Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Bakan Eroğlu Uludağ'la ilgili konuştu: Yıkar geçeriz (3)EROĞLU: TÜRKIYE IÇIN BAŞKANLIK DEĞIL DE YENI CUMHURBAŞKANLIĞI SISTEMI ÇOK ELZEMDIRBursa Valiliği'ndeki ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni anayasa taslağı konusunda...

02.12.2016 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu Uludağ'la ilgili konuştu: Yıkar geçeriz (3)

EROĞLU: TÜRKIYE IÇIN BAŞKANLIK DEĞIL DE YENI CUMHURBAŞKANLIĞI SISTEMI ÇOK ELZEMDIR

Bursa Valiliği'ndeki ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni anayasa taslağı konusunda liderlerin anlaştığını belirtti. Eroğlu, "Türkiye için başkanlık değil de yeni cumhurbaşkanlığı sistemi çok elzemdir. Artık Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi şarttır. Bunun için de başkanlık sistemi dediğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi gereklidir. İnşallah bundan sonra program belirlenecek." dedi.

"BÜTÇEDEN SONRA GÜNDEME GELİRö

Bakan Eroğlu, TBMM'de bütçe görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak, "Önümüzdeki pazartesi günü Başbakanımızın konuşmasıyla birlikte bütçe görüşmeleri başlayacak ve aralık ayının 16'sına kadar sürecek. Heralde ondan sonra anayasa değişikliğiyle ilgili tasarı gündeme gelir. Takvimi belirleyecek kişi değilim. Sayın Başbakanımız bu konuda müjdeyi verecektir." diye konuştu.

"HIÇBIR ŞEHRI SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Eroğlu,öŞu anda Büyükşehirlerde bir sıkıntı yok. Zaten doluluk oranı önemli değil. Ekim, kasım ayları barajlarda seviyenin en düşük olduğu dönemdir. Çünkü yağışlı dönemlerde suyu biriktirmek için baraj yapıyoruz. Haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında yağış olmadığı için barajlardaki suyu kullanıyoruz. Barajlarda su seviyesi düştü. Elbette düşecek, çünkü o suyu yazın kullanıyoruz.ö Ifadelerini kullandı.

Daha sonra koordinasyon toplantısına katılan Eroğlu, burada bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin yöneticileriyle basına kapalı olarak görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Bakanın konuşması

-Salondan detay

Haber: Edip Tekin/ Bursa,

============================

Bakan Çelik'ten "Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" çağrısı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'de kırsal kalkınma projesi ve hibe dağıtımı töreninde çiftçilerle biraraya gelirken, "Tarımı ihmal edemeyiz. Hayvancılığı kenara koyamayız. Ağıllarınızı doldurun. Arazinizi ekin. Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" dedi.

Bakan Faruk Çelik bugün geldiği Balıkesir'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunup, Doğumevi Kavşağı'nın temelini attı. Bakan Çelik, daha sonra Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe dağıtımı töreninde çiftçilerle buluştu. Kırsal Kalkınma Programı (IPARD ) toplu açılış törenine ve 'Ortak Akıl' toplantısına katıldı.

Hibe töreninde konuşan Bakan Çelik, 'Milli Tarım Projesi' kapsamında gerek hayvancılık gerek bitkisel üretimle ile ilgili önemli adımlar attıklarını vurgulayıp, "Tarımı ihmal edemeyiz. Hayvancılığı kenara koyamayız. Dünyada koyamıyor, koyamayacak. Mutlaka dört elle toprağımıza sarılmak durumundayız. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Kimse kendisini bakan, başbakan, dünyanın kralı ya da en zengini filan zannetmesin. Hepimizin ayağı çukurda. Bunu bilelim. Bunun için ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız. Toprağımıza sahip çıkacağız" dedi.

Hibeye hak kazanan çiftçilerin yüzde 92'sinin kadınlar olduğunu belirten Bakan Çelik, bu konuda pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti.

Bakan Çelik daha sonra sembolik olarak altı büyükbaş hayvanlarını teslim etti. Bu arada genç çiftçiler, bakanla selfie yaptı.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Hibe dağıtımı töreninin ardından Balkonuk Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) toplu açılış törenine katılan Bakan Çelik, buradaki konuşmasında da tarımsal arazilerin korunması ve tüm toprakların ekilmesi için teşvik ve destekler vereceklerini açıkladı. Çiftçinin tüm işlerinin ve sorunlarının Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde oluşturulan Yeşil Masalar'da çözüleceklerini belirten Bakan Çelik, "Ağıllarınızı doldurun. Arazinizi ekin. Devlet, hükümet ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her zaman yanınızda olacak. Bereketli toprakları hep beraber ayağa kaldıralım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tarımın sorunları çözülmeden diğer işleri rayına koymak mümkün değil" sözlerini de hatırlatan

Bakan Çelik, "Biz kolkola, beraber yürümek durumundayız. Tarımın var olan meselelerini birlikte çözeceğiz. Bunun heyecanını duymalıyız. Bakan nereden bakarsa baksın, millete bakmayan bakanı ne yapalım biz? Biz sizin dertlerinizle dertlenmek sizin sorunlarınızı çözmek için buradayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------:

-GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in valiliği ziyaretinden görüntü

-Bakan Çelik'in Doğumevi Kavşağı'nın temel atma törenine katılmasından görüntü

-Bakan Çelik'in hibe dağıtımına katılmasından görüntü

-Bakan Çelik'in yoğurt yemesinden görüntü

-Genel ve detay görünütüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, DHA)

============================

Pınarbaşı saldırısıyla ilgili Gaziantep'te tutuklama

KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan 1 kişi, Gaziantep'te düzenlenen operasyonla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

25 Mayıs 2012 tarihinde terör örgütü PKK'lı teröristlerce Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından gözaltına alınan ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ismi açıklanmayan 1 kişi, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine şüpheli, polis tarafından Gaziantep'te dün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. İsmi açıklanmayan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince, PKK/KCK Terör Örgütü mensubu ve eylemin faillerinden olduğu şüphesiyle daha önce yakalanarak gözaltına alınan ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 1 şahsa operasyon düzenlendi. Söz konusu şahıs hakkında yapılan yargılamada; 3 defa ağırlaştırılmış müebbet ile 11 defa 14 yıl, 10 defa 15 yıl ve 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam olarak, 308 yıl 6 ay ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanan şahıs hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkarılması üzerine dün Gaziantep ilinde yapılan operasyon neticesinde yakalanmıştır. Bahse konu şahıs bugün tutuklanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Polisin operasyon düzenlemesi

Emniyet Müdürlüğü

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Şüphelinin polis aracına bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

===============================

CHP'li Bilgehan, "Türkiye'de büyükanneler torunlarından daha ileridir"

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, CHP İlçe Başkanlığı tarafından, "Cumhuriyetin getirdikleri ve günümüzde kadının yeri" konulu panel düzenlendi. Panele katılan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Atatürk döneminde yapılan inkılaplar sayesinde o dönemdeki kadınlarının şuan ki kadınlardan daha ileride olduğu belirterek, "Türkiye'de büyükanneler torunlarından daha ileridir" dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi'nin katkılarıyla Heredot Kültür Merkezi'nde 'Cumhuriyet'in getirdikleri ve günümüzde kadının yeri' konulu panel düzenlendi. CHP üyesi ve Cumhuriyet Atölyesi çalışma grubu üyesi Meral Saraçbaşı'nın yönetiminde, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu'nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen paneli aralarında CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, İlçe Başkanı Recai Seymen, belediye meclis üyelerinin bulunduğu yaklaşık 250 kişi izledi.

"TÜRK KADINLARINA BAKARAK BAŞLATTIKLARI BİR DEVRİMDİ"

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, "Cumhuriyet'in ilanı ile en büyük devrim, öğretim birliği, şeriatın kaldırılması ve 1926 medeni yasadır. Medeni yasa o kadar önemli ki; kadınlara, eşlere, ailelere ne haklar veriliyor. Evlenme hakkı, çok eşliliği kaldırıyor, boşanma hakkı getiriyor, velayet hakkı veriyor, miras hakkı veriyor. Şimdi aradan bu kadar zaman geçmiş, bulunduğunuz coğrafyaya baktığınızda hele hele 6 yıl önce başlayan şu Arap baharı rüzgarının sonuçlarına baktığımızda, Arap baharı tamamen o bölgedeki kadınların, Türk kadınlarına bakarak Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk'ün getirdiği devrimlerin sonuçlarına bakarak, hevesle başlattıkları bir devrimdi. Ama nasıl sonuçlandığını görüyor musunuz? Şu anda gene etrafımızdaki ülkelere baktığımızda o işte bizim 1926 yılında aldığımız, kullanmasak bile kağıt üzerinde de kalsa da o eşitlik haklarının bugün de dediğim gibi aynı inancı paylaştığımız ülkelerin hiçbir kadınının elde edemediğini biliyoruz. O devrimlere baktığınızda, kendi ailelerinin büyüklerinize baktığınız zaman ben kendi anneannemi, annemi düşündüğüm zaman sizler de ailelerinizi düşündüğünüz zaman gerçekten acı, herhalde bir tek Türkiye'de büyükanneler torunlarından ileri diye düşünüyorum. Ama işte bu da eşitliğe inanan erkeklere sayesinde başlar. O hakları kullanmayı sağlayanlar, gene onlar üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra, seçim döneminde yaptığımız bir ziyarette bir seçmen 'Size oy vermek istiyorum ama evden izin çıkmıyor' diyor. Bunu aşmak için uğraşıyoruz" dedi.

Bilgehan, "Atatürk döneminde siyasette kadın oranında dünyada 2'nci sıradayız. Şimdi 193 ülke arasında 127'nci sıradayız. Yine Dünya Ekonomik Forumu'nun her yıl yayınladığı araştırma sonuçları var. Toplumsal cinsiyet uçurumunda 2016 verilerine göre kadınların ekonomiye katılması konusunda 129'uncu sıradayız" dedi. Panelin sonunda CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bilgehan'a Bodrum Sağlık Vakfı'nda engelli öğrencilerin yaptığı seramik çalışmalardan hediye etti. Bilgehan, panelin ardından Ankara'ya döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Panelden görüntü

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

============================

Bu festivale katılmak parayla değil, erzakla

İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, uzak dogu sporları antrenörü Süleyman Kocabıyık ve İzmirli yerel sanatçı 'Mikrop Hikmet' lakaplı Hikmet Durmuş öncülüğünde '8 bin Aileye Erzak Yardım Festivali' etkinliği düzenlendi. Festivale gelenlerden bilet parası yerine yoksul ailelere gönderilmek üzere erzak alındı.

İzmir'de, Uzak dogu sporları antrenörü Süleyman Kocabıyık ve İzmirli yerel sanatçı 'Mikrop Hikmet' lakaplı Hikmet Durmuş tarafından bugün saat 19.00'da Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde '8 bin Aileye Erzak Yardım Festivali' düzenlendi. Festivale katılmak isteyen vatandaşlardan bilet ücreti yerine yoksul ailelere dağıtılmak üzere en az 1 poşet erzak talep edildi. İzmirlilerin yanı sıra Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri de motosikletleriyle festivale katılarak erzak yardımında bulundu. Ellerinde erzaklarla festivale gelen vatandaşlar, İzmir Semazen Grubu, Fibay Bale Dans ve Spor okulu ile İzmir Win Tsun Akademi üyelerinin sahnede yaptıkları gösterilerle keyifli anlar yaşadı. Etkinliği organize eden İzmirli yerel sanatçı Mikrop Hikmet, "Sanatçı ve sporcu dayanışmasıyla İzmir'den dünyaya örnek olmak istedik. Biz buradan sevgili arkadaşım Süleyman ile beraber 8 bin aile için erzak topluyoruz. Dedik ki; bilet parası yok. Gelin hep beraber ihtiyacı olan insanlara yardımcı olalım" dedi.

Tek amaçlarının insanlara yardımcı olmak olduğunu söyleyen Kocabıyık ise, "Tek amacımız insanlara yardımcı olmak. Bu organizasyonda hiçbir şekilde nakit kullanılmıyor para geçmiyor. Sadece insanların duyarlılığıyla beraber biz burada erzakları toplayıp 8 bin aileye ulaştırıyoruz" dedi.

Festivale katılan İzmirliler etkinliklerin ardından organizasyon ekibine teşekkür ederek etkinliğin her yıl düzenlenmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Toplanan erzaklardan görüntü

Erzak getirenlerden görüntü

Salondan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında başlıyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında başlıyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement