Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Van'da polis ve MİT'ten ortak operasyonVAN Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT)silah kaçakçılarına yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda 7 av tüfeği ve 4 tabanca ile mühimmat ele geçirilirken, 17 kişi gözaltına alındı.

31.01.2017 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da polis ve MİT'ten ortak operasyon

VAN Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT)silah kaçakçılarına yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda 7 av tüfeği ve 4 tabanca ile mühimmat ele geçirilirken, 17 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve MİT görevlileri, silah kaçakçılarına yönelik 15 adrese eş zamanlı ortak operasyon gerçekleştirildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 17'si düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, 7 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan 17 kişinin adreslerinde yapılan aramalarda 7 av tüfeği, 4 tabanca, değişik tabancalara ait 17 şarjör, 150 tabanca fişeği, 150 av tüfeği fişeği, kurusıkı tabancaların orijinal tabancalara dönüştürülmesinde kullanılan çok sayıda yay, sürgü, namlu ve iğne ele geçirilirken, 30 bin lira da para ele geçirildi.

Haber: Orhan AŞAN/VAN, -

==========================================

Beşitaşlı Başsavcı'dan engelli taraftara imzalı BJK forması

BEŞİKTAŞ Futbol Kulübü Kongre üyesi olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'da yaşayan doğuştan engelli fanatik Beşiktaş taraftarı Ferit Duruk'a, A takımı tarafından imzalanmış forma hediye etti.

Beşiktaş Kongre üyesi olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, geçtiğimiz günlerde daha önce görev yaptığı Düzce'de bulunan Beşiktaş yöneticisi bir arkadaşının gönderdiği formaları, Beşiktaş Spor Okulu'ndaki çocuklara dağıttı. Diyarbakır Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Serpil Duruk, mesai bitiminde eve gidince Başsavcı Güre'nin forma dağıttığını fanatik Beşiktaş taraftarı olan 27 yaşındaki doğuştan bedensel engelli kardeşi Ferit Duruk'a anlattı. Bedensel engelli olduğu için tekerlekli sandalyede yaşayan, ancak konuşulanları anlayabilen Ferit Duruk, kendisine forma verilmemesine çok üzülünce, durum ablası Serpil Duruk tarafından Başsavcı Güre'ye iletildi. Fanatik taraftar olan Ferit Duruk'un forma alamamasına üzülen Başsavcı Güre, Beşiktaş yönetimindeki bir arkadaşını arayarak, üzerinde A takımı futbolcularının imzası bulunan bir forma göndermesini istedi. Ferit Duruk'un durumuna üzülen Beşiktaş yöneticisi de Diyarbakır'ın plakası olan 21 numaralı, sırtında Ferit yasılı olan ve üzerinde A takımı futbolcularının imzası bulunun formayı Başsavcı Kamil Erkut Güre'ye gönderdi.

FUTBOLCULARIN İMZASI BULUNAN FORMA FERİT'E TESLİM EDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, bugün Ferit Duruk'u evinde ziyaret ederek, futbolcular tarafından imzalanan formayı hediye etti. Formayı üzerine giyen Ferit Duruk'un çok mutlu olduğu gözlenirken, Başsavcı Güre ise bu sırada duygusal anlar yaşadı. Ev halkı ile bir süre sohbet eden Başsavcı Güre Ferit Duruk'a, "Geçen Beşiktaş spor okuluna forma hediye ettik. O fotoğrafları görmüşsün. Ablan söyledi. Görünce Beşiktaş forması istediğini bize söyledi. Beşiktaş Kongre üyesine söyledik. Tüm futbolcular imzaladı, 21 numaralı Ferit isimli bir forma gönderdiler. Beşiktaşlı olman bizi ayrıca mutlu etti.İnşallah bu sene de şampiyon oluruz"dedi.

"SPORUN RUHU BARIŞ VE KARDEŞLİK"

Bir ay önce Diyarbakır Beşiktaş Spor Okulu'ndaki 65 çocuğa Düzce'deki bir arkadaşı aracılığı ile forma getirtip, dağıttıklarını belirten Başsavcı Kamil Erkut Güre, "O etkinlik sebebiyle çekilen fotoğrafları basından Ferit'e göstermişler. Ferit'in Beşiktaşlı olduğunu ve fotoğrafları görünce bir forma istediği bize söylendi. Biz de kongre üyemize böyle bir talep olduğunu söyledik. Çok büyük memnniyet duydu. Kulüp yönetimi ile temasa geçti. Bütün A takımı futbolcularına imzalatarak formayı bize gönderdi. Üzerinde A takımının bütün futbolcularının imzaları ile bize yolladılar. Biz de Ferit kardeşimize bunu takdim ettik. Spor böyle güzel birşey. Sporun ruhu barış ve kardeşlik. Biz çok büyük keyif aldık. Ferit'in mutluluğunu görünce daha çok sevindik. Bu tabloyu da Beşiktaş kulübüne ileteceğiz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Başsavcı'nın eve gelmesi

Ferit ile konuşması

Formayı hediye etmesi

Formanın giydirilmesi

Başsavcı'nın konuşması

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

===========================================================

Skandal mesaja YSK müdüründen savunma: 12 yaşındaki çocuğum paylaşmış (Görüntü dökümüyle yeniden)

YÜKSEK Seçim Kurulu Malatya İl Müdürü Gürsel Dursun'un sosyal medya hesabıda "Kılıçdaroğlu'nun başı için evet" yazılı bir mesaj paylaşıldı. Büyük tepki gören paylaşım üzerine açıklama yapan YSK İl Müdürü Gürsel Dursun, bunu, 12 yaşındaki çocuğunun bilmeden paylaştığını söyledi.

Dursun'un hesabından yapılan paylaşım kısa sürede sosyal medyada yayılırken CHP başta olmak üzere birçok kesimden tepki gördü. Hesabından yapılan paylaşım ile ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan YSK İl Müdürü Dursun şunları söyledi: "İl Başkanını aradım özür diledim. Milletvekili Veli (Ağbaba) beye ulaşmaya çalışıyorum özür dileyeceğim. Bana yakışmadığı için insanlardan özür diliyorum. Benim böyle bir hata yapmamam gerekiyordu. Ayın 25'inde olmuş. Ben sosyal medyayı çok bilmediğim ve anlamadığım için haberim bile yok. Dün akşam çıktı ortaya. Saat 22.30'da bir arkadaşın aramasıyla ortaya çıktı. Bir avukat arkadaş aile dostumuz hatta avukatımız Mehmet Ali Töroğlu bir şeyler paylaşmış. Ben hiç görmedim bile ve dün akşam çıktı. Çocuk oynarken 'onun yorumlarına gireyim' derken 'paylaşıma girmişim baba' diyor. Çocuk da farkında değil. 'Mehmet Ali amca ne yazmış yorumlarına gireyim derken paylaşmışım baba' diyor. 'Paylaş'a basmış olabilirim' çocuk böyle diyor. O da bilmiyor. Tam 12 yaşında. Sürekli telefon, bilgisayar elinde biliyorsunuz zamanın çocukları. hiç haberim yok, haberim olsa böyle şeyi bırakır mıyım? Orada. Anında çekerdim geri. Facebook paylaşımlarımın herkese açık olduğunu daha dün öğrendim. Facebook'um herkese açıkmış. Haberim yok benim. Sosyal medya hesabımda 102 arkadaşım var 102 arkadaşın dışında herkese açıkmış. İşte asıl yazıyı yazan 'Kılıçdaroğlu'nun başı için evet diyorum' paylaşımını yapan kişi Mehmet Ali Köroğlu bizim çocukta paylaşıyor bunu. Benim sayfamda. Yoksa ben o yazıyı neden yazayım öyle şey olur mu? 30 senedir çalışıyorum ben hiç bir ayrım yapmadım. Hem de bizim öyle bir açıklamaya ne cüret ederiz, ne yetkimiz var beni ne ilgilendirir. Kim 'Evet' diyecek, kim 'Hayır' diyecek Kılıçdaroğlu'nun üzerine konuşmak benim ne haddime? Ama işte yani 'akacak kan damarda durmaz' hesabı. Çocukta çok bilmiyor 'baba bn hiç hatırlamıyorum' diyor. 'bir paylaşıma basmışım' diyor.

YSK İl Müdürü Dursun, bu paylaşım nedeniyle çocuğuna da yüklenemediklerini belirtirken, "Sabaha kadar rahatsız edildik. CHP Malatya İl Başkanını aradım özür diledim. CHP yönetiminde bir akrabam var onu aradım özür diledim. Ondan sonra Veli Beye ulaşmaya çalışıyorum. Ben bunlardan özür diliyorum. Başka yapacağım bir şey yok. Başka ne yapabilirim? Kesinlikle yanlış anlaşılma veya çocuğun yaptığı çocukluk."

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da paylaşımın parti örgütünde ciddi tepkilere neden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Yüksel beyi tanıyoruz bugüne kadar taraflı bir tutumunu görmedik. Ancak bu paylaşım bizi çok rahatsız etti. Kendisi aradı. Özür diledi. Ben konuyu arkadaşlarımla istişare edeceğim. Daha sonra bir açıklama yapabilirim. Genel başkanımızdan da özür dilediğini ifade etti. Bu konuda şuan bilgilerim dahilinde bundan ibaret. Böyle bir payşımın yapılması gerçekten çok üzücü. İlgili müdür genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba'yı da arıyarak, özür dileyeceğini ifade etti."

Görüntü Dökümü:

-----------------

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın Röportajı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'dan detay görüntüler

Malatya Adliye binasıdan detay görüntüler

Haber-Kamera : Mikail PELİT/MALATYA, -

======================================

İzmir'deki FETÖ davasında 30 avukat istifa etti (EK)

14 SAYFALIK ÖZET İDDİANAME OKUNDU

İzmir'deki FETÖ/PDY davasının duruşmasında söz alan bir tutuksuz sanık, iki arkadaşlarının halen El Bab'ta görevde bulunduğunu, iddianameden yeni haberdar olduklarını ve onlara avukat atanmadığını söyledi. Mahkeme başkanı bu sözleri not aldı. Duruşmada kimlik tespiti tamamlandıktan sonra, bin 300 sayfalık iddianamenin 14 sayfalık özeti okundu. Yarın devam edecek duruşmada, sanıkların savunmaların alınmasına başlanacağı belirtildi.

Haber: Taylan YILDIRIM/ İZMİR

=======================================

FETÖ sanığı cezaevinden çıktığı gün annesini kaybetti

ZONGULDAK'ta tutuklu yargılandığı FETÖ/PDY davasında tahliye olan 56 yaşındaki Yusuf Yılmaz, aynı gün hastanede tedavi gören annesi 98 yaşındaki Havva Yılmaz'ı kaybetti.

69'u tutuklu, 15'i firari 84 sanıklı FETÖ/PDY davasının 5 gün süren ilk duruşması dün akşam sona erdi. İş adamları, dernek yöneticileri, kamu kurumlarında çalışanlar ile bazı esnafın yargılandığı Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan 29'u tahliye edilirken, 40'ının tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tahliye edilen sanıklar arasında yer alan esnaf Yusuf Yılmaz, çıkış işlemleri için Düzce'de kaldığı cezaevine götürüldü. Sabaha karşı 04.00'te cezaevinden çıkan Yusuf Yılmaz, sabah Zonguldak'a ulaştığı sırada Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 10 gündür tedavi gören alzhaimer hastası annesi Havva Yılmaz'ın ölüm haberini aldı. Yusuf Yılmaz, Acılık Hz. Ali Camisi'ndeki cenaze namazında taziyeleri kabul etti. Havva Yılmaz'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cenaze namazı

-Dua edilmesi

-Cenazenin taşınması

-Yusuf Yılmaz'ın taziyeleri kabul etmesi

-Yusuf Yılmaz'ın cezaevi aracından inmesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==============================================

Kahta'da kamyonet şarampole devrildi: 4 yaralı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrilen kamyonetteki 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün akşam saatlerinde Kahta- Siverek karayolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi. 43 yaşındaki Ramazan Ağar, yönetimindeki 02 AU 468 plakalı kamyonetin dieksiyon kontrolünü yitirdi. Savcılan araç şarampole devrildi. Kazada, sürücü Ağar ve yanında bulunan Hatice Ağar, Mustafa Ağar ve Safvan Çelebi yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan AFAD ekipleri tarafından sıkıştıkları kamyonetten çıkarılan yaralılar ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan sürücü Ağar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Devrilen kamyonet

Sıkışanlar kamyonetten çıkartılması

Sağlık görevliler yaralıları ambulansa alması

Toplanan diğer sürücüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

===========================================

Otomobille kaza yapan kardeşlerden biri öldü

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobille kaza yapan iki kardeşten Hüseyin Manda yaşamını yitirirken, Mehmet Manda ise ağır yaralandı. Durumu ağır olan Mehmet Manda, sedyede "Annem nerede? Annemin haberi var mı?" diye sordu.

Kentin Kadriye Mahallesi girişinde, saat 16.30 sıralarında meydana gelen kazada, Hüseyin ve Mehmet Manda kardeşlerin bulunduğu, 07 EP 730 plakalı otomobil sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu taklalar atarak refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Hurdaya dönen otomobilde Hüseyin ve Mehmet Manda kardeşler sıkıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve sağlık ekipleri iki kardeşi çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Polis çevrede toplanan kalabalığı uzaklaştırmaya çalışırken, bazıları ekiplere kurtarma çalışmasında geciktiklerini iddia ederek tepki gösterdi.

Yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından kardeşler araçtan çıkarılırken, Hüseyin Manda'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralı Mehmet Manda ise sedyeyle ambulansa götürüldüğü sırada "Annem nerede? Annemin haberi var mı?" diye sağlık ekiplerine sordu. Mehmet Manda, ambulansla hastaneye götürüldü. Hüseyin Manda'nın cenazesi ise savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Serik Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yerinden teday

Vatandasların kurtarma ekipklerine tepkisi

Yaralı ve olen kardeşin araçtan çıkarılması

Yakınlarından görüntü

Mehmet Manda'nın ambulansa bindirilmesi

Haber: Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement