Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

1)TUNCELİ BELEDİYESİ'NDE ARAMALAR BAŞLATILDITUNCELİ Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un tutuklanması ve ardından Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılıp yerine kayyum olarak Vali Yardımcısı Olgun Öner'in atanmasından sonra polis ekipleri Belediye binasına gelerek arama yapmaya başladı.

17.11.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TUNCELİ BELEDİYESİ'NDE ARAMALAR BAŞLATILDI

TUNCELİ Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un tutuklanması ve ardından Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılıp yerine kayyum olarak Vali Yardımcısı Olgun Öner'in atanmasından sonra polis ekipleri Belediye binasına gelerek arama yapmaya başladı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belediyeye kayyum atanmasının ardından saat: 16: 00 sıralarında belediye binasına gelerek arama yapmaya başladı. Polis ekiplerin arama yaptıkları esnada belediye çalışanları dışarı çıkartılırken, belediye giriş çıkışlara izin verilmediği öğrenildi. Bu arada, Belediye binasının balkonunda asılı olan, "Halkın iradesi rehin alınamaz" pankartını kaldırmak isteyen polis ekipleri ile HDP Tunceli Milletvekil Alican Önlü arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından balkona asılan pankart, polisler tarafından indirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Belediye binasından görüntü

-Belediye önünde polislerin arama yapmaları

-HDP'li Önlü ile polis ekiplerin tartışması

-Belediye önünde güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

=========================================

2)TARIM İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARI YANDI

ADANA'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yalnızca Mahallesi'nde yaklaşık 200 tarım işçisinin barındığı 60 çadır kül oldu.  Belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın nedeniyle, Suriyeli tarım işçilerinin bulunduğu 40 çadır ile Diyarbakırlı ailelerin kaldığı 20 çadır tamamen yandı. Tarım işçilerine ait çadırlara yakın bölgede bulunan mahalledeki 3 eve de sıçrayan yangın nedeniyle büyük bir kargaşa yaşandı.

İtfaiye ekipleri yangına hemen müdahale ederken, dumandan etkilenen 3 kişi hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Köyün genel görüntüsü

Yükselen alevler

Yanan çadırlar

Çadırların içindeki yanan eşyalar ve tüp

İtfaiyenin yangına müdahale etmesi

Suriyelilerin çadırlardan çıkardığı eşyalar

Suriyeli çocukların görüntüsü

Yol kenarında bekleyen Suriyeli aileler

Suriyeli kadınların kucağındaki bebekler

Çocukların görüntüsü

Çadırların içerisindeki yanmış eşyalar

Çadırların içindeki yanan yataklar ve çamaşır makineleri

İtfaiyenin yangına müdahale etmesi

Bir vatandaşın hortumla yangına müdahale etmesi

DHA Muhabiri Fatih KARAÇALI'nın anonsları

Köy muhtarı ile röp.

Köyde yaşayan vatandaşların yangından kurtardığı eşyalarını taşıması

Kadınların televizyon ve dolapları evden çıkarması

Ambulansın içinde tedaviye alınan vatandaşlar

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

3)SİNOP'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

SİNOP'a mevsimin ilk karı yağdı. Kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Sinop'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bin 365 metre rakımlı Dranas Dağı beyaz örtüyle kaplandı, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Ayancık, Erfelek, Durağan, Saraydüzü, Gerze ve Boyabat'ın yüksek kesimlerinde kar yağşının etkili olduğu belirtildi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kar topu oynayan vatandaşlar

-Karla kaplı yollardan detay

-Detaylar

(SÜRE: 1.13 Dk) (BOYUT: 39.02 MB)

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/SİNOP,

====================================================

EŞİ VE KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜRÜRKEN İLK BIÇAK BÜKÜLÜNCE İKİNCİ BIÇAĞI KULLANMIŞ(EK)

4)EŞİ VE KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜRÜRKEN ZANLI TUTUKLANDI

Konya'da anlaşmalı boşandığı ancak birlikte yaşadığı eski eşi 32 yaşındaki Filiz Yurdabak'ı ve kayınvalidesi 71 yaşındaki Gülşan Yurdabak'ı çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldüren 33 yaşındaki Bulut Üstünkul, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA/DHA

=======================================================

5)KIZ KARDEŞİNİ DÖVEN ENİŞTESİNİ TÜFEKLE YARALADI

KAYSERİ'de eşini dövdüğü öne sürülen Ramazan Gök, yolda karşılaştığı kayınbiraderi Mustafa Çarkıt tarafından av tüfeğiyle yaralandı. Olay, merkez Melikgazi İlçesi Sahabiye Mahallesi'nde meydana geldi. Fatma Gök'ün eşinden dayak yediğini öğrenen ağabey Mustafa Çarkıt, eniştesi 34 yaşındaki Ramazan Gök ile yolda karşılaştı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine kayınbirader otomobilinden aldığı av tüfeğini eniştesinin bacağına ateş etti. Sağ bacağından yaralanan Ramazan Gök, çevredekiler tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra kaçan şüpheli Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan işyerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi tamamlanan şüpheli, Adli Tabiplik'te sağlık kontrolleri ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılmak üzere adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Gözaltına alınan zanlıyı sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 1.03 DK 33 MB

======================================================

6)18 ÖĞRENCİYİ HAFİF TİCARİ ARACIYLA OKULA TAŞIYAN ÖĞRETMENE CEZA

KOCAELİ Servis Araçları Odası, İzmit'te hafif ticari araç ile 18 çocuğu taşıyarak okula getiren öğretmeni görüntüledi. Öğretmene, 2 bin 532 lira ceza kesilirken, aracı ise 60 gün boyunca trafikten men edildi. Kocaeli Servis Araçları Odası, İzmit Alikahya Mahallesi'nde hafif ticari aracı ile öğrenci taşıdığını belirlediği öğretmeni görüntüledi. Öğretmene ait hafif ticari araç Alikahya İlkokulu'nun önüne geldiğinde kamera ile kayda geçildi. Aracın kapıları açıldığında öğrencilerin balık istifi taşındığı görüldü. Aracın arka koltuğundan ve arkasındaki bagaj bölümünden öğrenciler ardı ardına inerken kamera kayıt yaptı. Şikayet üzerine görüntüler incelenerek öğretmen K.Ü. hakkında 'Belediye sınırları içerisinde ticari amaçlı yolcu taşımak' suçundan 2 bin 532 lira ceza kesildi. Araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Ahmet Taşçı konuyla ilgili olarak, "Bizler, bize yüklenen yükümlülükleri yerine getirdikten sonra bize emanet edilen çocukları taşıyoruz. Ancak altına bir otomobil çeken korsanlar bu belgelerin hiçbirini almadan ve emniyetsiz şekilde öğrenci taşımacılığı yapıyor. Bizler korsanla mücadele anlamında bir hayli yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Ancak zaman zaman bu tür münferit olaylarla karşılaşıyoruz. Burada korsan taşımacılık yapan kişi kadar, çocuklarının bu araca binmesine izin veren aileleri de suçludur. Korsan servis çekenler eninde sonunda yakalanıyor. Emniyetsiz şekilde taşımacılık yapanları uyarıyorum, can taşıyorsunuz para uğruna insanların günahına girmeyin" dedi.

ARACA ALMAYINCA VİCDANSIZ DİYORLAR

Öğretmen K.Ü. bulundukları yerden okulu öğrenci servisi olmaması ve okullarının belediye aracının güzergahında olmaması nedeniyle öğrencileri aracına aldığını, korsan taşımacılığın söz konusu olmadığını belirterek, "Yağmurlu havada bir iki defa kendi akrabalarımı, öğrencilerimi aracıma aldım. Olay yansıtıldığı gibi değil. Çocukları araca almamın nedeni de nedir? Hem akraba olmam, hem oralı olmam, hem kendi öğrencilerimin olması. Bir keresinde yağmurda ıslanırken almadım diye vicdansız diye nitelendirildim veliler tarafından. Birinin yaptığı asılsız ihbar ile olanlar oldu" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Konuyla ilgili gerekli soruşturma başlatıldı. İncelemeleriz sürdürüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aracın okulun önüne gelmesi

Öğrencilerin araçtan inmesi

Öğretmenden görüntü

İZMİT(Kocaeli), -

===========================================================

7)GELİNLİĞİ İLE OY VEREN AK PARTİLİ ESKİ YÖNETİCİ TOPRAĞA VERİLDİ

BURSA'da gelinliğiyle oy vermesiyle tanınan ve yakalandığı kanserden yaşamını yitiren eski Ak Partili yönetici 30 yaşındaki Sümeyye Uğur,, Gemlik'te toprağa verildi. Ak Parti Gemlik Gençlik Kolları ve ilçe teşkilatında görev yapan Sümeyye Uğur, 2014 yılında evlendikten sonra Sakarya'ya yerleşti. Bir süreden beri kanser tedavisi gören Uğur, önceki gece yaşamını yitirdi.

2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gelinliğiyle oy kullanan Sümeyye Uğur'un cenazesi ailesinin yaşadığı Gemlik'e getirildi ve bugün düzenlenen törenle toprağa verildi.Sümeyye Uğur'un cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Cenaze töreninden görüntüler

GEMLİK (Bursa), -

========================================================

8)120 YAŞINDAKİ KOYUNCU'NUN SAĞLIKLI KALMA YÖNTEMİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde resmi kayıtlara göre 120 yaşında görünen Fatma Koyuncu, sağlıklı kalmayı doğal besinlerle sağladığını söyledi. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çerçili Mahallesi'nde 2 odalı toprak evde oğlu 50 yaşındaki Duran Koyuncu ile birlikte yaşayan Fatma Koyuncu, kimlik kaydına göre 1 Temmuz 2896 doğumlu. İlerleyen yaşına rağmen duyma ve kısmı görme sorunu dışında sağlığı yerinde olan Koyuncu, süt, yoğurt, peynir ve üzüm pekmezinin uzun yaşamanın sebepleri arasında olduğunu belirtti.

9 çocuğu ve 25 torunu bulunan Fatma Koyuncu, "En çok süt, yoğurt, peynir ve pekmez tükettim" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Koyuncu'nun yaşadığı ev

Evde yemek hazırlarken

Dışarıda odun taşırken

Fatma Koyuncu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 98 MB

==========================================================

9)ŞANLIURFA'DA KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLARA OPERASYON

ŞANLIURFA'da, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri havaların soğumaya başlamasıyla birlikte gece ve gündüz kaçak elektrik operasyonuna çıkıyor. Gece 3 mahallede gerçekleştirilen operasyonda; kayıt dışı elektrik kullanan 42 eve yüklü miktarda ceza kesildi.

DEDAŞ ekipleri, Bahçelievler, Eyyübiye ve Selçuklu mahallelerinde eş zamanlı kaçak elektrik operasyonu düzenledi. Yaklaşık 70 kişilik ekibin katıldığı operasyonda, ev ve işyerlerindeki sayaçları tek tek kontrol eden DEDAŞ görevlileri, 42 kaçak kullanıcısına bin 500 ile 4 bin 500 lira arasında para cezası kesti. DEDAŞ ekipleri operasyon sırasında bazı konutların ise sayacının olmadığını tespit etti. DEDAŞ yetkilileri, ayrıca hanelere eski saatlerin değiştirilmesi uyarısında bulundu. Kaçak elektrik kullandığı tespit edilenler hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunulacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Ekiplerin uygulaması

Sayaçların kontrol edilmesi

Cezai işlem uygulayan ekipler

Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 364 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement