Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Kılıçdaroğlu'na derdini anlatmaya çalışırken bayıldı/EKKILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ EN GEÇ 4 YIL İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'un Osmancık İlçesi'nde şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesini, evlerinde ziyaret etti, taziyelerini iletti.

19.09.2017 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu'na derdini anlatmaya çalışırken bayıldı/EK

KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ EN GEÇ  4 YIL İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum'un Osmancık İlçesi'nde şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesini, evlerinde ziyaret etti, taziyelerini iletti. Kılıçdaroğlu, burada yarım saat kaldıktan sonra, Laçin İlçesi'ne geçti. Laçin'e bağlı Gökgözler Köyü'nü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, köydeki Cemev'nde halka hitap etti. Terörü 4 yıl içerisinde bitireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede hepimizin kardeşçe yaşaması gerekiyor. Az önce bir emekli geldi yanıma, 'emeklileri bunlar bitirdiler, sahip çık' dedi ve bayıldı. Eğer hepimizin karnı doyarsa, çocuklarımızı okula güleryüzle gönderirsek, hepimiz Türkiye'nin büyüdüğünü kalkındığını görebilirsek, Türkiye'de terörün olmadığını Türkiye'de barışın olduğunu hep beraber görebilirsek, duyup yaşarsak o zaman bu ülkeye huzuru getirmiş oluruz. Benim size sözüm var. Bu millete sözüm var. Terörü en geç  4 yıl içerisinde bitireceğiz. Bu ülkeye, huzuru, barışı, kardeşliği getireceğiz. Bunu yapmanın tek yolu var. Gücümüzü, sizden milleten alıyoruz. Hep birlikte nerde yaşıyorsak yaşayalım. Doğu'da, Batı'da, Kuzey'de nerde yaşıyorsak yaşayalım. El ele vereceğiz. Gönül gönüle vereceğiz. Bu ülkede huzuru, birlikteliği hep birlikte sağlayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, ardından Laçin ilçesindeki kahve ziyaretinin arından ilçeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Laçin'deki ziyaretinden detay

Halka hitap etmesi

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan AKGÜN-Yusuf ÇINAR-Mustafa ULUSOY-ÇORUM,

=======================================

Adana Şehir Hastanesi, ambulans helikopterle gelen ilk hastasını kabul etti

ADANA'nın Tufanbeyli İlçesi'nde kalp rahatsızlığı nedeniyle devlet hastanesine kaldırılan 42 yaşındaki Coşkun Çertmek, ambulans helikopterle dün hasta kabulüne başlayan 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Kaynakçı ustası Coşkun Çertmek iş yerinde kalbinden rahatsızlanınca Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada kalp krizi riski bulunduğu belirlenen Çertmek, Sağlık Bakanlığı'nın helikopter ambulansıyla dün hizmete giren Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Hasta, ambulans helikopterle yola çıkarken Adana Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü sorumlusu Uzman Dr. Atilla Bulut, ekibi ile birlikte binanın çatısında bulunan helikopter çatısına çıkarak Çertmek'in gelişi için hazırlık yaptı. Çertmek'in kalp krizi şüphesiyle geldiğini belirten Bulut, "Gerekli hazırlıkları yaptık. Hastamız helikopterle geliyor. Adana Şehir Hastanesi'nde 'Heliport' bulunmaktadır. Hastanemizde böyle bir hizmet ilk defa olacak heyecanlıyız" dedi. Helikopterle getirilen Coşkun Çertmek, tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Atilla Bulut'un açıklaması

Genel ve detay görüntü

Helikopterin gelişi

Helikopter inerken

Coşkun Çertmek'in helikopterden alınıp sedyeye yatırılması

Coşkun Çertmek'in hastanenin içine götürülmesi

SÜRE: 1'57"  BOYUT: 118MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: ADANA,

========================================

Tarsus'ta korkutan yangın

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde narenciye işleme fabrikası ve soğuk hava deposunda çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürülürken, bir itfaiye eri hafif yaralandı.

Yangın, Atalar Mahallesi'nde eski belediye başkanı İsa Yıldız'a ait narenciye işleme tesisinde, öğle saatlerinde meydana geldi. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikanın soğuk hava deposunda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, bin anda büyüyerek tüm tesisi sardı. Yangın sırasında öğle yemeğinde olan işçiler verilen alarmla dışarı çıkıp, söndürme çalışmalarına katıldı. Kısa süre içinde olay yerine ulaşan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine, yangın söndürme helikopteri de destek verdi. 3 saat süren çalışmanın ardından alevler güçlükle söndürüldü. Yangına müdahale eden itfaiye eri Halil Tekeli de hafif yaralandı. Büyük maddi zararın meydana geldiği yangınla ilgili polis ve itfaiye ekipleri soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yangından fotoğraflar

Haber: TARSUS (Mersin),

=======================================

Evinde ölü bulundu

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, bir apartman dairesinde yalnız yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Çelik evinde ölü olarak bulundu. Yaklaşık 10 gün önce yaşamını yitirdiği tahmin edilen Çelik'in, kesin ölüm nedenin tespiti için otopsi yapılacağı bildirildi.

Pelitlibağ Mahallesi, 1117 Sokak'taki Gülter Apartmanı'nın 4'üncü katında yaşayan Ayşe Çelik'in, evinden kötü kokular yayılması üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Çilingir yardımıyla kapıyı açarak eve giren polis, Çelik'in çansız bedeniyle karşılaştı. Savcının incelemesinin ardından Çelik'in 10 günlük olduğu sanılan kokmuş cesedi, Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cesedin olay yeri inceleme ekipleri tarafından dışarı çıkarıldığı sırada, Çelik'in yakınları fenalık geçirdi. 6 yıl önce eşinden boşanan ve bir çocuk annesi olan Ayşe Çelik'in, beyninde tümör olduğu bulunduğu öğrenilirken, kesim ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılacağı bildirildi. Apartman sakinlerinden Ramazan Sevinç, uzun süredir komşusu Çelik'i görmediklerini belirterek, "Ayşe Çelik'i en son Kurban Bayramı'nda gördüm. Daha sonra da tatile gittim. Tatilden döndüğümde apartmana girdiğimde hafif bir koku hissettik. İlk etapta, 'Kurban atıkları olabilir' diye düşündük. Fakat koku gün geçtikçe çoğalmaya başladı. Ayşe Çelik'i de uzun süre göremeyince durumu yakınlarına ve polise bildirdik. Çilingirle kapının açılmasının ardından cansız bedeniyle karşılaşıldı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden görüntü

Cesedin apartmandan dışarı çıkarılmasından görüntü

Cenaze aracına konulmasından görüntü

Apartman sakini ramazan sevinç ile röp,

Yakınlarından görüntÜ

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta sabah saatlerinde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.


Advertisement