Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Kemer'de minibüs, servis midibüsüne çarptı: 3 ölü, 15 yaralı (2)ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİAntalya'nın Kemer ilçesinde otel servis midibüsüyle minibüsün çarpıştığı kazada ölü sayısı 3'e yükseldi.

10.05.2018 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer'de minibüs, servis midibüsüne çarptı: 3 ölü, 15 yaralı (2)

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Antalya'nın Kemer ilçesinde otel servis midibüsüyle minibüsün çarpıştığı kazada ölü sayısı 3'e yükseldi. Kazada minibüste bulunanlardan Nuran Demircioğlu ve Saliha Aybüke Ulutaş'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralı halde Kemer'deki özel bir hastaneye götürülen Burcu Aslan da müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan 15 kişi ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kemer'deki hastanelere götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Boyalı da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kazayı haber alıp gelen otel çalışanları da meslektaşlarının öldüğünü öğrenince gözyaşlarını tutamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kazadan görüntü

Yaralı görüntü

Araçlardan görüntü

Sağlık ve jandarma- polis ekiplerinden görüntü

Yoldan görüntü

Cesetlerin taşınması

Jandarmanın inceleme yapması

(GÖRÜNTÜ İLK HABERLE GEÇİLDİ)

Levent YENİGÜN/ Antalya

==============================================

Kapıyı kilitleyip uyuyan çocuğu itfaiye kurtardı

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde Yusuf Çelik'in (4), 5'inci kattaki dairenin kapısını arkadan kilitleyip, evde uyuyakalması paniğe yol açtı. Eve gelen itfaiye ekipleri, balkondan girdikleri evin kapısını açtı.

Olay, öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi Hakkı Demirel Caddesi'ndeki bir apartmanın 5'inci katında meydana geldi. Neriman Çelik, esnaf olan eşi Mehmet Ali Çelik'in yanına gitmek için ayrıldığı evin kapısını oğlu Yusuf Çelik, arkadan kilitleyip uyuya kaldı. Eve gelen Neriman Çelik kapıyı açamayınca itfaiyeye haber verdi. İhbarla gelen ekipler, merdivenli araçla çıktıkları balkonun açık kapısından eve girip kapıyı açtı. Uyuya kalan oğullarına kavuşan Mehmet Ali ve Neriman Çelik çifti sevinç gözyaşları döküp, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yeri

İtfaiyecilerin çalışması

Vatandaşla röp.

İtfaiye eriyle röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

========================================

73 yaşındaki Neşet Ser'in okuma-yazma heyecanı

TEKİRDAĞ'da, 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' etkinliğine katılıp okuma yazma öğrenen Neşet Ser(73),  "Allah devletimize zeval vermesin. Artık kendim okuyup yazabiliyorum" dedi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akşam Sanat Okulu'nun düzenlediği 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği'ndeki kurslara katılanlara bugün düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Vali Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ile davetlilerin katıldığı törende kursa katılıp okuma yazma öğrenen Neşet Ser, sertifikasını  Albay Şahin Karakaş'ın elinden aldı. Oldukça heyecanlandığı görülen Ser, "Allah devletimize zeval vermesin. Artık kendim okuyup yazabiliyorum. Allah, Reisicumhurumuzdan ve Emine Hanım'dan razı olsun. Bakın burada kendimin yazdığı yazılarım da var. Şimdi daha rahat ve huzurlu yaşıyorum" dedi.

Diğer kursiyerlerin de sertifikalarının verildiği törende, halk oyunları gösterileri sunuldu, açılan stantlar gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Törene katılanlar

-Sertifika töreni

-Neşet Ser'in sertifikasını komutandan alması

-Neşet Ser'in heyecanı

-Neşet Ser'in açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=======================================

73 yaşındaki torna ustasının engeli, hayat mücadelesini önlemedi

GÜMÜŞHANE'de, kendisine ait işletmede babadan gelen torna- tesviye mesleğini sürdüren Ethem Şevket Köprülü (73), ayaklarındaki sakatlığa ve ilerleyen yaşına rağmen hayat mücadelesini sürdürüyor.

Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'nde kendisine ait işletmede torna- tesviye işi yapan Ethem Şevket Köprülü, küçük yaşta geçirdiği felç sonrası iki ayağını da kullanamaz hale geldi. Sağlık sorunları yaşayan; ancak çalışarak hayata tutunan Köprülü, açtığı iş yerinde baba mesleğini sürdürdü. İlerleyen yaşına ve ayaklarındaki sakatlığa rağmen hayat mücadelesini sürdüren 5 çocuk sahibi Köprülü, çalışkanlığı ve azmiyle bölge halkı ve esnafından da destek görüyor.

İşini severek, yaptığını anlatan Köprülü, "Sabah saat 9 gibi işletmemi açıyor, akşam saat 8 gibi kapatıyorum. Araba tamiri, torna, tesviye gibi işleri yapıyorum. Birçok işle uğraşıyorum. 3'ü kız, 2'si erkek 5 çocuğum var. Çocuklarım kendi mesleklerine sahip, ara sıra yanıma geliyorlar. Eskisi gibi bu mesleklerin çıkarları yetişmediği için genel olarak kendim yapıyorum. Bizim devletten engelli ücreti gibi beklentimiz olmadı. Kendi yağımızla kavrulup, gidiyoruz. Emekliyim. Normal vatandaşlar gibi kendi primlerimi yatırarak, sosyal güvencemi sağladımö dedi.

'HİÇBİR ZORLUK DURDURMADI'

Ethem Şevket Köprülü'nün torunu Abdullah Köprülü ise dedesinin kendi emeğiyle bugüne geldiğini belirterek, "Hiçbir zorluk onu durdurmadı. Dedeme yardım etmek için geliyorum. Beraber güzel işler başardık. Bir keresinde küçük kardeşime oyuncak araba yaptık. Hem okuyorum hem de ondan ustalık öğreniyorumö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şevket Köprülü'den görüntüler

Köprülü konuşma

İş yerinden detaylar

HABER KAMERA:  Sinan UÇAR/DHA

====================================

Zabıta, dilenciye 'vurun' dedi, kalabalık linç etmeye kalktı(2)

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, O ZABITA HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Karaman'da kovalamaca sonucu yakaladıkları dilenci olduğu ileri sürülen kişiyi göstererek  çevredekilere "Gelin vurun, bu adam şehir dışından  geliyor, burada artistlik yapıyor" diyen zabıta memuru İbrahim U., hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kasten yaralamaya azmettirme' suçundan soruşturma başlatıldı.

Haber: Muammer ŞEN/ KARAMAN

==================================

Tarlaya uçan motosikletli kazada öldü

MANİSA'nın Salihli ilçesinde yoldan çıkan motosikletin tarlaya uçtuğu kazada, sürücü Hayri Ayvaz (72) öldü.

Kaza, bugün saat 14 30 sıralarında, Alaşehir-Salihli Karayolu Beylikli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alaşehir'den Salihli yönüne giden Hayri Ayvaz, yönetimindeki 09 RU 604 plakalı motosikletin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkarak tarlaya uçan motosikletten düşen ve başında kaskı takılı olan Ayvaz, kaza yerinde hayatını kaybetti. Ayvaz'ın cenazesi, Salihli Devlet Morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kazaya karışan motosikletin görüntüsü

Haber- Kamera: Emre SAÇLI/ SALİHLİ (Manisa),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.


Advertisement