Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Darbeci askerler, kongre merkezinde yargılanacakDENİZLİ'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada, tamamı asker olan 42'si tutuklu, 60 sanık, 26 Aralık'ta duruşma için özel olarak mahkeme salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve...

05.12.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeci askerler, kongre merkezinde yargılanacak

DENİZLİ'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada, tamamı asker olan 42'si tutuklu, 60 sanık, 26 Aralık'ta duruşma için özel olarak mahkeme salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi içindeki Turan Bahadır Salonu'nda hakim karşısına çıkacak.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle açılan davada, tamamı askerlerden oluşan 42'si tutuklu 60 sanık, 26 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak. Eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu sanıklar, duruşma salonu olarak düzenlenen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi içinde bulunan Turan Bahadır Salonu'nda yargılanacak.

İzmir Buca Cezaevi'nde bulunan asker tutuklular da dava için geçici olarak Denizli'ye getirilecek. Askerler, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından yargılanacak.

2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen diğer FETÖ davaları da aynı salonda görülecek. Dava sırasında yüksek güvenlik önlemleri de alınacak.

Salonda günler öncesinden başlayan hazırlıklarda sona gelindi. Mahkeme heyeti ile sanık ve avukatların oturacağı koltuklar tamamlandı. Sesli ve görsel kayıtlar için elektronik sistemlerin de montajı bitirildi. Salonun dışına da 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu yazılı tabela asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Salonun dışından görüntü

Tabeladan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===========================

Meslekten ihraç edilen emniyet amiri 55 kilo esrarla yakalandı(2)

EMNİYET AMİRİ VE ARKADAŞI TUTUKLANDI

Sakarya TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde otomobilinde 55 kilo esrarla yakalanan ve Adana'da görev yaptığı dönemde meslekten ihraç edilen emniyet amiri Emre E. ve arkadaşı E.İ, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Aziz GÜVENER/ Kocaeli,

=========================

Uşak'ta yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu

UŞAK'ta polisin düzenlediği operasyonda, yılbaşı gecesi piyasa sürülmesi planlanan 530 şişe ve şişlenmeye hazır 366.5 litre sahte içki ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Akdeniz bölgesinden temin edilen sahte içkilerin yılbaşında Uşak'ta piyasaya sürüleceği bilgisini aldı. İhbar üzerine Ankara-Uşak karayolunun Uşak Şeker Fabrikası Kavşağı'nda uygulama noktası oluşturdu. Durdurulan bir araçta yapılan aramada, 477 şişe sahte içki ele geçirildi.

Şehir merkezinde kaçak içki imalatı yapıldığı belirlenen bir işyeri ve deposuna yapılan operasyonda ise, 53 şişe sahte içki, pet şişler içinde şişelenmeye hazır 366.5 litre rakı ve votka ile 700 rakı şişesi kapağı ele geçirildi. Sahte içkilere el koyan polis, olayla ilgili R.Ç. (38), İ.A. (27) ve T.A.'yı (23) gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Polisin yaptığı operasyondan görüntüler

El konulan kaçak içkilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

======================

Kameradaki motosiklet hırsızları yakalandı

ESKİŞEHİR'de, demir levyeyle kapısını açtıkları işyerinden motosiklet çalan 2 hırsız, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde yakalandı.

Olay, önceki gün saat 04.00 sıralarında Vatan Caddesi'nde meydana geldi. Yanlarında getirdikleri demir levye ile motosiklet satan işyerinin kapısını açıp içeri giren 2 kişi, iki motosikleti dışarı çıkardı. Şüpheliler, motosikletlerden birini çalıştıramazken, 35 bin liralık diğer motosiklete binerek kaçtı. Olay anı, işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İşyeri sahibinin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekipleri, görüntülerden kimliklerini tespit ettikleri, 31 suç kaydı olan O.Ö. ile 17 suç kaydı bulunan F.N.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Polisler, çalınan motosikleti Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde işyeri sahibi Yaşar Özgün'e teslim etti. Polislere teşekkür eden, motosikletinin önünde arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Özgün, "25 bin liralık motosikleti götüremeyip işyeri önünde bırakmışlar, 35 bin liralık motosikleti ise çalmışlar. Polisler 2 hırsızı yakaladı ve motosikleti bize teslim etti" dedi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Çalıntı motosikletin minibüs içerisinden İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine indirilmesi

-Çalınan ve çalınmak istenen motosikletlerin yan yana çekilen görüntüsü

-İşyeri sahibi Yaşar Özgün'ün motosikletlerin önünde fotoğraf çektirmesi

-Sivil giysili komiserin Yaşar Özgün'e çalınan motosikletin anahtarını teslim etmesi

-Yaşar Özgün'ün konuşması

-Hırsızların bulunduğu ekip aracının ilçe emniyet müdürlüğü bahçesinden çıkması

-Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların kapıyı açması ve motosikletlerin çalması

-2 hırsızın yüzleri buzlanmış halde polislerin arasında çekilen fotoğrafı bulunuyor

Haber: ESKİŞEHİR, -

============================

Gebze'de gecekondu da yangın çıktı: 1 ölü

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi tek katlı gecekondu evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında Marharyta Gülmüş adlı kadın yanarak can verdi.

Yangın Yavuz Selim Mahallesi Gündoğan Caddesi No: 13 adresinde bulunan tek katlı gecekonduda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın havanın da rüzgarlı olması nedeniyle kısa sürede gece kondu evi kapladı. Yangını gören semt sakinleri itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

Yangına müdahale eden Gebze Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndüklerinde Marharyta Gülmüş isimli kadının yanmış cesediyle karşılaştılar. Bunun üzerine Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler çevrede yaptıkları araştırma neticesinde, yangında yaşamını yitiren Martaryta Gülmüş isimli bayanın evde tek başına yaşadığını ve üç ayrı suçtan dolayı arandığı tespit ettiler.

Ayrıca uzun süre şizofren hastalığından dolayı da Kartal Kızılay Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve aynı hastalıktan dolayı da yine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. Gülmüş'ün cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Gebze Cumhuriyet Savcılığı yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli)-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement