Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir (2)'BU TUZAĞI GERİ ÇEVİRMEMİZ LAZIM'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenlediği Sanayi Gecesi'ne, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet...

04.12.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir (2)

'BU TUZAĞI GERİ ÇEVİRMEMİZ LAZIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenlediği Sanayi Gecesi'ne, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldı. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 yıldır olduğu gibi bugün de sizlerin hislerine tercüman olmaya çalışıyoruz. Hain terör örgütü, 1 dolarla satın aldıkları 40 sene boyunca beynini yıkadıkları canilerle yapamadıklarını, ekonomiyle başarmaya çalışıyorlar. Şimdi öğrendim ki; hala Kayseri'de dövizle kiraya veriliyormuş. İşadamı Süleyman Çetinkaya, alışveriş merkezini dövizle kiraya vermiş. Telefonla aradım ve kendisi (mesaj alındı sayın Cumhurbaşkanım) dedi ve o alışveriş merkezindeki kiraları TL'ye çevirme sözünü verdi. Biz şimdi devlet olarak istisnalar bir kenara, ihaleleri TL olarak yapma kararı aldık. Bir tuzak kuruldu, bizim bu tuzağı geri çevirmemiz lazım. Bu iş rayına oturana kadar bu durumu sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

'TULUMBADA SU YOK, TULUMBAYA SU KOYMAK LAZIM'

Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında bir kişi, 'Kayseri senin gadanı alsın' diye seslendi. Erdoğan konuşmasının devamında, şunları söyledi:

"Pek çok ülkeyi yere serecek olan darbe girişimi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yatırımları durduramadı. İnşallah 2018 yılının başında da dünyanın bir numaralı havaalanının açılışını yapacağız. Türkiye, bütün bunları bu durumdayken yapıyor. Yapacağız, biz aşığız, biz inançlıyız ve biz başaracağız. Bir ekonomi şurası yaptık ve faiz oranlarının arttırılmaması kararı aldık. Bu faizlerle yatırım yapılın mı? Yatırımlar artık duruyor. Yatırımcının önünü açmamız lazım. Yani şu anda tulumbada su yok. O tulumbanın suyla dolması lazım. İşte KOBİ'lere verilecek destek, tulumbaya konulacak sudur. Ancak bu su tulumbaya konulmadan kurursa, bundan fayda alamayız. Bakın faizler yüzde 5'in altına düşmüştü. Hemen Gezi olaylarını çıkardılar. Amaçları, büyüyen, güçlenen bir Türkiye olmamasıdır. Bu hain FETÖ'cüler bir anlasalar, Kurtuluş Savaşı'nda o yokluklarla beraber, 7 düvele başkaldırmış bu millet, bunların bu oyunlarına da gelmez, gelmedi de."

'SU UYUR FETÖCÜLER UYUMAZ'

Konuşmasında, "Devletle millet arasında bağ kavi oldukça evvel Allah hiç kimse bu millete diz çöktüremez" diyen Erdoğan, "Çağrımıza kulak vererek elindeki dövizi bozdurmaya koşmasında biz bu bağı bir kez daha gördük. Bu duruşu biz 15 Temmuz'da da görmüştük. Hep birlikte o geceden ibret alarak asla ve asla çocuklarımızın bir daha böyle olaylar yaşamaması için çalışacağız. Öncelikle 40 yıldır bu FETÖ'nün toplumumuzun içine nasıl sirayet ettiğini çözmemiz, anlamamız lazım. Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşlarına karşı merhametli bir devlet var. Bugün artık insan odaklı bir anlayış var. Bu örgütle mücadelenin kolay ve kısa zamanda olmayacağını hepimiz biliyoruz. Su uyur, FETÖ'cüler uyumaz. Karşımızda akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmayacağız. Örgütün mağduriyet edebiyatı üzerinden kendisini aklamaya çalışıyor. Devletimiz ve milletimiz, uğradığı bu hain saldırıya rağmen, aklı selimle bunlarla mücadelesini sürdürüyor. Bu mesele benim ya da bir partinin şahsi meselesi değildir. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen, 17-25 Aralık'tan itibaren hala bu örgüte destek verenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL: KARAMSARLIĞA KAPILMAMAK LAZIM

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2001 yılında da Türkiye'nin sıkıntılı bir döneme girdiğini ancak bu sıkıntıdan kurtulup büyüme yaşadığını belirterek, "Şimdi de ekonomide bir sıkıntı var. Nasıl ki 2001'deki sıkıntılar giderilmişse bugünkü sıkıntılar da giderilir. Karamsarlığa kapılmamak lazım. İnşallah bunların hepsi aşılacaktır. Genel durum iyi olunca ekonomik yatırım da gelecektir. Hep beraber çalışarak bunlar gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise, Kayseri'nin üretimi ve ihracatıyla Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, "14 yıl Kayseri'ye ve Türkiye'ye büyük hizmetler yapıldı. Bu dönemde Kayseri, 5 kat büyüdü. Kayseri'ye bu dönemde 515 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, insanları ve gönülleri birleştirdik. Şimdi sıra hızlı trene geldi. Kayseri'den Ankara'ya ve İstanbul'a, Kayseri'den Konya'ya hızlı tren ulaşımı sağlanacak. Böylece 3 başkentimizi birbirine bağlamış olacağız" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 15 TEMMUZ'DA ALTIN VURUŞ YAPMAK İSTEDİLER

Yıldırım, millet iradesinden başka kimsenin iradesini tanımadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hain çevrelerin 15 Temmuz altın vuruş yapmak istedikleri gündür. Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara, millet darbe yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükumetimizin kararlı tutumu ve milletimizin cesaretiyle bu hainlere en sert cevap verilmiştir. Şimdi ekonomide birtakım dalgalanmalar yaşanıyor. Türkiye'yi sandıkta yenemeyenler, milli iradeyi yok sayanlar, 2008'deki ekonomik krizde isteklerine ulaşamadılar. Daha sonra Gezi olaylarını tertip ettiler, ardından 17-25 Aralık olayını tezgahladılar. Bütün bunlarda başarılı olamayanlar, bu kez milletin parasıyla alınmış silahları milletin üzerine çevirerek altın vuruşlarını yapmak istediler. Ancak bu aziz millet, 2'nci kurtuluş savaşını verdi ve bu alçaklara geçit vermedi, fırsat vermedi. O geceyi fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara yazıyoruz."

Son günlerde ekonomide bir dalgalanma yaşandığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Hain ve alçak FETÖ, milletin temiz duygularını sömürerek, himmet adı altında topladığı paraları, şimdi Türkiye karşıtı organizasyonlara oluk oluk aktarıyorlar ve Türkiye'nin aleyhine kullanıyorlar. Bu hain örgüte bilmeden yardımda bulunanlara bir diyeceğimiz yok, ama hainlere geçit yok. Kurumların cezalandırılması değil, bu terör örgütünün içine bulaşmış kişilerin cezalandırılması esasına bakıyoruz. Eğer geçmişte bir yanlışınız yoksa, endişe etmeden işinize, gücünüze bakın. Ancak bu terör örgütüyle bağı bulunan kişilere de adalet çerçevesinde en ağır cezaların verileceğine inanıyorum. Endişeye kapılmanın bir anlamı yok. Sistem değişikliğini de Meclis'e getiriyoruz. Orada görüşülecek ve bazı pürüzler de giderildikten sonra yine sizin oylarınıza sunacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Şimdi yakınma değil, yetinme zamanıdır" ifadelerini kullandı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise konuşmasında Kayseri sanayisinin gelişimi ve hedefleri konusunda bilgiler vererek, "Sayın Cumhurbaşkanım, yalnız değilsiniz, Kayseri sizinle" dedi.

Konuşmaların ardından, ihracat yapan KAYSO üyesi şirketlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Erdoğan'ın konuşması

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

KAYSERİ,

===================================================================

AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adıyaman'da Ak Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Arslan, dünyanın, Türkiye'nin büyümesine önüne yeni engeller yarattığını ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye büyüyor, Recep Tayyip Erdoğan güçlenip dünya lideri olup, bu kadar iddialı laf söyleyip, bu lafların arkasında durunca dünya bizi çekememeye başladı. Dünya, Türkiye'nin büyümesinin önünde yeni engeller yaratması adına elinden geleni ardına koymadı. Anlaşılabilir olabilir, rakiptir diyebilirsiniz. Hadi onları anladık da, onlara maşalık yapan Türkiye'de yaşayan, 'Türkiye'deki insanları düşünüyorum' diyen hain terör örgütlerine ne diyeceksiniz? PKK'sına, DEAŞ'ına, PYD'sine ne diyeceksiniz. Daha da kötüsü, dini mümin İslamı kendi iç özel emellerine alet edip 'Müslümanlık yapıyorum' deyip Müslümanlara zarar veren, 'Türkiye'yi düşünüyorum' deyip Türkiye'ye zarar veren, 'Türk insanını düşünüyorum' deyip Türk insanına zarar veren hain FETÖ terör örgütüne ne diyeceksiniz? İşte onlar, asıl hainler bunlar, o bizi istemeyenlere maşalık edenler ve bizim yolumuzu kesmeye çalışanlar bunlar. Ancak bunlar bir şeyi hesaba katmadılar. Türkiye'de çok renk var Allah'a şükür, Türkiye bir mozaik, bunlar bizim zenginliklerimiz. 15 Temmuz'da 79 milyon insan siyasi parti gözetmeksizin Allah'a şükür kat ettiğimiz mesafe çok önemli. Biz Ak Parti olarak 14 yılda yaptığımız hizmetleri inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın ama gelin görün ki bu hainlerin hainlikleri bitmiyor. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım. Hainler, hainliklerini yapadursun. Onlar hainlik yapıyor diye geri adım atacak halimiz yok. Daha ileri yürüyeceğiz, daha güçlenerek, daha da büyüyerek yürüyeceğiz diyorum."

Konuşmasının ardından Bakan Arslan'a, Adıyaman yöresel halısı hediye edildi. Bakan Arslan, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü'nde STK temsilcileriyle toplantı yaptıktan sonda temaslarının tamamlayıp kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Toplantıya katılanlar

Bakan Arslan'ın konuşması

Bakan Arslan'a halı hediye edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===================================================================

BAKAN SOYLU: TERÖRÜ TASFİYE EDECEĞİZ, İŞSİZLİĞİ ÇÖKERTECEĞİZ (EK)

2)SOYLU KAYMAKAM'IN ŞEHİT EDİLDİĞİ DERİK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Mardin'de bir dizi incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 Kasım günü Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün bombalı saldırıda şehit edildiği Derik ilçesini ziyaret etti. Bakan Soylu, Derik'te ilk olarak Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına yaptırılan Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Törenin ardından Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu Kaymakamlık binasına gelen Soylu, burada toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık "Kahrolsun PKK" sloganları ile kesilen Soylu, "Biz bir milletiz. Acı olaylar yaşadık. Biz bir milletiz. Bazen hepimize ders olacak olaylar yaşadık. Bugün burada çocukların yarına dair ümitlerini görebiliyoruz. Bu ülkenin milletimiz tarafından emanet edilen yöneticileri olarak görevimiz açık ve nettir. Memleketimizi huzur ve sukün içinde yarına taşımaktır. Hiç endişe etmeyin. Bilmenizi isterim ki; yarına hep birlikte güçlü, kuvvetli ve kudretli bir şekilde ulaşacağız. Zengin bir Türkiye olacak. Bizim bu hedeflerimizden bizi alıkoymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetimiz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz."dedi.

BU ÜLKEYİ 3-5 KURDA KUŞA YEM ETMEYİZ

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün çok kısa bir sürede ona emanet edilen görevleri yerine getirdiğini belirten Soylu, "Allah'a ve milletine olan görevini sadakat içinde yaptı. İnsanların hayırlısı insanlığa hizmet edendir. Biz bunun bilinci içindeyiz. Allah şahittir ki; bunu yapanlara adalet ve hukuk cezasını verecek. Ama bunu yaptıranları yerin 7 kat dibine girseler de bulmak boynumuzun borcudur. Bu çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışanlara karşı hiç bir şekilde bu güzel medeniyet şehrini teslim etmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Biz kardeşiz. Bütün inananlar kardeştir. Bizi dinimizden, inancımızdan, insanlığımızdan uzaklaştırmak istiyorlar. Biz bunlardan uzaklaşmayacağız, sıkı sıkı kenetleneceğiz. Bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bizi hiç bir terör örgütü silahla ve şiddetle birbirimizden ayıramayacak. Biz bu ülkeyi 3-5 tane kurda kuşa yem etmeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi heba etmeyiz. Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Sadece bu coğrafya değil, Suriye, Irak Kafkasya, Balkanlara da elimizi uzatacağız. Muhammet Fatih, hepimize bir örnek teşkil etmektedir. Hizmetin, insanlığın, sevginin örneğini teşkil etmektedir. Devletin kendisine verdiği emaneti terk etmemiş ve burada yarına ait ümitlerini evlatlarımızla birlikte yaşatmıştır. PKK'ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki o 28 derslikli okulla bugün attığımız temeldir. Emanetiniz emanetimizdir. Bizim de emanetimiz sizin emanetinizdir. Hep birlikte buradayız ve buradan ayrılmayacağız. Şehit Muhammet Fatih Safitürk'ün, şehit Ömer Halisdemir'in yaktığı meşalenin, bu ülkenin yarınlarını aydınlık bir ışık oluşturacağını hepimiz biliyoruz ve inanıyoruz. Yürüyeceğimiz yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecektir. Nereye saklanırlarsa saklansınlar. Gereken cezayı bulacaklardır."

PKK'NIN KAÇIRDIĞI POLİSİN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasının ardından Derik çarşısında bir süre esnaflarla görüştü. Daha sonra Emniyet Amirliği binasına geçen Soylu, yeni yapılacak olan Kaymakamlık binasının krokisini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Soylu Emniyet Amirliği'nden çıkarken, 24 Temmuz 2015 günü Diyarbakır - Bingöl karayolunda PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 yıllık polis memuru 28 yaşındaki Vedat Kaya'nın babası 59 yaşındaki Şeyhmus Kaya ile ayak üstü görüştü. Daha sonra kendisine bekleyen çocuklarla fotoğraf çektiren Bakan Soylu, siyaset akademisi toplantısına katılmak üzere Mardin'e döndü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Bakan Soylu'nun Derik'e gelmesi

Kaymakamlık bahçesinde halka hitap etmesi

Çarşıda esnaflarla görüşmesi

Emniyet binasında krokiyi incelemesi ve bilgi alması

PKK tarafından kaçırılan polisin babası ile konuşması

Çocuklarla fotoğraf çektirmesi

Genel ve detaylar

MARDİN-DHA

===================================================================

Bakanlar Eroğlu ve Kılıç, Samsun'da açılış yapıp temel attı (4)

BAKANLAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplu temel atma ve açılış törenin ardından Ak Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın selamlama konuşmasının ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi başarılı çalışma sergileyen partilileri alkışladığını belirterek, "1 Kasım seçimlerinde yüzde 63.5 oranda bir Ak Parti reyiyle gerçekten demokrasi tarihinde muhteşem bir destan yazdık. Bu bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Esas ben sizleri alkışlıyorum. 1 Kasım seçimleri çok önemliydi. Samsun büyük bir zafer kazandıö dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması ve ülkedeki ekonomik durumdan da bahseden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"İnşallah bu ekonomik darbe veyahut da Türkiye'de yanlış bir kanaat uyansın şeklinde Avrupa ve Amerika'daki algı yönetimide inşallah suya düşecek. Çünkü, merak etmeyin. Hükümetimiz ekonomik gelişme konusunda bunların ülkeye zarar vermek istediklerini önlemek maksadıyla çok önemli mesajlar verildi. Birtakım teşvikler ve yatırımların hızlandırılması konusunda büyük gayret var. Zaten Cumhurbaşkanımız hatırlarsanız, 2008-2009 yıllarındaki dünyadaki ekonomik kriz dolayısıyla 'Türkiye'den ekonomik kriz teğet geçecek' demişti. Şimdi yine kendisi ilan etti. Onların bu ekonomiye yapacakları mendeburluğu ve hadiseleri veya da oluşturmaya çalıştıkları krizlerde teğet bile geçmeyecek. Buna yürekten inanıyoruz. Çünkü Ak Parti var. Gerçekten güçlü bir hükümet var. Bütün engelleri aşacak gücümüz var. Allah'ın yardımı bizimle beraberdirö diye konuştu.

Ziyaretin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yemek programı için il başkanlığından ayrıldı.

DHA-Politika - Türkiye-Samsun - Hakan AKGÜN

===================================================================

Kadına yönelik şiddetin son bulması için pedal çevirdiler

ESKİŞEHİR'de 'Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin son bulması için pedal çevirme' etkinliği düzenlendi.

Eskişehir Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen, Atayurt Okulları ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin destek verdiği etkinlik İsmet İnönü Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde başladı. Aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişi bisikletleriyle konvoy oluşturdu. Eskişehir Bisiklet Derneği başkanı Hülya Avdan, kadına ve kız çocuklarına yönelen her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi konusunda farkıdanlık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Avdan şöyle devam etti:

"Eskişehir Bisiklet Derneği olarak kadınlara yönelik şiddetin durmasına katkı sağlamayı umut ederek, Eskişehir'deki bisiklet dostları ile pedallayıp bu konuda toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sonlandırılmasına yönelik toplumsal bir bütünlük sağlayabilmek, turuncu hareketin önemini bisikletlerimizle mahalle mahalle gezerek insanlara gösterebilmek."

Katılımcılar bisikletleriyle Espark Alışveriş Merkezi önünden hareket ederek Üniversite, Şair Fuzuli ve Atatürk caddelerinde geçip tekrar başlangıç yerine döndüler.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Hülya Avdan'ın konuşması,

-Etkinliğe katılan bisikletlierin,

-Bisikletlilerin konvoy halnde geçişinden çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===================================================================

Dağ keçisi avlayan avcılar suçüstü yakalandı

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde, domuz avı bahanesiyle avlanması yasak olan dağ keçisi avlayan 3 kişi, kestikleri keçileri çuvala koyarken suçüstü yakalandı. Avcılara avladıkları 2 keçi için de 48 bin lira para cezası kesildi.

Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 15.00 sıralarında Özlüce Mahallesi Yılanlı Dağı mevkiinde, bazı kişilerin domuz avına gittiklerini öne sürerek dağ keçisi avladığı ihbarını aldı. İhbar üzerine Jandarma ihbar üzerine Çevre Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte operasyon düzenledi. Operasyonda Ali Gencer, Yüksel Avcı ve Ünal Çelebi'nin avlanması yasak olan 2 dağ keçisini avladıkları tespit edildi. Vurdukları keçileri çuvala koyan avcılar suçüstü yakalanırken, avcılara 48 bin TL para cezası kesildi, 2 adet av tüfeğine de el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Vurulan keçilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

(Kj, Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MENTEŞE (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek
    20:34 Marvel Rivals: Ücretsiz Oyun Mayıs Ayında Piyasaya Sürülecek

    Marvel Rivals oyunu, mayıs ayında ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. Oyun, Marvel evreninden birçok ikonik kahramanı kontrol etme imkanı sunacak ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratabilir. Oyunun performansı ve stabilitesi merak konusu olsa da, büyük bir oyuncu kitlesine sahip olması bekleniyor. Oyunda yer alacak başlıca karakterler arasında Black Panther, Spider-Man, Iron Man, The Punisher, Doctor Strange, Groot, Hulk, Loki, Luna Snow, Rocket Raccoon, Magik, Star-Lord, Magneto, Peni Parker, Mantis, Namor, Scarlet Witch ve Storm bulunuyor. Oyunun gelecekte daha fazla karakterle güncelleneceği ve uzun dönemli destek alacağı da belirtiliyor. Oyun, Doktor Doom ve onun 2099 yılından gelen rakibi arasındaki savaşı konu alıyor ve kahramanlarımız dünyanın yok olmasını engellemek için birlik olmak zorunda kalacak. Marvel yönetimi, Rivals'ın Marvel evreni sevenlerin gönlünde taht kuracak bir yapım olacağını iddia ediyor.

  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu
    20:34 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Belli Oldu

    Xiaomi, Aralık 2023'te tanıttığı SU7 elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı. En düşük özelliklere sahip olan SU7 Standard modeli 29 bin 870 dolara satılacak. SU7 Pro'nun fiyatı 34 bin dolar, SU7 Max Performance'ın fiyatı ise 41 bin 500 dolar olarak belirlendi. Xiaomi SU7'nin Tesla Model 3'ten daha ucuz olması rekabeti kızıştıracak.

  • PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor
    20:34 PlayStation Plus Nisan Ayında Ücretsiz Oyunlar Sunuyor

    PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı oldukça heyecan verici geçecek. Üç ücretsiz oyunun yanı sıra özel içerikler de sunulacak. Oyunlar arasında Immortals of Aveum, Minecraft Legends ve Skul: The Hero Slayer yer alıyor. Ayrıca Overwatch 2 Mega Paketi de üyelere özel olarak sunulacak. PlayStation 5 kullanıcıları artık otomatik klip oluşturabilecekler. Mart ayının sonunda indirilebilecek olan diğer oyunları da kaçırmamanız öneriliyor.

  • YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek
    20:34 YEO Teknoloji, yerli batarya fabrikasında üretimi yerli robotlarla gerçekleştirecek

    YEO Teknoloji'nin yüzde yüz iştiraki olan Reap Battery için İstanbul Tuzla'da inşası devam eden yerli batarya fabrikasında üretim işlemleri yerli robotlar tarafından gerçekleştirilecek. Fabrikanın kapasitesinin ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olması planlanıyor. Bu yatırımla Reap Battery, enerji depolama sistemleri alanında çeşitli çözümler sunacak ve enerji depolama sistemlerinin dünya çapında büyümesine katkı sağlayacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement