Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

SİNCİK'TE REFERANDUM KAVGASI: 10 YARALI, 12 GÖZALTIADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'nde, Çavçük mezrasının bağlı olduğu Çatbahçe'den ayrılarak köy statüsüne alınması için yapılan referandum oylaması sonrası çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı.

30.01.2017 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNCİK'TE REFERANDUM KAVGASI: 10 YARALI, 12 GÖZALTI

ADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'nde, Çavçük mezrasının bağlı olduğu Çatbahçe'den ayrılarak köy statüsüne alınması için yapılan referandum oylaması sonrası çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı. Kavgayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Çavçük mezrasının Çatbahçe'den ayrılarak köy statüsüne kavuşturulması için sakinleri arasında referandum yapıldı. 168 kişinin oy kullandığı referandum sonucunda 82 'Evet', 79 'Hayır' oyu çıktı. Oylama sonucunun açıklanmasının ardından mezranın köy olmasını isteyenler ile buna karşı çıkanlar arasında başlayan tartışma, tarafların yakınlarının da katılımıyla kısa sürede taş ve sopalı kavgaya dönüştü. Köy korucularının havaya ateş açarak ayırmaya çalıştığı taraflar, ihbarla gelen jandarmalar tarafından güçlükle ayrıldı.

Jandarmanın müdahalesiyle sonlandırılan kavgada; Hüseyin Büyükçelebi, Mesut Büyükçelebi, Yusuf Büyükçelebi, Abdurrahman Küçükaydın, Cebrail Küçükaydın, Hasan Küçükaydın, Medine Küçükaydın, Ali Aydın, Ekrem Aydın ve Mehmet Aydın yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Sincik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 3'ü buradaki ilk müdahalenin ardından Kahta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kavgaya karıştığı belirlenen 12 kişiyi gözaltına alan jandarma, olası yeni bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgede güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Devlet Hastanesi

Ambulansların acil servise girmesi

Yaralıların acil servise alınması

Yaralıların yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN,

==============================

BAKAN IŞIK: ALMANYA FETÖ'CÜ 40 SUBAYI İADE ETMELİDİR (3)

ABLASINA TAZİYEDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Edirne'den ablası ve kız kardeşinin yaşadığı Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ne geçerek geçtiğimiz günlerde 95 yaşındaki kayınpederi Dursun İbrahim Yıldız, ölen ablası Hanife Yıldız'a taziye ziyaretinde bulundu.

Akşam saatlerinde ablasının yaşadığı eve giden Bakan Işık, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Işık, daha sonra ablası Hanife Yıldız ve yine Malkara'da yaşayan kardeşi Habibe Yıldız'ı ziyaret etti. Ailece hep birlikte yenen akşam yemeği sonrasında Işık, Malkara'da bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelip, çay içerek sohbet etti. Vatandaşların istek ve sorunlarını da dinleyen Işık, sık sık notlar aldı.

Görüşmelerin ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Fikri Işık'a Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mutafa Aydın ile ilçenin yöneticileri partililer eşlik etti. Bakan Işık, daha sonra karayoluyla İstanbul'a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Işık'ın ablasının evine gelmesi

-Bakanı ablası, kız kardeşi ile yakınlarının karşılaması

-Işık'ın ablasının evine girmesi

-Işık, kahvede vatandaşlarla

-Vatandaşlarla sohbet

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

===================================

YOL AÇMA ÇALIŞMASINDA ÇIĞ ALTINDA KALAN MUHTAR ÖLDÜ

MUŞ'un Bulanık ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Ericek Köyü muhtarı 42 yaşındaki Mehmet Şirin Doğan, çığın altında kalarak yaşamını yitirdi.

İlçede 3 gün boyunca etkili olan kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı. 2 gündür kapalı olan Ericek-Bulanık yolunda kar temizleme çalışması yürüten ekiplere eşlik eden köy muhtarı Mehmet Şirin Doğan ve kardeşi aniden düşen çığın altında kaldı. Özel İdare ekiplerine bağlı kepçe operatörü, muhtarın kardeşini çığ altından kurtarırken muhtar Doğan'a ulaşılamadı. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu çığın altından çıkartılan muhtar Doğan, ambulansla Bulanık ilçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muhtar Doğan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Bulanık Kaymakamı Hacı Ahmet Uzan, muhtarın kar çalışması sırasında ekiplerin yanında bulunduğunu ve eğimli olan arazide aniden gelen çığın altında kaldığını bildirdi. Kaymakam Uzan, 112 ve Jandarma ekiplerinin olay yerine hemen intikal ettiğini ve muhtarı çığ altından çıkarttıklarını söyledi. Kaymakam Uzan, muhtarın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirterek, "Maalesef muhtarımız hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bulanık/Ericek köy yolunun ulaşıma açma sırasında çığ düşmesi sonucu muhtarımız hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet diliyorumö ifadelerine yer verdi.

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ,

=========================

DİYARBAKIR'DA MARKETTE BOMBALI SALDIRI

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde bulanan bir markete ses bombasıyla düzenlenen saldırıda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Bağlar İlçesi'ndeki Hatboyu Caddesi'nde bulunan bir markete, saat 21.00 sıralarında içeride müşterinin olduğu sırada, ses bombasıyla saldırı düzenlendi. Markete atılan ses bombası, büyük bir gürültüyle patlarken, market içerisinde ve dışında paniğe yol açtı. Patlama sesiyle birlikte çevredeki vatandaşların polis ve sağlık ekiplerine haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamada şans eseri can kaybı ve yaralanan olmazken markette maddi hasar meydana geldi. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için polis bölgede çalışma başlattı.

Haber: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement