtfaiyenin 28 araç ve 75 personelle müdahale ettiği yangında 4 itfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiyeciler ve vatandaşlar olay yerindeki ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Mahalle sakinleri ise aynı depoda son 5 yılda 2 defa yangın çıktığını belirterek, tepki gösterdi. Vatandaşların da katıldığı yangın söndürme çalışmaları devam ederken, mahalleyi kaplayan duman nedeniyle vatandaşlara maske dağıtıldı. Fabrikanın deposunu saran alevleri kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekipleri, yangının çevredeki evlere yayılmaması için büyük çaba gösteriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Yangın çıkan fabrika ve ekipler

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Fabrikadan yükselen dumanlar

Dumandan etkilenen itfaiye eri

Dumandan etkilenen vatandaşlar

Sokaklardaki insan kalabalığı

Fabrikanın içerisindeki alevler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER- Mustafa KANLI -GAZİANTEP-DHA)

=================================================

Ayvacık'ta 19 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na fiber tekneyle kaçmak isteyen 19 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık İlçesi Sivrice Burnu Mevkii'nden bu sabah 7 metre boyunda fiber tekne ile denize açılan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan ve İran uyruklu 19 kaçak, 2 mil sonra açıkta arıza yaptı. Kaçaklar çevredeki balıkçılardan yardım istedi. Balıkçılar ise durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Kaçakların yer aldığı fiber teknenin saat 10.00'da yanına gelen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, batmak üzere olan teknedeki kaçakları alıp Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirdi. Kaçaklara yiyecek, giyecek ve temizlik paketleri dağıtıldı. Kaçaklar, kimlik belirlemesinin ardından Ayvacık'taki Yabancılar Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Göçmenlerden görüntü

Göçmenlerin TCSG-6 botla gelişi bottan inişleri

Göçmenlerin bekleyişi-minibüslere binişleri

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

================================================

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta cenaze törenine katıldı

YOZGAT'ta uzun yıllar müftü yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra emekli olan ve 93 yaşındaki hayatını kaybeden Hali İpek'in cenazesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katıldı.

Halil  İpek, Çapanoğlu Büyük Camide ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına İpek'in yakınları, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da bir süre tabutuna omuz verdiği  İpek'in cenazesi, Sarıtopraklık Mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Cenaze namazı

-Bozdağ'dan görüntü

-Detay

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

=================================================

Eren Bülbül'ün adı okulunda yaşatılacak

TRABZON'UN Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adı Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada şehit olan Eren Bülbül'ün adı öğrenim gördüğü Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilerek Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi adını aldı. Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: "Maçka ilçesinde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Eren Bülbül şahadet mertebesine erişerek Hakk'a yürüdü. Milli Eğitim Bakanlığı, ahde vefa adına şehidimiz Eren Bülbül'ün isminin okumakta olduğu okula verilmesi suretiyle hatırasının ebediyen yaşatılması kararını aldı. Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinin adı Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi. Bu karar başta acılı ailesi olmak üzere milli eğitim camiası ve Trabzon halkı tarafından takdirle karşılandı."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Okuldan fotoğraflar

Haber: TRABZON,

================================================

Çaldığı kamyonetteki karpuzları mahalle mahalle gezip sattı

BOLU'da 15 farklı suçtan aranan cezaevi firarisi Selim Üçelhan, çaldığı kamyonette bulunan 3 ton karpuzu sattıktan sonra yakalandı.

Bolu'da D-100 karayolunda bulunan Plaka Tanıma Sistemi'nde (PTS) çalıntı olarak kaydı çıkan kamyonet için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yolda önlem aldı. Kuruçay mevkisinde durdurulan kamyonetin sürücüsü Selim Üçelhan gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılan Üçelhan'ın açık cezaevinden firar ettiği ve bunun yanı sıra hırsızlık, yaralama, cinsel istismar ve dolandırıcılık gibi 15 farklı suçtan arandığı tespit edildi. Çalıntı araç, Asayiş Şube Müdürlüğü'nün araç parkına getirilerek sahibine teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Selim Üçelhan adliyeye sevk edildi. Üçelhan, kamyonette bulunan yaklaşık 3 ton karpuzu mahalle mahalle gezerek sattığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kamyonetin görüntüsü

-Şüphelinin adliyeye getirilmesi

-Adliye ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nden detaylar

Süre: (1.15) Boyut: (40 MB)

Haber-Kamera:  Murat KÜÇÜK/BOLU,

==============================================

Köpeği ezen sürücüye 1097 lira ceza

ANTALYA'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarındaki köpeklerin üstüne sürerek birinin ölümüne neden olan Erhan Kozan'a 1097 lira idari para cezası kesildi.

Kepez İlçesi'nde güvenlik kameralarına yansıyan olay, 17 Temmuz'da meydana geldi. Görüntülerde, Yükseliş Mahallesi'nde 07 JH 433 hafif ticari araçla seyreden sürücü, kasise geldiğinde hızını düşürerek geçiyor. Sürücü, yolda hiçbir araç olmamasına rağmen aniden aracını yolun sağ tarafından bekleyen bir köpeğin üstüne sürüyor. Bu köpek kaçarak ezilmekten kurtulurken, diğer bir köpek aracın peşinde koşmaya başlıyor. Bunu fark eden sürücü, sola manevra yapmak yerine aracı köpeğin üzerine sürmeye devam ediyor. Başı aracın sağ ön tekerinin altında kalan köpek olay yerinde ölürken, sürücü durmadan olay yerinden kaçıyor. Görüntülerin basında yer alması üzerine gözaltına alınan sürücü 39 yaşındaki Erhan Kozan, ifade işlerinin ardından serbest bırakıldı.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NA MUHALEFETTEN CEZA

Antalya Candost Derneği, 3 çocuk babası Erhan Kozan hakkında idari işlem başlatılıp, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği ceza uygulanması için Antalya Valiliği ile Kepez İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şikayette bulundu. Şikayetin ardından Erhan Kozan'a Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten 1097 lira idari para cezası kesildi. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, Erhan Kozan hakkında adli işlem başlatılması için de Kepez Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ARŞİV)

----------------

Köpeğin ezilme görüntüsü

Röp1: Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı Ertürk Karaman

Röp2: Antalya Candost Dderneği Başkanı Arife Yanık

Vatandaşla röp

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA-DHA)

=================================================

Pompalı tüfekle öldürüp intihara teşebbüs etti

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, A.K. (Ali Korucu) (50), bilinmeyen bir nedenle Döndü Açıkgöz'ü (41) çalıştığı fabrikada pompalı tüfekle öldürüp karnına dayadığı silahlı intihara kalkıştı. Yaklaşık 2 saat süren uğraşa rağmen teslim olmayan A.K., bir anlık dalgınlığını fırsat bilen polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olay, bugün 17.00 sıralarında Caferbey Mahallesi yakınlarındaki bir tuğla fabrikasında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle A.K. (Ali Korucu) (50), fabrikaya gelerek işçilerden evli ve 2 çocuk annesi Döndü Açıkgöz'e (41) pompalı tüfekle 2 el ateş etti. Açıkgöz, olay yerinde öldü. A.K. ise aynı silahla intihara teşebbüs etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, elindeki silahı karnına dayayan A.K.'yi intihardan vazgeçirmek için iknaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren uğraşa rağmen teslim olmayan A.K., bir anlık dalgınlığını fırsat bilen polis tarafından etkisiz hale getirildi. A.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Açıkgöz'ün cesedi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın nedeninin araştırıldığı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Olay yerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ (Manisa),

=================================================

Hırsızlar polisten kaçamadı

ANTALYA'da, denize giren tatilcilerin para ve değerli eşyalarını çaldığı belirlenen E. K., güven timleri tarafından yakalandı.

Muratpaşa İlçesi Lara plajlarında denize giren tatilci ve vatandaşların para, cep telefonu ve diğer değerli eşyalarının çalınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Plajlarda önlem alan güven timleri, denize giren vatandaşların eşyalarını çalan E.K.'yi suçüstü yakaladı. Çok sayıda hırsızlıktan suç kaydı bulunan şüphelinin üzerinde yapılan aramada 6 telefon, çok sayıda cüzdan, kredi kartı ve bir miktar para ele geçirildi. Şüpheli, işlemelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

EVDEN HIRSIZLIK YAPARKEN YAKALANDI

Diğer yandan polis ekipleri Güvenlik Mahallesi'nde de bir apartmanın 9'uncu katındaki dairenin kilidini kırarak hırsızlık yapan A.K.'yi de yakaladı. Şüphelinin üzerinde kapı göbeği kırmada kullanılan alet ile evden çalınan bir miktar para, ziynet eşyası ve kol saati ele geçirildi. İstanbul'dan geldikleri öğrenilen şüphelilerin kamera kayıtlarının izlenmesi sonucu Sedir Mahallesi'nde de bir hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edildi. Polis, A.K.'ye yardım ettiğini tespit ettiği 2 kişiyi de yakalamak için çalışmasını sürdürüyor. A.K. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Şüphelileri adliyeye getirilmesi

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=================================================

Alanya'da intihar girişimi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde ailevi problemleri gerekçesiyle psikolojisi bozulduğu olduğu iddia edilen 35 yaşındaki Kenan L., 4 katlı bir binanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının ofisleriyle Alanya Galatasaraylılar Derneği'nin de bulunduğu 4 katlı binanın çatı katına saat 16.00 sıralarında çıkan Kenan L., intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın altına hava yastığı açarak önlem aldı. Sağlık ekipleri ise olası bir atlama durumuna karşı hazır beklerken, polis yukarı çıkarak adamı ikna etmek için çaba gösterdi. Ailevi problemleri nedeniyle psikolojisinin bozulduğu iddia edilen Kenan L., polislerin uzun süren uğraşları sonucu ikna edildi. Polis ekipleri eşliğinde aşağı indirilen Kenan L. fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından L., ambulansla Özel Yaşam Hastanesi'ne, buradan da ifadesi için karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Binadan görüntü

Çatı katından ve intihar etmek isteyen kişiden görüntü

İtfaiye ve sağlık ekiplerinden detay görüntüler

Polisin ikna ettikten sonra kişinin merdivenlerden indirilmesinden görüntü

Kişinin ambulansa taşınmasından görüntü

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA,

=================================================

Adıyaman'da, kazalar mobese kameralarına yansıdı

ADIYAMAN'de, dikkatsizlik, hız ve kural ihlali nedeniyle meydana gelen yaralamalı ve hasarlı kazalar, mobese kameraları tarafından görüntülendi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından olaylara engel olmak ve erken müdahale etmek amacıyla merkez ve ilçelerin farklı noktalarına yerleştirilen mobese kameralarına hasarlı ve yaralamalı kazalar yansıdı. Kentin değişik bölgelerindeki kameralara yansıyan kazaların genellikle dikkatsizlik, hız ve kural ihlali nedeniyle meydana geldiği görüldü.

Yetkililer, sürücüleri kurallara uyarak trafik kazaların önüne geçilebileceğini belirterek uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

MOBESE kameraları görüntüleri

Yaralamalı ve hasarlı kazalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

=================================================

Dümrek Köyü'nde tarla günü düzenlendi

ÇANAKKALE merkeze bağlı Dümrek Köyü'nde, 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı' kapsamında 'Yerli ve Yeni Çeşitlerle Domates Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Tescil Edilen Yeni Domates Çeşitlerinin, Çiftçilere Ulaştırılması ve Yaygınlaştırılması' projesince tarla günü düzenlendi.

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler kentte düzenlenen tarla gününe katıldı. Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, ülkede yaklaşık olarak 1 milyon 810 bin dekar alanda, yaklaşık 13 milyon ton civarında bir domates üretimi gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin domates üretimi bakımından dünyada 4'ncü sırada olduğunu belirten Karadağ, "Çanakkale'de her geçen gün domates üretimi profesyonel hale gelmekte. Üretim ve domates kalitesi olarak daha iyi boyutlara ulaşabilmekteyiz. İlimizde her yıl aynı olmamakla birlikte 90 ile 100 bin dekar alanda 2 bin 700 çiftçimizle 600 bin ton civarında domates üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu da bizi ülkemiz içerisinde domates üretiminde 6'ncı sıraya yerleştirmektedir" dedi. Konuşmaların ardından 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' domates yarışmasında ürettiği 'Ege Pembesi' çeşidi domatesiyle birinci olan Ayşe Türker'e, 14 çuval organik gübre; 'Troy domatesi' ile ikinci olan Kerim Yavuz'a 12 çuval organik gübre; 'Tyfrene' domatesi ile 3'üncü olan Gülten Çetinkaya'ya 10 çuval organik gübre ve katılım belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ayrıca "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" domates yarışmasına katılan tüm üreticilere 4'er çuval organik gübre hediye edildi. Etkinlik kapsamında domates güzeli ise Lorin Gülbey oldu. Ege pembesi cinsi domatesiyle birinci olan Ayşe Türker, "Çiftçilikle uğraşıyorum. Kendimi bildim bileli domates yetiştiriyorum. Domates çeşitlerini hem üretiyorum. Hem de pazarlıyorum. Tarım İl Müdürlüğünün katkısıyla ege pembesi domatesi diktim. Birinci oldum. Çok mutluyum. Tadı ve lezzeti organik olduğu için çok güzel. Yerli ve organik olduğu için çok değerli. Zaten tadından da bariz bir şekilde anlaşılıyor. Pazardaki satışta da ege pembesi domatesine talep eden çok müşterim var. Pazarı da çok. Bu yüzden diğer domateslerden fiyatı biraz daha yüksek gidiyor. Onlar 1 liraya gidiyorsa, bu domatesler 2 liraya gidiyor. İyi ki dikmişim. Diğer üreticilere de tavsiye ediyorum" diye konuştu. Tarla gününe katılan 13 yaşındaki Rümeysa Türker ise, tarladaki pembe domatesin tadına bakarak, herkesi pembe domatesi yemeye ve almaya davet etti. Ödül töreninin ardından tarla günü kapsamında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" domates yarışmasında ürettiği Ege Pembesi domatesi ile birinci olan Ayşe Türker'in tarlasında yetişen organik domates çeşitlerini katılımcılar inceledi ve tadına baktı. Tarla günü katılımcılara, üretimi yapılan organik ürünlerin ikram edilmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Tarla gününden görüntü

Erdem Karadağ açıklama görüntü

Ayşe Türker açıklama görüntü

Rümeysa Türker konuşma görüntü

Katılım belgesi verilmesinden görüntü

Tarla günü kapsamında domates tarlalarının gezilmesinden

Domates tarlalarındaki domateslerin incelenmesinden ve tadına bakılmasından görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement