Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

MENDERES AÇIKLARINDA FİBER TEKNEDE 15 KAÇAK YAKALANDIİZMİR'in Menderes ilçesinden fiber tekne ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

17.09.2018 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MENDERES AÇIKLARINDA FİBER TEKNEDE 15 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Menderes ilçesinden fiber tekne ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil güvenlik ekipleri, dün (pazar) saat 09.00'da, Menderes Özdere açıklarında bir grup kaçak göçmenin fiber tekneyle Yunan adalarına geçmeye çalıştığını fark etti. Görevlendirilen sahil güvenlik ekipleri, yerini belirlediği fiber teknedeki Afganistan uyruklu 3'ü kadın, 5'i çocuk 15 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler, kıyıya getirildi. Kimlik tespiti yapılan kaçaklar, İl Göç İdaresine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(Görüntü sahil güvenlik kamerası)

Yakalanan kaçaklardan görüntü

Hber: Kadir ÖZEN- Kamera: İZMİR,

==============

DÜNYA VE SURİYE TÜRKMENLERİ, YAYLADAĞI'NDA BULUŞTU

HATAY'ın Yayladağı ilçesinde, 'Dünya ve Suriye Türkmenleri Buluşma Şöleni' düzenlendi.

Dünya ve Suriye Türkmenleri Platformu tarafından Kızılgöl mevkisinde yaptırılan 11 bin 500 metrekarelik ay yıldız figürü altında organize edilen etkinliğe AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Yayladağ Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, 17 ülkeden ziyaretçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şölende, 'Diriliş Ertuğrul' dizisiyle tanınan Bayırbucaklı halk ozanı Adil Şan sahneye çıktı. Dans ekibinin kılıç gösterileri ve Şan'ın okuduğu Türkmendağı şiiri izleyicilerden yoğun alkış aldı. Şölen kapsamında düzenlenen aba güreşlerinin kazananlarına ödülleri taktim edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şölen alanındaki dev ay yıldızdan drone görüntüsü

Kalabalıktan drone görüntüleri

SÜRE: 01'45" BOYUT: 194 mb

Haber: Emek ÇAKILI-Kamera:  YAYLADAĞI(Hatay),

==================

BAŞKAN, GÖNÜLLÜLERLE ÇÖP TOPLADI

HATAY'ın Belen İlçe Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kıcı mahallesindeki piknik alanında vatandaşlarla birlikte çöp topladı.

200 gönüllü ile birlikte temizlik yapan Vurucu, Dünya Temizlik Günü'nde farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Vurucu, "Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini burada bir kez daha fark etmiş bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan küçüklerimizde bugün bizimle çöp toplayacak ve belki de kendinden büyüklere örnek olacaklardır. Umuyorum ki bugün bu büyük çaplı temizlikten sonra bu güzel dinlenme alanı bir daha bu duruma gelmez" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu'nun etkinliğe katılanlarla görüntüsü

-Başkan Vurucu'nun konuşması

-Piknik alanındaki çöpler ve atıklar

-Katılımcıların çöpleri toplaması

-Piknik alanının temizlenmiş görüntüsü

-Çöp atıkları yığının önünde başkan Vurucu' nun konuşması

SÜRE: 3,29 sn    BOYUT: 158 mb

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

================

İZMİT BALIK PAZARININ GÖZDESİ PALAMUT OLDU

İZMİT Balık Pazarı'nda tezgahlar Marmara ve Karadeniz'de yakalanan balıklarla doldu. Balık pazarının gözdesi ise tanesi 13-15 lira arasında satılan palamut oldu. Balıkçılar havaların soğumasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceğini söyledi.

İzmit Balık Pazarı'nda tezgahlar Karadeniz ve Marmara'da balıkçıların tuttuğu balıklarla doldu. Pazarda büyüklüklerine göre palamutlar tanesi 13-15 liradan, hamsi ise kilosu 10 liradan satıldı. Palamutların tanesinin 700-800 grama kadar ulaştığını söyleyen balıkçı Kemal Bineklioğlu, "Havalar daha da serinledikçe balık bollaşacaktır. Son günlerde fırtınalar, yağışlar etkili oldu. Her geçen gün balık daha da bollaşacaktır. Palamutlar 250-300 gramdan başladı şimdi ise 700-800 grama kadar ağırlıkları çıktı. Palamut 13 lira ile 15 liraya arasında satılıyor tezgahlarda. Hamsi 10-15 lira arasında değişiyor. İstavrit 10-13 lira arasında değişiyor. Şuanda balığın her türlü çeşidinde bolluk var. Bu sene balıktan yüzümüz güldü. İnşallah böyle devam edecek ve herkes mutlu olacak." dedi.

En çok palamutun talep gördüğünü söyleyen balıkçı Muhitten Şen, "Bu sene balık bolluğu var. Şuanda rağbet çok yüksek yetiştiremiyoruz. En çok palamut, hamsi ve çinekop geliyor. Havalar biraz daha serinlediği zaman fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-Balık tezgahlarından

-Balıkçılarla röp

-Vatandaşlarla röp

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Alişan KOYUNCU-İZMİT-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement